Αφιερώσεις-Requests
Πρόσφατες αφιερώσεις:
listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Νίκος από Πάτρα ζήτησε Χαμογέλα στα παλιά.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Αϊσουν από ΝΑρτακη ζήτησε Οσα νιωθω αργυρος.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program ΔΕΣΠΟΙΝΑ από Καστοριά ζήτησε Η αγάπη μας.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Ελένη ζήτησε Kygo-Here for you.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Theodora από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ζήτησε Νικόλας Λειβαδίτης - Μαρία Καλούδη - Για πόσο ακόμα;.

Διαβάστε κι ακούστε τις αφιερώσεις εδώ



  Survey
Ποιον αγαπάς πιο πολύ;

Τη Μαμά;
..ή τον Μπαμπά;



Αποτελέσματα
Αλλες Ψηφοφορίες

Αριθμός Ψήφων: 641040
Παρατηρήσεις 0


  Agenda


  Visit also



  OnLine Shop
HotStation - Hot Shop - Δώρα για τους άλλους ή για σας - Cool HotStation gifts for yourself or your friends


  Μηνύματα - Shouts

Υπηρεσία ΜΟΝΟ για μέλη Σύνδεση ή Εγγραφή.


HotStation.gr Greek Radio online: Forum - Συζητήσεις

- HotStation.gr
 ΒοήθειαΒοήθεια   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών   ΠροφίλΠροφίλ   ΣύνδεσηΣύνδεση   ChartTOP-20

Αγαπητε radioamateur

 
Έναρξη Νέου Θέματος   Απάντηση σε Μήνυμα    Forums -> Ραδιόφωνο


Προηγούμενο Θέμα :: Επόμενο Θέμα  
Συγγραφέας Μήνυμα
orban
Καραβάνα
Καραβάνα


Mέλος από: Mar 04, 2005
Μηνύματα: 89
Πόλη/Χώρα: athens

ΜήνυμαΣτάλθηκε: Παρασκευή 11 Μαρ 2005, 11:19 GMT    Τίτλος Μηνύματος: Αγαπητε radioamateur Απαντηση με παραβολή κειμένου

Θα συμφωνήσω ότι στο θέμα της ισχύος τα 20 - 30 watt δεν αρκούν για να καλύψουν 2-3 χιλιόμετρα όπως θα έπρεπε.
Βέβαια όταν ακολουθήσεις την λογική του τύπου δε βαριέσαι φτηνά είναι πλέον τα linear πάμε να σηκώσουμε και εμείς από 1 kw πέφτουμε στην σκυλολουμπα.
Δηλαδή γινόμαστε ίδιοι με αυτούς που κριτικάρουμε, δηλαδή σκυλάδες που καταστρέφουνε την μπάντα, παρεμβάλουνε του κερατά, ξερνοβολάνε με τις μπουρουχες μηχανήματα που χρησιμοποιούνε, ξεσηκώνουνε και τα κυνηγόσκυλα της ΕΕΤΤ και δημιουργούνε στη κοινή γνώμη αρνητικό κλίμα εναντίον των ερασιτεχνών,
που ούτε λίγο ούτε πολύ είναι τα εξιλαστήρια θύματα μιας δικής τους τακτικής.
Βαριούνται να βάλουνε φίλτρα αποκοπής αρμονικών στα αυτοσχέδια μηχανήματα τους, υπερδιαμορφωνουνε, παίζουνε με ότι ισχύ θέλει ο καθένας η αντέχει η τσέπη του και πάει λέγοντας.
ΠΑΡΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΛΑΧΟΓΙΔΟΒΟΣΚΟΙ. Η ΕΕΤΤ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΜΕ 5, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ τους ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟ. ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΜΕ 30 – 50 WATT , 75 ΚΗΖ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ EXCITER , ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΤΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ, ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΤΟΥΣ ΑΣ ΜΗ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
Ποιος ηλίθιος είπε ότι δεν συμβιβάζονται όλα τα πράγματα? Θέληση να υπάρχει.
Γιαυτο φίλε μου radioamateur να ξέρεις ότι είμαστε και θα είμαστε με τα μυαλά που έχουμε άξιοι της μοίρας μας και ραδιοφωνικοί NEANDERTAL.

orban
Επιστροφή
Προφίλ του χρήστη Αποστολή προσωπικού μηνύματος
radioamateur
Στα μπετά
Στα μπετά


Mέλος από: Dec 21, 2004
Μηνύματα: 45

ΜήνυμαΣτάλθηκε: Σάββατο 12 Μαρ 2005, 12:57 GMT    Τίτλος Μηνύματος: Απαντηση με παραβολή κειμένου

