Πόλεμος των Άστρων - Η Εκδίκηση των Σιθ

Θεάματα : Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Πόλεμος των Άστρων - Η Εκδίκηση των Σιθ - Θεάματα

Με την εκδίκηση των Σιθ, ολοκληρώνεται το έπος Επιστημονικής Φαντασίας, ο Πόλεμος Των ΑστρωνΜετά από 30 σχεδόν χρόνια ολοκληρώνεται το ταξίδι που μας προσέφερε ο George Lucas από την πρώτη ταινία του "Πόλεμος των Άστρων". Όταν το 1977 ο Τζορτζ Λούκας αναστάτωνε το Χόλιγουντ με το πρώτο "Star Wars" φέρνοντας το σινεμά της επιστημονικής φαντασίας στην πρώτη γραμμή του box office κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα περνούσαν είκοσι εφτά χρόνια για να τελειώσει οριστικά τα γαλαξιακά του ταξίδια! To τρίτο μέρος του "Star Wars" που, με ειδικά εφέ τελειότερα από ποτέ και δράση άφθονη, βγαίνει από σήμερα στις αίθουσες, εκπληρώνει πλήρως τις υποσχέσεις του να εξηγήσει επαρκώς πώς το εκλεκτό παιδί των τζεντάι 'Ανακιν Σκαϊγουόκερ υπέκυψε στη γοητεία του Σκότους κι έγινε θανάσιμος εχθρός του μέντορά του Όμπι-Ουάν Κενόμπι!


Στο τελευταίο Επεισόδιο του έπους του Πολέμου των Άστρων, ο Πόλεμος των Κλώνων ακόμα συνεχίζεται, μεγαλώνοντας το χάσμα ανάμεσα στον Καγκελάριο Πάλπαταϊν και το Συμβούλιο των Τζεντάι. Ο νεαρός Τζεντάι Άνακιν Σκάιγουοκερ βρίσκεται ανάμεσά τους, με την πίστη του στα ιδανικά των Τζεντάι να έχει ήδη κλονιστεί. Η Σκοτεινή Πλευρά της Δύναμης, με υποσχέσεις για δύναμη, ισχύ και πολλούς άλλους πειρασμούς, αποπλανεί τον Άνακιν και τον φέρνει με το μέρος του υποχθόνιου Νταρθ Σίντιους - ο Άνακιν Σκάιγουοκερ γίνεται ο Νταρθ Βέιντερ.

Ενωμένοι, οι σκοτεινοί άρχοντες Σιθ θέτουν σε κίνηση ένα σχέδιο εκδίκησης που ξεκινάει με την εξολόθρευση όλων των Τζεντάι. Μόνο ο Γιόντα και ο Όμπι-Γουάν καταφέρνουν να επιζήσουν. Οι δυο τους θα καταδιώξουν τους Σιθ και θα οδηγηθούν σε μία κλιμακούμενη μάχη που στο αποκορύφωμά της θα φέρει τον Όμπι-Γουάν Κενόμπι αντιμέτωπο με τον Άνακιν... Η μονομαχία αυτή θα καθορίσει το μέλλον ολόκληρου του Γαλαξία...

Κατά τη διάρκεια της "Εκδίκησης των Σιθ", συνεχίζεται ακόμα ο Πόλεμος των Κλώνων σε όλο τον γαλαξία, έτσι όλοι βρίσκονται συνεχώς πανέτοιμοι για μάχη, προετοιμασμένοι για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί," λέει ο Τζορτζ Λούκας. Η δράση στην "Εκδίκηση των Σιθ" είναι επίσης και ένας κρίσιμος σύνδεσμος με το Επεισόδιο IV, το οποίο όλοι θα θυμούνται ότι ξεκινάει με τον Νταρθ Βέιντερ και τα σκάφη του να επιτίθενται σε ένα διαστημόπλοιο της Επαναστάσης. Πρόκειται για το τελευταίο επεισόδιο σε ένα έπος που ξεκίνησε ο Τζορτζ Λούκας το 1977.

