Αφιερώσεις-Requests
Πρόσφατες αφιερώσεις:
listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Νίκος από Πάτρα ζήτησε Χαμογέλα στα παλιά.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Αϊσουν από ΝΑρτακη ζήτησε Οσα νιωθω αργυρος.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program ΔΕΣΠΟΙΝΑ από Καστοριά ζήτησε Η αγάπη μας.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Ελένη ζήτησε Kygo-Here for you.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Theodora από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ζήτησε Νικόλας Λειβαδίτης - Μαρία Καλούδη - Για πόσο ακόμα;.

Διαβάστε κι ακούστε τις αφιερώσεις εδώ



  Survey
Ποιον αγαπάς πιο πολύ;

Τη Μαμά;
..ή τον Μπαμπά;



Αποτελέσματα
Αλλες Ψηφοφορίες

Αριθμός Ψήφων: 641080
Παρατηρήσεις 0


  Agenda


  Visit also



  OnLine Shop
HotStation - Hot Shop - Δώρα για τους άλλους ή για σας - Cool HotStation gifts for yourself or your friends


  Μηνύματα - Shouts

Υπηρεσία ΜΟΝΟ για μέλη Σύνδεση ή Εγγραφή.


HotStation.gr Greek Radio online: Forum - Συζητήσεις

- HotStation.gr
 ΒοήθειαΒοήθεια   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών   ΠροφίλΠροφίλ   ΣύνδεσηΣύνδεση   ChartTOP-20

Δηλαδή Τι ;;
Σελίδα Προηγούμενο  1, 2
 
Έναρξη Νέου Θέματος   Απάντηση σε Μήνυμα    Forums -> Ραδιόφωνο


Προηγούμενο Θέμα :: Επόμενο Θέμα  
Συγγραφέας Μήνυμα
Nibelungen
Στα μπετά
Στα μπετά


Mέλος από: Oct 11, 2005
Μηνύματα: 29
Πόλη/Χώρα: Τρίτος Πλανήτης

ΜήνυμαΣτάλθηκε: Πέμπτη 3 Νοε 2005, 13:47 GMT    Τίτλος Μηνύματος: Απαντηση με παραβολή κειμένου

Το δικαίωμα που έχει αποδώσει στον εαυτό του αυθαίρετα και το διατηρεί με πείσμα παρά τις αντιδράσεις ο κύριος Χριστόδουλος ,να εκτοξέυει δηλαδή μύδρους από άμβωνος υποχρεώνοντας τους πιστούς να τον ακούν θέλουν δεν θέλουν (γιατί ασφαλώς δεν πήγαν για αυτό στην εκκλησία ) να αποκαλεί «γραικύλους» «προοδευτικάριους» «υπηρέτες της παγκοσμιοποίησης» και άλλα φαιδρά όσους απλά επιθυμούν το διαχωρισμό εκκλησίας –Πολιτείας , το έχει και ο Ψαριανός λοιπόν και ο κάθε Ψαριανός και κατά συνέπεια νομιμοποιείται να πει τη φράση (που προέρχεται από τη λαϊκή παράδοση) «τραγόπαπας».

Και τα δύο φαινόμενα ωστόσο, συνιστούν συμπτώματα παρακμής ή αν θέλετε συμπτώματα του γενικού χαβαλέ που επικρατεί πια στη χώρα.

Η διαφορά είναι πως η εκκλησία είναι εξουσία και μπορεί κουνώντας το «άγιο δαχτυλάκι» της να εκπαραθυρώσει έναν παραγωγό ή και να κλείσει έναν ολόκληρο σταθμό.

Και αυτό, από μόνο του , είναι αίσχος.

Δεν έχω καμία διάθεση να υπερασπιστώ τον Ψαριανό , δε γνωρίζω το προφίλ του , δεν τον ακούω , δεν ζω καν στην Ελλάδα εδώ και κάποια χρόνια αλλά γνωρίζω πολύ καλά τη δύναμη που έχουν τα ποικίλα κέντρα εξουσίας σε αυτόν τον τόπο ώστε να μπορούν να παρεμβαίνουν κατά το δοκούν όποτε τους κατέβει επειδή θεώρησαν πως θίχθηκαν.

Στην Ελλάδα, έχουν εξαφανιστεί κατά καιρούς εκπομπές, από παρεμβάσεις τόσο πολιτικών όσο και άλλων φορέων όπως ο...Σύνδεσμος Κυνηγών!!!!

Φαντάζομαι πως αν στην Ελλάδα είχε κάποια στιγμή δημιουργηθεί μια ομάδα σατυρική στα επίπεδα των Monty Pythons θα τους είχαν κλείσει ισοβίως στη φυλακή με το «καλημέρα» σας.

Αντίθετα , στην Αγγλία και παρά τον τελείως ακραίο αντικληρικαλισμό αυτής της ομάδας η εκεί εκκλησία ουδέποτε τόλμησε ακόμα και να σκεφθεί να κάνει «συστάσεις».

Μόνο η κυρία Thatcher κάποτε, προσπάθησε να «βάλει χέρι» στην ομάδα, αλλά έφαγε τα μούτρα της από το BBC το οποίο ουδέποτε καταδέχθηκε να συζητήσει έστω κάποια «πολιτική πίεση» εκ μέρους των εκάστοτε κυβερνώντων.

