ΗΠΑ: και οι άντρες αναγνωρίζονται ως θύματα βιασμού

Περίεργα : Νέα και Περίεργα

ΗΠΑ: και οι άντρες αναγνωρίζονται ως θύματα βιασμού - Περίεργα
Τον ορισμό του βιασμού αποφάσισε να αλλάξει η αμερικανική κυβέρνηση, για πρώτη φορά μετά από 83 χρόνια. Στο εξής θα συμπεριλαμβάνονται και οι άνδρες στα θύματα βιασμού, ενώ μέχρι τώρα ο νόμος αναγνώριζε ότι μόνον οι γυναίκες μπορούν να υποστούν βιασμό.

Ο Λευκός Οίκος αποφάσισε την επέκταση του ορισμού του εν λόγω εγκλήματος, ανακοινώνοντας ότι οι άνδρες θα συμπεριλαμβάνονται στην καταμέτρηση του αριθμού των θυμάτων βιασμού.

Το 1929 το FBI είχε ορίσει ως βιασμό την σαρκική επαφή με μία γυναίκα, με τη χρήση βίας και παρά την θέλησή της - ορισμός που ίσχυε έως σήμερα. Ο νέος ορισμός αναγνωρίζει ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μπορεί να είναι θύτες ή θύματα σε έναν βιασμό.

Η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Βάλερι Τζάρετ αποκάλεσε την αλλαγή του ορισμού «εξόχως σημαντικό βήμα», επειδή συμπεριλαμβάνει πλέον τους άνδρες, κάνοντας παράλληλα αναφορά και σε περιπτώσεις βιασμών γυναικών που δεν τελούνται απαραίτητα με χρήση σωματικής βίας.

Ο αναθεωρημένος ορισμός αναγνωρίζει περιπτώσεις στις οποίες το θύμα είναι ανίκανο να δώσει τη συγκατάθεσή του για τη σεξουαλική πράξη, επειδή βρίσκεται υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ ή λόγω της (μικρής) ηλικίας του. Η προβολή σωματικής αντίστασης δεν είναι, πλέον, απαραίτητη για να θεωρηθεί η πράξη βιασμός.

«Ο βιασμός είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα, και δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε αν δεν το γνωρίζουμε σε όλη του την έκταση», δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο κ. Μπάιντεν χαρακτήρισε τον νέο ορισμό «νίκη» για τις γυναίκες και τους άνδρες, «το μαρτύριο των οποίων δεν λαμβάνονταν υπόψη εδώ και περισσότερα από 80 χρόνια».

Η επέκταση του ορισμού του βιασμού, οι υποστηρικτές της οποίας εκτιμούν ότι ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση, έχει και οικονομική διάσταση. Οι νομοθέτες βασίζονται στις στατιστικές για την εγκληματικότητα προκειμένου να κατανείμουν τα κονδύλια για την πρόληψη και την παροχή βοήθειας στα θύματα βιασμού, τα οποία τώρα είναι πιθανό να αυξηθούν, καθώς θα σε αυτά προστεθούν και τα αρσενικού γένους θύματα.

Σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, μία στις πέντε γυναίκες και ένας στους 71 άνδρες έχουν πέσει θύματα βιασμού.

Πάντως, ο νέος ορισμός δεν θα αλλάξει τους ομοσπονδιακούς ή τους πολιτειακούς νόμους περί βιασμού.Βιασμοί ανδρών κατά συρροή στην Ζιμπάμπουε

Πριν δυο μήνες βγήκε στη δημοσιότητα η υπόθεση μιας συμορίας τριών γυναικών οι οποίες βίαζαν άνδρες προκειμένου να τους κλέψουν το σπέρμα για να το προωθήσουν σε αρχαίες μυστικιστικές τελετουργίες. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι τρεις γυναίκες βίασαν τουλάχιστον 4 άντρες και στην συνέχεια τους ..έκλεψαν τα σπερματικά τους υγρά για να χρησιμοποιήσουν σε τελετές.

Όπως αναφέρθηκε από την τοπική αστυνομία, οι κατηγορούμενες εμπλέκονταν σε ένα εθνικό συνδικάτο εγκλήματος και οι συγκεκρμένες τελετές με σπέρμα γίνονταν για να κάνουν τους αποδέκτες τους πετυχημένους και πλούσιους. Η σύλληψη έγινε σε μια πόλη περίπου 170 μίλια έξω από την πρωτεύουσα Χαράρε ενώ η αστυνομία σε έλεγχο βρήκε 31 χρησιμοποιημένα προφυλακτικά μέσα στο αυτοκίνητο τους.

Μέχρι στιγμής εννέα άνδρες έχουν εμφανιστεί στις αρχές για να καταγγείλουν ότι υπήρξαν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων από αυτές τις γυναίκες. Ένα από τα αυτά τα θύματα επέλεξε να μοιραστεί τη δική του εμπειρία σε δημοφιλές τοκ σόου της χώρας, το Maichiamba. Ο βιασμός ήρθε όταν σταμάτησαν και προσφέρθηκαν να τον μεταφέρουν με το αυτοκίνητό τους.

