G Festival: Θα συμβεί στην Αθήνα!

Mουσική : Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Ένα νέο µηνιαίο φεστιβάλ, µοναδικό για τα εως τώρα ελληνικά δεδοµένα. Και το όνοµα του; G FEST! G όπως Greece και Gagarin, το… g point του φετινού µουσικού καλοκαιριού. Το G Festival είναι ένα νέο µοναδικό φεστιβαλικό γεγονός που µπαίνει δυναµικά στα πολιτιστικά δρώµενα της χώρας µας από το καλοκαίρι του 2005 και φιλοδοξεί να προσφέρει στο µουσικόφιλο κοινό της Ελλάδας, αλλά και των γειτονικών χωρών, µία νέα εµπειρία παρόµοια µε τις επιτυχηµένες εκδηλώσεις-φεστιβάλ των µεγάλων Ευρωπαϊκών χωρών (Glastonbury, Reading, the V Festivals, T in the Park, Roskilde, Leeds).


Έφτασε η στιγµή για την πραγµατοποίηση ενός φρέσκου πολιτιστικού θεσµού σε νέες εγκαταστάσεις που πληρούν όλες τις απαιτούµενες προδιαγραφές - πάνω στις βάσεις του επαγγελµατικού event management – κληρονοµιά της επιτυχούς διεξαγωγής των Ολυµπιακών Αγώνων.

∆εν είναι και λίγο πράγµα να µπορείς να έχεις άµεση πρόσβαση µε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή να µπορείς να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου άνετος, δεν είναι και λίγο πράγµα να έχεις πολλές επιλογές καταστηµάτων και φαγητού, αλλά και ένα χώρο παρακολούθησης ολυµπιακών προδιαγραφών σε ένα καθαρό και λειτουργικό περιβάλλον που σέβεται τον θεατή. Το µουσικό καλοκαίρι στην Ελλάδα δεν είναι πλέον συνώνυµο µε σκόνη, πέτρες, λάσπη, ταλαιπωρία ωρών, στριµωξίδι και ιδρώτα.

Το καλοκαίρι του 2005 ο Gagarin προσγειώνεται στο Ανοιχτό Θέατρο Φαλήρου (Beach Volley, Ολυµπιακά Ακίνητα) και τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο. Ένα σύγχρονο πολιτιστικό πάρκο σε διαρκή λειτουργία, δίπλα στη θάλασσα, µε συναυλίες, εκδηλώσεις, πάρτυ, sports events, κινηµατογραφικές προβολές. Με παροχές υπηρεσιών που θα τιµούν και θα διευκολύνουν τον επισκέπτη, µε υπηρεσίες θεατών αντάξιες των σηµαντικότερων φεστιβάλ του κόσµου.

15/6 QUEENS OF THE STONE AGE+EAGLES OF DEATH METAL
17/6 MEGADETH +SPECIAL GUESTS
18/6 KRAFTWERK
29/6 G FEST FIESTA: ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, THE SKATALITES, ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ, TONINO CAROTONE, THE EARTHBOUND
1/7 DREAM THEATRE
5/7 FANTOMAS, PETER MURPHY, MERZBOW
13/7 THE WHITE STRIPES
ενώ σύντοµα θα ανακοινωθούν και άλλα ονόµατα!!!!


Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα και τα ονόματα που θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε:


QUEENS OF THE STONE AGE + EAGLES OF DEATH METAL

Το G Fest παρουσιάζει τους Queens of The Stone στο Ανοιχτό Θέατρο Φαλήρου (Γήπεδο Beach Volley) την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Τιµή εισιτηρίου: 40 euro (προπώληση), 45 euro (ταµείο). Εισιτήρια Προπωλούνται στα Tickethouse, PMW, I-TICKET.GR

Ένα από τα µεγαλύτερα ονόµατα του σύγχρονου rock’n’roll, το συγκρότηµα που δηµιουργήθηκε µέσα από τις στάχτες των θρυλικών Kyuss, συνδυάζει µε µοναδικό τρόπο τον alternative ήχο µε το hard rock και το stoner. Οι Queens Of The Stone Age βρίσκονται στο απόγειο της µέχρι τώρα καριέρας τους, µε το 4ο album τους “Lullabies To Paralyze” να αποσπά τις καλύτερες κριτικές και το κοινό τους να διευρύνεται συνεχώς. Μαζί τους, οι Eagles Of The Death Metal, ένα side-project του frontman των Q.O.T.S.A., Josh Homme, που, παρά το µάλλον παραπλανητικό όνοµα, κλίνει ηχητικά προς το garage rock, µε αρκετά στοιχεία από τους παλιούς καλούς Rolling Stones.


