Music and Cultural Festival 2011 στην αρχαία Ολυμπία τέλη Ιουλίου

Mουσική : Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Music and Cultural Festival 2011 στην αρχαία Ολυμπία τέλη Ιουλίου - Mουσική
Ο πολιτισμός και η οικολογία συνυπάρχουν αρμονικά στο νεοαφιχθέν πολυ-φεστιβάλ της Αρχαίας Ολυμπίας, από 27 Ιουλίου έως και 1η Αυγούστου 2011. Ενα πολυ-φεστιβάλ έρχεται να καθιερωθεί στα πολιστικά δρώμενα της χώρας, ξεκινώντας αυτό το καλοκαίρι, από τις 25 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 2η Αυγούστου (αν το συνδυάσετε και με camping), στην ειδυλιακή τοποθεσία στην πανέμορφη περιοχή της Φολόης, στο χωριό Κούμανι Αρχαίας Ολυμπίας δίπλα στο αρχαίο δρύινο δάσος της Φολόης (έκτασης 218 τ.χλμ.) και στους ναούς του Πάνα και της Αρτέμιδος.

Πρόκειται για το Music and Cultural Festival 2011 που φιλοδοξεί από τη πρώτη του διοργάνωση να αποτελέσει το μεγαλύτερο πολυ-φεστιβάλ που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, καθώς περιλαμβάνει 3 σκηνές, 250 καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο, 8 είδη μουσικής, θεατρικές παραστάσεις, ομιλίες, καλλιτεχνικά εργαστήρια και άλλα πολλά δρώμενα.

Το Music and Cultural Festival (MCF) είναι μια οργανωμένη πολιτιστική πρωτοβουλία, διεθνούς βεληνεκούς, που θα συμβάλλει στην ανάδειξη και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της πανέμορφης περιοχής της Κούμανι- Φολόης, καθώς και του σπάνιου δρυοδάσους της Φολόης- Κάπελης, ενός μοναδικού οικοσυστήματος που θα χρήζει κάθε δυνατή προστασία.

Το φεστιβάλ δεσμεύεται για μια βιώσιμη και οικολογικά ορθή διοργάνωση, επιδιώκοντας μια πολιτική μηδενικών αποβλήτων που θα θέσει υψηλά πρότυπα περιβαλλοντικής διαχείρισης, για πρώτη φορά σε ένα αντίστοιχο φεστιβάλ στην Ελλάδα. Στόχος, μέσω του “Πλάνου Περιβαλλοντικής Διαχείρισης”, είναι η ελαχιστοποίηση του οικολογικού αποτυπώματος των λειτουργιών του φεστιβάλ και η μεγιστοποίηση του οφέλους για την τοπική κοινότητα στην οποία πραγματοποιείται.

Η συνύπαρξη σε ενότητα με τη φύση και τις άλλες μορφές ζωής είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την επιτυχή υλοποίηση του φεστιβάλ. Μία από τις κύριες αποστολές του φεστιβάλ είναι να αποδείξει ότι οι ανθρώπινες κοινότητες είναι σε θέση να ζήσουν αρμονικά με τη φύση.

Κούμανι Φολόης - Αρχαία Ολυμπία
25 Ιουλίου - 2 Αυγούστου (Full Camping Days)
27 Ιουλίου - 1 Αυγούστου (Full Art Days)

Συμμετέχουν οι:
Ozric Tentacles
Burger Project
Distance | King Cannibal | Tristan | Kox Box | Absolum talamasca | Sensient | Giuseppe
Zion Train | Patchanka | PALYRRIA Soundsystem |
1drop forward | Broken Note | Fundracar

Η τοποθεσία, το μοναδικό επίπεδο δάσος στην Ελλάδα, είναι ιδανική για φεστιβάλ και κατασκήνωση, ενώ προσφέρει μία φανταστική εμπειρία λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλους της. Δεν είναι τυχαίο ότι κατά τη διάρκεια της αρχαιότητας η Φολόη θεωρούταν κατοικία Κενταύρων, νυμφών και νεράιδων, ενώ πήρε το όνομά της από τον Κένταυρο Φόλο, ο οποίος φυλούσε το κρασί που είχε χαρίσει ο θεός Διόνυσος στους Κενταύρους.