Αξιότιμε orban νομίζω ότι και στον τομέα του broadcasting equipment πωλούνται μηχανήματα άγνωστης προέλευσης ως επώνυμα που ίσως εν μέρει να μας συμφέρει οικονομικά αλλά δεν πληρουν μέρος των προδιαγραφών που οφείλουν.Αρκεί να επισκεφθεί κανείς πχ. τους πλέον γνωστους ιταλικούς δικτυακούς τόπους κατασκευαστων να διαβάσει προσεκτικά ότι μια προς μια τις τεχνικές πληροφορίες που παρέχουν και τότε θα καταλάβει τι αγοράζει.Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει πλεον να γίνεται έρευνα αγοράς από ανθρώπους με "τεχνογνωσία", όταν προσβλέπει κάποιος στην περιβόητη άδεια για να μην βρεθεί κανείς προ εκπλήξεων.
Σήμερα αγοράζοντας ένα από τα πλέον γνωστά HandBook μπορεί ο καθένας να κατασκευάσει ό,τι μηχάνημα θελει για ερασιτεχνική και μόνο χρήση.Δεν σημαινει όμως ότι βγάζει άδεια.
Όσον αφορά το θέμα των ισχυων εδώ θα πρέπει να μπεί τάξη.Άλλωστε ανεβάζοντας ισχύ εκπομπής άπαντες ταυτόχρονα, πέραν των προβλημάτων που μπορούν να δημιουργηθούν φαντάζομαι σε υψηλότερες ή χαμηλότερες συχνότητες καθώς και υπερβολικές καταναλώσεις ρεύματος στην εποχή εξοικονόμησης ενέργειας, σίγουρα δεν μπορούν αποκτήσουν μεγαλυτερες εμβέλειες.
Όσον αφορά το θέμα ποιότητας προγραμμάτων εδω θα έλεγα ότι η κονσέρβα πλεόν "κουράζει"και ενοχλεί το κοινό.Μια σημαντική προσπάθεια γίνεται απο το κρατικό ραδιόφωνο "Κοσμος 93,6 FM".
_________________
Με εκτίμηση
Radioamateur
Επιστροφή
Προφίλ του χρήστη Αποστολή προσωπικού μηνύματος
orban
Καραβάνα
Καραβάνα


Mέλος από: Mar 04, 2005
Μηνύματα: 89
Πόλη/Χώρα: athens

ΜήνυμαΣτάλθηκε: Δευτέρα 14 Μαρ 2005, 19:52 GMT    Τίτλος Μηνύματος: ΑΓΑΠΗΤΕ RADIOAMATEUR...ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ NEANDERTAL.. Απαντηση με παραβολή κειμένου

θα συμφωνήσω με την πλειοψηφία των όσων γράφεις.
Όμως όπως προείπα το επίπεδο και η παιδεία είναι βασικός παράγοντας για σωστή λήψη αποφάσεων που αφορούν την ομαλή λειτουργία την ραδιοφωνικής πραγματικότητας. Ανέφερα το Λονδίνο διότι έχει μια πολλή έντονη πειρατική ζωή, που αν και παράνομη φυσικά, εξελίσσεται ομαλά ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ..
Πιο συγκεκριμένα πέρυσι το Σεπτέμβρη δόθηκαν 50 άδειες λειτουργίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για την περιοχή των fm ισχυος 40, 60 και 100 watt ERP.
Μέχρι σήμερα το νούμερο ανέρχεται στις 150 + για την ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου ενώ στην υπόλοιπη Βρετανία έχουν δοθεί πάνω από 800 !
Τις άδειες αυτές τις διεκδικούν σωματεία, σύλλογοι, ερασιτέχνες, κολέγια, πανεπιστήμια, ειδικές ομάδες ανθρώπων, άτομα με ειδικές ανάγκες κτλ.
Εξυπακούεται ότι βασική προϋπόθεση για την απόκτηση τέτοιας άδειας απαιτεί λευκό ποινικό μητρώο, συμμόρφωση στον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα της άδειας κτλ. Βασικά πάντως δεν είναι δύσκολη η απόκτηση μιας τέτοιας άδειας, άλλωστε εάν ήταν δύσκολο δεν θα ενδιαφερότανε και κανένας να την αποκτήσει.
Ένας βασικός λόγος που δόθηκαν τέτοιες άδειες είναι το γεγονός ότι υπάρχει ανάγκη να ακούγονται και διαφορετικές μουσικές πλην της εμπορικής στο ραδιόφωνο καθώς και διαφορετικές φωνές, γνώμες και απόψεις.

Στην Ελλάδα πλην των ερασιτεχνικών αδειών ισχύος 40 watt που δόθηκαν σε λίγους στα τέλη της δεκαετίας του 80 - η ισχύ των οποίων έχει λήξει και δεν ανανεώθηκε ποτέ - ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ, ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΟ.
Εκτός αυτού Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑΙΑ ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ, ΤΟΣΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ.

Γιαυτο καλέ μου φίλε radioamateur επιμένω ότι εξακολουθούμε να είμαστε NEANDERTAL ΣΤΟ RADIOLAND ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

ORBAN

Επιστροφή
Προφίλ του χρήστη Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Εμφάνιση των μηνυμάτων για διάστημα:   
Έναρξη Νέου Θέματος   Απάντηση σε Μήνυμα    Forums -> Ραδιόφωνο All times are GMT + 3 Hours
Σελίδα 1 από 1

 
Πλοήγηση σε:  
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα σε αυτό το forum
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να απαντήσετε σε μηνύματα αυτού του forum
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να αλλάξετε τα μηνύματα σας σε αυτό το forum
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να διαγράψετε τα μηνύματα σας από το forum
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να ψηφίσετε σε δημοψηφίσματα σε αυτό το forum
Forums ©