MEGADETH + special guests

Το G Fest παρουσιάζει τους Megadeth στο Ανοιχτό Θέατρο Φαλήρου (Γήπεδο Beach Volley) την Παρασκευή 17 Ιουνίου. Τιµή εισιτηρίου: 35 euro (προπώληση), 40 euro (ταµείο). Εισιτήρια Προπωλούνται στα Tickethouse, PMW, I-TICKET.GR

Ένα συγκρότηµα / θρύλος για τους οπαδούς των απανταχού φίλων του σκληρού rock, οι Megadeth, δηµιούργηµα του Dave Mustaine, πρώην µέλους των Metallica, βρίσκονται στην κορυφή του heavy metal στερεώµατος για παραπάνω από δύο δεκαετίες.Το τελευταίο τους album ,“The System Has Failed”, θεωρήθηκε ως ένα από τα καλύτερα της περασµένης χρονιάς, για το συγκεκριµένο χώρο.


KRAFTWERK
Το G Fest παρουσιάζει τους Kraftwerk στο Ανοιχτό Θέατρο Φαλήρου (Γήπεδο Beach Volley) το Σαββάτο 18 Ιουνίου. Τιµή εισιτηρίου: 40 euro (προπώληση), 45 euro (ταµείο). Εισιτήρια Προπωλούνται στα Tickethouse, PMW, Discobole, I-TICKET.GR

Μάλλον δεν υπάρχουν λέξεις ικανές να περιγράψουν τη µουσική αξία των KRAFTWERK, αναµφισβήτητα το πιο επιδραστικό συγκρότηµα του πλανήτη στην ιστορία της µουσικής. Οι προπάτορες αυτού που σήµερα αποκαλείται ηλεκτρονική µουσική µε εκαντοτάδες παρακλάδια, που έχουν δηµιουργήσει αναρίθµητους µουσικούς πυρήνες µε σαφή εµπορική απήχηση, από την ηλεκτρονική ποπ σκηνή της δεκαετίας του 80 µέχρι τα techno, trance και dance µορφώµατα της εποχής µας, από το απλό electro µέχρι όλες τις πτυχές της experimental/πειραµατικής ηλεκτρονικής σκηνής, από το ambient και space atmospheric music µέχρι την πιο noise και electronica έκφανση του ηλεκτρονικού ήχου, από το απόλυτο minimal µέχρι την πιο πολυσύνθετη µορφή intelligent danceable music, τα πάντα οφείλουν την ύπαρξη τους σε αυτούς που ανακάλυψαν τον ηλεκτρονικό ήχο, σε αυτούς που έδωσαν ζωή και µουσική υπόσταση στα κοµπιούτερ, σε αυτούς που πρώτοι εξέφρασαν τις µουσικές τους ιδιοµορφίες µέσα από έναν ''ροµποτικό'' ήχο που τριάντα χρόνια αργότερα παραµένει όχι µόνο επίκαιρος αλλά πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Αυτοί είναι οι KRAFTWERK και εσείς είστε αυτοί που θα έχετε την ευκαιρία να θαυµάσετε το φαντασµαγορικό τους show, µε τις τεράστιες οθόνες, τις µοναδικές προβολές και τη µοναδική διαστηµική ατµόσφαιρα στις Ολυµπιακές εγκαταστάσεις του Beach Volley στο Φάληρο στις 18 Ιουνίου. Τα ''γερµανικά ροµπότ'' προσεδαφίζονται σε Ελληνική βάση...over.....we are the robots..... robots....robots......blip blip blip......G FEST FIESTA!
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, SKATALITES, ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ, TONINO CAROTONE, THE EARTHBOUND