Το camping ξεκινά από τις 25/7 και λήγει στις 2/8, έτσι το κοινό θα έχει την ευκαιρία μέσα από 3 διαφορετικά stages να ζήσει μια ανεπανάληπτη μουσική-πνευματική-καλλιτεχνική εμπειρία.

Rock, Ska, Ethnic, Ambient, Trance αλλά και workshops, θεατρικές παραστάσεις, ντοκιμαντέρ κι οχι μόνο θα κυριαρχήσουν για μια εβδομάδα στην Αρχαία Ολυμπία.

Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει πολλά μουσικά είδη όπως ethnic, reggae, world, ambient, dubstep, drum&bass, house, progressive και psy trance, από διεθνής και εγχώριους καλλιτέχνες όπως οι Ozric Tentacles, Zion Train, Patchanca, One Drop Forward, Fundracar, Zen Garden, Palyrria soundsystem, Burger Project, Broken Note, King Cannibal, Distance, Terror Danjah, Anstam, Maztek, Tristan, Kox Box, Symphonix, Scorb, Dick Trevor, Psymmetrix, Apex, Sensient, Ekaros, Nocturnal, Future Signal, Dose, Harris Funxion, Disphonia, Kernelcoremode, Ekelos, Fleck, Anna Mystic κ.α.

Το Festival θ' ανοίξουν οι σπουδαίοι Ozric Tentacles, η πρωτοποριακή μπάντα των 90’s.

Fusing jazz-rock, hard-rock και acid-rock σε ένα ενεργητικό, επιδέξιο, ποικιλόμορφο ήχο, μια σύνθεση φιλόδοξη και φυσική ταυτόχρονα. Οι Ozric Tentacles έχουν ατακτήσει τη μελωδική επινοητικότητα της κλασικής μουσικής, την ευφράδεια της jazz-rock και την ώθηση της hard-rock. Tη βραδιά θα κλέισουν οι Burger Project, που ανακατεύουν συνέχεια το "πατάρι" των μουσικών αναμνήσεων μιας ολόκληρης γενιάς.

Με αχαλίνωτο ρυθμό και πολύ χιούμορ, η ξέφρενη μπάντα ανασύρει συνέχεια διαμάντια - από το κλασσικό rock ως το punk και από τη disco ως την country- και τα διασκευάζουν: Led Zeppelin, Doors, Iggy Pop, Queen, Clash, Thin Lizzy, Alice Cooper, Godfathers, White Stripes, Ramones, Prince, Fats Domino, Johnny Cash, Sonics, Undertones και πάει λέγοντας.

Οι Δανοί Patchanka, που έρχονται με αποστολή να γκρεμίσουν τα πολιτιστικά όρια και να μοιράσουν χαρά. Το μουσικό τους ταξίδι σε πηγαίνει σε διάφορες ηπείρους και στο σακίδιό τους μεταφέρουν στοιχεία ska, punk, Balkan, Reggae μουσική.

Οι PALYRRIA soundsystem που θα γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα στην παραδοσιακή μουσική και τις σύγχρονες μουσικές της δύσης (electro, dub, techno, κτλ).

Οι Fundracar, η εκρηκτική 8-μελής reggae punk κολεκτίβα με το όνομα, ένα από τα καλύτερα reggae group στη χώρα μας. Βρίσκονται σε πλήρη αρμονία μουσικών αντιλήψεων, με έμφαση στην dub rock και ganja funk αισθητική.

