Γιορτάζει ο Λεωνίδας

Αθλητισμός, αναψυχή και παιχνίδι

Γενικά : Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, ο αθλητισμός, η αναψυχή και το παιχνίδι βελτιώνουν την υγεία, τόσο την ψυχική όσο και την σωματική. Διδάσκουν σημαντικά μαθήματα ζωής για το σεβασμό, την ηγετικότητα και τη συνεργασία. Προωθούν την ισότητα για όλους και γεφυρώνουν τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων.


Η UNICEF εντάσσει πλέον τη δύναμη και τη δυνατότητα του αθλητισμού, της αναψυχής και του παιχνιδιού στα τοπικά προγράμματα χωρών σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσει συνεργασίες σε όλους τους τομείς και τα κοινωνικά στρώματα, από κυβερνήσεις και τον αθλητικό κόσμο μέχρι την κοινωνία με όλες τις πλευρές της, για να φέρει τα κορίτσια και τα αγόρια στους αθλητικούς στίβους και τα γήπεδα και να διδάξει τα παιδιά και τις οικογένειές τους για τα οφέλη της σωματικής δραστηριότητας.

Η συμβολή τους είναι ανεκτίμητη:
- Στην πρώτη παιδική ηλικία το παιχνίδι προσφέρει τα ερεθίσματα και τη σωματική δραστηριότητα για να αναπτύξουν τα παιδιά τον εγκέφαλό τους ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την κοινωνικότητα.
- Τα παιδιά σχολικής ηλικίας και ιδιαίτερα οι έφηβοι μέσα από τον αθλητισμό έχουν την ευκαιρία για αυτό-έκφραση και επικοινωνία και αναπτύσσουν κριτική σκέψη, διαπραγματευτικές και ηγετικές ικανότητες, ομαδικότητα, αυτοπειθαρχία, εμπιστοσύνη και σεβασμό προς τους άλλους, αυτοπεποίθηση.

Ο Αθλητισμός, Αναψυχή και Παιχνίδι είναι όμως επίσης:
-Ένα ισχυρό μέσο για την προώθηση της ισότητας και της αλληλεγγύης.
-Εργαλείο για την προώθηση και εμπέδωση της ειρήνης.
-Ανεκτίμητος επικοινωνιακός παράγοντας για την προώθηση προγραμμάτων για την παιδική υγεία και επιβίωση αλλά και την εκπαίδευση.
-Ένα όπλο ενάντια στην εξάπλωση της μάστιγας του AIDS.
-Αποτελεσματικό μέσο για την ψυχολογική στήριξη και επανένταξη παιδιών στρατιωτών ή παιδιών θυμάτων συρράξεων και φυσικών καταστροφών.

Στο Σουδάν, νότια της πόλης Juba που τα παιδιά είναι ψυχικά τραυματισμένα από δύο δεκαετίες εμφυλίου, μέσα από το πρόγραμμα SportsWork που υποστηρίζει η UNICEF σε 50 σχολεία με 15.000 παιδιά αλλά και τοπικοί αθλητικοί σύλλογοι προωθούν την άθληση την κοινωνική συνεργασία και την υγεία.

Στην Παλαιστίνη περισσότεροι από 5.500 έφηβοι σε 156 σχολεία διοχετεύουν το στρες μέσα από αθλητικές δραστηριότητες σε ασφαλείς χώρους παιχνιδιού. Μόνο το 2003 η UNICEF υποστήριξε στην Παλαιστίνη 311 καλοκαιρινές κατασκηνώσεις για παιδιά και νέους.

Στην Ονδούρα, το πρόγραμμα Ποδόσφαιρο για τη Ζωή που έχει 5.000 συμμετέχοντες και 1.000 εθελοντές, προωθεί την πρόληψη του AIDS και προστατεύει νέους 7-18 ετών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την παιδική εργασία.

Αλλά και μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες από τις πλούσιες χώρες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μίλαν ή η Ρεάλ Μαδρίτης βοηθούν τα προγράμματα της UNICEF μέσα από την ευαισθητοποίηση του κόσμου τη συλλογή χρημάτων και άλλες δραστηριότητες.

Στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. συνεργάζεται με την Ελληνική Επιτροπή της UNICEF μέσα από την υποστήριξη εκδηλώσεων κοινωνικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.


Με την ευκαιρία των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας η UNICEF εξέδωσε την έκθεση "Αθλητισμός, Αναψυχή και Παιχνίδι" για να αναδείξει την κορυφαία συμβολή τους για την προώθηση αυτών των ίδιων αξιών στις οποίες είναι ταγμένη.


Περισσότερα: στο επίσημο site της Unicef
Για να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο σε αυτό το άρθρο και να το αναφέρετε / εμφανίσετε στο δικό σας blog/ιστολόγιο, website, άρθρο ή όπου αλλού θέλετε, μπορείτε να κάνετε copy & paste τον παρακάτω HTML κώδικα:Θα εμφανίζεται ως εξής: Αθλητισμός, αναψυχή και παιχνίδιΣχετικές Θεματικές Ενότητες

Θέατρο - Κινηματογράφος - ΤηλεόρασηΝέα και Περίεργα
Συντάκτης: LavantiS
Αναγνώσεις: 4878
Εκτύπωση Εκτύπωση

Βαθμολογία άρθρου:

Μέση βαθμολογία: 3,75 / 5
Αριθμός Ψήφων: 4

Παρόμοια θέματα

Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ....
Συναγερμός για εκρηκτικά σε πτήση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Συναγερμός για εκρηκτικά σε πτήση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Συναγερμός σήμανε το πρωί στο διεθνή αερολιμένα της Αθήνας...
Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές Η "Ανταποδοτική Ανακύκλωση" και η...
Περισσότερα για Γενικά

Δημοφιλέστερα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
..Τα πιο δημοφιλή

Δημοσιεύτηκαν πρόσφατα

Sweet Charity στο θέατρο Badminton Sweet Charity στο θέατρο Badminton Το αριστούργημα του μίστερ μιούζικαλ Μπομπ Φόσι, δημιουργού...
Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Είναι γνωστό πως για αρκετά χρόνια, από το ξεκίνημα της...
Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ....
Περισσότερα στα Αρθρα μας

Πολυ-ψηφισμένα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Αλλες κατηγορίες και νέα

Υψηλότερη αξιολόγηση

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Κι άλλες ειδήσεις