Αφιερώσεις-Requests
Πρόσφατες αφιερώσεις:
listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Νίκος από Πάτρα ζήτησε Χαμογέλα στα παλιά.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Αϊσουν από ΝΑρτακη ζήτησε Οσα νιωθω αργυρος.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program ΔΕΣΠΟΙΝΑ από Καστοριά ζήτησε Η αγάπη μας.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Ελένη ζήτησε Kygo-Here for you.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Theodora από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ζήτησε Νικόλας Λειβαδίτης - Μαρία Καλούδη - Για πόσο ακόμα;.

Διαβάστε κι ακούστε τις αφιερώσεις εδώ



  Survey
Ποιον αγαπάς πιο πολύ;

Τη Μαμά;
..ή τον Μπαμπά;



Αποτελέσματα
Αλλες Ψηφοφορίες

Αριθμός Ψήφων: 641073
Παρατηρήσεις 0


  Agenda


  Visit also



  OnLine Shop
HotStation - Hot Shop - Δώρα για τους άλλους ή για σας - Cool HotStation gifts for yourself or your friends


  Μηνύματα - Shouts

Υπηρεσία ΜΟΝΟ για μέλη Σύνδεση ή Εγγραφή.


HotStation.gr Greek Radio online: Forum - Συζητήσεις

- HotStation.gr
 ΒοήθειαΒοήθεια   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών   ΠροφίλΠροφίλ   ΣύνδεσηΣύνδεση   ChartTOP-20

ΝΟΜΙΜΟΙ Ερασιτεχνικοί σταθμοί ΤΟ 2005. ΑΛΗΘΕΙΑ η ΨΕΜΑΤΑ?

 
Έναρξη Νέου Θέματος   Απάντηση σε Μήνυμα    Forums -> Ραδιόφωνο


Προηγούμενο Θέμα :: Επόμενο Θέμα  
Συγγραφέας Μήνυμα
orban
Καραβάνα
Καραβάνα


Mέλος από: Mar 04, 2005
Μηνύματα: 89
Πόλη/Χώρα: athens

ΜήνυμαΣτάλθηκε: Τρίτη 7 Ιουν 2005, 10:47 GMT    Τίτλος Μηνύματος: ΝΟΜΙΜΟΙ Ερασιτεχνικοί σταθμοί ΤΟ 2005. ΑΛΗΘΕΙΑ η ΨΕΜΑΤΑ? Απαντηση με παραβολή κειμένου

Είναι γεγονός ότι ύστερα από 16 χρόνια, από τότε που δόθηκαν λίγες και …επιλεγμένες ( με κριτήρια ? ) ερασιτεχνικές άδειες, το τελευταίο νομοθετικό πλαίσιο φρόντισε να τις « αγνοήσει» διακριτικά με άμεσο αποτέλεσμα την μη λειτουργία τους. Για να το πούμε απλά είναι παροπλισμένες επ αόριστον.

Βάση της τότε νομοθεσίας η επιτρεπόμενη ισχύ ήταν 40 watt. Oχι ERP δηλαδή όχι εκπεμπόμενη αλλά η ισχύ του πομπού. Αυτό σημαίνει ότι με ένα μέτριο κεραιοσύστημα απολαβής 10 db ( db = βαθμός ενίσχυσης για εκείνους που δεν ασχολούνται) η απόδοση της ακτινοβολίας θα ήταν 40 watt χ 10db = 400 watt ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΑ!!!

Για να καταλάβει κανείς τη εμβέλεια μπορείς να καλύψεις με αυτή την ισχύ, το 1987 από τα Τουρκοβούνια βέβαια με 110 μέτρα υψόμετρο, και ιδανικές συνθήκες, όσον αφορά το πόσο «καθαρές» ήταν τότε οι συχνότητες χωρίς παρεμβολές, ο τότε ιδιωτικός JERONIMO GROOVIE εξέπεμπε κάποιο χρονικό διάστημα με 25 watt πομπού και 250 watt εκπεμπόμενα, καλύπτοντας το 80% όλου του λεκανοπεδίου και ορισμένες φορές το σήμα έφτανε… στα ΧΑΝΙΑ της Κρήτης, στη Σαντορίνη, Εύβοια, κτλ.