Παράλληλα με τη μουσική είναι προγραμματισμένα διάφορα πολιτιστικά και ενημερωτικά δρώμενα που περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, διαλέξεις, προβολές ντοκιμαντέρ, εργαστήρια, performances και workshops ηλεκτρονικής μουσικής. Αναπόσπαστο στοιχείο του φεστιβάλ θα είναι η ενημέρωση των επισκεπτών γύρω από διάφορα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και πνευματικά θέματα, γύρω από την οικολογία και την βιοποικιλότητα της περιοχής, καθώς γύρω από χρήσιμες συμβουλές για υπεύθυνη διασκέδαση και διαβίωση μέσα στη φύση.

Το MCF δεσμεύεται να διατηρήσει και να προστατέψει το μοναδικό οικοσύστημα της Φολόης και να αφυπνίσει την οικολογική συνείδηση των επισκεπτών.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να μειώσει το οικολογικό αποτύπωμα (μείωση σπατάλης ενέργειας και χρήση ΑΠΕ, μείωση- επαναχρησιμοποίηση- κομποστοποίηση- ανακύκλωση απορριμμάτων, ορθολογική χρήση νερού, κ.α.) και να μεγιστοποιήσει τα οφέλη για τη τοπική κοινωνία.

Για το σκοπό αυτό μια ομάδα ειδικών για τη βιωσιμότητα έχει σχεδιάσει και θα υλοποιήσει, σε συνεργασία με μια ομάδα εθελοντών, ένα αναλυτικό πλάνο περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Τιμές εισιτηρίων
Προπώληση
5 Ιουλίου - 20 Ιουλίου / € 100 – Full Festival Ticket [25/7 – 2/8] | €11/ Ανά Ημέρα
5 Ιουλίου - 20 Ιουλίου / € 80 – 5 Days Festival Ticket [29/7 – 2/8] | €16/ Ανά Ημέρα
5 Ιουλίου - 20 Ιουλίου / €400 – 5 Full Festival Tickets In the Price of 4 [25/7 – 2/8] | €8.90/ Ανά Ημέρα
Στην Είσοδο: € 150/ €16.6/Ανά Ημέρα


Ηλεκτρονικά εισιτήρια
Το ηλεκτρονικό εισιτήριο του Music and Culture Festival είναι ασφαλής και εύκολος τρόπος να αγοράσετε το εισιτήριό σας τώρα! Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια αποθηκεύονται στο σύστημα και η M.C.F. διατηρεί αρχείο όλων των εισιτηρίων που έχουν πουληθεί και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τυπώσετε το εισιτήριό σας και να το παρουσιάσετε στην πύλη του φεστιβάλ μαζί με την ταυτότητα ή το διαβατήριό σας.
Μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας χρησιμοποιώντας πιστωτική κάρτα, Pay Pal, ή απλή κατάθεση στην τράπεζα. Το σύστημα δημιουργεί ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο το οποίο σας αποστέλεται στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα μας έχετε δώσει.
Για να αγοράσετε το εισιτήριό σας θα χρειαστεί να υποβάλετε ολόκληρο το όνομά σας. Κάθε εισιτήριο είναι αυστηρά προσωπικό με μοναδικό κωδικό αριθμό. Θα σας ζητηθεί ταυτότητα/ διαβατήριο στην είσοδο.
Για να είστε βέβαιοι ότι το εισιτήριό σας είναι έγκυρο, παρακαλούμε αγοράστε το από εξουσιοδοτημένα καταστήματα και άλλα σημεία προπώλησης.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε:
Tel: +30-210-8617941 | Mob: +30-6982-172417 | Email: info@musicandculture.gr

Μεταφορά
Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού σχεδίου για το Φεστιβάλ στην Ολυμπία, η διοργάνωση θα παρέχει λεωφορεία για τη μεταφορά του κόσμου απ' ευθείας απο το κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στην είσοδο του φεστιβάλ, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στη μείωση των ρύπων και στην εξοικονόμηση ενέργειας.
Παράλληλα εξοικονόμηση γίνεται και για την τσέπη σας και η μεταφορά σας καθιστάται ασφαλέστερη ιδίως απο τη Θεσσαλονίκη όπου το ταξίδι ειναι πολύωρο.