"Μία από τις γυναίκες έριξε νερό στο πρόσωπό μου και μου έκαναν αμέσως μια ένεση με κάτι που μου έδωσε μια έντονη σεξουαλική επιθυμία. Σταμάτησαν το αυτοκίνητο και με ανάγκασαν να έχω επανειλημένες σεξουαλικές επαφές με την καθεμία από αυτές, πάντα χρησιμοποιόντας προφυλακτικά. Όταν τέλειωσαν μαζί μου με άφησαν τελείως γυμνό στη ζούγκλα", είπε.

Ο άνδρας μπήκε στο νοσοκομείο για αποθεραπεία από τις ουσίες που του έδωσαν και από εκεί κατέγγειλε τον βιασμό του στις αρχές. "Έχω παρατηρήσει ότι οι άνδρες που έπεσαν θύματα αυτών των γυναικών παρουσιάζουν πραγματικά συμπτώματα τραύματος και χρειάζονται εκτός από ιατρική και συμβουλευτική / ψυχολογική βοήθεια," δήλωσε ο Διευθυντής του Φόρουμ της Padare Ανδρών για τα Φύλα, Kelvin Hazangwi. "Κάποιους από αυτούς τους εγκατέλειψαν οι σύντροφοί τους ενώ άλλοι έχουν δυσκολίες να επιστρέψουν στις οικογένειές τους. Ο κοινωνικός τους κύκλος έχει καταστραφεί. Ο βιασμός ανδρών εξακολουθεί να είναι ένα θέμα ταμπού σε μια κοινωνία που έχει πολύ σαφείς και αυστηρούς ορισμούς του ανδρισμού."

Οι γυναίκες τελικά κατηγορούνται και δικάζονται για άσεμνη συμπεριφορά και όχι για σεξουαλικές επιθέσεις, αφού η νομοθεσία στη Ζιμπάμπουε δεν προβλέπει βιασμούς και απόπειρες βιασμών με θύτες γυναίκες και θύματα άνδρες. Οι κατηγορούμενες αρνούνται όλες τις κατηγορίες ισχυριζόμενες ότι είναι σκληρά εργαζόμενες πόρνες που απλά δεν πρόλαβαν να πετάξουν τα χρησιμοποιημένα προφυλακτικά από το αυτοκίνητο.

Στη κύρια φωτογραφία του άρθρου ένα από τα θύματα των βιαστών / ληστών σπέρματος συντετριμένος, καθώς διηγείται την περιπέτειά του.


Πηγή: Ναυτεμπορική & Ζιμπάμπουε dailyΓια να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο σε αυτό το άρθρο και να το αναφέρετε / εμφανίσετε στο δικό σας blog/ιστολόγιο, website, άρθρο ή όπου αλλού θέλετε, μπορείτε να κάνετε copy & paste τον παρακάτω HTML κώδικα:Θα εμφανίζεται ως εξής: ΗΠΑ: και οι άντρες αναγνωρίζονται ως θύματα βιασμούΣχετικές Θεματικές Ενότητες

Θέματα γενικού ενδιαφέροντοςΝέα και ΠερίεργαΣκέψεις, Θέσεις και Γνώμες
Συντάκτης: LavantiS
Αναγνώσεις: 2407
Εκτύπωση Εκτύπωση

Βαθμολογία άρθρου:

Μέση βαθμολογία: 4 / 5
Αριθμός Ψήφων: 1

Παρόμοια θέματα

Ταξιδεύοντας καβάλα στο τέρας του Λοχ Νες Ταξιδεύοντας καβάλα στο τέρας του Λοχ Νες Το Τέρας το Λοχ Νες, το μυθικό θαλάσσιο ερπετό που, σύμφωνα...
Το ζεϊμπέκικο του θρόνου Το ζεϊμπέκικο του θρόνου Πιθανόν να έχει τύχει να ακούσετε κατά καιρούς διάφορες...
Ευθανασία σε 700 κοάλα στην Αυστραλία Ευθανασία σε 700 κοάλα στην Αυστραλία Οι αυστραλιανές αρχές θανάτωσαν περίπου 700 κοάλα στη...
Περισσότερα για Περίεργα

Δημοφιλέστερα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
..Τα πιο δημοφιλή

Δημοσιεύτηκαν πρόσφατα

Sweet Charity στο θέατρο Badminton Sweet Charity στο θέατρο Badminton Το αριστούργημα του μίστερ μιούζικαλ Μπομπ Φόσι, δημιουργού...
Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Είναι γνωστό πως για αρκετά χρόνια, από το ξεκίνημα της...
Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ....
Περισσότερα στα Αρθρα μας

Πολυ-ψηφισμένα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Αλλες κατηγορίες και νέα

Υψηλότερη αξιολόγηση

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Κι άλλες ειδήσεις