Λιζέτα Καλημέρη

Mουσική : Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Η Λιζέτα Καλημέρη γεννήθηκε (9-05-1969) και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Μετά το Λύκειο συνέχισε τις σπουδές της στο Παιδαγωγικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από μικρή έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε και αργότερα άρχισε να εμφανίζεται σε μουσικούς χώρους της πόλης της τραγουδώντας αγαπημένα της τραγούδια. Εμφανίστηκε δίπλα στον Μανώλη Ρασούλη, τον Νίκο Ξυδάκη, τον Σταύρο Κουγιουμτζή, τον Νίκο Κυπουργό, τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Μανώλη Μητσιά, τη Μελίνα Κανά, τον Θανάση Παπακωνσταντίνου. Το 1994 κυκλοφόρησε ο πρώτος της δίσκος σε τραγούδια του Γιώργου Καζαντζή με γενικό τίτλο "Πνοή του Ανέμου", ο οποίος την έκανε γνωστή σε όλη την Ελλάδα σαν μια πολλά υποσχόμενη νεανική φωνή.


Το 1996 κυκλοφόρησε ο δίσκος "Ασιάτιδος Μούσης Ερασταί" με τραγούδια των Καφέ Αμάν, στον οποίο η Λιζέτα τραγούδησε τα μισά τραγούδια ενώ τα άλλα μισά η ρεμπέτισσα Μαριώ. Το 1996 συμμετείχε στον δίσκο "Του Ταξιδιού τα Κίβδηλα" του Μιχάλη Παπαζήση με το τραγούδι "Ήτανε αέρας". Τον Δεκέμβριο του 1997 κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος με τραγούδια του Μιχάλη Χανιώτη και τίτλο "Ζωή Λαθραία",σε ενορχήστρωση του Κώστα Θεοδώρου απ` όπου ξεχώρισαν τα τραγούδια "Δυόσμος και Κανέλλα" και "Παραβάτες" ενώ συμμετείχε και στο δίσκο του Λουδοβίκου των Ανωγείων "Πύλη της Άμμου" με το τραγούδι "Σαλώμη" & "12 τα Όχι". Τον ίδιο χειμώνα εμφανίστηκε στη «Σφεντόνα» μαζί με τον Ορφέα Περίδη. Το 1998 συμμετείχε στο δίσκο του Θωμά Κοροβίνη «Τακίμια» και στον δίσκο του Θωμά Πέτρου "Ασπρο Μαντήλι στο σκοτάδι".

Τον Μάρτιο του 1999 συμμετείχε στο δίσκο του Λουδοβίκου των Ανωγείων "Το Όχι Αποκοιμήθηκε στην Αγκαλιά του Ναι" με τα τραγούδια «Η Χαρτορίχτρα» και "Μάνα και Γιος".
Τον Μάιο του 1999 εμφανίστηκε με τη Μαριώ στο Βερολίνο στην αίθουσα "Haus der Kulturen der Welt" όπου παρουσίασαν τραγούδια των Καφέ Αμάν στο γερμανικό κοινό και το καλοκαίρι συμμετείχε στις συναυλίες του Λουδοβίκου των Ανωγείων και του Μανώλη Λιδάκη.

Τον Μάρτιο του 1999 συμμετείχε στο δίσκο του Λουδοβίκου των Ανωγείων "Το Όχι Αποκοιμήθηκε στην Αγκαλιά του Ναι" με τα τραγούδια «Η Χαρτορίχτρα» και "Μάνα και Γιος".
Τον Μάιο του 1999 εμφανίστηκε με τη Μαριώ στο Βερολίνο στην αίθουσα "Haus der Kulturen der Welt" όπου παρουσίασαν τραγούδια των Καφέ Αμάν στο γερμανικό κοινό και το καλοκαίρι συμμετείχε στις συναυλίες του Λουδοβίκου των Ανωγείων και του Μανώλη Λιδάκη.

Τον Φεβρουάριο του 2000 εμφανίστηκε μαζί με τον Μανώλη Λιδάκη και τον Ανδρέα Καρακότα στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Το καλοκαίρι του 2000 συμμετείχε σε συναυλίες του Λουδοβίκου τον Ανωγείων και στο cd "Τέσσερις Δρόμοι για τον Ερωτόκριτο", που περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικές προσεγγίσεις για τον θρύλο του Ερωτόκριτου, σε 2 κομμάτια του Λουδοβίκου των Ανωγείων. Επίσης, συμμετείχε στο "18-αφιέρωμα στον Γιάννη Μαρκόπουλο", καθώς και στον "Βραχνό Προφήτη" του Θανάση Παπακωνσταντίνου .

Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς (2000) κυκλοφορεί το άλμπουμ "Ο ανθός του τραγουδιού" που περιλαμβάνει μερικά από τα καλύτερα τραγούδια που η Λιζέτα έχει ερμηνεύσει, καθώς και ένα καινούριο του Χρήστου Τσιαμούλη.

