Lord of the Dance

Θεάματα : Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση


Η παράσταση “Lord of the Dance” θεωρείται ως ένα μουσικό και χορευτικό φαινόμενο όλων των εποχών, που έφερε την επανάσταση στον παραδοσιακό Ιρλανδικό χορό. Το ίδιο συμβαίνει και στην Αθήνα. Η παράσταση που έχει σπάσει το ρεκόρ με 21 συνεχόμενες sold out παραστάσεις στο webley θα είναι το πρώτο συγκρότημα που θα κάνει και μεταμεσονύχτιες παραστάσεις στον Λυκαβηττό!!! Μετά τις τρείς sold out παραστάσεις σημειώστε ότι θα γίνουν και δύο παραστάσεις την Παρασκευή και το Σάββατο 1 με 3 τα ξημερώματα!!!


Ο Michael Flatley, δημιουργός, παραγωγός και χορογράφος της παράστασης, κατάφερε να συνδυάσει το παραδοσιακό χορό με μοντέρνα στοιχεία, δημιουργώντας μια νέα χορευτική τάση που βασίζεται στον απόλυτο συγχρονισμό των βημάτων και των ποδιών των χορευτών. Ο ίδιος έχει σπάσει δύο φορές το ρεκόρ Guinness (1989- 1998), ως ο άνθρωπος με τα πιο γρήγορα πόδια του κόσμου. Μάλιστα, η παραγωγή αυτή καθιέρωσε τον Michael Flatley, ως έναν από τους πιο σημαντικούς χορευτές του κόσμου και τον πιο καινοτόμο και δημιουργικό καλλιτέχνη των εποχών. Η παράσταση έχει ταξιδέψει σε σαράντα διαφορετικές χώρες (Ευρώπη, Η.Π.Α., Ασία) και έχει καθηλώσει στην κυριολεξία πάνω από πενήντα εκατομμύρια θεατές. Η διαχρονική και παγκόσμια απήχηση του “Lord Of The Dance”, το καθιερώνει ως ένα μοντέρνο χορευτικό- καλλιτεχνικό θαύμα, ως ένα μύθο ενός ζωντανού θρύλου.

Μια παράσταση με καινούρια κοστούμια, νέα μέλη και πολύ ενέργεια που εκπορεύεται από μια ταλαντούχα ομάδα χορευτών, μουσικών και performer. Η ιστορία βασίζεται σε έναν παραδοσιακό Ιρλανδικό μύθο- την ιστορία του Καλού ενάντια στο Κακό. Ο σκοτεινός άρχοντας και ο Καλός άρχοντας σε μια χορευτική αναμέτρηση που υπερνικά και θριαμβεύει το Καλό. Αναμφισβήτητα, το καλύτερο σημείο της παράστασης είναι όταν βρίσκονται όλοι οι χορευτές επί σκηνής. Αν και μένουμε έκπληκτοι από τον συντονισμό και ενότητα των χορευτών, ο κάθε ένας ξεχωριστά καταφέρνει να κλέβει την παράσταση από την ένταση και ενέργειά του.


Η τραγουδίστρια της παράστασης έχει μια υπέροχη φωνή. Είναι λυρική και καταφέρνει να αποδώσει με όμορφο τρόπο τους καθαρούς ήχους της μουσικής. Θεωρείται ένα φαινόμενο της σύγχρονης ποπ και η παράσταση που έφερε την επανάσταση στον Ιρλανδικό χορό. Ο Michael Flatley, δημιουργός και χορογράφος του Lord of the Dance δίκαια αναφέρεται ως ένας καινοτόμος καλλιτέχνης. Η παράσταση έχει περιοδεύσει σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει κερδίσει τις καρδιές εκατομμυρίων θεατών.

Ένα θέαμα εξαίσιου χορού και μουσικής, που εξιστορεί μια μυθική Κέλτικη ιστορία για τον Don Dorcha και τους πολεμιστές του, που έρχεται αντιμέτωπος με τον Άρχοντα του Χορού (Lord of the Dance) και που υπηρετεί τον παραδοσιακό χορό εμπλουτίζοντάς τον με μοντέρνα στοιχεία. Οι χορευτές είναι εντυπωσιακοί, τα κοστούμια έντονα μαύρα, ενώ η μουσική και ο χορός είναι αεράτα και αισθησιακά.

Ο Michael Flatley είναι ο δημιουργός και παλιός αστέρας του Ιρλανδικού χορευτικού φαινομένου, της παράστασης Riverdance. Ωστόσο, εγκατέλειψε την παράσταση αυτή μετά από οικονομικές διαφορές και διαφωνίες με τους παραγωγούς, οι οποίοι έγιναν εκατομμυριούχοι από την λαμπρή ιδέα του Flatley. Η αλήθεια είναι οτι 11 ημέρες μετά την παραίτηση του, ο ταλαντούχος Ιραλνδοαμερικάνος στήνει την δική του εταιρία για να αρχίσει την παραγωγή του Lord of the Dance. Αποτελούμενο από 40 χορευτές και μουσικούς, πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και θεαματική παράσταση.