Το G Fest παρουσιάζει τους Θανάση Παπακωσταντίνου, Skatalites, Χειµερινούς Κολυµβητές, The Earthbound, στο Ανοιχτό Θέατρο Φαλήρου (Γήπεδο Beach Volley) την Τετάρτη 29 Ιουνίου. Τιµή εισιτηρίου: 25 euro (προπώληση ), 30 euro (ταµείο). Εισιτήρια Προπωλούνται στα Tickethouse, PMW, I-TICKET.GR

Ένα σπάνιο µουσικό crossover, η µεγάλη γιορτή του καλοκαιριού, η απόλυτη φιέστα που θα ξεκινήσει από νωρίς και θα τελειώσει τις πρώτες πρωινές ώρες! Επί σκηνής τα πιο αγαπηµένα ονόµατα του ελληνικού κοινού, όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, οι Skatalites, οι Χειµερινοί Κολυµβητές, o Tonino Carotone και οι Earthbound. ∆ούνε και λαβείν απλόχερα... Παράδοση και µυσταγωγία ήχων, λέξεων, συναισθηµάτων και οργάνων, πραγµάτων και στοιχείων τόσο αντιφατικών µεταξύ τους, που κατά κάποιο µαγικό τρόπο δε θα µπορούσαν να συνυπάρξουν πιο ταιριαστά. Στις 29 Ιουνίου µε υγείαν και ανεξάντλητο κέφι. Ας κρατήσουν οι χοροί! Προπώληση εισιτηρίων;
Μόνο 25 euro!


SKATALITES 29.6
Οι Τζαµαικανοί Skatalites είναι η κορυφαία ska-reggae µπάντα όλων των εποχών. Οι συναυλίες τους καταλήγουν πάντοτε σ’ ένα ξέφρενο χορευτικό party, όπως αποδείχθηκε και στην πρώτη τους εµφάνιση στην Ελλάδα, το ∆εκέµβριο του 2004 στο Gagarin 205 Live Music Space, όταν έξω από το club βρισκόταν ισάριθµος κόσµος µε αυτόν που ήταν µέσα!
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ TICKET HOUSE (Πανεπιστηµίου 42), στο δισκοπωλείο PMW (Πανεπιστηµίου και Πατησίων) και µέσω διαδικτύου, από το i-ticket (http://www.i-ticket.gr).


TONINO CAROTONE 29.6
Άλλος ένας καλλιτέχνης που αγαπά ιδιαίτερα το Ελληνικό κοινό, ο Βάσκος Tonino Carotone, κατορθώνει να συνδυάσει µε µοναδικό τρόπο τις punk καταβολές του µε στοιχεία από Ισπανική, Γαλλική, Ιταλική, ακόµα και Μεξικάνικη λαική µουσική. Τα τραγούδια του αποπνέουν κάτι το παλαιοµοδίτικο και, ταυτόχρονα, άκρως διασκεδαστικό, ενώ οι συναυλίες του είναι µια αληθινή αποθέωση του Μεσογειακού κεφιού και ταµπεραµέντου!

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 29.6
Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και το συγκρότηµά του έδωσαν, χωρίς πολλά λόγια, µία νέα µορφή στη σύγ-
χρονη ελληνική µουσική, ενώνοντας δύο, φαινοµενικά αντίθετους, κόσµους: ηλεκτρισµό και παράδοση. Κατά
καιρούς έχει συνεργαστεί µε σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Μπάµπης Παπαδόπουλος από τις Τρύπες, η Μελίνα Κανά, ο Σωκράτης Μάλαµας και ο Νίκος Παπάζογλου.

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ 29.6
Πολύ γνωστοί για τις εξαιρετικές ζωντανές εµφανίσεις τους, όπου πάντα επικρατεί µια ιδιαίτερα ζεστή ατµόσφαιρα µεταξύ συγκροτήµατος και κοινού, οι Χειµερινοί Κολυµβητές αποτελούν εδώ και χρόνια µια µοναδική περίπτωση στο χώρο της Ελληνικής µουσικής, µε τη σπάνια φωνή του Αργύρη Μπακιρτζή να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

THE EARTHBOUND 29.6
Ίσως η σπουδαιότερη σύγχρονη Ελληνική µπάντα που κινείται στον ευρύτερο χώρο του rock’n’roll, οι Earthbound αποτελούνται από µέλη πολύ γνωστών και καλών συγκροτηµάτων, όπως οι Honeydive, οι Rockin’ Bones και, βέβαια, οι θρυλικοί Last Drive, από τους οποίους προέρχεται ο τραγουδιστής Αλέξης Καλοφωλιάς. Στη µουσική τους συνδυάζουν ακουστικές surf κιθάρες, ανατολίτικα και λατινοαµερικάνικα κρουστά και ψυχεδελικές αντηχήσεις.