Όλα αυτά, σε πλαίσιο γενικών αρχών.

Γιατί για την ποιότητα της ελληνικής ραδιοφωνίας , θα προτιμούσα να μη μιλήσω, άλλωστε όπως είπα απουσιάζω και σχεδόν 4 χρόνια. Μπορεί τα πράγματα να είναι και λίγο καλύτερα από την αθλιότητα που άφησα πίσω μου (με εξαιρέσεις πάντα).
Επιστροφή
Προφίλ του χρήστη Αποστολή προσωπικού μηνύματος Δείτε το site του αποστολέα
phaser
Στα μπετά
Στα μπετά


Mέλος από: Mar 24, 2005
Μηνύματα: 38

ΜήνυμαΣτάλθηκε: Πέμπτη 3 Νοε 2005, 16:49 GMT    Τίτλος Μηνύματος: Απαντηση με παραβολή κειμένου

Κατ αρχάς να ζητήσω την κατανόηση από τον διαχειριστή του forum για το πολύ φορτωμένο μου post αλλά δυστυχώς δεν γίνεται διαφορετικά, είναι τόσες πολλές η προεκτάσεις του θέματος.

Να απαντήσω λοιπόν αναλυτικά στα ερωτήματα σας.
«με χιούμορ διατύπωσες τις απόψεις σου, ή μιλάς σοβαρά?»
Ο καθένας μπορεί να εκφράζετε με όπιο τρόπο βολεύεται. Με χιούμορ, σάτιρα & χλευασμό για ένα βρώμικο & φαιδρό θέμα όπως είναι αυτό του σημερινού μεταλλαγμένου ραδιοφώνου χωρίς ψυχή. Με σοβαρότητα για το πραγματικά ελεύθερο ραδιόφωνο όχι απαραίτητα του παρελθόντος, για να ξεκαθαρίσω την θέση μου το ερασιτεχνικό ραδιόφωνο έκανε τον κύκλο του ‘τέλος’.

«δεν έκανα κριτική για κανένα ραδιόφωνο, είτε καλό είτε κακό»
Κακώς φίλε JORDAN4. Πιστεύω στον αγώνα ενάντια στα όποια ‘lobby’s’ έχουν εισχωρήσει στο ραδιόφωνο ειδικά του ‘life styling’ & του ‘modeling’ που διαμορφώνουν / επιβάλουν με ύπουλο και επικίνδυνα πονηρό τρόπο τον δικό τους ‘illusive way of life’ μέσω της εκπεμπόμενης μουσικής και του ευνουχισμένου μικροφώνου τους, ποντάροντας πάντα στις αδυναμίες του απαίδευτου ακροατή που οι ίδιοι κατασκεύασαν εδώ και χρόνια από την αρχή της ‘ελεύθερης? Ραδιοφωνίας’ την αρχή της αποσύνθεσης έκανε τότε ο klik fm τα αποτελέσματα τα βιώνουμε σήμερα.
Σαν απόδειξη των ανωτέρω για το πόσο άσχημα έχουν διαστρεβλώσει την κοινή γνώμη ‘αυτές’ ειδικά στα νέα παιδιά (φοιτητές) σήμερα στα ΤΕΙ έχουν αναρτήσει πανό διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του ‘best’ σπαταλώντας τόνους ώρας αναλύοντας ‘το τόσο σοβαρό θέμα’ στης απέναντι καφετέριες, αντί να διαμαρτυρηθούν για την ανύπαρκτη παιδεία, για το δούλεμα που τους κάνουν κάθονται και ασχολούνται με το κλείσιμο του ‘best’ Τι? νομίζεται υπάρχει ανθηρό μέλλον μετά από αυτό.

«καταδικάζω την απόφαση του ΕΣΡ να κλείσει και να λογοκρίνει ένα ραδιοφωνικό σταθμό»
Μαζί σου και εγώ, αλλά μην κολλάτε σε αυτό το γεγονός, δείτε πάρα πέρα από αυτό. Όπως δεν έκλεισε ο ‘flash’ έτσι δεν πρόκειται να κλείσει και ο ‘best’. Όταν η κάμερα ζουμάρει στον στόχο να είστε σίγουροι ότι κάτι άλλο παίζει έξω από το πλάνο.

«Δεν είναι λύση να κλείσουν τα "εμπορικά" ραδιόφωνα
για να ανοίξουμε εμείς»
Σαφώς και δεν πρόκειται να κλείσουν όσο υπάρχουν παθητικοί & ανεκπαίδευτοι ακροατές, ούτε περιμένω να ξανά ανοίξουν οι ερασιτέχνες γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει πλέον η αιτία η σπίθα τα πάντα έχουν λουφάξει περιμένοντας δεν ξέρω και εγώ τι?. Όταν έγραψα να ‘κλείσουν όλοι’ εννοούσα ότι δεν με ενδιαφέρουν είτε υπάρχουν είτε όχι, απλώς ακούω / παρατηρώ το ραδιόφωνο μόνο και μόνο για να δω μέχρι σε πιο σημείο θα το υποβαθμίσουν και αν έχει πιο κάτω από αυτό.