"Ήταν μια πολύ μεγάλη ιστορία, κυρίως για το πώς οι χαρακτήρες έφτασαν στο σημείο που βρίσκονται στο Επεισόδιο IV," εξηγεί ο Λούκας. "Αν και δεν ξεκίνησα να γράφω τα prequels για είκοσι χρόνια, η δομή αυτής της ιστορίας δεν άλλαξε πολύ. Πάντοτε ήταν μια επική ιστορία για έναν πατέρα που βρίσκει τη λύτρωση από τα παιδιά του." Με διάφορους τρόπους, λέει ο Λούκας, τα γεγονότα στο Επεισόδιο III θα αλλάξουν την γνώμη των θεατών για όσα συμβαίνουν στα Επεισόδια IV, V και VI. "Το να δεις τις ταινίες αρχίζοντας από το Επεισόδιο I και τελειώνοντας στο VI θα είναι μία διαφορετική εμπειρία," λέει. "Αυτό που με έκανε να σκηνοθετήσω τα Επεισόδια I, II και ΙΙΙ ήταν η ολοκληρωμένη ιστορία του Άνακιν, ο οποίος αρχίζει ως ένας καλός άνθρωπος, γίνεται όμως κακός - και τελικά, λυτρώνεται από τα παιδιά του. Είναι συναρπαστικό να το βλέπεις να ολοκληρώνεται."

Είναι αδύνατο να καθοριστεί ακριβώς το πότε ξεκίνησε η παραγωγή του Star Wars: Επεισόδιο ΙΙΙ - Η Εκδίκηση των Σιθ. Πρόκειται για μία ταινία που βρισκόταν υπό ανάπτυξη για σχεδόν τριάντα χρόνια, από τότε που ο Τζορτζ Λούκας πρωτοσχεδίασε τις ιδέες του για το έπος της οικογένειας Σκάιγουοκερ, μία ιστορία που διαδραματίζεται εν μέσω ενός πολυτάραχου πολέμου σε ένα μακρινό γαλαξία.

Η αρχική κινηματογράφηση ξεκίνησε στα στούντιο της 20th Century Fox στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, στις 8:07 π.μ. στις 30 Ιουνίου 2003. Εκεί βρίσκονταν ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Τζορτζ Λούκας, ο παραγωγός Ρικ ΜακΚάλουμ και δύο από τους πρωταγωνιστές - ο Χέιντεν Κρίστενσεν και ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ - μαζί με τον R2-D2 και ένα συνεργείο με περισσότερους από εκατό ανθρώπους, για την πρώτη μέρα των γυρισμάτων. Εκτός από τα γυρίσματα της ταινίας στα στούντιο της Αυστραλίας και στη Μεγάλη Βρετανία, η ταινία γυρίστηκε και στην Κίνα, την Ταϊλάνδη, την Ελβετία και την Τυνησία, τοποθεσίες που εξυπηρέτησαν ως νέοι πλανήτες που βλέπουμε στην "Εκδίκηση των Σιθ".

Το 2002, το συνεργείο μεταφέρθηκε επίσης και στην Ιταλία έχοντας μία συναρπαστική, αλλά και επικίνδυνη αποστολή: να εξασφαλίσει πλάνα από τις εντυπωσιακές εκρήξεις του ηφαιστείου της Αίτνας στη Σικελία. Με την ταινία να βρίσκεται ήδη σε στάδιο post-production στα μέσα του 2004, η "Εκδίκηση των Σιθ" μεταφέρθηκε στα στούντιο Σέπερτον στην Αγγλία για έντεκα μέρες επιπλέον γυρισμάτων πέρυσι το καλοκαίρι (νωρίτερα στο Σίδνεϊ είχαν γίνει επίσης και κάποια σύντομα γυρίσματα με τα πλάσματα Γούκις εν δράσει).