DREAM THEATER
Το G Fest παρουσιάζει τους Dream Theatre στο Ανοιχτό Θέατρο Φαλήρου (Γήπεδο Beach Volley) την Παρασκευή 1 Ιουλίου. Τιµή εισιτηρίου: 40 euro (προπώληση ), 45 euro (ταµείο). Εισιτήρια προπωλούνται στα Tickethouse, PMW, I-TICKET.GR

Οι DREAM THEATER είναι το συγκρότηµα φαινόµενο αναµιγνύοντας µε τον καλύτερο τρόπο τη σκληρή µουσική των METALLICA και των IRON MAIDEN µε την εγκεφαλική ιδιοφυΐα των RUSH, YES και PINK FLOYD, οι βασιλιάδες στο χώρo του hard rock / progressive metal, γνωστό για τις εκπληκτικές live εµφανίσεις του, εδώ και 15 χρόνια. Το συγκρότηµα τοποθετείται ανάµεσα στα πιο mainstream ονόµατα του metal γεµίζοντας τις αρένες και τους πιο σηµαντικούς συναυλιακούς χώρους σε όλα τα µέρη του κόσµου.

FANTOMAS+PETER
MURPHY+MERZBOW
Το G Fest (σε συνεργασία µε την Clip Art) παρουσιάζει τους Fantomas στο Ανοιχτό Θέατρο Φαλήρου (Γήπεδο Beach Volley) την Tρίτη 5 Ιουλίου. Τιµή εισιτηρίου: 38 euro (προπώληση ), 45 euro (ταµείο). Εισιτήρια Προπωλούνται στα Tickethouse, PMW, Clip Art, I-TICKET.GR

Για αυτούς που ξέρουν από µουσική! .Η µπάντα του Mike Patton των θρυλικών Faith No More στην πρώτη τους  εµφάνιση στην Ελλάδα. Οι FANTOMAS είναι ένα super group που απαρτίζεται από τέσσερις rock µουσικούς που σίγουρα δεν παίζουν rock µουσική. Όσοι γνωρίζουν ξέρουν τι τους περιµένει-ποτέ άλλοτε το hardcore δεν συνάντησε την αβαν γκαρντ µε τέτοια ιλιγγιώδη ταχύτητα. Όσοι θα µάθουν, θα ανακαλύψουν το καινούργιο θαυµαστό κόσµο της ηλεκτρικής µουσικής του 21ου αιώνα. Και όσοι δεν µάθουν, απλά χάνουν µια ευκαιρία ζωής να συντονιστούν µε το πιο πρωτοποριακό ρεύµα της σύγχρονης µουσικής πραγµατικότητας. Ο Peter Murphy πάντοτε θα παραµένει γνωστός σαν ο τραγουδιστής των Bauhaus. Το συγκρότηµα από το Northampton της Αγγλίας θεωρείται από πολλούς σαν πνευµατικός πατέρας του goth rock. Οι Bauhaus δεν έζησαν πάνω από τέσσερα χρόνια (1979-1983) αλλά αυτό δεν τους εµπόδισε να επηρεάσουν γενιές ολόκληρες µε την µουσική και image τους και να γραφτούν µερικά κλασικά κοµµάτια (‘Bela Lugosi’s Dead’). Με τη τωρινή του µπάντα να απαρτίζεται από µέλη συγκροτηµάτων όπως Skinny Puppy, The Mission, Tricky είναι σίγουρα µοναδική ευκαιρία για τους νέους φίλους του είδους (είτε αυτό είναι goth rock, είτε electro, ebm και darkwave) να δουν από κοντά ένα από τους µέντορες. Ο Ιάπωνας θρύλος και βασιλιάς του θορύβου, Merzbow, µοιράζεται την σκηνή µε τον Stephen O’Malley (Khanate, SUNN O, Lotus Eaters) για πρώτη φορά (world’s premiere) σε µια ιστορική στιγµή. Ο Merzbow είναι ο σηµαντικότερος noise καλλιτέχνης όλων των εποχών. Το αγαπηµένο όνοµα του Ιάπωνα Masami Akita εµφανίζεται σε περισσότερους από 200 δίσκους τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η φήµη του σχεδόν θρυλική και έχει συνεργαστεί στενά µε µεγάλες προσωπικότητες της σύγχρονης µουσικής και του πειραµατισµού (Mike Patton, John Zorn, Alec Empire, Russell Haswell, Keiji Haino, Otomo Yoshihide, Zbigniew Karkowski, Fennesz κ.α.).


