Εύθικτοι, ντοπαρισμένοι, ή απλά αφελείς;

Περίεργα : Νέα και Περίεργα

Σοβαρός φαίνεται να είναι ο κίνδυνος αποκλεισμού του Κώστα Κεντέρη και της Κατερίνας Θάνου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όχι πλέον λόγω άρνησής τους να περάσουν από αντιντόπινγκ κοντρόλ, αλλά γιατί έχασαν το ραντεβού με Υγειονομική Επιτροπή της ΔΟΕ λόγω παράλειψης. Όλα αυτά, μας βάζουν σε σκέψεις, αφού ίσως οι ίδιοι να μην διαθέτουν τον κοινό νου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κλείσουν τα στόματα όσων κακολογούν τους ίδιους, τις επιδόσεις τους και κατά συνέπεια και τον Ελληνικό αθλητισμό τους τελευταίους μήνες, αλλά σίγουρα οι "μάνατζερς", προπονητές, ομοσπονδία, ακόμα κι η οργανωτική επιτροπή, μπορούσαν και όφειλαν να τους πάνε από το αυτί στην Πολυκλινική.. Τώρα, δηλώνουν τραυματισμένοι στο ΚΑΤ από μηχανάκι...

Μετά από συνεδρίασή της με εκπροσώπους της WADA, η ΔΟΕ κάλεσε τον Κεντέρη και τη Θάνου να δώσουν εξηγήσεις στην Πειθαρχική Επιτροπή της για τους λόγους για τους οποίους δεν παρουσιάστηκαν στην κλήση της Υγειονομικής επιτροπής.

Αυτό θα γίνει το πρωί της Παρασκευής στις 9:00 και η εάν απόφαση δεν έχει βγει μέχρι το απόγευμα τότε δεν θα λάβουν μέρος στην Τελετή Έναρξης.

Ωστόσο, λίγο αργότερα το θρίλερ έλαβε νέες διαστάσεις καθώς οι δύο αθλητές -σύμφωνα με πληροφορίες- εισήχθησαν εσπευσμένα στο ΚΑΤ τα ξημερώματα της Παρασκευής, ελαφρά τραυματισμένοι, καθώς έπεσαν θύματα τροχαίου ατυχήματος.

Όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο τον Γιώργο Γάκη, εκπρόσωπο της Ολυμπιακής αποστολής της Ελλάδας, Κεντέρης και Θάνου είχαν ατύχημα με μοτοσικλέτα, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- προσπαθούσαν να μεταβούν στο Ολυμπιακό Χωριό. Στο ΚΑΤ μετέβη λίγο αργότερα και ο προπονητής των δύο πρωταθλητών, Χρήστος Τζέκος.Ο Κώστας Κεντέρης και η Κατερίνα Θάνου μπήκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Ολυμπιακό Χωριό, κάτι που σημαίνει ότι εάν ήθελαν να αποφύγουν το ντόπινγκ κοντρόλ, θα καθυστερούσαν την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Ο αρχηγός της Ολυμπιακής αποστολής, Γιάννης Παπαδογιαννάκης προέτρεψε τους αθλητές μας να απουσιάσουν για λίγες ώρες από το Χωριό προκειμένου να πάρουν προσωπικά αντικείμενα από το σπίτι τους, καθώς προέρχονταν από πολύωρο ταξίδι.

Και για αυτόν τον λόγο δεν παρουσιάστηκαν στην Πολυκλινική την Πέμπτη στις 19:30, όπου τους περίμενε η Υγειονομική Επιτροπή της ΔΟΕ και ο Πρόεδρος της Συντονιστικής, Ντένις Οσβαλντ.

Και επειδή το εν λόγω αντιντόπινγκ κοντρόλ χαρακτηρίζεται ως αγωνιστικό, οι Έλληνες αθλητές θα έπρεπε να είναι συνεπείς στο ραντεβού τους και δεν τους έχει δοθεί προθεσμία 48 ωρών για να περάσουν από τον έλεγχο.

Το κακό είναι ότι είναι η τρίτη φορά που η WADA επιδιώκει να κάνει έλεγχο στους πρωταθλητές μας. Για τον λόγο αυτό η ελληνική πλευρά ζητά επιμόνως να οριστεί νέο ραντεβού με την Υγειονομική Επιτροπή της ΔΟΕ.

Υπάρχει δε η πληροφόρηση ότι το χαρτί που ενημέρωνε τους δύο πρωταθλητές μας για το ραντεβού είτε άργησε να τους παραδοθεί, είτε δεν τους παραδόθηκε ποτέ!

Με όλα αυτά τα εναντίον τους δεδομένα, Κεντέρης και Θάνου ζήτησαν να οσρισθεί νέο ραντεβού και είναι διατεθειμένοι να περάσουν από τεστ αίματος (που είναι ακριβέστερο από το τεστ ούρων) για να μην χάσουν το δικαίωμα συμμετοχής τους στους Αγώνες.Θέση υπέρ των Ελλήνων πρωταθλητών πήρε ο γενικός γραμματέας της IAAF, Ίστβαν Γκιουλάι ο οποίος μιλώντας στο BBC.com είπε:

«Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει άρνηση των αθλητών. Βρίσκοταν εκτός Χωριού όταν έγινε η κλήση και αυτό δεν αποτελεί άρνηση».

Έντονο είναι το παρασκήνιο αλλά και οι πιέσεις που ασκούνται στους κόλπους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κυρίως από την αμερικανική πλευρά αλλά και τους συνεργάτες των επικεφαλής της WADA.