«δεν σύγκρινα ραδιόφωνα γιατί απλά για μένα ένα είναι το ραδιόφωνο»
Όχι να συγκρίνεις και να διαλέγεις γιατί το ραδιόφωνο δεν είναι 'ένα'.
Με εκπλήσσεις, εσύ δεν διαλέγεις τι θα βάλεις στο στόμα σου? Ότι σου πλασάρουν το τρως? Δεν το διαλέγεις πριν? Πιστεύω πως ναι, γιατί λοιπόν υποτιμάς την πνευματική, αισθητική σου τροφή? Την οποία και θεωρώ περισσότερο σημαντική από το γενικώς σαβούριασμα της κοιλιάς που μπορείς να την κοροϊδέψεις με οποιοδήποτε σκουπίδι ‘junkie food’.
Για τα χάλια που βιώνουμε σήμερα αυτό ακριβώς φταίει, όταν έπρεπε δεν προσέξαμε και επιτρέψαμε να μας γεμίσουν με ‘junkie food’ το μυαλό μας.

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου αγαπητέ Deep Oblivion, αλλά όταν γράφω
«Πετάξτε έξω από το ραδιόφωνο τους DJ’s των dance floors» το εννοώ και το πιστεύω, διότι και αυτή η ομάδα όπως επίσης και οι πρώην ερασιτέχνες που υπηρετούν τώρα τους Ρ/Φ σταθμούς που πολύ σωστά αναφέρεις, καλώς η κακώς ανήκουν και χρησιμοποιούνται αγρίως από τα ‘lobby’s’ του ‘life styling’, δεν ξέρω αν εσύ η οποιοσδήποτε άλλος εδώ είναι DJ, φυσικά και δεν έχω τίποτα μαζί τους απλώς θεωρώ ότι είναι πλανεμένοι από το τρέχων σύστημα, έχω αρκετούς πολύ καλούς φίλους DJ’s και γνωρίζω αλλά και από προσωπική εμπειρία το τι? γίνεται στον χώρο σου, δυστυχώς μεγάλη εκμετάλλευση. Όμως άλλες οι ανάγκες του ραδιοφώνου και άλλες του Dance floor, είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα, αυτό το ερμαφρόδιτο πάντρεμα / αλαλούμ / αρπαχτές μόνο στα ελληνικά ραδιόφωνα γίνεται, το οποίο έχει προκύψει από την έλλειψη της ανύπαρκτης παιδείας του κοινού και εξειδίκευσης των ραδιοφώνων, αποτέλεσμα αυτού είναι η τόσο χάλια μουσικές ροές που ακούμε καθημερινά στο ραδιόφωνο και σε όλα τα μαγαζιά ‘club’, ‘electro music’ και στο καπάκι ‘σκυλάδικο’ η ‘πανηγυριώτικα νησιώτικα’, its ok για το μαγαζί άντε το καταλαβαίνω ότι πρέπει ο DJ να ξεσηκώσει τον κόσμο για να καταναλώσει πιο πολλά ποτά, αλλά στο ραδιόφωνο δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να υφίσταται η ίδια ακριβώς νοοτροπία του αχταρμά? Φτάνει πια πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το ύποπτο αλισβερίσι / ανακύκλωσης, το ραδιόφωνο να εξυπηρετεί τα μαγαζιά και το ραδιόφωνο τα μαγαζιά προς όφελος των λίγων και εκλεκτών ‘elite’ των οποιοδήποτε ‘lobby’s’.

«εξήγησε μας ποίο εννοείς "πραγματικό" ραδιόφωνο»
Ελπίζω με τα ανωτέρω να σας κάλυψα για το τι εννοώ ‘πραγματικό ραδιόφωνο’ αν όχι εν ολίγοις δεν νοείτε ραδιόφωνο χωρίς πραγματική κατάθεση ψυχής, μπορεί ποτέ ένα εμπορικό ραδιόφωνο να διαθέτει ψυχή? σαφώς και όχι. Η ψυχή δεν εκπέμπεται μέσω του RDS Βρε ‘high tech’ θύματα ‘Ραδιόφωνο με ψυχή’ τρέχει στο RDS του best, νέοι άνθρωποι νέα τάξη πραγμάτων.

«Στις 23 Οκτωβρίου του 1972, ένας πειρατής καλεί, από τα μεσαία, σε συγκέντρωση στο Σταθμό Λαρίσης «Για τα δικαιώματα των ερασιτεχνών». Μαζεύτηκαν περίπου διακόσιοι. Είναι η πρώτη συγκέντρωση που οργανώνεται από το ραδιόφωνο. Γίνονται αθρόες συλλήψεις, οι οποίες περνούν στα «ψιλά» των εφημερίδων, σε δύο μονόστηλα εφημερίδων.»

The revolution will not be televised. Gil Scott Heron.

Asta la vista
Phaser
Επιστροφή
Προφίλ του χρήστη Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Deep_Oblivion
Radio producer
Radio producer


Mέλος από: Jun 17, 2004
Μηνύματα: 671
Πόλη/Χώρα: Εδω γυρω...