Τέλος, η παραγωγή πήγε στα στούντιο Έλστρι στο Μπόρχαμγουντ της Αγγλίας, για έναν τελευταίο γύρο κινηματογράφησης τον Ιανουάριο του 2005. Ο Χέιντεν Κρίστενσεν ήταν το θέμα της τελευταίας σκηνής που γυρίστηκε για την "Εκδίκηση των Σιθ": ο Άνακιν να τρέχει έξαλλα πάνω σε μία πλατφόρμα. Όταν ο Τζορτζ Λούκας ανακοίνωσε ήρεμα στο συνεργείο, "Cut - it's a wrap", ήταν η τελευταία φορά που οι κάμερες θα γύριζαν κάποια σκηνή για ταινία "Star Wars". Και αυτό έγινε στο στούντιο Έλστρι με αριθμό 8, το ίδιο στούντιο όπου ο Τζορτζ Λούκας έκανε το πρώτο γύρισμα για το Επεισόδιο IV, το 1976. Ο κύκλος ολοκληρώθηκε...

Σύμφωνα με τον Τζορτζ Λούκας, ο ήχος αποτελεί τουλάχιστον το 50% της κινηματογραφικής εμπειρίας. Η συνεισφορά του Τζον Ουίλιαμς στην ηχητική επένδυση στο Επεισόδιο ΙΙΙ είναι ανεκτίμητη. Ο πολυβραβευμένος μουσικοσυνθέτης συνεργάστηκε με τον Τζορτζ Λούκας καθ' όλη τη διάρκεια της σειράς, έχει γράψει το κεντρικό μουσικό θέμα των Star Wars που θεωρείται από τα πλέον κλασικά κομμάτια και βοήθησε με τη μουσική του στην αποκορύφωση της δράσης και της έντασης των συναισθημάτων των θεατών.

"Είμαι ευτυχισμένος που ολοκλήρωσα τον πλήρη κύκλο των Star Wars," λέει ο Ουίλιαμς. "Δουλεύω μαζί με τον Τζορτζ Λούκας για εικοσιοκτώ χρόνια. Είναι μία από τις πιο διαρκείς συνεργασίες στην ιστορία του κινηματογράφου." Η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, που έπαιξε τη μουσική και για τις έξι ταινίες, είχε επίσης σημαντική συνεισφορά από το ξεκίνημα.

Ο Ουίλιαμς είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με τη μουσική της "Εκδίκησης των Σιθ": "Ο Τζορτζ Λούκας έκανε μια εξαιρετική δουλειά που συνδέει τις δύο τριλογίες και ήθελα να κάνω κάτι αντίστοιχο και μουσικά. Το Επεισόδιο ΙΙΙ έχει περισσότερες μουσικές αναφορές από την παλιά τριλογία απ' ότι από τις δύο προηγούμενες ταινίες." Οι αναφορές αυτές περιλαμβάνουν τα θέματα "The Force Theme" και "Leia's Theme", δύο κομμάτια που δεν έχουν ακουστεί σε ταινία από το 1983, το "Imperial March" που επανέρχεται στο προσκήνιο με την επανεμφάνιση του Νταρθ Βέιντερ και το θριαμβευτικό "Throne Room", το μουσικό θέμα της ταινίας του 1977. Υπάρχουν βέβαια και πολλές νέες συνθέσεις που συνοδεύουν την εμφάνιση νέων χαρακτήρων, όπως ο Στρατηγός Γκρίβιους.

