Ίθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί στο 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνα

Θεάματα : Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Ίθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί στο 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνα - Θεάματα
Το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ, ανοίγει φέτος τις πύλες του στις 11 Ιουνίου 2013 με την προβολή της ταινίας «Πριν τα Μεσάνυχτα» («Before Midnight»), μία επίσημη πρεμιέρα, στην οποία θα παραστούν ο σκηνοθέτης της Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, οι πρωταγωνιστές Ίθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί, οι Έλληνες ηθοποιοί Ξένια Καλογεροπούλου και Γιάννης Παπαδόπουλος, οι σκηνοθέτες Αθηνά-Ραχήλ Τσαγγάρη και Πάνος Κορώνης - οι οποίοι παίζουν δυο απολαυστικότατους ρόλους – καθώς και η Αριάν Λαμπέντ ενώ στην ταινία συμμετέχει και ο Ουώλτερ Λάσελιε, ο θρυλικός φωτογράφος του Ζορμπά.

Η ταινία είναι ελληνική παραγωγή -της Faliro House - και θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από την Feelgood Entertainment στις 13 Ιουνίου.

Το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας είναι μία εκδήλωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας (το οποίο εδώ και 19 χρόνια διοργανώνει τις Νύχτες Πρεμιέρας) του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ και του σάιτ του.

Περιλαμβάνει κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες, βουβές ταινίες με συνοδεία ζωντανής μουσικής (σε πάρκα, σε δρόμους, σε πλατείες και σε θερινά σινεμά της Αθήνας) καθώς και συζητήσεις και ειδικά σεμινάρια, πάντα δωρεάν για όλους.

Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), ενώ βασικός συνεργάτης είναι το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.


Η «άλλη Αθήνα»

Για την κάλυψη της πρεμιέρας έχουν προσκληθεί δημοσιογράφοι από πολλά διεθνή μέσα, οι οποίοι θα ξεναγηθούν στην «άλλη Αθήνα», την Αθήνα του πολιτισμού και της Ιστορίας, την Αθήνα που αντιστέκεται στην κρίση και τον φόβο των ημερών, την Αθήνα που αγαπάμε.

Παραγωγές όπως το «Πριν τα Μεσάνυχτα» αποδεικνύουν ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα μπορεί να συναντήσει τον πολιτισμό και να βοηθήσει καθοριστικά την ανάπτυξη της χώρας.

Γι αυτό και το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας αγκαλιάζει τέτοιες παραγωγές και απλώνει τις εκδηλώσεις του σε όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, πιστεύοντας ακράδαντα ότι οι ανοιχτές κινηματογραφικές προβολές κάτω από τον μαγευτικό Αττικό ουρανό μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά τον τουρισμό της πόλης.

Βοηθούν, βεβαίως, και την βελτίωση της εικόνας της Αθήνας και προσφέρουν στους κατοίκους της μια όαση πολιτισμού και υψηλής ψυχαγωγίας.

Η ταινία «Πριν τα Μεσάνυχτα» είναι, επίσης, ο επίλογος της περίφημης τριλογίας που ξεκίνησε το 1995 με το «Πριν το ξημέρωμα» (Before Sunrise -1995) και συνεχίστηκε το 2004 με το «Πριν το ηλιοβασίλεμα» (Before Sunset - 2004). Και οι δύο ταινίες είχαν κάνει ελληνική πρεμιέρα στο πλαίσιο του 1ου (1995) και του 10ου (2004) Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας αντιστοίχως.


