Χοροθέατρο: About Her/Him

Θεάματα : Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

About Him / Her: 2 - 11 Ιουνίου στο θέατρο <strong>Πορεία στην ΑθήναΈξι γυναίκες, έξι χορευτικά μέρη στην σκηνή και μία παρουσία ανδρικής μορφής σε ένα video art.
Το πιο πρόσφατο έργο της «Άρθρωσις» εισαγάγει την Αρχιτεκτονική Κίνηση για να παρουσιάσει έξι πλευρές της γυναικείας προσωπικότητας με κοινό παρανομαστή την ανδρική παρουσία. Πρόκειται για την εσωτερική εγκεφαλική κίνηση μίας γυναίκας στην σχέση της με τον άνδρα.
Η τρισδιάστατη μεταφορά σε άλλο χώρο από εκείνο της χορογραφίας στη σκηνή αποδίδεται μέσω των πολυμέσων.
2 - 11 Ιουνίου στο θέατρο Πορεία (Τρίκορφων 3-5) στην Αθήνα. Ώρα έναρξης 22:00. Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.


Η «Άρθωσις» από την γέννησή της συνδυάζει τον χορό τον χώρο και την μουσική. Στην παράσταση «Αbout her/him» η χορογράφος χρησιμοποιεί την προβολή ενός video art στο background του σκηνικού υποδηλώνοντας την ανδρική παρουσία. Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.


Η ΜΟΥΣΙΚΗ
Liszt και Ligeti είναι οι συνθέτες των οποίων τα έργα επενδύουν μουσικά την παράσταση. Πρωταγωνιστής είναι το πιάνο.

Το πιάνο για την χορογράφο αντιπροσωπεύει τη θηλυκή πλευρά της μουσικής. Ο Liszt και ο Ligeti με τις υπερβατικές σπουδές τους εξερεύνησαν το πιάνο. Το About herhim είναι η εξερεύνηση της γυναικείας προσωπικότητας από την χορογράφο.

Η ομάδα χορού των Πένυ Διαμαντοπούλου, Βασίλη Λάζαρη και Βαγγέλη Πουλίνα, γεννήθηκε από την σχέση του χορού, της μουσικής και της αρχιτεκτονικής το 2003. Οι τρεις τέχνες έχουν απόλυτη σχέση καθώς και στις τρεις υφίσταται η έννοια της άρθρωσης. Έχοντας ήδη μία παράσταση η οποία κατοχύρωσε την ομάδα χορού στην ορχηστική τέχνη, η «άρθρωσις» ξεκινά να παρουσιάσει το δεύτερο πρωτότυπο έργο της.


Βιογραφικά συντελεστών

Πένυ Διαμαντοπούλου
Η Πένυ Διαμαντοπούλου είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης από το 2002 διδάσκοντας την τεχνική και ρεπερτόριο της Martha Graham. Από το 1997 ως και το 2000 ήταν μέλος του διδακτικού προσωπικού στο Martha Graham Center of Contemporary Dance στην Νέα Υόρκη. Δίδαξε την τεχνική και το ρεπερτόριο Graham σε σχολές και πανεπιστήμια/κολέγια των ΗΠΑ (Alvin Ailey, Suny-Purchase κ.α.). Συνεργάστηκε με τον μουσικό Geoffrey Armes για την παραγωγή CD μουσικής για μαθήματα Μοντέρνου Χορού βασισμένα στην τεχνική Graham. Στην Αθήνα έχει διδάξει στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή «Ράλλου Μάνου», στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «ΑΡΧΗ» και στο Studio Μέτσης.
Το 2001 παρουσίασε δύο solo χορογραφίες της στο μουσικό θέατρο Tribal-BOOZE. Τον Οκτώβριο του 2003 ιδρύει την ομάδα χορού «άρθρωσις» και παρουσιάζει το έργο «I hope the exit is joyful», παράσταση που έλαβε επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Βασίλης Λάζαρης
Πήρε δίπλωμα αρχιτέκτονα από το Πολυτεχνείο της Αθήνας. Ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του ίδιου Πολυτεχνείου πάνω στο Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. έχει συμμετάσχει σε μελέτες και κατασκευές κτιριακών έργων και σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Δραστηριοποιείται στο χώρο της αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων και σκηνικών κατασκευών. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας «άρθρωσις».

