Αφιερώσεις-Requests
Πρόσφατες αφιερώσεις:
listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Νίκος από Πάτρα ζήτησε Χαμογέλα στα παλιά.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Αϊσουν από ΝΑρτακη ζήτησε Οσα νιωθω αργυρος.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program ΔΕΣΠΟΙΝΑ από Καστοριά ζήτησε Η αγάπη μας.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Ελένη ζήτησε Kygo-Here for you.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Theodora από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ζήτησε Νικόλας Λειβαδίτης - Μαρία Καλούδη - Για πόσο ακόμα;.

Διαβάστε κι ακούστε τις αφιερώσεις εδώ



  Survey
Ποιον αγαπάς πιο πολύ;

Τη Μαμά;
..ή τον Μπαμπά;



Αποτελέσματα
Αλλες Ψηφοφορίες

Αριθμός Ψήφων: 641063
Παρατηρήσεις 0


  Agenda


  Visit also



  OnLine Shop
HotStation - Hot Shop - Δώρα για τους άλλους ή για σας - Cool HotStation gifts for yourself or your friends


  Μηνύματα - Shouts

Υπηρεσία ΜΟΝΟ για μέλη Σύνδεση ή Εγγραφή.


HotStation.gr Greek Radio online: Forum - Συζητήσεις

- HotStation.gr
 ΒοήθειαΒοήθεια   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών   ΠροφίλΠροφίλ   ΣύνδεσηΣύνδεση   ChartTOP-20

Όταν τα φώτα σβήνουν... (Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης)

 
Έναρξη Νέου Θέματος   Απάντηση σε Μήνυμα    Forums -> Ελληνική Μουσική (Greek Music)


Προηγούμενο Θέμα :: Επόμενο Θέμα  
Συγγραφέας Μήνυμα
karhariasgr
Νεούδι
Νεούδι


Mέλος από: Dec 28, 2004
Μηνύματα: 9
Πόλη/Χώρα: Σέρρες

ΜήνυμαΣτάλθηκε: Δευτέρα 29 Οκτ 2007, 18:22 GMT    Τίτλος Μηνύματος: Όταν τα φώτα σβήνουν... (Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης) Απαντηση με παραβολή κειμένου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
(ENA XPONO META)


Oταν τα φωτα σβηνουν ...οι πορτες κλεινουν....Θα μπορουσε να ειναι ενας στιχος απο ενα καινουριο μας τραγουδι,αλλα δυστηχως ειναι μοναχα η πραγματικοτητα που βιωσαμε μετα τα 2 βραβεια στο «φεστιβαλ τραγουδιου Θεσσαλονικης 2006»..... Και δεν ειμασταν οι μονοι. Μα ποιος ακριβως ειναι ο λογος υπαρξης αυτου του φεστιβαλ?

Pωτησαμε.... "Η υποστηριξη και η προωθηση νεων ελληνων δημιουργων,που διαφερουν απ τα ηχοσκουπιδια και εχουν να παρουσιασουν κατι καινουριο,με σεβασμο στα ματωμενα αυτια του ελληνικου κοινου." Ετσι μας ειπαν, kι αυτο θα επρεπε κανονικα να συμβαινει,σ’εναν τοσο σημαντικο θεσμο. Δηλαδη να υπαρχει πραγματικη υποστηριξη αυτων των παιδιων.

Η πραγματικοτητα ομως ειναι πολυ διαφορετικη! Την επομενη μερα, ακριβως μετα το τελος του φεστιβαλ, ερχεται η «σιωπη» και παιρνει τη θεση των βραβειων,των χειροκροτηματων,και της ελπιδας οτι υπαρχει ενας καινουριος δρομος μπροστα σου. Ξαφνικα διαπιστωνεις οτι μαλλον πιαστηκες μεγαλο κοροϊδο ,παρολο που εφυγες με 2 βραβεια!! Βραβεια χωρις αντικρυσμα.......Μοναχα για να χεις να θυμασαι!!!!!!. Η πληρης αδιαφορια των διοργανοτων,και των μεγαλων ελληνων δημιουργων (που παρουσιαζονται ως δηθεν υποστηρικτες) ,για τους βραβευθεντες του θεσμου, μοιαζει σαν ενα τεραστιο χερι, που σου κλεινει καταμουτρα μια πορτα που παλευες να ανοιξεις χρονια ολοκληρα. Απλα πραγματα......Ελατε να σας βραβευσουμε και να σας ξαναστειλουμε απο κει που ηρθατε!