Από πλευράς ΗΠΑ, ασκήθηκε όλο το τελευταίο 24ωρο πίεση να περάσουν οι δύο αθλητές από έλεγχο, ειδικά μετά το αντιντόπινγκ κοντρόλ 50 Αμερικανών αθλητών.

Στο πλευρό των πρωταθλητών μας τέθηκε και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Οδυσσέας Παπατώλης, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν κλήθηκαν να περάσουν από έλεγχο».

Όλα αυτά τινάζουν στον... αέρα το σενάριο της Τελετή Έναρξης των Αγώνων καθώς ο Κεντέρης εφέρετο ως ο Λαμπαδηδρόμος που θα άναβε τον Ολυμπιακό Βωμό του ΟΑΚΑ.

Η ΕΟΕ, από την πλευρά της, εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης την παρακάτω ανακοίνωση:

«Σήμερα, περί ώρα 18:15 μ.μ. επεσκέφθη τον Αρχηγό της Ελληνικής Ομάδας, κ. Γιάννη Παπαδογιαννάκη, εκπρόσωπος της Υγειονομικής Επιτροπής της ΔΟΕ και δήλωσε ότι ανεζήτησε τους αθλητές Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου, προκειμένου να προβεί σε δειγματοληψία, κατόπιν εγγράφου εντολής της Δ.Ο.Ε., τους οποίους και ανεζήτησε στα δωμάτιά τους και δεν τους ανεύρε.

Στη συνέχεια επέδωσε δύο ειδοποιήσεις για έλεγχο Doping. Τους ανωτέρω ανεζήτησε ο κ. Παπαδογιαννάκης, δεν τους ανηύρε και ενημέρωσε τον αρχηγό της Ομάδας Στίβου κ. Ι. Σταματόπουλο, ο οποίος τον επληροφόρησε ότι είχαν μεταβεί εκτός χωριού, προκειμένου να λάβουν κάποια προσωπικά τους είδη.

Όπως του ανέφερε ενημέρωσε τους αθλητές οι οποίοι δήλωσαν ότι επιστρέφουν και ζητούν παράταση ολίγων ωρών, προκειμένου να προσέλθουν στο Ολυμπιακό Χωριό και να περάσουν από έλεγχο Doping».

* Νωρίτερα, το απόγευμα της Πέμπτης, ο προπονητής του Κώστα Κεντέρη, Χρήστος Τζέκος δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, ο Κεντέρης επέστρεψε από τις ΗΠΑ μέσω Γερμανίας, προκειμένου να επισκεφθεί ο Έλληνας Ολυμπιονίκης τους γιατρούς του και να τους συμβουλευτεί για κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών.

«Ο Κώστας είναι στο Χωριό. Σταματήσαμε στη Γερμανία να δούμε τους γιατρούς του και το βράδυ της Τετάρτης γυρίσαμε στην Ελλάδα. Έχει κάποιες μικροενοχλήσεις, αλλά τίποτα σοβαρό. Πάντα υπάρχουν αυτά τελευταία στιγμή», είπε ο Χρήστος Τζέκος.

Αγνοια για το θέμα δηλώνει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός. «Δεν έχω καμία πληροφόρηση για το θέμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

* Στο Ολυμπιακό Χωριό βρίσκεται πλέον και η Βούλα Πατουλίδου, η οποία ετοιμάζεται για την πέμπτη συμμετοχή της στη διοργάνωση.
Για να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο σε αυτό το άρθρο και να το αναφέρετε / εμφανίσετε στο δικό σας blog/ιστολόγιο, website, άρθρο ή όπου αλλού θέλετε, μπορείτε να κάνετε copy & paste τον παρακάτω HTML κώδικα:Θα εμφανίζεται ως εξής: Εύθικτοι, ντοπαρισμένοι, ή απλά αφελείς;Σχετικές Θεματικές Ενότητες

Νέα και Περίεργα
Συντάκτης: LavantiS
Αναγνώσεις: 4715
Εκτύπωση Εκτύπωση

Βαθμολογία άρθρου:

Μέση βαθμολογία: 4,66 / 5
Αριθμός Ψήφων: 3

Παρόμοια θέματα

Ταξιδεύοντας καβάλα στο τέρας του Λοχ Νες Ταξιδεύοντας καβάλα στο τέρας του Λοχ Νες Το Τέρας το Λοχ Νες, το μυθικό θαλάσσιο ερπετό που, σύμφωνα...
Το ζεϊμπέκικο του θρόνου Το ζεϊμπέκικο του θρόνου Πιθανόν να έχει τύχει να ακούσετε κατά καιρούς διάφορες...
Ευθανασία σε 700 κοάλα στην Αυστραλία Ευθανασία σε 700 κοάλα στην Αυστραλία Οι αυστραλιανές αρχές θανάτωσαν περίπου 700 κοάλα στη...
Περισσότερα για Περίεργα

Δημοφιλέστερα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
..Τα πιο δημοφιλή

Δημοσιεύτηκαν πρόσφατα

Sweet Charity στο θέατρο Badminton Sweet Charity στο θέατρο Badminton Το αριστούργημα του μίστερ μιούζικαλ Μπομπ Φόσι, δημιουργού...
Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Είναι γνωστό πως για αρκετά χρόνια, από το ξεκίνημα της...
Αποστολή: ¶νθρωπος και Περιβάλλον Αποστολή: ¶νθρωπος και Περιβάλλον Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ....
Περισσότερα στα Αρθρα μας

Πολυ-ψηφισμένα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Αλλες κατηγορίες και νέα

Υψηλότερη αξιολόγηση

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Κι άλλες ειδήσεις