Happy Mondays DJ set & Live PA

Mουσική : Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Ο τραγουδιστής και ηγέτης των Happy Mondays, των θρυλικών πρωτοπόρων του κινήματος του Madchester, Shaun Ryder, μαζί με τον Kav, το νέο κιθαρίστα της μπάντας και παράλληλα μέλος των Sonic Audio και διοργανωτή των περίφημων Get Loaded nights στο Λονδίνο, αναλαμβάνουν τα decks του Gagarin για να ξεσηκώσουν όλους τους πιστούς της Britpop / indie / dance σκηνής με ένα ξέφρενο χορευτικό set που θα περιλαμβάνει παλιά και νέα κομμάτια, “χρωματισμένα” από τις, από μικροφώνου, ζωντανές παρεμβάσεις του Shaun!
Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου. Το τελευταίο event του Gagarin 205 Live Music Space για το 2005 θα είναι το μεγαλύτερο party των Χριστουγέννων!


Οι αξέχαστοι ήχοι του Madchester στον απόλυτο συνδυασμό με τη μουσική του σήμερα! Από τους Mondays, τους Stone Roses και τους James, μέχρι τους Franz Ferdinand, τους Arctic Monkeys, τους Rakes και πολλούς άλλους ακόμα για όσους αντέξουν το χορό μέχρι το πρωί!

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 23.00, με τη Sunny Μπαλτζή στα decks, και εισιτήρια προπωλούνται, προς 15 ευρώ, στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42), τα Metropolis και το i-ticket.gr, όπου γίνονται και τηλεφωνικές κρατήσεις στα τηλέφωνα 801 11 60000 (από σταθερό) και 210 6786000 (από κινητό).HAPPY MONDAYS / SHAUN RYDER

Τέλη δεκαετίας ΄80, αρχές ΄90. Η πόλη του Manchester αποτελεί το επίκεντρο του σημαντικότερου ίσως - τουλάχιστον από την άποψη της απήχησης που είχε, τόσο σε καθαρά μουσικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, σε ολόκληρη τη Βρετανία αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο - ρεύματος που ξεπήδησε από αυτή τη χώρα τα τελευταία είκοσι χρόνια.
Δεκάδες συγκροτήματα από την ευρύτερη περιοχή (Inspiral Carpets, Soup Dragons, Charlatans, Flowered Up και πολλά άλλα) κατακτούν τα charts, μονοπωλόντας το ενδιαφέρον κοινού και τύπου. Όμως ανάμεσά τους ξεχωρίζουν δύο που αποτελούν τους βασικούς πόλους γύρω από τους οποίους στηρίχτηκε η άνθηση του όλου “κινήματος”. Πρόκειται για τους Stone Roses και τους Happy Mondays.