Βαγγέλης Πουλίνας
Γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απόφοιτος της ΚΣΟΤ. Έχει συνεργαστεί με την ομάδα «Εις αεί εν ροή» και με τους «Χορευτές του Βορρά». Από τον Οκτώβριο του 2004 συνεργάζεται με το ΚΘΒΕ. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας «άρθρωσις».


Σοφία Πίντζου
Απόφοιτος της ΚΣΟΤ, τιμήθηκε με την υποτροφία του ιδρύματος «Κούλα Πράτσικα». Πτυχιούχος των Τ.ΕΦ.Α.Α. και της ανώτερης επαγγελματικής σχολής Ραλλού Μάνου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Martin Kilvady, Elizabeth, Corbett Howard, Hatrz Fireheart, Νανά Βάχλα, Milton Myers, Λίντα Καπετανέα, Denise Vale Stephen Petronio Dance Company. Έχει συνεργαστεί με το ελληνικό χορόδραμα της Ραλλού Μάνου (2002) και έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις της ΚΣΟΤ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2003-2004). Συμμετείχε στο «ποτάμι του χρόνου» της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004. Συνεργάζεται με την ομάδα χορού ANALYSIS της Βάλιας Αλεξανδράτου. Με την ομάδα χορού «άρθρωσις» συνεργάζεται από το 2003.

Ίρις Φουστέρη
Απόφοιτος της ΚΣΟΤ, τιμήθηκε με την υποτροφία του ιδρύματος «Κούλα Πράτσικα». Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Martin Lawrence, David Zambrano, Ignacio Manuel, Aspillaga, Νανά Βάχλα, Λίντα Καπετανέα, Denise Vale Risa Steinberg κ.α. Συμμετείχε σε παραστάσεις της ΚΣΟΤ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2003-2004). Το 2004 συμμετείχε στην Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά στην παράσταση «Παύσατε Πυρ» στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Ολυμπιακή Εκεχειρία. Συνεργάζεται με την ομάδα χορού ANALYSIS της Βάλιας Αλεξανδράτου. Με την ομάδα «άρθρωσις» συνεργάζεται από το 2003.

Ράνια Φόβου
Απόφοιτος της ΚΣΟΤ, τιμήθηκε με την υποτροφία του ιδρύματος «Κούλα Πράτσικα». Συμμετείχε σε παραστάσεις της ΚΣΟΤ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2002, 2003 και 2004). Από το 2003 συνεργάζεται με την ομάδα χορού «Χορευτές» και έχει εμφανιστεί στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ χορού στην Μόσχα, στο 3ο Φεστιβάλ Χορού Σωματείου Χορογράφων, στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στην Αθήνα και στην πλατφόρμα Σύγχρονου χορού και στα πλαίσια εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων για την Ολυμπιάδα.. Έχει συνεργαστεί επίσης με τις ομάδες χορού «Ελατήριο» και «Ομάδα Σύγχρονου Χορού Χάρη Μανταφούνη». Με την ομάδα «άρθρωσις» συνεργάζεται για πρώτη φορά.

Χριστίνα Γουζέλη
Απόφοιτος της ΚΣΟΤ, τιμήθηκε με την υποτροφία «Dance web» για να παρακολουθήσει σεμινάρια στο Impulztanz στην Βιέννη. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Martin Lawrence,Wim Vandekeybus, Νανά Βάχλα, Risa Steiberg, Ignacio Manuel Aspillaga, David Zambrano. Συμμετείχε σε παραστάσεις της ΚΣΟΤ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2003-2004). Συνεργάζεται με την ομάδα χορού ANALYSIS της Βάλιας Αλεξανδράτου. Με την ομάδα «άρθρωσις» συνεργάζεται για πρώτη φορά.