ΜήνυμαΣτάλθηκε: Πέμπτη 3 Νοε 2005, 17:07 GMT    Τίτλος Μηνύματος: Απαντηση με παραβολή κειμένου

phaser έγραψε:
...απλώς θεωρώ ότι είναι πλανεμένοι από το τρέχων σύστημα, έχω αρκετούς πολύ καλούς φίλους DJ’s και γνωρίζω αλλά και από προσωπική εμπειρία το τι? γίνεται στον χώρο σου, δυστυχώς μεγάλη εκμετάλλευση. Όμως άλλες οι ανάγκες του ραδιοφώνου και άλλες του Dance floor, είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα, αυτό το ερμαφρόδιτο πάντρεμα / αλαλούμ / αρπαχτές μόνο στα ελληνικά ραδιόφωνα γίνεται, το οποίο έχει προκύψει από την έλλειψη της ανύπαρκτης παιδείας του κοινού και εξειδίκευσης των ραδιοφώνων, αποτέλεσμα αυτού είναι η τόσο χάλια μουσικές ροές που ακούμε καθημερινά στο ραδιόφωνο...


Δηλαδη αγαπητε συνομιλητη Phaser εσυ εχεις κατσει, εχεις ακουσει και εχεις παρακολουθησει ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ απο αυτους που κατακρινεις και θελεις "να πεταχουν εξω" απο το ραδιοφωνο και ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ οτι ειναι πλανεμενοι και κοροιδα των εταιρειων?

Για να το κανω πιο προσωπικο, εγω δεν ειμαι πλανεμενος, ουτε προμοταρω καποια βραδυα μου σε καποιο club, ουτε καν παιζω τα ιδια στις εκπομπες μου, ουτε απουσιαζει ο λογος (και δη ο καυστικος λογος) απο την εκπομπη μου. ΑΡΑ ΑΡΝΟΥΜΑΙ να μου λενε οτι "πρεπει να πεταχτω εξω" απο το ραδιοφωνο επειδη καποιος ηταν ραδιοερασιτεχνης και "παλιος" λες και ο αερας εχει την λογικη του στρατου.

Τωρα αν οι δικοι σου φιλοι που ειναι στο χωρο εχουν φαει το παραμυθι και πιπιλανε την καραμελα της καθε δισκογραφικης τοτε με γεια τους με χαρα τους, δεν ειμαστε ολοι ιδιοι.

Φιλε Nibelungen... τα πραγματα δεν ειναι οπως τα αφησες... ειναι τρις χειροτερα, και οσο δεν πας με τα νερα τους τοσο μενεις στην απ'εξω, πιστεψε με, 15 χρονια το εχω βιωσει.

Deep_Oblivion
http://stavropoulos.bravehost.com
_________________
http://xphctoc.blogspot.com

ΖΑΣ Superstars

Επιστροφή
Προφίλ του χρήστη Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή e-mail Δείτε το site του αποστολέα MSN Messenger
phaser
Στα μπετά
Στα μπετά


Mέλος από: Mar 24, 2005
Μηνύματα: 38

ΜήνυμαΣτάλθηκε: Πέμπτη 3 Νοε 2005, 18:54 GMT    Τίτλος Μηνύματος: Απαντηση με παραβολή κειμένου

Well, Deep Oblivion δεν θέλω να διαπληκτιστώ σε προσωπικό επίπεδο με κανέναν στο forum, είναι ξεκάθαρο ότι δεν αναφέρθηκα αποκλειστικά ‘σε εσένα’ και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί το γυρνάς σε προσωπικό επίπεδο, ούτε καν γνωρίζω που κάνεις εκπομπή.

Τον χώρο του ραδιοφώνου και την εξάρτηση του από τα μαγαζιά ‘dance floor τον γνωρίζω πολύ Περισσότερο από όσο φαντάζεσαι μέσα από προσωπικές εμπειρίες ετών και επιμένω σε αυτό.

Η λέξεις ‘κοροΐδα των εταιρειών’ & ‘κάποιος ήταν ραδιοερασιτέχνης και παλιός’ είναι δικές σου εγώ δεν δήλωσα πουθενά στα post μου παλιός ραδιοερασιτέχνης, ένας απλός / παρατηρητής ακροατής του ραδιοφώνου είμαι και τίποτα παραπάνω, ο οποίος θέλησε να εναποθέσει τις σκέψεις του εδώ.

Πάντως είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι μέσα από όλα αυτά σκάλωσες μόνο σε αυτό? !!!
‘Throwaway dance floors DJ’s from radio stations’ Ας έχει δεν πειράζει.
« Της έδειχνε τα αστέρια και αυτή έβλεπε μόνο το δάχτυλο»
Έλεγε κάποιο τραγουδάκι.

Good Luck.
Give us back the real radio.

Phaser
Επιστροφή
Προφίλ του χρήστη Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Deep_Oblivion
Radio producer
Radio producer


Mέλος από: Jun 17, 2004
Μηνύματα: 671
Πόλη/Χώρα: Εδω γυρω...

ΜήνυμαΣτάλθηκε: Πέμπτη 3 Νοε 2005, 19:27 GMT    Τίτλος Μηνύματος: Απαντηση με παραβολή κειμένου

Να σου εξηγησω λοιπον το "σκαλωμα" μου οπως το αναφερεις γιατι πιθανον εγω να ειμαι κοντοφθαλμος οπως υποστηριζεις με τον τιτλο του τραγουδιου που μου αφιερωνεις!