Ειναι πραγματικα αστειο να ξοδευονται πολλες εκατονταδες χιλιαδες ευρω για επιτροπες και φιεστες και να μην δινεται η δυνατοτητα σ’αυτους που το ιδιο το φεστιβαλ βραβευει να κυκλοφωρησουν εστω ενα δισκο.Να υπαρχει μια εξελιξη......ενα αυριο στην επιφανεια.Και ποσο μαλλον για εκεινους που βρισκονται εκτως Αθηνων. Φυσικα δεν μιλαμε για οικονομικο επαθλο.Ουτε να το σκεφτεστε .....Ακομα και τα πνευματικα δικαιωματα των 16 τραγουδιων ανηκουν στους διοργανωτες ...που σημαινει οτι οι καλλιτεχνες δεν παιρνουν δεκαρα τσακιστη απ τις πωλησεις του cd......Ειναι η υποστηριξη που λεγαμε.........

Ετσι καταληγουμε στο συμπερασμα οτι το φεστιβαλ τραγουδιου θεσσαλονικης, δεν ηταν ικανο να μας προσφερει τιποτα ουσιαστικο που να χει σχεση με ενα καλυτερο καλλιτεχνικο αυριο, που πιθανον ονειρευεται ο καθε υποψηφιος.

Δεν θα αρνηθουμε οτι ηταν μια αξεχαστη εμπειρια,οτι καναμε φιλους, οτι γνωρισαμε ανθρωπους του χωρου που θαυμαζαμε χρονια (και δεν εννοω τον Χατζηγιαννη βεβαια) και οτι μας ειδαν και μας ακουσαν χιλιαδες ανθρωποι σε ολη την Ελλαδα και οχι μονο.Δεν ειμαστε αχαριστοι..... Θα προτιμουσαμε ομως να χαμε κανει ενα δισκο,αντι ολων αυτων, ή καποιες συναυλιες. Δεν διεκδικησαμε ποτε αυτο που δεν μας αξιζε. Απλα ειναι κριμα που δεν υπαρχει καμια ελπιδα να κερδισουν τη θεση που τους αξιζει στην ελληνικη δισκογραφια, ολοι εκεινοι οι ταλαντουχοι ελληνες δημιουργοι, που δεν θελουν να ξεφτιλιστουν σε αθλια ριαλυτι, ουτε να κανουν ευκαιριακες εκπτωσεις στη μουσικη τους,και εμπιστευονται θεσμους σαν το φεστιβαλ τραγουδιου Θεσ-νικης για να ακουστει η δουλεια τους. Ειναι κριμα που η ΕΡΤ και η ΔΕΘ αδιαφορουν πληρως για τους καλλιτεχνες που βραβευουν..

Ευτηχως ομως ,υπαρχει ο Θεος που λεγεται ιντερνετ. Η ιστοσελιδα μας (EX-AIRESIS.GR) ειναι ο τοπος που χιλιαδες φιλοι και φιλες ακουνε τα καινουρια μας τραγουδια,τα οποια σε λιγο καιρο θα μπορουν να κατεβαζουν ΔΩΡΕΑΝ. Και χαιρομαστε ιδιαιτερα που το ιντερνετ ειναι ο καρκινος των κακων δισκογραφικων εταιριων και ολων εκεινων των κουφων που καταντησαν την ελληνικη δισκογραφια σαν τα μουτρα τους. Σ’αυτη την Αφρικανικη χωρα που λεγεται Ελλαδα δεν ακουνε ολοι σκυλοποπ, αταλαντων,αμουσων, αγραμματων μπουζουκο-δημιουργων και αφωνων ερμηνευτων-τριων με σεξι γλουτους και μυαλο κοτας, κι ετσι γι αυτο,συνεχιζουμε να ανπνεουμε αερα καθαρο.

Ελπιζουμε οτι οι φετινοι νικητες δεν θα εχουν την ιδια τυχη με μας και συνεχιζουμε να θεωρουμε το «φεστιβαλ τραγουδιου Θεσ-νικης» σπιτι μας........Γιατι απλα ειναι....
Μονο που χρειαζεται αμεσα καποιες επισκευες γιατι θα πεσει και θα μας πλακωσει....



ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ .......EX-AIRESIS.GR
_________________
Μην πατήσετε <a href="http://music.kithara.gr/bands/14" target="_blank">εδώ</a>!!
Επιστροφή
Προφίλ του χρήστη Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή e-mail Δείτε το site του αποστολέα Yahoo Messenger MSN Messenger
Εμφάνιση των μηνυμάτων για διάστημα:   
Έναρξη Νέου Θέματος   Απάντηση σε Μήνυμα    Forums -> Ελληνική Μουσική (Greek Music) All times are GMT + 3 Hours
Σελίδα 1 από 1

 
Πλοήγηση σε:  
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα σε αυτό το forum
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να απαντήσετε σε μηνύματα αυτού του forum
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να αλλάξετε τα μηνύματα σας σε αυτό το forum
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να διαγράψετε τα μηνύματα σας από το forum
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να ψηφίσετε σε δημοψηφίσματα σε αυτό το forum
Forums ©