Ο Χέιντεν Κρίστενσεν γεννήθηκε το 1981, κατάγεται από το Βανκούβερ του Καναδά και ξεκίνησε την καριέρα του στην ηθοποιία από μία επιτυχημένη σαπουνόπερα της καναδικής τηλεόρασης σε ηλικία δώδεκα ετών. Συνέχισε τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις στη σειρά "Higher Ground" και ξεκίνησε να εμφανίζεται στον κινηματογράφο από την ταινία του Τζον Κάρπεντερ "Στο Στόμα της Τρέλας" (1995). Το 1999 έπαιξε στις "Αυτόχειρες Παρθένους" της Σοφία Κόπολα και δύο χρόνια μετά τον είδαμε δίπλα στον Κέβιν Κλάιν στο κοινωνικό "Ένα Σπίτι, Μια Ζωή" για το οποίο πήρε πολύ καλές κρίτικες και ένα βραβείο καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού από το National Board of Review. Μπήκε στον κόσμο των Star Wars στο ρόλο του έφηβου Άνακιν Σκάιγουοκερ, το 2002 με το δεύτερο Επεισόδιο της σειράς. Πριν ξεκινήσει τα γυρίσματα για το Επεισόδιο ΙΙΙ, είχε προλάβει να εμφανιστεί στην ταινία "Ραγισμένο Γυαλί" το 2003.

Η Νάταλι Πόρτμαν έχει εμφανιστεί ως πριγκίπισσα Πάντμε Αμιντάλα και στα Επεισόδιο Ι και ΙΙ του Star Wars. Το 2005 βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα Β' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία "Εξ Επαφής", ενώ ήταν υποψήφια και για το Όσκαρ. Ήταν ξανά υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα στην ίδια κατηγορία στην ταινία "Η Μητέρα Μου Κι Εγώ" (1999). Η Πόρτμαν έκανε το ντεμπούτο της σε ηλικία δεκατριών ετών δίπλα στον Ζαν Ρενό στην επιτυχία "Λεόν" του Λικ Μπεσόν αποσπώντας πολύ καλές κριτικές. Η φιλμογραφία της περιλαμβάνει τις ταινίες "Ένταση" του Μάικλ Μαν, "Όλοι Λένε Σ'Αγαπώ" του Γούντι Άλεν, την κωμωδία "Οι Αρειανοί Επιτίθενται", την κομεντί "Άγγιγμα Καρδιάς", την κωμωδία "Zoolander" με τον Μπεν Στιλερ και πιο πρόσφατα την είδαμε στην "Επιστροφή στο Cold Mountain" και το "Garden State".

Σκηνοθεσία: Τζορτζ Λούκας
Σενάριο: Τζορτζ Λούκας
Παραγωγή: Ρικ ΜακΚάλουμ
Ηθοποιοί: Χέιντεν Κρίστενσεν, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Νάταλι Πόρτμαν, Ίαν ΜακΝτίαρμιντ, Κρίστοφερ Λι, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον
Μοντάζ: Ρότζερ Μπάρτον, Μπεν Μπαρτ
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ντέιβιντ Τάτερσαλ
Καλλιτεχνική Διεϋθυνση: Γκάβιν Μποκέτ
Ειδικά Εφέ: Industrial Light & Magic
Μουσική: Τζον Ουίλιαμς
Διανομή: Odeon