Αθήνα - Δρομολόγια
Αναχώρηση: 26-27-29-30/7
Επιστροφή: 31/7 – 1-2/8
Τιμή:
30€ Απλό
55€ Mε επιστροφή

Θεσσαλονίκη - Δρομολόγια
Αναχώρηση: 26/7 & 29/7
Επιστροφή: 31/7 - 1/8 & 2/8
Τιμή:
70€ Απλό
100€ Mε επιστροφή

Στη διάθεση του κοινού θα υπάρχει τεράστια έκταση parking εντός του χώρου
http://www.musicandculture.gr
info@musicandculture.gr
Tel: 210-8617941
Mob: 6982172417

Τιμές εισιτηρίων - μεταφορά κοινού
Στην τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνεται η είσοδος και η παραμονή στο φεστιβάλ για ελεύθερη κατασκήνωση 9 ημέρών απολαμβάνοντας μια εξαήμερη γιορτή της μουσικής και του πολιτισμού σε 24ωρη βάση, αποτελώντας ένα από τα φθηνότερα Φεστιβάλ παγκοσμίως βάση τιμής και προϊόντος.

Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα μέσω του site μας αλλά και σε 40 σημεία προπώλησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

9 ημέρες Camping – 6 μέρες Μουσική

Πακέτα Προσφορών
Η προμήθεια των εισιτηρίων αυτών μπορεί να γίνει μόνο μέσω της online προπώλησης της MCF ή με κατάθεση στην τράπεζα.
• Δυνατότητα αγοράς 5 εισιτηρίων για όλη τη διάρκεια του Festival 25/7 – 2/8 στην τιμή των €400,00 (στα 5 εισιτήρια το ένα δώρο)/ €8.90/ Ανά Ημέρα

• Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν στο Φεστιβάλ από την έναρξη του, έχουν πλέον τη δυνατότητα να προαγοράσουν 5ήμερο εισιτήριο στην τιμή των €80,00/ €16/ Ανά Ημέρα.
Η είσοδος των κατόχων αυτών των εισιτιρίων θα γίνεται από την Παρασκευή 29/7 στις 15:00 και το εισιτήριο θα έχει ισχύ έως τη λήξη του Φεστιβάλ 2/8.

Σημεία προπώλησης
Αθήνα
Metropolis
Κεντρικό 54, Πανεπιστημίου 54 & Eμμ.Μπενάκη, ΤΗΛ : 210-3801179, 210-
3845950, 210-3808549,
Athens Mall, Α.Παπανδρέου 35 Μαρούσι, Τ: 210-6100132,
Κηφισιά, Κασσαβέτη 3, Τ: 210- 80 15 850
Πειραιάς, Ηρώων Πολυτεχνείου 30, Τ: 210- 42 26 542
Χαλάνδρι Πλάτωνος 1,Πλατεία Δούρου, Τ: 210-68 28 030 -1
Music & Cultural Festival
Tel: +30-210-8617941 & +30 - 213 015 7200| Mob: +30-6982-172417 | Email: info@musicandculture.gr
Seven Plus Seven
Ηφαίστου 22, Μοναστηράκι, Αθήνα
Tel: (+30) 210 321 4032 | Email: sevenplusseven@hotmail.com
Santa Botella
Πανόρμου 115A, Αμπελόκηποι
Tel: (+30)210 69 81 032
Kernelcoremode
Νίκος Σ. Παλαιό Ψυχικό
Tel: (+30) 693 269 8502
Email: nikos@musicandculture.gr
It Records Shop
Πατησίων 128, Αθήνα
Tel: (+30) 213 041 2648 | Email: harisfreezemagazine@gmail.com
Zulu Record Shop
Κολέτη 33, Εξάρχεια
Tel: (+30) 210 38 06 500 | Email: zulurecords@hotmail.com
Sitilop Shop
Ανδρέα Παπανδρέου 28, Χαλάνδρι
Tel: (+30) 210 682 9107 | Email: sitilopshop@yahoo.gr
Η Κιβωτός του Σπύρου [Amorphia]
Τμώλου 22-24, Πλ. Ζωοδόχου Πηγής, Βύρωνας
Tel: (+30) 213 00 35 921 | Email: womsp@hotmail.com