ΑΝ διαβασες 2-3 post-ακια μου νωριτερα, σου ειπα οτι:

"Το μοναδικο σημειο απο το οποιο θα μπορουσα να θιχτω απο τα γραφομενα σου βρισκεται στη φραση σου "Διωχτε τους dj's των dancefloor απο το ραδιοφωνο"

Και αυτο γιατι ειμαι ΚΑΙ dancefloor dj και σε βλεπω πως πετας ΟΛΟ τον κοσμο στο ιδιο σακουλι, ισως αν δεν το εκανες να μην ελεγα και τιποτα.

Επισης ειπα να μιλησω προσωπικα για εμενα καθως δεν μπορω να γνωριζω τι κανει ο καθε... dancefloor dj, και πως κανει την εκπομπη του, αρα δεν δικαιουμαι ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ, αρα δεν μπορω να παρω θεση για ολους, δεν γενικευω λοιπον οπως εσυ.

Δεν παιρνω προσωπικα τιποτα ως αιχμη απεναντι μου απο αυτα που λες, απλα σου υπεδειξα ενα ατοπημα στο οποιο πιστευω οτι πεφτεις, με τον τροπο του παραλληλισμου, αλλα οπως φαινεται δεν το καταλαβες, αλλα αυτα εχει ο γραπτος λογος, συμβαινει συχνα στα forum.

Εσυ λοιπον επελεξες να μου κανεις μομφη αφιερωνοντας μου τραγουδακι (και πολυ ευηχο μαλιστα).

Εγω λοιπον θα σου δωσω μια συμβουλη, και ας γνωριζω πως δεν θα την δεχτεις εξ'αρχης.

Οταν κατακρινεις μια κατασταση και παρουσιαζεις ενα προβλημα, καλο ειναι να εχεις να προτεινεις και μια λυση και οχι να καταφευγεις απλα σε πομπωδη ρητα σε Αγγλικη και Ελληνικη γλωσσα. Αρα οταν κατακρινεις το ραδιοφωνικο τοπιο, καλο ειναι να μας λες και την αποψη σου για το ΠΩΣ θα πρεπει να ηταν για να δουμε που συμφωνουμε και που διαφωνουμε.

Αληθεια, ακομα δεν μας ειπες ποιο ειναι το καλο ραδιοφωνο για σενα που τοσο ζητας στην υπογραφη σου.


Deep_Oblivion
http://stavropoulos.bravehost.com
_________________
http://xphctoc.blogspot.com

ΖΑΣ Superstars

Επιστροφή
Προφίλ του χρήστη Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή e-mail Δείτε το site του αποστολέα MSN Messenger
phaser
Στα μπετά
Στα μπετά


Mέλος από: Mar 24, 2005
Μηνύματα: 38

ΜήνυμαΣτάλθηκε: Παρασκευή 4 Νοε 2005, 03:48 GMT    Τίτλος Μηνύματος: Απαντηση με παραβολή κειμένου

Hello again Deep Oblivion:) ό,τι σου έγραψα στο τελευταίο μου post ισχύει και εδώ, plus this: Δεν θέλω να κατεβάσω σε φτηνό προσωπικό επίπεδο (βεντετισμούς) τα τόσα πολλά και ‘σημαντικότατα’ θέματα που αναπτύχθηκαν στο post μου -τα οποία από ότι φαίνεται ούτε που σε άγγιξαν- επιτρέπεται όμως, εσύ η όποιος άλλος να τα ερμηνεύσει όπως νομίζει ‘no problem at all’.

«Όταν κατακρίνεις το ραδιοφωνικό τοπίο, καλό είναι να μας λες και την άποψη σου για το ΠΩΣ θα πρέπει να ήταν για να δούμε που συμφωνούμε και που διαφωνούμε»
«Αλήθεια, ακόμα δεν μας είπες ποιο είναι το καλό ραδιόφωνο για σένα που τόσο ζητάς στην υπογραφή σου»

Just open up your mind’ και θα διαπιστώσεις ότι έχω ήδη απαντήσει και στις δυο ερωτήσεις. Αν δεν σε κάλυψα λυπάμαι δεν έχει άλλο, έχω καλύτερα πράγματα να κάνω από το να κάθομαι με της ώρες μπροστά από ένα PC, δεν είναι και το καλύτερο μου.

“Give us back the real radio”
Asta la vista

Phaser
Επιστροφή
Προφίλ του χρήστη Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Nibelungen
Στα μπετά
Στα μπετά


Mέλος από: Oct 11, 2005
Μηνύματα: 29
Πόλη/Χώρα: Τρίτος Πλανήτης

ΜήνυμαΣτάλθηκε: Παρασκευή 4 Νοε 2005, 12:45 GMT    Τίτλος Μηνύματος: Απαντηση με παραβολή κειμένου

Όπως είπα και σε διπλανό νήμα συζήτησης μόλις χτες το βράδυ είδα στην Ελευθεροτυπία μια σειρά από φράσεις του κυρίου Ψαριανού, φράσεις από αυτές που του αρέσουν για να λεει στον αέρα.

Ομολογώ πως δεν τον ήξερα-το όνομά του είχα απλώς ακουστά και πέραν τούτου ουδέν.

Μα είναι για τα μπάζα! Για τα σκουπίδια! Ωστόσο τα ερωτήματα που έχω είναι τα εξής και απλά και συγχωράτε με κιόλας αν είναι αφελή.