Που Παίζεται:
Αθήνα
Odeon Αβάνα (θερινός): 20.30 - 23.00
Odeon Ζίνα: 19.45 - 22.30 (Παρ-Κυρ & 17.00)
Odeon Μαρούσι 3: 19.40 - 22.30 (Παρ-Κυρ & 16.45)
Odeon Τροπικάλ (θερινός): 20.30 - 23.00
Cine City 2: 18.00 - 21.00
Cine City 4: 22.30
Ster Escape Center Ίλιον 1: 18.50 - 22.00
Ster Escape Center Ίλιον 2: 17.20 - 20.30 - 23.40 (Σαβ-Κυρ & 11.20 - 14.20)
Ster Escape Center Ίλιον 4: 17.00 - 20.00 - 23.00 (Σαβ-Κυρ & 14.00)
Ster Escape Center Ίλιον 5: 18.30 - 21.30 (Σαβ-Κυρ & 12.30 - 15.30)
Ster Escape Center Ίλιον 8 (θερινός): 21.00 - 00.00
Ster Αγ.Ελευθέριος 10: 18.00 - 21.00 - 00.00 (Σαβ-Κυρ & 12.00 - 15.00)
Ster Αγ.Ελευθέριος 2: 17.30 - 20.30 - 23.30 (Σαβ-Κυρ & 14.30)
Ster Αγ.Ελευθέριος 4: 16.00 - 19.00 - 22.00 (Σαβ-Κυρ & 13.00)
Ster Αγ.Ελευθέριος 5: 18.30 - 21.30 - 00.30 (Σαβ-Κυρ & 15.30)
Ster Αγ.Ελευθέριος 9: 16.30 - 19.30 - 22.30 (Σαβ-Κυρ & 13.30)
Village Cinemas Μαρούσι 1: 13.15 - 16.15 - 19.15 - 22.15 - 01.15
Village Cinemas Μαρούσι 10
Village Cinemas Μαρούσι 2: 22.15 - 01.15 (Παρ-Κυρ & 19.15)
Village Cinemas Μαρούσι 3: 12.15 - 15.15 - 18.15 - 21.15 - 00.15 (Δευτ)
Village Cinemas Μαρούσι 8: 12.15 - 15.15 - 18.15 - 21.15 - 00.15 (εκτος Δευτέρας)
Village Cinemas Παγκράτι 3
Village Cinemas Παγκράτι 4
Village Cinemas Παγκράτι 5
Village Cool Cine Paris (Πλάκα): 20.45 - 23.30
Village Cool Αίγλη (Ζάππειο): 20.45 - 23.30 (Κυρ-Πεμ)
Village Cool Πασαλιμάνι: 20.45 - 23.30
Village Entertainment Park 10
Village Entertainment Park 11
Village Entertainment Park 21 Cool: 23.00 (Παρ), 20.45 - 23.45 (Σαβ-Πεμ)
Village Entertainment Park 4
Village Entertainment Park 6
Village Entertainment Park 7
Village Entertainment Park 8
Village Entertainment Park 9
Άρτεμις (Παπάγου) (θερινός): 20.40 - 23.00
Αελλώ Cinemax 3: 15.00 - 18.00 - 00.00
Αελλώ Cinemax 4: 16.30 - 19.30 - 22.30
Αελλώ Cinemax 6 (θερινός): 21.00
Αττικόν (Πειραιάς): 17.30 - 20.00 ? 22.30
Αττικόν Cinemax Class: 19.20 - 22.20
Αττικόν Άλσος (θερινός): 20.45 - 23.10
Βάρκιζα (θερινός): 20.30
Βάρκιζα 1: 19.10 - 22.50
Γαλαξίας 1: 17.20 - 20.10 - 23.00
Γλυφάδα 1: 20.00 - 22.45
Γλυφάδα 2: 18.20 (Σαβ-Κυρ)
Λάουρα (Παγκράτι) (θερινός): 20.40 - 23.05
Μπομπονιέρα (Κηφισιά) (θερινός): 20.45 - 23.20
Νανά Cinemax 2: 17.00 - 20.00 - 23.00
Νανά Cinemax 3: 18.30 - 21.30
Τρία Αστέρια 1 (Νέο Ηράκλειο): 17.45 - 20.15 - 22.45
Φάληρο 1: 17.20 - 20.00 - 22.40

Θεσσαλονίκη
Odeon Cineplex Πλατεία 1: 17.10 - 20.10 - 23.10
Odeon Cineplex Πλατεία 5: 16.40 - 19.40 - 22.40
Ster Μακεδονία 1: 18.10 - 21.00 - 23.50 (Σαβ-Κυρ & 12.00 - 15.00)
Ster Μακεδονία 10: 18.40 - 21.40 - 00.40 (Σαβ-Κυρ & 12.40 - 15.40)
Ster Μακεδονία 11: 16.40 - 19.40 - 22.30 (Σαβ-Κυρ & 13.40)
Ster Μακεδονία 2: 17.10 - 20.10 - 23.10 (Σαβ-Κυρ & 11.10 - 14.10)
Village Cinemas 5
Village Cinemas 6
Village Cinemas 8
Village Cinemas 9
Ναταλί (θερινός)