Το 1995, ο Michael Flatley έσπασε για δεύτερη φορά το παγκόσμιο ρεκόρ Guiness για τα πιο γρήγορα πόδια του κόσμου- 35 χτυπήματα το δευτερόλεπτο. Παραμένει ακόμη ο κυριότερος εκπρόσωπος του Ιρλανδικού χορού, που τον εξέλιξε και τον έκανε ευρέως γνωστό και αγαπητό σε όλα τα σημεία του πλανήτη. Η φαντασμαγορική παράσταση “Lord of the Dance” εκσφενδόνισε τον Ιρλανδικό χορό ως παγκόσμιο φαινόμενο- περισσότεροι από 50 εκατομμύρια θεατές το έχουν παρακολουθήσει και έχει δώσει sold out παραστάσεις σε θέατρα και στάδια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Επίσης, έχουν πουληθεί πάνω από 1,2 εκατομμύρια cd της παράστασης και 9 εκατομμύρια video, ενώ υπολογίζεται οτι 2.400 ιστοσελίδες είναι αφιερωμένες σε αυτήν την παράσταση. Η παράσταση αποτελείται από πρωταθλητές χορευτές του Ιρλανδικού χορού από όλον τον κόσμο και είναι ένα καθηλωτικό μείγμα παραδοσιακής και μοντέρνας Κέλτικης μουσικής και χορού, που περιλαμβάνει 21 σκηνές γεμάτες από ασταμάτητο χορό, πολύχρωμα κοστούμια, δραματική μουσική, εξεζητημένα σκηνικά και φοβερά πυροτεχνήματα.

Ο ίδιος ο Flatley αναφέρει: «Το Lord of the dance βγήκε μέσα από την καρδιά μου. Κάθε βράδυ νιώθω πραγματικά ευγνώμων για το δυνατό χειροκρότημα και τον ενθουσιασμό του κοινού κάθε χώρας. Δεν πρόκειται για μπαλέτο, δεν είναι κλακέτες, δεν είναι φλαμένκο. Είναι κάτι που δημιουργήθηκε από το μηδέν γιατί τίποτε μέχρι τότε δεν έμοιαζε αρκετό».


Η παράσταση κάνει το ντεμπούτο της το 1996 και σύντομα έγινε η πιο διάσημη χορευτική παράσταση όλων των χρόνων.

Διαπεραστική μουσική. Εκτυφλωτικοί φωτισμοί. Οι καρδιές χτυπούν δυνατά. 24 χορευτές βρίσκονται επί σκηνής, ο καθένας βηματίζει με πολύπλοκους ρυθμούς, ενώ τα πόδια τους ακουμπάνε το πάτωμα ταυτόχρονα. Αυτό είναι το σκηνικό της παράστασης Lord of the Dance του Michael Flatley, μια θεαματική εμπειρία σε μια γρήγορη εκδοχή του παραδοσιακού Ιρλανδικού χορού. Η μυστικιστική παράσταση ξεκινά από ένα περίεργο όνειρο του Πνεύματος, μια μαγική νεράιδα, που διαισθάνεται μια διαβολική παρουσία που έρχεται να αναμετρηθεί με τον Άρχοντα του Χορού (Lord of the Dance). Σε μια αόριστη πλοκή που παίζει ανάμεσα στο Καλό και στο Κακό, το Πνεύμα ταξιδεύει μέσα στον χρόνο για να βοηθήσει τον Άρχοντα του Χορού προκειμένου να προστατέψει τους μυθικούς ανθρώπους από τον Άρχοντα του Σκότους.

Μια σειρά από χορευτικά νούμερα συστήνουν κάθε φορά τον βασικό χαρακτήρα και τους χορευτές- ακολούθους του που εμπλέκονται σε χορευτικές διαμάχες. Ο Michael Flatley, ο δημιουργός της παράστασης, πιστεύει οτι το Lord of the Dance φέρνει ένα καινούριο πάθος στον Ιρλανδικό χορό. Ένα πάθος που θεωρεί οτι έλειπε από τον σύγχρονο Ιρλανδικό χορό. Η έντονη απήχηση του κοινού αποδεικνύει οτι το όραμά του είναι ένας μαγικός θρίαμβος.

Σήμερα, ο Michael Flatley είναι ένας διεθνής αστέρας. Αλλά ακόμη και πριν το Lord of the Dance είχε μακρά ιστορία στον χώρο αυτό. Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Σικάγο, ανακηρύχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής Ιρλανδικού χορού το 1975, μόλις 17 ετών- ο πρώτος μη ευρωπαίος που κέρδισε αυτόν τον τίτλο.