1ον. Γιατί να κλείσει έναν ολόκληρος σταθμός λόγω ενός Ψαριανού; Δεν καταλαβαίνω που στέκει αυτό νομικά.

2ον. Ο εν λόγω σταθμός...είχε δεχτεί κάποια προειδοποίηση πριν από την απόφαση για κλείσιμο; Αν όχι τότε η απόφαση είναι σαθρή.

Αν ναι, γιατί ο σταθμός δεν σούταρε τον Ψαριανό;

Απαντώ μόνος μου στο τελευταίο. Προφανώς γιατί η τάχα μου τάχα μου μαγκιά του κυρίου Ψαριανού και το...μικροφωνικό ''αντριλίκι'' που πουλάει, έχει αγοραστές. Δηλαδή κοινό, target group, πέστε το όπως θέλετε.

Και γιατί να μην έχει; Εδώ είμαστε στην περίοδο των Θέμων και των Κακαουνάκηδων. Υπάρχει καμία διαφορά;


Βλέπω ακόμα ένα ερώτημα στις συζητήσεις εδω που μοιάζει αναπάντητο.

Μιλάνε κάποιοι για πραγματικό΄ραδιόφωνο. Κάποιοι άλλοι ρωτάνει τι θα πει ''πραγματικό ραδιόφωνο''.

Κατά τη δική μου ταπεινή γνώμη, ''πραγματικό΄ραδιόφωνο, είναι αυτό που κυρίως επικοινωνεί.

Η επικυριαρχία των dj που συνήθως δεν είναι σε θέση να αρθρώσουν μια λέξη και περίπου μουγγανίζουν μεταξύ των ...εεεεεεε.....και ....αααααα.....έχει αφαιρέσει από το ραδιόφωνο κάθε έννοια ουσίας.

Θα παω παλιά. Και ας με πείτε παλιομοδίτη και ότι άλλο.

Ο Γιάννης ο Πετρίδης , δεν ήταν dj. Ήταν κάποιος με μουσική παιδεία που ήξερε να κάνει τη μουσική και τα τραγούδια Μέσο Επικοινωνίας. Να ενημερώσει, να εκπαιδεύσει , να σχολιάσει και να διασκεδάσει.

Αλλά πίσω από το μικρόφωνο ήταν μια συγκροτημένη προσωπικότητα.

Αυτό το τελευταίο, απουσιάζει απελπιστικά πια. Διάφορα αναλφάβητα τσόλια που δεν έχουν ασχοληθεί με τίποτα άλλο στη ζωή τους εκτός από το να ακούν ή να ψάχνουν τη μουσική ή τη ''μουσική'' κατέλαβαν τα μικρόφωνα και κάνουν το χαβαλέ τους. Και ασφαλώς επειδή δεν έκαναν ποτέ τίποτα άλλο στη ζωή λειτουργούν τελειώς έξω από κάθε context. Μόνο που η μουσική, όποια και να είναι , σε όποια κατηγορία και να ανήκει , είναι ένα in context φαινόμενο. Και αν δεν μπορείς να το μεταφέρεις αυτό στον κόσμο, άσε το μικρόφωνο και κάτσε στο σπιτάκι σου.

Ο αυτισμός του κάθε ένα έχει γίνει πια πρόβλημα όλων, αν είναι δυνατόν.

Ασφαλώς και υπάρχουν dj's που είναι κυριολεκτικά δημιουργοί. Πόσοι είναι αυτοί; Και πόσα είναι τα παιδάκια που βασανίζουν τα πλατό χωρίς λόγο;

Οι δισκογραφικές εταιρίες , μπορεί να κάνουν μέχρι στιγμής τη δουλειά τους καλά.

Πόσο θα παει αυτή η ιστορία;

Τώρα θα μου πείτε...τι δουλειά έχει ο Ψαριανός με τους dj's...

Και όμως το ίδιο είναι ακριβώς.

Ψαριανοί, Κακαουνάκηδες και αναλφάβητοι dj είναι το ίδιο. Κάνουν δηλαδή την ίδια δουλειά ακριβώς.

Υλοποιούν προκατασκευασμένες συνταγές με στόχο την ακροαματικότητα καλλιεργώντας τον εγκλωβισμό του κοινού σε στενές κατηγορίες που όχι μόνο δεν μπορούν να συνυπάρξουν αλλά αντίθετα συγκρούονται.

Και έτσι, δημιουργούν...Αγορά. Για λογαριασμό τους


Για λογαριασμό του κάθε Κωστόπουλου που αγοράζει συχνότητες, ''όλως τυχαίως'' λίγο πριν ξεσπάσει μια κρίση κάπου.
Επιστροφή
Προφίλ του χρήστη Αποστολή προσωπικού μηνύματος Δείτε το site του αποστολέα
Deep_Oblivion
Radio producer
Radio producer


Mέλος από: Jun 17, 2004
Μηνύματα: 671
Πόλη/Χώρα: Εδω γυρω...