Το 2002, άνοιξη, από την ταράτσα μιας πολυκατοικίας στη Καλλιθεα, με 20 watt ΕΚΠΕΜΠΟΜΕΝΑ, δηλαδή με πολύ πιο άθλιες συνθήκες σχετικά με την προηγούμενη περίπτωση, με κεραία απολαβής 1,5 db περίπου, η εμβέλεια που καλύφτηκε ήταν αξιοπρεπέστατα 9 τετραγωνικά χιλιόμετρα περίπου, που σημαίνει αρκετοί δήμοι, με 1.000.000 κάτοικους περίπου.

Εάν οι συνθήκες ήταν αξιοπρεπείς λοιπόν, θα λέγαμε ότι με έναν πομπό 20 watt και μια απλή κεραία – δίπολο me 1,5 db απόδοση, καλύπτει ένας ερασιτεχνικός σταθμός τις ανάγκες του όσον αφορά την εμβέλεια.
Αλωστε το τεστ έγινε στην περιοχή της Καλλιθέας…που δεν φημίζεται και για το υψόμετρο της.

Όλα αυτά για να λάβει γνώση κάποιος που δεν ασχολείται, το τι συμβαίνει περίπου αναφορικά με ισχύ και απόδοση ενός πομπού.

Διευκρινίζουμε ότι για να είναι αρτιες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα πρέπει να εκπέμπουν οι ερασιτεχνικοί σταθμοί σε μια «καθαρή» μπάντα στα fm, προϋποθέτει το «κλείσιμο» των παράνομων σταθμών από τα βουνά της Αθήνας με ισχύ ακτινοβολίας 5.000, 10.000 και άνω watt. 'Αλωστε αυτοί είναι που δημιουργούν και το πρόβλημα λόγω ισχύος κτλ.

Η νέα προβλεπόμενη νομοθεσία λοιπόν για τους ερασιτεχνικούς σταθμούς, αναφέρεται σε ισχύ πομπών 5 – 20 watt, εκπεμπόμενη λοιπόν, 50- 200 watt περίπου.

Αξιοπρεπης ισχύ εάν τηρηθούν κανόνες. ΛΕΜΕ ΕΑΝ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΠΟΤΕ. Και όχι μόνο να τηρούνται τα προβλεπόμενα από τους ερασιτέχνες αλλά και από το ίδιο το ΚΡΑΤΟΣ. Αλλιώς θα έχουμε το υπάρχον χάος.

Όσον αφορά τώρα τις ώρες που θα μπορεί κάποιος ερασιτέχνης να εκπέμπει σε μια συχνότητα, αυτή θα είναι 4 ώρες την μέρα. Άρα προϋποθέτει 6 ερασιτέχνες για να καλύψουνε ένα 24ωρο μια συχνότητα. Κατά αυτόν τον τρόπο θα επιτραπεί η σύνχρηση μιας συχνότητας. Θα μπορούνε δηλαδή 6 ερασιτέχνες να έχουνε έναν πομπό από ένα σημείο εκπομπής, η και 6 πομπούς από διαφορετικά σημεία χωρίς να εκπέμπουνε την ίδια ώρα αλλά 1 4ωρο ο ένας, μετά ο άλλος κτλ.