H Faliro House

Το «Πριν τα Μεσάνυχτα» είναι μια παραγωγή της Faliro House του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου και γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου στην Πελοποννήσου την οποία αναδεικνύει, υπογραμμίζοντας τις ομορφιές της με τρόπο καθαρά κινηματογραφικό και καθόλου φολκλορικό.
Σέβεται το ελληνικό τοπίο, το εντάσσει πανέξυπνα μέσα στην πλοκή της και διαφημίζει με πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο την Ελλάδα.
Η εταιρεία Faliro House ενώ μετρά λίγα χρόνια παρουσίας στα κινηματογραφικά, έχει ήδη κερδίσει σημαντικό χώρο, στηρίζοντας σημαντικές εγχώριες παραγωγές αλλά και αναπτύσσοντας σπουδαίες συνεργασίες με το εξωτερικό. Εκτός, λοιπόν, από τις ελληνικές ταινίες «Attenberg» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, «L» του Μπάμπη Μακρίδη και «Άλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου, είναι συμπαραγωγός στη νέα ταινία του Τζιμ Τζάρμους «Only lovers left alive», η οποία προβλήθηκε/προβάλλεται στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών ενώ θα είναι συμπαραγωγός και στη νέα ταινία του Τέρενς Μάλικ.


Η προβολή της ταινίας «Πριν τα Μεσάνυχτα» είναι κλειστή και η είσοδος στον χώρο του κινηματογράφου θα επιτρέπεται με την επίδειξη πρόσκλησης.


Το Πρόγραμμα 3ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας

Η προβολή αυτή βέβαια δεν είναι παρά η αρχή του 3ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας το οποίο έχει προγραμματίσει διάφορες εκδηλώσεις όλο το καλοκαίρι μέχρι και το Σεπτέμβρη που αρχίζουν οι Νύχτες Πρεμιέρας.

Φέτος θα προβληθούν κλασικά αριστουργήματα του παγκόσμιου σινεμά, αλλά και μεγάλες ταινίες του καλοκαιριού σε αβάν πρεμιέρ. Θα δούμε επίσης σπάνια διαμάντια του ανεξάρτητου κινηματογράφου, πρωτοποριακές μικρού μήκους καθώς και επιλεγμένες ελληνικές ταινίες – ορόσημα στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου.

Θα γίνουν βέβαια (όπως και τα προηγούμενα δυο χρόνια) και προβολές κλασικών ταινιών του βωβού κινηματογράφου με συνοδεία ζωντανής μουσικής ειδικά γραμμένης από Έλληνες μουσικούς για τις συγκεκριμένες ταινίες.


Το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας
Το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας - Athens Open Air Film Festival εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2011 και επιστρέφει για τρίτη χρονιά με υπαίθριες – και δωρεάν- κινηματογραφικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με φόντο τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Αττικής και απρόσμενους χώρους που αναδεικνύουν την εικόνα της Αθήνας ως σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες της.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα, κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών (Ιούνιος-Σεπτέμβριος) στο Κέντρο της Αθήνας, σε Θερινούς Κινηματογράφους, στην περιοχή της Ακρόπολης (πεζόδρομος Διονυσίου Αεροπαγίτου), σε Μουσεία και προαύλιους χώρους, στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στην Πλατεία Αυδή – Μεταξουργείο.

Όλες οι εκδηλώσεις -όπως κάθε χρόνο- είναι και φέτος με ελεύθερη είσοδο.

Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας - Athens Open Air Film Festival

Το Σινέ Θησείο, είναι το πιο δημοφιλές σινεμά διεθνώς, μετά την έρευνα του CNN, που το τοποθέτησε πρώτο στη λίστα με τα καλύτερα σινεμά του κόσμου. Το παλιότερο θερινό σινεμά της Αθήνας, χτισμένο το 1935, θα φιλοξενήσει την πρεμιέρα του Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, στις 11 Ιουνίου, με την ταινία Before Midnight (Πριν τα Μεσάνυχτα) σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, και πρωταγωνιστές τον Ίθαν Χοκ και τη Ζουλί Ντελπί , η παρουσία των οποίων στην προβολή θα κάνει την πρεμιέρα του Φεστιβάλ το γεγονός του καλοκαιριού της Αθήνας! !