Από τις αρχές του 2001 εμφανίζεται τον χειμώνα μαζί με την Ελένη Βιτάλη στην Αθήνα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και το καλοκαίρι σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Επίσης συμμετέχει στον δίσκο του Νίκου Κυπουργού "Τα Μυστικά του Κήπου".
Το φθινόπωρο του 2001 συμμετείχε επίσης στις συναυλίες του Λουδοβίκου των Ανωγειών, στις παραστάσεις του Νίκου Κυπουργού μαζί με τον Δώρο Δημοσθένους τον Χρόνη Αηδονίδη κ.ά. καθώς στις συναυλίες του Χρήστου Τσιαμούλη με τον τούρκο δεξιοτέχνη στο κανονάκι Χαλίλ Καραντουμάν. Επίσης συμμετείχε στο δίσκο του συγκροτήματος Ομαδική Απόδραση, "Cartoons", ερμηνεύοντας το τραγούδι "Ξωτικά".

Απο Δεκέμβριο του 2001 μέχρι τον Μάρτιο του 2002 εμφανίστηκε μαζί με τη Χαρούλα Αλεξίου , το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τους Αnemos στο Σινέ Κεραμεικός καθώς και στο δίσκο με την Ζωντανή Ηχογράφηση του προγράμματος "ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ CINE ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ - ΖΩΝΤΑΝΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ" ερμηνεύοντας το "Καράβι" του Γιώργου Ζαμπέτα. Επίσης συμμετείχε στον δίσκο του Νότη Μαυρουδή "Στην Ηχώ του Έρωτα" και στον ανέκδοτο ακόμα δίσκο του Γιώργου Μιχαήλ "Της Γης ο Μουσαφίρης".

Το καλοκαίρι του 2002 συμμετείχε στην καλοκαιρινή περιοδεία του Λουδοβίκου των Ανωγείων καθώς και στην όπερα του Νίκου Κυπουργού «Ο Διγενής Ακρίτας και η Βασίλισσα των Αμαζόνων», στο Ηρώδειο σε σκηνοθεσία Νίκου Κούνδουρου.

Το χειμώνα του 2002 εμφανίστηκε μόνη της, για πρώτη φορά, στο Χαμάμ. Επίσης συγκέντρωσε το υλικό του καινούργιου της δίσκου σε μουσική του Θωμά Πέτρου.

Στις αρχές του 2003 συμμετείχε στον 8ο προσωπικό δίσκο του Λουδοβίκου των Ανωγείων «Η γιορτή των Ανέμων» ερμηνεύοντας το «Φύλλο Χρυσό» και το «Ο Θρήνος της Αρετής».
Τον Μάρτιο του 2003 συμμετείχε μαζί με τους: Σαβίνα Γιαννάτου, Χρόνη Αηδονίδη, Μαρία Φαραντούρη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Δώρο Δημοσθένους, Νicola Floci κ.ά. στην Παράσταση "ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ" του Νίκου Κυπουργού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Επίσης τον Ιούνιο του 2003 συμμετείχε στον δίσκο "Τα Τραγούδια της Πανδώρας" των Τάσου Γκρού και Ανθούλας Αθανασιάδου μαζί με την Κρίστη Στασινοπούλου, τον Κώστα Μάντζιο κ.ά.

Το 2004 ολοκληρώνεται η προετοιμασία του νέου της δίσκου συνεργασία με τον Χρήστο Τσιαμούλη. Το πρόσφατο cd με τίτλο «Αφύλαχτη σκοπιά» στο οποίο συμμετέχει και ο Μανώλης Λιδάκης. Παράλληλα την ίδια χρονιά τραγούδησε στις εμφανίσεις αφιέρωμα στην Βάσω Αλλαγιάννη στον Σταυρό του Νότου και δίπλα στον Νίκο Παπάζογλου στον Ζυγό.
Για να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο σε αυτό το άρθρο και να το αναφέρετε / εμφανίσετε στο δικό σας blog/ιστολόγιο, website, άρθρο ή όπου αλλού θέλετε, μπορείτε να κάνετε copy & paste τον παρακάτω HTML κώδικα:Θα εμφανίζεται ως εξής: Λιζέτα ΚαλημέρηΣχετικές Θεματικές Ενότητες

Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία
Συντάκτης: LavantiS
Αναγνώσεις: 4622
Εκτύπωση Εκτύπωση

Βαθμολογία άρθρου:

Μέση βαθμολογία: 4,5 / 5
Αριθμός Ψήφων: 2

Παρόμοια θέματα

Πέθανε κι ο Prince στα 57 του χρόνια! Πέθανε κι ο Prince στα 57 του χρόνια! Νεκρός βρέθηκε στην έπαυλή του ο 57χρονος Αμερικανός...
Ο Axl Rose και επίσημα τραγουδιστής των AC DC Ο Axl Rose και επίσημα τραγουδιστής των AC DC Με μια λιτή ανακοίνωση οι AC/DC καλωσόρισαν τον 54χρονο...
Κωνσταντίνος Βήτα - Ομόνοια Κωνσταντίνος Βήτα - Ομόνοια Ομόνοια &#–; η Μεγάλη Άρκτος κοιμάται στην άμμο....
Περισσότερα για Mουσική

Δημοφιλέστερα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
..Τα πιο δημοφιλή

Δημοσιεύτηκαν πρόσφατα

Sweet Charity στο θέατρο Badminton Sweet Charity στο θέατρο Badminton Το αριστούργημα του μίστερ μιούζικαλ Μπομπ Φόσι, δημιουργού...
Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Είναι γνωστό πως για αρκετά χρόνια, από το ξεκίνημα της...
Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ....
Περισσότερα στα Αρθρα μας

Πολυ-ψηφισμένα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Αλλες κατηγορίες και νέα

Υψηλότερη αξιολόγηση

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Κι άλλες ειδήσεις