Επίσης απαγορεύονται και πάλι οι διαφημίσεις όπως με τις αρχικές άδειες.
ΟΠΟΤΕ ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΣΠΙΤΙΑ, ΚΤΛ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ…

Στην φιλοσοφία είναι μια χαρά όλα αυτά αλλά η πράξη και η θεωρία….είναι από άλλα χωριά χωριάτες. Εν αντιθέση με τις υπόλοιπες άδειες – τις εμπορικές – ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Υποδείξεις ΤΥΠΟΥ ΤΙ ΘΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΑ Παίζεις ΤΙ ΘΑ ΛΕΣ ΚΤΛ. Το οποίο φυσικά δεν περιλαμβάνει το ..βρισίδι…λογικό.

Εάν όλα πάνε κατευχην…που δεν νομίζω, ίσως μπορέσουμε να ξανακάνουμε και καμία συνομιλία πάλι…

..μίλησε ο ρομαντικός…

orban
Επιστροφή
Προφίλ του χρήστη Αποστολή προσωπικού μηνύματος
DJ_835
Παλιά καραβάνα
Παλιά καραβάνα


Mέλος από: May 03, 2004
Μηνύματα: 138

ΜήνυμαΣτάλθηκε: Τρίτη 7 Ιουν 2005, 11:59 GMT    Τίτλος Μηνύματος: Reply Απαντηση με παραβολή κειμένου

Έτσι όπως ακούγονται είναι πολύ καλά. Τα προβλήματα όμως είναι άλλα για μένα και αφορούν την γενικότερη νοοτροπία του Έλληνα.
Δηλαδή ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι κάποιος μετά το 4ωρο θα κλείσει το μηχάνημα. Θα υπάρχει κάποιος έλεγχος ή θα τρέχουν τα ραδιογωνόμετρα από γειτονιά σε γειτονιά να ψάχνουν ποιος εκπέμπει και ποιος όχι. (έχουν να πέσουν τάπες άπειρες...)
Επίσης εφόσον θα υπάρχουν άδειες συχνότητες όπως λέει για ερασιτέχνες, ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι κάποιος αντί για 20 W ανοίξει 200 W. Εκτός αν τα μηχανήματα ελέγχονται πρώτα από το Ελληνικό κράτος με κάποια σφραγίδα πάνω, και όλα τα άλλα Linear κλπ απαγορευτούν από την Ελληνική αγορά, όπως επίσης τα τρανζίστορς, οι πλακέτες, οι μετασχηματιστές κλπ. Πράγμα που δεν γίνεται με τίποτα.
Και μια λεπτομέρεια φίλε orban θέλω να μου πεις αν ξέρεις, επειδή βλέπω ότι είσαι πολύ ενημερωμένος στο θέμα. Θα μπορεί ο κάθε ερασιτέχνης να φτιάχνει το μηχανημά του πχ δίνοντας 100 € και παίρνοντας τα υλικά. Ή θα είναι αναγκασμένος να αγοράζει επώνυμα μηχανήματα πιστοποιημένα από το κράτος, τα οποία βέβαια θα κοστίζουν από 300 € και πάνω.
Γιατί αν τελικά ισχύει το δεύτερο εκτός το οικονομικό κόστος, τι σόι ερασιτέχνες θα εκπέμπουν, όταν το μόνο που θα κάνουν είναι να πατάνε ένα ΟΝ/OFF. Δεν θα χρειάζεται και τίποτα ειδικές γνώσεις, ένα δίπολο broadband να αγοράσεις, ένα καλώδιο 50 ΩΜ για την κεραία, μια οδήγηση από την κονσόλα και είσαι στον αέρα των FM.
Πιστεύω είναι πολλά τα ερωτηματικά και επειδή η φύση του Έλληνα είναι να παραβαίνει πάντα τους κανόνες και τους νόμους, θα επικρατήσει το χάος. Μακάρι να βγω ψεύτης.
Επιστροφή
Προφίλ του χρήστη Αποστολή προσωπικού μηνύματος
orban
Καραβάνα
Καραβάνα


Mέλος από: Mar 04, 2005
Μηνύματα: 89
Πόλη/Χώρα: athens

ΜήνυμαΣτάλθηκε: Τρίτη 7 Ιουν 2005, 12:39 GMT    Τίτλος Μηνύματος: Φίλε DJ_835, Απαντηση με παραβολή κειμένου

θα συμπληρώσω τα εξής. Όπως είπα θα πρέπει να υπάρξει έλεγχος εκ μέρους του κράτους για να διατηρούνται και για να τηρούνται οι κανόνες από όλες τις πλευρές.