Ιωάννινα
Odeon Cineplex Paralimnio 1: 17.10 - 20.10 - 23.10

Κομοτηνή
Odeon Cineplex Kosmopolis 1: 17.10 - 20.10 - 23.10

Λάρισα
Odeon Βικτώρια 3: 22.10
Odeon Βικτώρια 4: 18.00 - 20.50
Ster Θεσσαλία 1: 18.00 - 21.00 - 00.00 (Σαβ-Κυρ & 12.00 - 15.00)
Ster Θεσσαλία 7: 17.30 - 20.30 - 23.30 (Σαβ-Κυρ & 14.30)
Ster Θεσσαλία 8: 16.00 - 19.00 - 22.00 (Σαβ-Κυρ & 13.00)

Ξάνθη
Odeon Cineplex Cosmos 3: 17.10 - 20.10 - 23.10

Πάτρα
Ster Veso Mare 4: 18.00 - 21.00 - 00.00 (Σαβ-Κυρ & 12.00 - 15.00)
Ster Veso Mare 5: 16.00 - 19.00 - 22.00 (Σαβ-Κυρ & 13.00)
Ster Veso Mare 6: 17.30 - 20.30 - 23.30 (Σαβ-Κυρ & 14.30)
Village Πάνθεον 1

Ρόδος
Odeon Μετροπόλ 1: 17.00 - 19.45 - 22.30

Τρίπολη
Odeon Cineville 1: 17.10 - 20.10 - 23.10

Χαλκίδα
Odeon Μάγια: 19.45 - 22.30 (Παρ-Κυρ & 17.00)
Για να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο σε αυτό το άρθρο και να το αναφέρετε / εμφανίσετε στο δικό σας blog/ιστολόγιο, website, άρθρο ή όπου αλλού θέλετε, μπορείτε να κάνετε copy & paste τον παρακάτω HTML κώδικα:Θα εμφανίζεται ως εξής: Πόλεμος των Άστρων - Η Εκδίκηση των ΣιθΣχετικές Θεματικές Ενότητες

Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση
Συντάκτης: LavantiS
Αναγνώσεις: 7638
Εκτύπωση Εκτύπωση

Βαθμολογία άρθρου:

Μέση βαθμολογία: 4,57 / 5
Αριθμός Ψήφων: 7

Παρόμοια θέματα

Sweet Charity στο θέατρο Badminton Sweet Charity στο θέατρο Badminton Το αριστούργημα του μίστερ μιούζικαλ Μπομπ Φόσι, δημιουργού...
Sweet Charity στο θέατρο Badminton Sweet Charity στο θέατρο Badminton Το αριστούργημα του μίστερ μιούζικαλ Μπομπ Φόσι, δημιουργού...
68ο Φεστιβάλ Κανών - Βραβεύτηκε ο Αστακός του Γιώργου Λάνθιμου 68ο Φεστιβάλ Κανών - Βραβεύτηκε ο Αστακός του Γιώργου Λάνθιμου Τεράστια διάκριση για τον Έλληνα σκηνοθέτη, Γιώργο Λάνθιμο,...
Περισσότερα για Θεάματα

Δημοφιλέστερα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
..Τα πιο δημοφιλή

Δημοσιεύτηκαν πρόσφατα

Sweet Charity στο θέατρο Badminton Sweet Charity στο θέατρο Badminton Το αριστούργημα του μίστερ μιούζικαλ Μπομπ Φόσι, δημιουργού...
Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Είναι γνωστό πως για αρκετά χρόνια, από το ξεκίνημα της...
Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ....
Περισσότερα στα Αρθρα μας

Πολυ-ψηφισμένα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Αλλες κατηγορίες και νέα

Υψηλότερη αξιολόγηση

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Κι άλλες ειδήσεις