Γιορτάζει η Μάγδα

Με Universal Music Greece η ΕΡΤ στη Eurovision 2012

Mουσική : Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Με Universal Music Greece η ΕΡΤ στη Eurovision 2012 - Mουσική
Η μοναδική δισκογραφική εταιρεία που δέχτηκε να αναλάβει το κόστος που της αναλογεί για τη συμμετοχή της ελληνικής αποστολής στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision είναι η Universal Music Greece, όπως ανακοίνωσε η ΕΡΤ. Η UMG σύντομα θα ανακοινώσει τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής, στην οποία θα συμμετάσχει και το κοινό προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της Ελλάδας στο διαγωνισμό. Εν τω μεταξύ, πολλά σενάρια και ονόματα έχουν ακουστεί για τις πιθανές υποψηφιότητες για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision στο Baku.

Δελτίο τύπο εξέδωσε η ΕΡΤ σχετικά με την Eurovision 2012 και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτήν. Σε αυτό αναφέρονται οι παράμετροι στις οποίες στηρίχτηκαν οι υπεύθυνοι για την απόφαση τους αυτή, καθώς και οι επιλογές σχετικά με τη διαδικασία επιλογής της συμμετοχής μας. Συγκεκριμένα στο δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ EUROVISION 2012

Στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν – ανατολικότερα από κάθε άλλη χρονιά – θα «χτυπήσει» φέτος τον Μάιο η καρδιά του 57ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

H ΕΡΤ, σεβόμενη απολύτως τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και η οικονομία μας και συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι τόσο ο διαγωνισμός όσο και η συμμετοχή μας σε αυτόν έχουν αγκαλιαστεί και αγαπηθεί από τo κοινό, αποφάσισε να συμμετάσχει και στη φετινή διοργάνωση, με το ελάχιστο όμως δυνατό κόστος.

Για τον λόγο αυτό, η ΕΡΤ κάλεσε σε διαβούλευση τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες που διαθέτουν διεθνές δίκτυο ή συνιστούν εθνικά τμήματα διεθνών δικτύων, προκειμένου να συμμετάσχουν στο κόστος που συνεπάγεται η συμμετοχή μας στον Διαγωνισμό (όπως π.χ. η παραγωγή και ηχογράφηση των υποψήφιων τραγουδιών, η παραγωγή cd, οι προωθητικές ενέργειες, οι αμοιβές δημιουργικών και καλλιτεχνικών συντελεστών, η μετακίνηση και διαμονή στο Μπακού κ.λ.π.).

Από αυτή τη διαδικασία, η μόνη δισκογραφική εταιρεία που απεδέχθη να αναλάβει το αναλογούν μερίδιο του κόστους που συνεπάγεται η συμμετοχή μας, ήταν η Universal Music Greece.

Κατόπιν αυτών, η δημόσια ραδιοτηλεόραση και η Universal Music Greece θα προχωρήσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε επίσημες ανακοινώσεις για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής. Στη διαδικασία αυτή, είναι ασφαλώς δεδομένη και η συμμετοχή του κοινού, προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή εκπροσώπησή μας στον διαγωνισμό.»

Τα υποψήφια ονόματα που έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής για την εκπροσώπηση της Ελλάδας είναι των: Μιχάλη Χατζηγιάννη, Κώστα Μαρτάκη, Going Through, Μελισσών, Professional Sinerz, EMIGRE, Γιώργου Καραδήμου, Νίκου Βέρτη, Γιώργου Τσαλίκη, Δέσποινας Ολυμπίου, Κατερίνας Στικούδη, Ηλία Βρεττού και από το Greek Idol οι δύο φιναλίστ Παναγιώτης Τσακαλάκος και Μαλλού Κυριακοπούλου!

Απο πλευράς όμως Universal υπήρξε η παρακάτω διαρροή και ..διάψευση: «Ήταν μια προσωπική απόφαση του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρίας, Τάσου Ξιναρή, ο οποίος δεν ήθελε να απέχει φέτος η χώρα μας από τη Eurovision» όπως δημοσίευσε το Yupi.gr, προσθέτοντας σχετικά με τους καλλιτέχνες που θα κληθούν να διαγωνιστούν στον ελληνικό τελικό: «Θα είναι τέσσερα ή πέντε ονόματα, όλα νέα στον χώρο. Δεν ισχύει τίποτα από όσα ακούστηκαν για καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Σαμπάνης ή ο Κώστας Μαρτάκης. Θα είναι όλοι τους νέα παιδιά».

Δύο από τα ονόματα που οι πληροφορίες αυτές θέλουν μεταξύ των νεαρών καλλιτεχνών που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Μπακού, είναι το συγκρότημα «Velvet Fire» και η Ελευθερία Ελευθερίου, η οποία μάλιστα εντάχθηκε πρόσφατα στο δυναμικό της Universal, ενώ οι υπεύθυνοι της εταιρίας φέρονται να θέλουν να διαμορφώσουν ένα «μπουκέτο» με διαφορετικά είδη μουσικής για τον ελληνικό τελικό.

Ενα άλλο σενάριο που είδε έντονα το φως της δημοσιότητας μιλάει για 5 υποψηφιότητες νέων καλλιτεχνών. Αυτό λοιπόν μιλάει για τις εξής υποψηφιότητες για την Eurovision από το roaster της Universal:

- τους Velvet Fire, ένα ταλαντούχο πρωτοεμφανιζόμενο συγκρότημα της pop/rock σκηνής.

- την Ελευθερία Ελευθερίου, που είχε προσπαθήσει ξανά να πάει στην Eurovision το 2010 αλλά αποκλείστηκε μετά την διαρροή του τραγουδιού της.