Πέραν τούτου είναι προς το συμφέρον όλων να χρησιμοποιούνται πομποί με διασφαλισμένη την άρτια λειτουργία και τις διεθνείς προδιαγραφές.
Συμπίεση αρμονικών, έλεγχος ισχύος, σωστά ποσοστά διαμόρφωσης κτλ

Θα μου επιτρέψεις εδώ να αμφισβητήσω τις ικανότητες που έχουνε σχεδόν όλοι οι ερασιτέχνες όσον αφορά τα ηλεκτρονικά για τις τηλεπικοινωνίες.
Αγοράζοντας μια epoxy πλακέτα, ένα MRF 2N6081, 2-3 2N4427, RG 213 με το μέτρο, κανένα σασί, κάνα τροφοδοτικό και ότι άλλο…δεν σημαίνει ότι το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που πρέπει…(!)

ΑΛΛΟ ΞΕΡΩ ΝΑ ΧΕΙΡΙΖΟΜΑΙ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΩΣΤΑ ..ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΞΕΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΩ ΚΙΟΛΑΣ. ΜΗΝ ΤΑ ΜΠΛΕΚΟΥΜΕ.

Είναι πολύ δύσκολο κάποιος να κατασκευάσει συσκευή που να πληροί διεθνείς προδιαγραφές. Ακόμα και πτυχιούχοι από το Πανεπιστήμιο. ..και τα βρίσκουνε σκούρα τα πράγματα. Believe me, i know.

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΦΕΡΝΑΝ τους ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ. ΕΑΝ ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ?

Επιπλέον υπό τις παρούσες συνθήκες εάν κάποιος εκπέμπει με την ισχύ που πρέπει δεν ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΓΩΝΙΟΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ..ΣΗΚΩΝΟΥΝΕ ΙΣΧΥ ΤΙΣ...ΚΡΥΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ.

Θέμα κόστους επίσης δεν τίθεται…εάν αγαπάς κάτι το χρυσοπληρώνεις…. άλλωστε το ξαναχρυσοπληρώσαμε και στο παρελθόν…με πολλά χρήματα και πολλά ..δικαστήρια…


Φιλικά,

orban
Επιστροφή
Προφίλ του χρήστη Αποστολή προσωπικού μηνύματος
JORDAN4
Παλιά καραβάνα
Παλιά καραβάνα


Mέλος από: Nov 17, 2004
Μηνύματα: 113
Πόλη/Χώρα: AΘΗΝΑ

ΜήνυμαΣτάλθηκε: Τρίτη 7 Ιουν 2005, 13:06 GMT    Τίτλος Μηνύματος: Απαντηση με παραβολή κειμένου

Παιδιά στην Ελλάδα ζούμε, μην το ξεχνάτε αυτό.
Δεν πιστεύω να γίνει τίποτα και αν γίνει και πάλι "στραβά" θα γίνει...

Με λίγα λόγια, ασπάζομε την ατάκα του Γεωργίου, για το όλο θέμα και ας με συγχωρέσετε που θα παρεκτραπώ, το γράφω αγγλιστί για να ακουστεί πιο σεμνό λιγάκι : "PAPARIA MANTOLES" λοιπόν....
_________________
www.radiorainbow.gr
Επιστροφή
Προφίλ του χρήστη Αποστολή προσωπικού μηνύματος Δείτε το site του αποστολέα MSN Messenger
phaser
Στα μπετά
Στα μπετά