ΜήνυμαΣτάλθηκε: Παρασκευή 4 Νοε 2005, 13:24 GMT    Τίτλος Μηνύματος: Απαντηση με παραβολή κειμένου

Αγαπητε μου Nibelungen. Nα συνεχισω τις σκεψεις σου προσθετωντας το εξης:

Ειναι ελαχιστοι απο αυτους που κανουν ραδιοφωνο σημερα που υπηρξαν ακροατες πρωτα απο τα παιδικα τους χρονια.
Ειναι ελαχιστοι που γελασαν, εκλαψαν, συμφωνησαν και διαφωνησαν με καποιον που ακουγαν... αλλα συνεχισαν να τον ακουνε.

Ετσι οπως το βλεπω εγω υπαρχουν 2 κατηγοριες ανθρωπων που επειχηρουν να ασχοληθουν με το ρομαντικοτερο των μεσων μαζικης ενημερωσης.

α) Οι dj's που απλα διψουν για διασημοτητα και προβολη, ζηλευωντας παραλληλα τους υπολοιπους που ειναι εκει, και απλα θελουν να λενε οτι "κανουν εκπομπη", με τα "εεεεε" και τα "ααααα" να αποτελουν το 70% των φρασεων τους και το υπολοιπο 30% να ειναι ξενικες λεξεις

β) Οι "παραγωγοι" που διατυμπανιζουν οτι ειναι επαγγελματιες μονο και μονο επειδη βρηκαν καποιους να τους πληρωσουν για αυτο που νομιζουν οτι προσφερουν, ειτε αυτο ειναι μικροφωνικο αντριλικι ειτε ειναι φαιδρο lifestyle.

Οι εποχες περασαν ανεπιστρεπτει δυστυχως, καθε προσπαθεια επεσε στο κενο πραγμα που με κανει να απογοητευομαι...

Καποτε ακουγα τον Μηνα Λαβαντη, τον Νικο Αδαμου, τον Κωστα Μυλωνα, τον Εσπερο και τοσους αλλους και με ενεπνευσαν να κανω ραδιοφωνο. Τα χρονια που εκανα talk show δεν θα τα αλλαζα με τιποτα και οι κασσετες που εχω στο αρειο μου με κανουν περηφανο, οσο εγωιστικο και αν ακουγεται αυτο.

Το οτι μια κοπελα εβρισκε στην εκπομπη μου μια συντροφια και αντλουσε δυναμη να ξεπερασει την ηρωινη πριν 6 χρονια (πραγμα που το εμαθα αρκετα αργοτερα) μου γεμιζει ψυχικα.

Το οτι στις τωρινες βραδυνες εκπομπες μου υπαρχει ενα παληκαρι που επικοινωνει σε καθε εκπομπη μαζι μου και ειναι κατακοιτος στο κρεβατι με ατυχηα απο μηχανη, μου δινει δυναμη.

Αυτο δεν πληρωνεται (λες και εχουν πληρωθει τοσα χρονια που κανω εκπομπη...)

Αυτες οι εποχες δυστυχως εχουν περασει, ο κοσμος αποξενωνεται αλλα διψαει παραλληλα και για μια πιο προσωπικη επαφη, απλωνει το χερι αλλα κανενας δεν το πιανει, αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα.

Και επειδη εχω ξεφυγει πολυ απο το θεμα, επανερχομαι λεγοντας ξανα οτι το κλεισιμο ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ραδιοφωνικου σταθμου "ετσι-θελικα" αποτελει φασιστικη πραξη στην χωρα που γεννησε την Δημοκρατια.
Η εξδιωξη του καθε "Ψαριανου" ομως οχι...


Deep_Oblivion
http://stavropoulos.bravehost.com
_________________
http://xphctoc.blogspot.com

ΖΑΣ Superstars

Επιστροφή
Προφίλ του χρήστη Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή e-mail Δείτε το site του αποστολέα MSN Messenger
Nibelungen
Στα μπετά
Στα μπετά


Mέλος από: Oct 11, 2005
Μηνύματα: 29
Πόλη/Χώρα: Τρίτος Πλανήτης

ΜήνυμαΣτάλθηκε: Παρασκευή 4 Νοε 2005, 14:31 GMT    Τίτλος Μηνύματος: Απαντηση με παραβολή κειμένου

Ξέρω τι λες...

Θα μπορούσα να γράψω βιβλίο με τις ιστορίες ακροατών μου. Από φυλακές , μέχρι ψυχιατρικά ιδρύματα. Από τα χιλιάδες γράμματα. Από ανθρώπους που ακόμα και τώρα με ψάχνουν και με βρίσκουν μέσω διαδικτύου να μου πουν πως έχουν εκπομπές της δεκαετίας του 80 σε αρχείο και τις ακούνε ξανά και ξανά..

Λες:
Quote:
Οι εποχες περασαν ανεπιστρεπτει δυστυχως, καθε προσπαθεια επεσε στο κενο πραγμα που με κανει να απογοητευομαι...


Θα διαφωνήσω.

Υπάρχουν δυο επίπεδα.

Στις πραγματικές ανθρώπινες ανάγκες για επικοινωνία και ουσία και,

στο τι προσπαθούν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν οι διάφοροι κύκλοι.

Σε ότι αφορά στο πρώτο , έχω να πω πως τουλάχιστον από τη δική μου εμπειρία ο τρόπος που σε ''αρπάζει'΄' το ακροατήριο αν βρεις τον δίαυλο να μιλήσεις στην ψυχή του όμορφα , είναι απίστευτος. Και δε μιλάω για παλιούς νοσταλγούς των radio days. Μιλάω για νέους ανθρώπους που ξαφνικά ανακαλύπτουν μια άλλη διάσταση από αυτή που τους σερβίρουν κατα συρροή τα τελευταία χρόνια.