Η φετινή διοργάνωση θα περιλαμβάνει:
• Προβολές σπάνιων/ κλασικών ταινιών
• Ειδικές αβάν πρεμιέρ
• Συναυλίες
• Διαδραστικές παράλληλες εκδηλώσεις
• Συμμετοχή καλλιτεχνών δρόμου
• Εικαστικές παρεμβάσεις από νέους δημιουργούς

Με επιλογές από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, κλασικό αλλά και σύγχρονο, συνδυασμό του σινεμά με τη μουσική, και ξεχωριστές κινηματογραφικές αποτυπώσεις από το βλέμμα Ελλήνων δημιουργών, το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας - Athens Open Air Film Festival προτείνει ένα δροσερό τρίμηνο στην Αθήνα, γεμάτο πάθος και αγάπη για το σινεμά, την τέχνη και το αστικό περιβάλλον.


Οι ταινίες
Ενδεικτικά, κάποιες από τις ταινίες που θα προβληθούν στο φετινό, 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας - 3rd Athens Open Air Film Festival είναι:

Πρεμιέρα Athens Open Air Film Festival – «Πριν τα Μεσάνυχτα» | «Before Midnight» - (2013, Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ) - Σινέ Θησείον
Γυρισμένο εξ ολοκλήρου σε μερικές από τις πιο ειδυλλιακές τοποθεσίες της Νότιας Πελοποννήσου, το τρίτο κεφάλαιο της δημοφιλούς ερωτικής ιστορίας που ο σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ διηγήθηκε πρώτη φορά στο «Πριν το Ξημέρωμα», και συνέχισε εννέα χρόνια αργότερα με το «Πριν το Ηλιοβασίλεμα», κορυφώνεται με φόντο τις περιοχές της Πύλου, της Καρδαμύλης και της Μεσσηνίας, έχοντας και πάλι ως πρωταγωνιστές τον Ιθαν Χοκ και τη Ζιλί Ντελπί.
Η φετινή εκδήλωση της πρεμιέρας πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), ενώ βασικός συνεργάτης είναι το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.


«Η Μεγάλη Ανατριχίλα» | «The Big Chill» - (1983, Λόρενς Κάσνταν )
«Zazie dans le métro» (Λουί Μαλ 1960) προβολή στις 14/7- με την υποστήριξη της Γαλλικής Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Αφιέρωμα στο φαινόμενο του trafficking με τη υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας:
-«Eden» (2012, Μέγκαν Γκρίφιθς)
Η αληθινή ιστορία μιας νεαρής, δεύτερης γενιάς Ασιάτισας στις ΗΠΑ, που πέφτει θύμα απαγωγής και κρατείται δέσμια συμμορίας εμπορίου λευκής σάρκας επί τρία χρόνια. Μια συγκλονιστική κινηματογραφική εμπειρία μέσα από το βλέμμα της ανερχόμενης Μέγκαν Γρίφιθ, που καταγράφει χωρίς συγκινησιακές υπερβολές την ψυχοσύνθεση ενός αθώου θύματος και αναζητά τα όρια της ηθικής που διέπουν κάθε προσπάθεια για πραγματική επιβίωση. Μέσα σε ένα κολαστήριο ψυχών, η Γκρίφιθ εγκλωβίζει στα αψεγάδιαστα κάδρα της έναν κυκλώνα ανθρώπινης διαστροφής και διαφθοράς, στο κέντρο του οποίου η νεαρή Ιντεν αναζητά την σωτηρία. Στον κεντρικό ρόλο, η Τζέιμι Τσανγκ σε μία ερμηνεία καριέρας ενσαρκώνει ιδανικά τη νεαρή κοπέλα που, σε αναζήτηση της δικής της Εδέμ, καλείται να θυσιάσει τον παλιό της εαυτό και να εφεύρει μια καινούρια, πιο σκληροπυρηνική εκδοχή του. Το «Εδέμ» κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο SXSW, καθώς και δύο τιμητικές διακρίσεις για την ερμηνεία της Τζέιμι Τσανγκ και τη σκηνοθεσία της Μέγκαν Γκρίφιθς.
-προβλήθηκε πέρυσι στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας

-«Not my life» (2011, Ρόμπερτ Μπιλχάιμερ)
«Jason and the Argonauts» (1963, Ντον Τσάφι)- 50 χρόνια από τη δημιουργία του και τιμητική προβολή στον πρωτοπόρο των ειδικών εφέ, Ρέι Χαριχάουζεν, ο οποίος ταξίδεψε την φαντασία μας με τα «πλάσματά του» και τις άλλες ευφάνταστες δημιουργίες του και απεβίωσε φέτος σε ηλικία 92 χρονών στο Λονδίνο. Σχεδόν όλοι οι μεγάλοι σκηνοθέτες δράσης του Χόλιγουντ, όπως ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Πίτερ Τζάκσον, ο Τζέιμς Κάμερον και ο Τζορτζ Λούκας, θυμούνται έντονα την τεράστια επιρροή που είχαν οι εικόνες του στην φαντασία τους και αναγνωρίζουν στον Χαριχάουζεν ότι τους ενέπνευσε όσο λίγοι.

Μια ματιά στο Ελληνικό Σινεμά:

Ονειρεύομαι τους φίλους μου» (1993, Νίκος Παναγιωτόπουλος)- φόρος τιμής στο Λευτέρη Βογιατζή

Φωτογραφία» (1986, Νίκος Παπατάκης)

Για να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο σε αυτό το άρθρο και να το αναφέρετε / εμφανίσετε στο δικό σας blog/ιστολόγιο, website, άρθρο ή όπου αλλού θέλετε, μπορείτε να κάνετε copy & paste τον παρακάτω HTML κώδικα:Θα εμφανίζεται ως εξής: Ίθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί στο 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της ΑθήναΣχετικές Θεματικές Ενότητες

Κατινιές και Gossip!Θέατρο - Κινηματογράφος - ΤηλεόρασηΘέματα γενικού ενδιαφέροντοςΝέα και ΠερίεργαΣκέψεις, Θέσεις και Γνώμες
Συντάκτης: LavantiS
Αναγνώσεις: 1709
Εκτύπωση Εκτύπωση

Βαθμολογία άρθρου:

Μέση βαθμολογία: 5 / 5
Αριθμός Ψήφων: 1

Παρόμοια θέματα

Sweet Charity στο θέατρο Badminton Sweet Charity στο θέατρο Badminton Το αριστούργημα του μίστερ μιούζικαλ Μπομπ Φόσι, δημιουργού...
Sweet Charity στο θέατρο Badminton Sweet Charity στο θέατρο Badminton Το αριστούργημα του μίστερ μιούζικαλ Μπομπ Φόσι, δημιουργού...
68ο Φεστιβάλ Κανών - Βραβεύτηκε ο Αστακός του Γιώργου Λάνθιμου 68ο Φεστιβάλ Κανών - Βραβεύτηκε ο Αστακός του Γιώργου Λάνθιμου Τεράστια διάκριση για τον Έλληνα σκηνοθέτη, Γιώργο Λάνθιμο,...
Περισσότερα για Θεάματα

Δημοφιλέστερα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
..Τα πιο δημοφιλή

Δημοσιεύτηκαν πρόσφατα

Sweet Charity στο θέατρο Badminton Sweet Charity στο θέατρο Badminton Το αριστούργημα του μίστερ μιούζικαλ Μπομπ Φόσι, δημιουργού...
Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Είναι γνωστό πως για αρκετά χρόνια, από το ξεκίνημα της...
Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ....
Περισσότερα στα Αρθρα μας

Πολυ-ψηφισμένα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Αλλες κατηγορίες και νέα

Υψηλότερη αξιολόγηση

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Κι άλλες ειδήσεις