Mέλος από: Mar 24, 2005
Μηνύματα: 38

ΜήνυμαΣτάλθηκε: Τετάρτη 8 Ιουν 2005, 22:05 GMT    Τίτλος Μηνύματος: Ζήτω το Ταμπακιστάν!!!! Απαντηση με παραβολή κειμένου

Αγαπητέ φίλε Orban, ΠΑΨΕ επιτέλους να Dreaming και να ίπτασαι:) εδώ είναι BALKANIA και όχι EU ούτε US, δεν πιστεύω να νομίζεις ότι το US FCC Rules:) έχει καμία σχέση με τον ΕΕΤΤ:( του Ορφέα! Ρίξε μια ματιά εδώ και μην παίρνεις θάρρος, http://www.rwonline.com/dailynews/one.php?id=7166 αν πιστεύεις ότι θα γίνει και εδώ κάτι τέτοιο μάλλον ζεις εκτός τόπου και χρόνου.

Μπορεί η Ελλάδα σήμερα να δείχνει μιαθεά’ και πολύ super updated Modern digital? Χώρα με όλα αυτά τα popular hi tech nonsense’s που συμβαίνουν τριγύρω γιατί ο έλληνας ξέρεις είναι πολύ φαντασμένος για τον εαυτό του, αλλά η βάση ‘η culture του’ είναι και θα παραμείνει Μπανανία:) και βάλε, τα χειρότερα έπονται χωρίς να θέλω να κινδυνολογώ αλλά τα σημάδια της decadence είναι ολόγυρα, δεν τα βλέπεις? ΟΧΙ? Ok είσαι 'ευτυχισμένος'.

Τέλος θα συμφωνήσω απόλυτα με το post του Jordan 4,
"PAPARIA MANTOLES"Εδώ δεν έχουμε δώσει λύση σε άλλα πιο σοβαρά θέματα που πιέζει η EU σιγά μην ασχοληθεί με τους ερασιτέχνες το κράτος, άντε το πολύ πολύ έτσι για τα μάτια της EU Να φτιάξουν κανένα νόμο Μαϊμού με πολλές τρύπες ως συνήθως και αυτό ήτανε.

Ζήτω το Ταμπακιστάν!!!! Που καλά κρατεί.

Keep Amateur Fm Radio Alive.
Phaser
Επιστροφή
Προφίλ του χρήστη Αποστολή προσωπικού μηνύματος
231
Καραβάνα
Καραβάνα


Mέλος από: Jan 17, 2006
Μηνύματα: 72
Πόλη/Χώρα: ΑΘΗΝΑ-ΚΥΨΕΛΗ τοτε, θεσ/νικη τωρα

ΜήνυμαΣτάλθηκε: Τρίτη 23 Σεπ 2008, 16:24 GMT    Τίτλος Μηνύματος: Απαντηση με παραβολή κειμένου

"Η νέα προβλεπόμενη νομοθεσία λοιπόν για τους ερασιτεχνικούς σταθμούς"

του 2005, που τωρα ειναι παλια . . . (εχουμε2008)

τελικα τι εγινε ?
3 χρονια μετα ?

κατι για μαντολες διαβασα.
_________________
Ηλια Γκλινε
(J&G, RF1, 378)
καλο ταξιδι φιλε
Επιστροφή
Προφίλ του χρήστη Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή e-mail
Εμφάνιση των μηνυμάτων για διάστημα:   
Έναρξη Νέου Θέματος   Απάντηση σε Μήνυμα    Forums -> Ραδιόφωνο All times are GMT + 3 Hours
Σελίδα 1 από 1

 
Πλοήγηση σε:  
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα σε αυτό το forum
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να απαντήσετε σε μηνύματα αυτού του forum
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να αλλάξετε τα μηνύματα σας σε αυτό το forum
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να διαγράψετε τα μηνύματα σας από το forum
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να ψηφίσετε σε δημοψηφίσματα σε αυτό το forum
Forums ©