Και εκεί είναι η μάχη που δίνουν οι ''κύκλοι''. Διότι βέβαια αν οι ''διαφορετικές φωνές'' εξαφανιστούν απόλυτα για κάποια χρόνια τότε, ναι, θα έχει νικήσει πέρα ως πέρα η ''Κωστοπουλιάδα'' και τα συναφή.

Αλλά δε νομίζω πως θα συμβεί αυτό. Έχω την αίσθηση πως είναι όλο και πιο πολλοί αυτοί που πια νιώθουν ασφυξία από τον διαρκή χαβαλέ σε μια εποχή που ολο και πιο πολύ μοιάζει με τραγωδία.

Τις προάλλες , έπαιζα το Day Tripper των Beatles στην εκτέλεση-σύμπραξη Jimy Hendrix -John Lennon και μετά πέρασα μαλακά σε Enya , J. Lee Hooker, W.Guthrie, Black Sabbath και....Mozart....και δεν κατάφερα να φύγω από το studio παρά μόνο μετά από σχεδόν 2 ώρες από τη λήξη της εκπομπής. Από τι; Από τα τηλέφωνα...Μέχρι έλληνες φοιτητές στο...Manchester και στο Μόναχο, πλήρωσαν το υπεραστικό για να τηλεφωνήσουν....

Οι ανθρώπινες ανάγκες είναι οι ίδιες. Και οι ανάγκες αυτές βρίσκουν ικανοποίηση στην επικοινωνία και την ομορφιά (Αισθητική) Αυτό, δε μου το βγάζει κανείς από το μυαλό. Δηλαδή, δεν έχει καταφέρει καμιά μου εμπειρία να με διαψεύσει. Μέχρι τώρα.


Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα στην τελευταία παράγραφο. Το ανέφερα και προηγουμένως. Αλλά ξαναρωτάω. Απλά, τυπικά , νομικά. Πως είναι δυνατόν να μπορούν να κλείσουν έναν ολόκληρο σταθμό με αφορμή ΕΝΑΝ συνεργάτη του; Κάποιος μπορεί να μου απαντήσει σε αυτό; Γιατί είναι πέρα ως πέρα παράλογο και αν ο Ελληνικός Νόμος αφήνει παράθυρο για κάτι τέτοιο, ο Best θα δικαιωθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Το Ευρωπαϊκό Δίκαιο είναι πολύ σαφές και αυστηρό σε κάτι τέτοια ζητήματα.

Εκτός....

Εκτός , αν πρόκειται για συμπαιγνία στην οποία μετέχει η ιδιοκτησία του Best (δεν έχω ιδέα ποιοι είναι οι άνθρωποι) συμπαιγνία για πώληση της συχνότητας και του σταθμού και ο Ψαριανός απλά ήταν η αφορμή. Ή και αφέθηκε να γίνει η αφορμή...
Επιστροφή
Προφίλ του χρήστη Αποστολή προσωπικού μηνύματος Δείτε το site του αποστολέα
phaser
Στα μπετά
Στα μπετά


Mέλος από: Mar 24, 2005
Μηνύματα: 38

ΜήνυμαΣτάλθηκε: Παρασκευή 4 Νοε 2005, 15:38 GMT    Τίτλος Μηνύματος: Απαντηση με παραβολή κειμένου

Μπράβο, συγχαρητήρια, φίλε Nibelungen για το μυαλό σου / πεποιθήσεις αγγίζουν την τελειότητα, τα post σου είναι μια πραγματική όαση, αν οι περισσότεροι ακροατές είχαν την δική σου ‘ενόραση’, σκέψη, στάση, είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα στο ραδιοφωνικό & κοινωνικό ομιχλώδες, δυσώδες τοπίο θα ήταν πολύ διαφορετικά.

«Ο αυτισμός του κάθε ένα έχει γίνει πια πρόβλημα όλων, αν είναι δυνατόν».
«Οι ανθρώπινες ανάγκες είναι οι ίδιες. Και οι ανάγκες αυτές βρίσκουν ικανοποίηση στην επικοινωνία και την ομορφιά (Αισθητική) Αυτό, δε μου το βγάζει κανείς από το μυαλό».

Εύγε, Keep going ΟN:)
Φιλικούς χαιρετισμούς.

Phaser
“Give us back the real radio”
Επιστροφή
Προφίλ του χρήστη Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Εμφάνιση των μηνυμάτων για διάστημα:   
Έναρξη Νέου Θέματος   Απάντηση σε Μήνυμα    Forums -> Ραδιόφωνο All times are GMT + 3 Hours
Σελίδα Προηγούμενο  1, 2
Σελίδα 2 από 2

 
Πλοήγηση σε:  
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα σε αυτό το forum
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να απαντήσετε σε μηνύματα αυτού του forum
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να αλλάξετε τα μηνύματα σας σε αυτό το forum
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να διαγράψετε τα μηνύματα σας από το forum
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να ψηφίσετε σε δημοψηφίσματα σε αυτό το forum
Forums ©