- τον Παναγιώτη Τσακαλάκο, νικητή του «Greek Idol».

- την Μαλού Κυριακοπούλου, φιναλίστ του «Greek Idol».

- τον Χρήστο Π., έναν 18χρονο τραγουδοποιό που κάνει τα πρώτα του βήματα στον χώρο έχοντας κυκλοφορήσει το πρώτο του CD προ μερικών μηνών.


Στην φετινή διοργάνωση συμμετέχουν συνολικά 43 χώρες, που θα διαγωνιστούν σε δυο ημιτελικούς (Τρίτη 22 και Πέμπτη 24 Μαΐου 2012). Κάθε ημιτελικός θα προκρίνει από 10 χώρες που θα συμμετέχουν στον μεγάλο τελικό στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν το Σάββατο, 26 Μαΐου.

Στον τελικό, θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, οι έξι από τις οποίες απευθείας - Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Ισπανία, καθώς και το Αζερμπαϊτζάν, ως διοργανώτρια χώρα.

Κατόπιν κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου για τη σειρά εμφάνισης των χωρών στους δυο ημιτελικούς, η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στο πρώτο μέρος του Α' ημιτελικού της 22ας Μαΐου στην ένατη θέση.

Ειδικότερα οι χώρες που θα συμμετάσχουν στους δύο ημιτελικούς έχουν ως εξής:

Α' ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ: 22 ΜΑΪΟΥ 2012

Α' μέρος
1. Μαυροβούνιο
2. Ισλανδία
3. Ρουμανία
4. Αλβανία
5. Βέλγιο
6. Λετονία
7. Ελβετία
8. Φινλανδία
9. Ελλάδα

Β' μέρος
10. Μολδαβία
11. Κύπρος
12. Αυστρία
13. Δανία
14. Ρωσία
15. Άγιος Μαρίνος
16. Ισραήλ
17. Ιρλανδία
18. Ουγγαρία

Β' ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ: 24 ΜΑΪΟΥ 2012

Α' μέρος
1. Σερβία
2. Ολλανδία
3. Πορτογαλία
4. Π.Γ.Δ.Μ.
5. Λευκορωσία
6. Μάλτα
7. Ουκρανία
8. Αρμενία
9. Βουλγαρία

Β' μέρος
10. Σουηδία
11. Γεωργία
12. Σλοβενία
13. Εσθονία
14. Τουρκία
15. Σλοβακία
16. Κροατία
17. Νορβηγία
18. Λιθουανία
19. Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Η κλήρωση μεταδόθηκε από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση του Αζερμπαϊτζάν ως ολοκληρωμένη τηλεοπτική παραγωγή με προσκεκλημένους γνωστούς και βραβευμένους στο Διαγωνισμό ερμηνευτές όπως η Ρουσλάνα, ο Α. Ρίμπακ κ.α.

Οι τηλεθεατές της ΕΡΤ θα έχουν τη δυνατότητα να δουν την θεαματική αυτή παραγωγή, με τίτλο «EUROVISION SONG CONTEST 2012: ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ», μέσα από τη συχνότητα της ΕΤ1, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 20.00.

Τον σχολιασμό της βραδιάς έχει αναλάβει η ραδιοφωνική παραγωγός Μαρία Κοζάκου.

Πηγές: Nooz.gr, Star.gr, Yupi.gr, Τα ΝΕΑ
Για να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο σε αυτό το άρθρο και να το αναφέρετε / εμφανίσετε στο δικό σας blog/ιστολόγιο, website, άρθρο ή όπου αλλού θέλετε, μπορείτε να κάνετε copy & paste τον παρακάτω HTML κώδικα:Θα εμφανίζεται ως εξής: Με Universal Music Greece η ΕΡΤ στη Eurovision 2012Σχετικές Θεματικές Ενότητες

Θέατρο - Κινηματογράφος - ΤηλεόρασηΘέματα γενικού ενδιαφέροντοςΜουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία
Συντάκτης: LavantiS
Αναγνώσεις: 2151
Εκτύπωση Εκτύπωση

Βαθμολογία άρθρου:

Μέση βαθμολογία: 4 / 5
Αριθμός Ψήφων: 3

Παρόμοια θέματα

Πέθανε κι ο Prince στα 57 του χρόνια! Πέθανε κι ο Prince στα 57 του χρόνια! Νεκρός βρέθηκε στην έπαυλή του ο 57χρονος Αμερικανός...
Ο Axl Rose και επίσημα τραγουδιστής των AC DC Ο Axl Rose και επίσημα τραγουδιστής των AC DC Με μια λιτή ανακοίνωση οι AC/DC καλωσόρισαν τον 54χρονο...
Κωνσταντίνος Βήτα - Ομόνοια Κωνσταντίνος Βήτα - Ομόνοια Ομόνοια &#–; η Μεγάλη Άρκτος κοιμάται στην άμμο....
Περισσότερα για Mουσική

Δημοφιλέστερα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
..Τα πιο δημοφιλή

Δημοσιεύτηκαν πρόσφατα

Sweet Charity στο θέατρο Badminton Sweet Charity στο θέατρο Badminton Το αριστούργημα του μίστερ μιούζικαλ Μπομπ Φόσι, δημιουργού...
Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Είναι γνωστό πως για αρκετά χρόνια, από το ξεκίνημα της...
Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ....
Περισσότερα στα Αρθρα μας

Πολυ-ψηφισμένα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Αλλες κατηγορίες και νέα

Υψηλότερη αξιολόγηση

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Κι άλλες ειδήσεις