Πένυ Διαμαντοπούλου
Απόφοιτος της Ανώτερης επαγγελματικής σχολής χορού Άννα Πέτροβα. Ολοκλήρωσε το επαγγελματικό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών ως υπότροφος του Martha Graham Center of Contemporary Dance στην Νέα Υόρκη. Από το 1996 ως και το 2000 συμμετείχε ως πρώτη χορεύτρια στην ομάδα Martha Graham Dance Ensemble. Τον Οκτώβριο του 2003 ιδρύει την ομάδα χορού «άρθρωσις» και παρουσιάζει το έργο «I hope the exit is joyful», παράσταση που έλαβε επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού. Κατά την διάρκεια της παραμονής της στη Νέα Υόρκη συνεργάστηκε και με τους Coyote Dancers, Sandra Kauffman Dance, Gomez Dance Theater, Kenneth Topping, Erica Dankmayer, Tadej Brdnik, Βάλια Αλεξανδράτου κ.α.

Γωγώ Κυπρή
Απόφοιτος της ΚΣΟΤ. Συμμετείχε σε παραστάσεις της ΚΣΟΤ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2003-2004). Παρακολούθησε σεμινάρια με τους Martin Lawrence, David Zabrano, Inaki, Allan Herdman, Mireille Redwan. Συνεργάστηκε με την Γαλλική εταιρεία ECA2 ως acting volunteer manager στις τελετές έναρξης και λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004 ήταν υπεύθυνη χορογράφος για την τελετή απονομής στην Αρχαία Ολυμπία στο άθλημα της σφαιροβολίας. Με την ομάδα «άρθρωσις» συνεργάζεται από το 2003.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΧΟΡΕΥΟΥΝ
ΣΟΦΙΑ ΠΙΝΤΖΟΥ
ΙΡΙΣ ΦΟΥΣΤΕΡΗ
ΠΕΝΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΩΓΩ ΚΥΠΡΗ
ΡΑΝΙΑ ΦΟΒΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΟΥΖΕΛΗ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΟΥΛΙΝΑΣ

ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ
ΠΕΝΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ

ΣΚΗΝΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΖΑΡΗΣ

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ
ΜΕΛΙΝΑ ΦΡΑΓΚΙΑ


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ VIDEO ART
ΕΝΤΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
«άρθρωσις»

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
IDENTITY OE

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΕΝΤΖΕΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΥΔΑΚΗΣ
Για να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο σε αυτό το άρθρο και να το αναφέρετε / εμφανίσετε στο δικό σας blog/ιστολόγιο, website, άρθρο ή όπου αλλού θέλετε, μπορείτε να κάνετε copy & paste τον παρακάτω HTML κώδικα:Θα εμφανίζεται ως εξής: Χοροθέατρο: About Her/HimΣχετικές Θεματικές Ενότητες

Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση
Συντάκτης: LavantiS
Αναγνώσεις: 9504
Εκτύπωση Εκτύπωση

Βαθμολογία άρθρου:

Μέση βαθμολογία: 5 / 5
Αριθμός Ψήφων: 3

Παρόμοια θέματα

Sweet Charity στο θέατρο Badminton Sweet Charity στο θέατρο Badminton Το αριστούργημα του μίστερ μιούζικαλ Μπομπ Φόσι, δημιουργού...
Sweet Charity στο θέατρο Badminton Sweet Charity στο θέατρο Badminton Το αριστούργημα του μίστερ μιούζικαλ Μπομπ Φόσι, δημιουργού...
68ο Φεστιβάλ Κανών - Βραβεύτηκε ο Αστακός του Γιώργου Λάνθιμου 68ο Φεστιβάλ Κανών - Βραβεύτηκε ο Αστακός του Γιώργου Λάνθιμου Τεράστια διάκριση για τον Έλληνα σκηνοθέτη, Γιώργο Λάνθιμο,...
Περισσότερα για Θεάματα

Δημοφιλέστερα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
..Τα πιο δημοφιλή

Δημοσιεύτηκαν πρόσφατα

Sweet Charity στο θέατρο Badminton Sweet Charity στο θέατρο Badminton Το αριστούργημα του μίστερ μιούζικαλ Μπομπ Φόσι, δημιουργού...
Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Είναι γνωστό πως για αρκετά χρόνια, από το ξεκίνημα της...
Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ....
Περισσότερα στα Αρθρα μας

Πολυ-ψηφισμένα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Αλλες κατηγορίες και νέα

Υψηλότερη αξιολόγηση

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Κι άλλες ειδήσεις