THE WHITE STRIPES 13.7
Αναµφισβήτητα αποτελούν το µεγαλύτερο όνοµα στο χώρο του alternative rock παγκοσµίως, αν και τη δηµοτικότητά και τις πωλήσεις τους δεν τη συναγωνίζονται καλά καλά ούτε καν οι µεγαλύτεροι αστέρες του mainstream! O Jack και η Meg White από το Detroit των Η.Π.Α., κατάφεραν να συνδυάσουν µοναδικά την αγάπη τους για τη folk µουσική, τα blues και το σκληρό rock των Led Zeppelin, µε το µινιµαλιστικό κιθάρα / drums σχήµα τους. Με τέσσερα καταπληκτικά albums στο ενεργητικό τους και µ’ ένα ολοκαίνουργιο πέµπτο να κυκλοφορεί στις αρχές του Ιουνίου, οι White Stripes έχουν, στην κυριολεξία, µαγέψει όποιον είχε την τύχη να τους δει live. Η εµφάνισή τους στο πλαίσιο του πρώτου G-Fest αποτελεί, χωρίς πολλά λόγια, το κορυφαίο rock’n’roll γεγονός των τελευταίων χρόνων, για τη χώρα µας.

Σε αναμονή λοιπόν, για το πολυπόθητο καλοκαίρι..
Για να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο σε αυτό το άρθρο και να το αναφέρετε / εμφανίσετε στο δικό σας blog/ιστολόγιο, website, άρθρο ή όπου αλλού θέλετε, μπορείτε να κάνετε copy & paste τον παρακάτω HTML κώδικα:Θα εμφανίζεται ως εξής: G Festival: Θα συμβεί στην Αθήνα!Σχετικές Θεματικές Ενότητες

Θέατρο - Κινηματογράφος - ΤηλεόρασηΜουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία
Συντάκτης: LavantiS
Αναγνώσεις: 7621
Εκτύπωση Εκτύπωση

Βαθμολογία άρθρου:

Μέση βαθμολογία: 4,28 / 5
Αριθμός Ψήφων: 7

Παρόμοια θέματα

Πέθανε κι ο Prince στα 57 του χρόνια! Πέθανε κι ο Prince στα 57 του χρόνια! Νεκρός βρέθηκε στην έπαυλή του ο 57χρονος Αμερικανός...
Ο Axl Rose και επίσημα τραγουδιστής των AC DC Ο Axl Rose και επίσημα τραγουδιστής των AC DC Με μια λιτή ανακοίνωση οι AC/DC καλωσόρισαν τον 54χρονο...
Κωνσταντίνος Βήτα - Ομόνοια Κωνσταντίνος Βήτα - Ομόνοια Ομόνοια &#–; η Μεγάλη Άρκτος κοιμάται στην άμμο....
Περισσότερα για Mουσική

Δημοφιλέστερα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
..Τα πιο δημοφιλή

Δημοσιεύτηκαν πρόσφατα

Sweet Charity στο θέατρο Badminton Sweet Charity στο θέατρο Badminton Το αριστούργημα του μίστερ μιούζικαλ Μπομπ Φόσι, δημιουργού...
Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Είναι γνωστό πως για αρκετά χρόνια, από το ξεκίνημα της...
Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ....
Περισσότερα στα Αρθρα μας

Πολυ-ψηφισμένα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Αλλες κατηγορίες και νέα

Υψηλότερη αξιολόγηση

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Κι άλλες ειδήσεις