Οι επιρροές των πρώτων εστιάζονταν, κατά βάση, στην pop των 60’s με λιγοστές δόσεις χορευτικής μουσικής. Από την άλλη, οι Happy Mondays, ηχογραφώντας για λογαριασμό της Factory, εξέφρασαν τη συγκεκριμένη περίοδο με τον πιο απόλυτο τρόπο, συνδυάζοντας στοιχεία από την ψυχεδέλεια των 60’s και τη soul των 70’s με τους έντονους ρυθμούς της house μουσικής, ενώ παράλληλα – σαν άτομα – παρασύρθηκαν σε έναν πρωτοφανή κυκεώνα καταχρήσεων, που συμβάδισε με την drug κουλτούρα της εποχής.
Πέρα απ’ όλα αυτά, ήταν ίσως το πρώτο rock’n’roll συγκρότημα που ενστερνίστηκε τη δημιουργική μέθοδο του hip hop, χωρίς όμως να χρησιμοποιεί samples, αλλά “δανειζόμενο” φράσεις και μελωδικές γραμμές από παλιότερα κομμάτια, όπως για παράδειγμα το “Ticket To Ride” των Beatles στο οποίο βασίστηκε το εξαιρετικό single τους “Lazyitis”, στο οποίο συμμετείχε και ο παιδικός ήρωας τους Karl Denver.
Η επιτυχία δεν ήρθε άμεσα για τους Happy Mondays, αλλά σταδιακά και με αφετηρία το “Squirrel And G-Man….”, στο οποίο παραγωγή έκανε ο John Cale. Με το δεύτερο album τους, “Bummed”, έκαναν ένα βήμα παραπέρα, τούτη τη φορά με τον περίφημο Martin Hannet (Joy Division) στην κονσόλα και συνέχισαν με τα τρομερά singles “Wrote For Luck” και “Madchester Rave On E.P.”. Το τελευταίο αποτέλεσε το πρώτο Top-20 hit του group (με highlight το “Hallelujah”), ενώ ταυτόχρονα “βάφτισε” και το όλο κίνημα με τον τίτλο του.
Το κορυφαίο “Pills And Thrills And Bellyaches” (με κομμάτια σαν το “Kinky Afro”, το “Step On”, το “Loose Fit”, το “Bob’s Yer Uncle” κ.α.) αποδείχτηκε ως το απόγειο της καριέρας τους, αφού από εκεί και πέρα οι συνεχώς αυξανόμενες καταχρήσεις τους οδήγησαν στην κάτω βόλτα.
Ο Shaun Ryder υπήρξε η κεντρική φυσιογνωμία κατά τη διάρκεια ολάκληρης αυτής της πορείας, από την αφάνεια στον θρίαμβο κι έπειτα στη λήθη και την, σχεδόν ολοκληρωτική, αυτοκαταστροφή. Όχι μόνο επειδή ήταν ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, έχοντας μάλιστα έναν ιδιαίτερα χαρακτηριστικό τρόπο ερμηνείας που σε πολλές περιπτώσεις θύμιζε.... φανατικό ποδοσφαιρόφιλο που ουρλιάζει στις εξέδρες, αλλά διότι ενσάρκωσε με τον πλέον απόλυτο τρόπο την κουλτούρα της συγκεκριμένης περιόδου, με όλα τα θετικά και τα αρνητικά της / του.
Η, εξαιρετικά επιτυχής, επιστροφή που πραγματοποίησε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 με τους Black Grape και το “It’s Great When You’re Straight….Yeah!” δεν είχε κάποια συνέχεια, μέχρι να φτάσουμε στα τέλη του 1999, οπότε οι Happy Mondays επανασυνδέθηκαν για πρώτη φορά, χωρίς ενθαρρυντική ανταπόκριση από το κοινό.
Το 2004 τα μέλη της μπάντας μαζεύτηκαν και πάλι μαζί για να πραγματοποιήσουν μία, αναπάντεχα ίσως (?), sold out tour, παίζοντας σε ολόκληρη τη Βρετανία, αλλά και σε μεγάλα festivals στην Ευρώπη, μέχρι και το καλοκαίρι του 2005.
Μέσα στη φετινή χρονιά ο Shaun Ryder συνεργάστηκε με τους Gorillaz του Damon Albarn, τραγουδώντας στο κομμάτι “Dare”, το οποίο περιέχεται στο πρόσφατο album του ιδιόμορφου αυτού συγκροτήματος. Στηριζόμενο και στην παρουσία του ηγέτη των Happy Mondays, μόλις κυκλοφόρησε σε single βρέθηκε στο Νο 1 της Βρετανίας, ενώ έγινε πολύ μεγάλη επιτυχία και στα clubs όλης της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.


