Αφιερώσεις-Requests
Πρόσφατες αφιερώσεις:
listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Νίκος από Πάτρα ζήτησε Χαμογέλα στα παλιά.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Αϊσουν από ΝΑρτακη ζήτησε Οσα νιωθω αργυρος.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program ΔΕΣΠΟΙΝΑ από Καστοριά ζήτησε Η αγάπη μας.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Ελένη ζήτησε Kygo-Here for you.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Theodora από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ζήτησε Νικόλας Λειβαδίτης - Μαρία Καλούδη - Για πόσο ακόμα;.

Διαβάστε κι ακούστε τις αφιερώσεις εδώ  Survey
Ποιον αγαπάς πιο πολύ;

Τη Μαμά;
..ή τον Μπαμπά;Αποτελέσματα
Αλλες Ψηφοφορίες

Αριθμός Ψήφων: 654269
Παρατηρήσεις 0


  Agenda


  Visit also  OnLine Shop
HotStation - Hot Shop - Δώρα για τους άλλους ή για σας - Cool HotStation gifts for yourself or your friends


  Μηνύματα - Shouts

Υπηρεσία ΜΟΝΟ για μέλη Σύνδεση ή Εγγραφή.


HotStation.gr Greek Radio online: Forum - Συζητήσεις

- HotStation.gr
 ΒοήθειαΒοήθεια   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών   ΠροφίλΠροφίλ   ΣύνδεσηΣύνδεση   ChartTOP-20

Βεβαίωσεις νομίμου λειτουργίας

 
Έναρξη Νέου Θέματος   Απάντηση σε Μήνυμα    Forums -> Ραδιόφωνο


Προηγούμενο Θέμα :: Επόμενο Θέμα  
Συγγραφέας Μήνυμα
LavantiS
Αντμίν και βάλε!
Αντμίν και βάλε!


Mέλος από: Oct 10, 2003
Μηνύματα: 1679
Πόλη/Χώρα: Athens - Greece

ΜήνυμαΣτάλθηκε: Τετάρτη 23 Μαι 2007, 13:36 GMT    Τίτλος Μηνύματος: Βεβαίωσεις νομίμου λειτουργίας Απαντηση με παραβολή κειμένου

Το «πράσινο φως» για την περαιτέρω διεύρυνση της ραδιοφωνικής αγοράς του νομού Αττικής, ακόμα και σε εκείνους που εξέπεμπαν την 31/12/2004 χωρίς διακριτικό τίτλο, έδωσε χθες το ΕΣΡ το οποίο έδωσε βεβαίωση νομίμου λειτουργίας σε έναν ακόμα ραδιοφωνικό σταθμό, τον Athens Shock Radio 104,6. Με την απόφαση αυτή το ΕΣΡ ανέβασε τον αριθμό των νομίμως λειτουργούντων ραδιοσταθμών στο νομό Αττικής σε 43, θέτοντας ουσιαστικό θέμα ομαλής λειτουργίας της ραδιοφωνικής αγοράς στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή είναι η τέταρτη κατά σειρά νομιμοποίηση ραδιοσταθμού «από το παράθυρο», -τρεις με απόφαση του ΕΣΡ και μια με απόφαση του υπουργείου Μεταφορών- ωστόσο μετά από αυτήν ανοίγει ο δρόμος και για τους όσους εξέπεμπαν την 31/12/2004 -σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο ν.3310/05 για το «βασικό μέτοχο»- ακόμα χωρίς διακριτικό τίτλο, πράγμα που αποτελεί την ειδοποιό διαφορά.

Με τη ρύθμιση Ρουσόπουλου για την νομιμοποίηση των ραδιοφωνικών σταθμών η οποία ήταν αποτέλεσμα της ακύρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας των ραδιοφωνικών σταθμών της Αττικής από το ΣτΕ πήραν βεβαίωση νομίμου λειτουργίας οι ραδιοσταθμοί «Παρέα», «Ράδιο Βερόνικα» και τώρα ο «Athens Shock Radio» -ιδιοκτησίας Κυριάκου Καρτελιά-, ενώ με άδεια από το υπουργείο Μεταφορών -από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων- λειτουργεί ο ξενόγλωσσος ραδιοσταθμός του Δήμου Αθηναίων Athens International Radio.

Μια ρύθμιση «παράθυρο»

Υπενθυμίζεται ότι όταν η ρύθμιση αυτή είχε γίνει νόμος, η «Ν» είχε επισημάνει το ενδεχόμενο να ανοίξει η πόρτα των νομιμοποιήσεων, πράγμα το οποίο πλέον αναμένεται να κλιμακωθεί.

Αυτό γιατί η χθεσινή απόφαση του ΕΣΡ, νομιμοποίησε σταθμό ο οποίος εξέπεμπε χωρίς διακριτικό σήμα. Επισημαίνεται ότι την ίδια περίοδο, σύμφωνα με παλαιότερη επίσημη έκθεση της ΕΕΤΤ προς το ΕΣΡ, με το ίδιο καθεστώς, χωρίς δηλαδή διακριτικό τίτλο, εξέπεμπαν περισσότεροι από 15 ραδιοσταθμοί στο νομό της Αττικής.