Ο διακεκριμένος χορευτής και φλαουτίστας Flatley ταξίδεψε με το διάσημο μουσικό συγκρότημα «The Chieftains» στις αρχές της δεκετίας του ’90. Όμως ο Flatley ήταν σαφώς προορισμένος για παγκόσμια επιτυχία. Πολλά από τα κατορθώματά του αποδίδονται στην αγωνιστική φύση του και στην αποφασιστικότητα του, έτσι ώστε να αγγίζει κάθε φορά την τελειότητα.

Η φήμη του άρχισε από την στιγμή που παράτησε το Ιρλανδικό χορευτικό φαινόμενο “Riverdance” στο οποίο υπήρξε ο πρώτος χορευτής και χορογράφος. Το “Riverdance” εκτοξεύτηκε στην παγκόσμια σκηνή ως ένα κομμάτι 7 λεπτών που παρουσιάστηκε στον Διαγωνισμό Eurovision του 1994. Αλλά ο Flatley παράτησε το σόου έξι μήνες αργότερα για προβλήματα που αφορούσαν τα καλλιτεχνικά δικαιώματα. Κατηγορεί τους παραγωγούς οτι ήθελαν να ενσωματώσουν διάφορα έθνη στο σόου, ενώ ο ίδιος πίστευε οτι ένα Ιρλανδικό σόου μπορούσε να σταθεί από μόνο του.


Όταν ο Flatley άρχισε να οραματίζεται το δικό του πλάνο, ήξερε οτι ήθελε ο διάδοχος του Riverdance να είναι περισσότερο σαν μια ροκ συναυλία από μια θεατρική παράσταση. Με την σημαντική βοήθεια του Ronan Hardiman και με ταλαντούχους πρωταθλητές Ιρλανδικού χορού από όλον τον κόσμο, άρχισε να βλέπει το όραμα του να παίρνει σιγά σιγά ζωή. Από το ντεμπούτο της παράστασης στο Δουβλίνο, τον Ιούλιο του 1996, το Lord of the Dance γνώρισε διεθνή επιτυχία. Μάλιστα έσπασε το ρεκόρ παραστάσεων του Wembley Arena του Λονδίνου, πουλώντας συνολικά 21 παραστάσεις. Σήμερα υπάρχουν δύο μόνιμοι θίασοι – ο ένας περιοδεύει στην Αμερική και ο άλλος στην Ευρώπη.

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
28, 29 ΚΑΙ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ
1, 2, 3 ΙΟΥΛΙΟΥ - 21.30. 2, 3 ΙΟΥΛΙΟΥ και στη 01.00 τα ξημερώματα
ΤΗΛ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ . 210-9213310

Τιμές εισιτηρίων 75, 55, 40, 30 Ευρώ.

Προπώληση στα ταμεία του φεστιβάλ Αθηνών, σε όλα τα Virgin και τηλεφωνικά με πιστωτική κάρτα στο 210-9213310
Για να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο σε αυτό το άρθρο και να το αναφέρετε / εμφανίσετε στο δικό σας blog/ιστολόγιο, website, άρθρο ή όπου αλλού θέλετε, μπορείτε να κάνετε copy & paste τον παρακάτω HTML κώδικα:Θα εμφανίζεται ως εξής: Lord of the DanceΣχετικές Θεματικές Ενότητες

Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση
Συντάκτης: LavantiS
Αναγνώσεις: 4737
Εκτύπωση Εκτύπωση

Βαθμολογία άρθρου:

Μέση βαθμολογία: 4,66 / 5
Αριθμός Ψήφων: 3

Παρόμοια θέματα

Sweet Charity στο θέατρο Badminton Sweet Charity στο θέατρο Badminton Το αριστούργημα του μίστερ μιούζικαλ Μπομπ Φόσι, δημιουργού...
Sweet Charity στο θέατρο Badminton Sweet Charity στο θέατρο Badminton Το αριστούργημα του μίστερ μιούζικαλ Μπομπ Φόσι, δημιουργού...
68ο Φεστιβάλ Κανών - Βραβεύτηκε ο Αστακός του Γιώργου Λάνθιμου 68ο Φεστιβάλ Κανών - Βραβεύτηκε ο Αστακός του Γιώργου Λάνθιμου Τεράστια διάκριση για τον Έλληνα σκηνοθέτη, Γιώργο Λάνθιμο,...
Περισσότερα για Θεάματα

Δημοφιλέστερα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
..Τα πιο δημοφιλή

Δημοσιεύτηκαν πρόσφατα

Sweet Charity στο θέατρο Badminton Sweet Charity στο θέατρο Badminton Το αριστούργημα του μίστερ μιούζικαλ Μπομπ Φόσι, δημιουργού...
Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Είναι γνωστό πως για αρκετά χρόνια, από το ξεκίνημα της...
Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ....
Περισσότερα στα Αρθρα μας

Πολυ-ψηφισμένα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Αλλες κατηγορίες και νέα

Υψηλότερη αξιολόγηση

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Κι άλλες ειδήσεις