KAV / SONIC AUDIO

Ο Kav είναι ο καταπληκτικός κιθαρίστας των Sonic Audio, ενός νέου group από τη Βρετανία, του οποίου ο ήχος τοποθετείται, σύμφωνα με τον ίδιο τον Ryder, ανάμεσα στους Rolling Stones και τους Chemical Brothers!
Παράλληλα, διοργανώνει εδώ και δύο χρόνια τις δημοφιλέστατες και υπερ-επιτυχημένες Get Loaded nights, στο Λονδίνο. Πρόκειται για μια σειρά από parties όπου special guests DJs (Tony Wilson, Shaun Ryder, Steve Lamacq, Artur Baker, Bez, Howard Marks, Andy Rourke, Clint Boon, Terry Hall, Peter Hook, Mani, Beta Band, Client κ.α.) παρουσιάζουν τα συναρπαστικότερα νέα συγκροτήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

“I grew up in New York in the seventies, and I’ve seen a lot of people who live life on the edge, but I’ve never before seen a group of people who had no idea where the edge is.”
Tina Weymouth (μέλος των Talking Heads, παραγωγός στο album των Happy Mondays, “Yes Please!”)

“Amazingly enough I could remember the songs, which surprised me, considering it took me six months to remember my name”
Shaun Ryder (αναφερόμενος στη reunion tour των Happy Mondays, το 2000)

“Do I think the Mondays will go down on the musical history? I couldn’t give a fuck.”
Shaun Ryder


Happy Mondays DJ Set & Live P.A., την Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου, στο Gagarin 205 Live Music Space. Στα decks θα βρίσκονται ο θρυλικός Shaun Ryder και ο νέος κιθαρίστας του συγκροτήματος – μέλος επίσης των Sonic Audio και διοργανωτής των Get Loaded nights – Kav.

Οι αξέχαστοι ήχοι του Madchester στον απόλυτο συνδυασμό με τη μουσική του σήμερα! Από τους Mondays, τους Stone Roses και τους James, μέχρι τους Franz Ferdinand, τους Arctic Monkeys και τους Rakes.

Το μεγάλο party του Gagarin λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος για όσους πιστεύουν ότι διαθέτουν το κέφι και το....κουράγιο για να αντέξουν να χορεύουν ως το πρωί!


Για να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο σε αυτό το άρθρο και να το αναφέρετε / εμφανίσετε στο δικό σας blog/ιστολόγιο, website, άρθρο ή όπου αλλού θέλετε, μπορείτε να κάνετε copy & paste τον παρακάτω HTML κώδικα:Θα εμφανίζεται ως εξής: Happy Mondays DJ set & Live PAΣχετικές Θεματικές Ενότητες

Θέατρο - Κινηματογράφος - ΤηλεόρασηΜουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία
Συντάκτης: LavantiS
Αναγνώσεις: 3782
Εκτύπωση Εκτύπωση

Βαθμολογία άρθρου:

Μέση βαθμολογία: 5 / 5
Αριθμός Ψήφων: 2

Παρόμοια θέματα

Πέθανε κι ο Prince στα 57 του χρόνια! Πέθανε κι ο Prince στα 57 του χρόνια! Νεκρός βρέθηκε στην έπαυλή του ο 57χρονος Αμερικανός...
Ο Axl Rose και επίσημα τραγουδιστής των AC DC Ο Axl Rose και επίσημα τραγουδιστής των AC DC Με μια λιτή ανακοίνωση οι AC/DC καλωσόρισαν τον 54χρονο...
Κωνσταντίνος Βήτα - Ομόνοια Κωνσταντίνος Βήτα - Ομόνοια Ομόνοια &#–; η Μεγάλη Άρκτος κοιμάται στην άμμο....
Περισσότερα για Mουσική

Δημοφιλέστερα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
..Τα πιο δημοφιλή

Δημοσιεύτηκαν πρόσφατα

Sweet Charity στο θέατρο Badminton Sweet Charity στο θέατρο Badminton Το αριστούργημα του μίστερ μιούζικαλ Μπομπ Φόσι, δημιουργού...
Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Είναι γνωστό πως για αρκετά χρόνια, από το ξεκίνημα της...
Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ....
Περισσότερα στα Αρθρα μας

Πολυ-ψηφισμένα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Αλλες κατηγορίες και νέα

Υψηλότερη αξιολόγηση

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Κι άλλες ειδήσεις