Εάν κάτι τέτοιο συμβεί έστω και για τους μισούς ραδιοσταθμούς που εξέπεμπαν ουσιαστικά πειρατικά, η ήδη κατακερματισμένη ραδιοφωνική αγορά θα κατακερματισθεί περαιτέρω.

Αίσθηση εξάλλου προκαλεί το ότι, όπως προκύπτει εκ της νομιμοποιήσεως, προφανώς δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα με τις συχνότητες και τις εκπομπές στην περιοχή της πρωτεύουσας, αφού υπενθυμίζεται ότι κατά την διαδικασία αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών της Αττικής πριν από μερικά χρόνια, πληθώρα ραδιοσταθμών, είχε κλείσει, εξαιτίας των παρεμβολών που υπήρχαν στην ραδιοναυτιλία.

Οικονομικός αντίκτυπος

Αξίζει εξάλλου να επισημανθεί ότι η κάθε νομιμοποιητική απόφαση του ΕΣΡ, πολλαπλασιάζει την οικονομική αξία του ραδιοσταθμού που παίρνει το πιστοποιητικό νομίμου λειτουργίας, ενώ παράλληλα του δίνει και προβάδισμα στη διαδικασία των αδειοδοτήσεων, όταν βεβαίως αυτή αρχίσει.

Με τα σημερινά δεδομένα η αξία ενός τέτοιου ραδιοσταθμού με προσωρινή άδεια στην αγορά ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ, όταν μόλις χθες -προτού δηλαδή να δοθεί το πράσινο φως από το ΕΣΡ- ήταν σχεδόν μηδενική ή εν πάση περιπτώσει περιοριζόταν στην αξία των μηχανημάτων εκπομπής.

Και όλα αυτά όταν το Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κρατά σε εκκρεμότητα την υπόθεση του ραδιοσταθμού Planet, του οποίου την άδεια λειτουργίας ανακάλεσε πριν από μερικές εβδομάδες, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των εργαζομένων σε αυτόν.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνδικαλιστικές Ενώσεις των εργαζομένων, έχουν στείλει έγγραφο στο ΕΣΡ, ζητώντας του να αναθεωρήσει την απόφασή του, για τον Planet και να κάνει αποδεκτή την αίτηση θεραπείας που έχει υποβάλει η διοίκηση του σταθμού.

Πηγή: Ναυτεμπορική
Επιστροφή
Προφίλ του χρήστη Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή e-mail Δείτε το site του αποστολέα Yahoo Messenger MSN Messenger
LavantiS
Αντμίν και βάλε!
Αντμίν και βάλε!


Mέλος από: Oct 10, 2003
Μηνύματα: 1679
Πόλη/Χώρα: Athens - Greece

ΜήνυμαΣτάλθηκε: Τετάρτη 4 Ιουλ 2007, 11:28 GMT    Τίτλος Μηνύματος: Ανάκληση βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας Απαντηση με παραβολή κειμένου

Από την σημερινή Ναυτεμπορική:


ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ της βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού Athens Shock Radio, η οποία είχε εκδοθεί πριν από μερικές εβδομάδες, αποφάσισε χθες τελικά το ΕΣΡ επαναφέροντας τον αριθμό των νομίμως λειτουργούντων ραδιοσταθμών της περιοχής της Αττικής, στους 42.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής Ιωάννης Λασκαρίδης, το Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη του νεώτερα στοιχεία που ήλθαν σε γνώση του αποφάσισε να αναθεωρήσει την απόφασή του. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Λασκαρίδης η αρχή για τη χθεσινή της απόφαση, «έλαβε υπόψη της το ότι ο σταθμός αυτός εξέπεμπε χωρίς διακριτικό τίτλο στις 31/12/2004, καθώς και το ότι την αίτηση για την εκχώρηση αδείας λειτουργίας στις προηγούμενες διαγωνιστικές διαδικασίες, έκανε εταιρεία, ενώ πριν από λίγο καιρό, την αίτηση για την εκχώρηση βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας έκανε φυσικό πρόσωπο».
Επιστροφή
Προφίλ του χρήστη Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή e-mail Δείτε το site του αποστολέα Yahoo Messenger MSN Messenger
Εμφάνιση των μηνυμάτων για διάστημα:   
Έναρξη Νέου Θέματος   Απάντηση σε Μήνυμα    Forums -> Ραδιόφωνο All times are GMT + 3 Hours
Σελίδα 1 από 1

 
Πλοήγηση σε:  
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα σε αυτό το forum
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να απαντήσετε σε μηνύματα αυτού του forum
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να αλλάξετε τα μηνύματα σας σε αυτό το forum
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να διαγράψετε τα μηνύματα σας από το forum
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να ψηφίσετε σε δημοψηφίσματα σε αυτό το forum
Forums ©