Θεσσαλονίκη
Rastavibe
Tel: (+30) 697 441 5476 | Email: info@rastavibe.gr
Twilight Zone Festival
Tel: (+30) 694 780 0336| Email: dope_design@hotmail.com
Web: www.myspace.com/twiligjtzonefestival
Free Frequency
Email: free.frequency@gmail.com | Web: www.myspace.com/zoi_free_frequency
No More
Ακροπόλεως 36
Tel: (+30 2310 214525 | Email: info@no-more.gr

Πάτρα
Music Station
Φεραίου Ρήγα 34
Tel: (+30) 2610 222411 | Email: musicstation34@gmail.com
Discover
Πατρέως 30,
Tel: (+30) 2610 624 916 | Email: patra@papasotiriou.gr
Musical
Φεραίου Ρήγα 127, Πάτρα
Tel: (+30) 2610 620 222 | Email: info@musical.gr

Πύργος
Γιώργος
Tel: (+30) 697 918 2983 | Email: magic_mushroommm@hotmail.com

Αμαλιάδα Ηλείας
Πανόραμα
Αθ.Διάκου 4 & Ερμού, Αμαλιάδα
Tel: (+30) 2622 021 221 | Email: info@bibliopanorama.gr

Σέρρες
Frenzy Street Fashion (Κώστας Gourales)
Χατζιακώβου 14
Tel: (+30) 2321 028 003 | Email: k.gourale@hotmail.com

Βόλος
Public
Ογλ 28 & Ι. Κονταράτου 9
Tel: (+30) 2421 022 904 | Email: espeekay@yahoo.com

Kρήτη
Ηράκλειο
Ελευθερουδάκης
Οδός 1821, αρ.10
Tel: (+30) 2810 227 500 | Email: iraklio@eleftheroudakis.gr

Επτάνησα
Κέρκυρα
Εστία Βιβλιοχαρτοπωλείο
Μαντζάρου 17
Tel: (+30) 694 155 3008 | Email: mother.earth.music@gmail.com
Ticket Box
Μοντσενίγου 2 & Ευαγγελιστρίας
Tel: (+30) 26610 27400 | Email: info@ticketbox.grΓια να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο σε αυτό το άρθρο και να το αναφέρετε / εμφανίσετε στο δικό σας blog/ιστολόγιο, website, άρθρο ή όπου αλλού θέλετε, μπορείτε να κάνετε copy & paste τον παρακάτω HTML κώδικα:Θα εμφανίζεται ως εξής: Music and Cultural Festival 2011 στην αρχαία Ολυμπία τέλη ΙουλίουΣχετικές Θεματικές Ενότητες

Θέατρο - Κινηματογράφος - ΤηλεόρασηΘέματα γενικού ενδιαφέροντοςΜουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία
Συντάκτης: LavantiS
Αναγνώσεις: 3230
Εκτύπωση Εκτύπωση

Βαθμολογία άρθρου:

Μέση βαθμολογία: 5 / 5
Αριθμός Ψήφων: 1

Παρόμοια θέματα

Πέθανε κι ο Prince στα 57 του χρόνια! Πέθανε κι ο Prince στα 57 του χρόνια! Νεκρός βρέθηκε στην έπαυλή του ο 57χρονος Αμερικανός...
Ο Axl Rose και επίσημα τραγουδιστής των AC DC Ο Axl Rose και επίσημα τραγουδιστής των AC DC Με μια λιτή ανακοίνωση οι AC/DC καλωσόρισαν τον 54χρονο...
Κωνσταντίνος Βήτα - Ομόνοια Κωνσταντίνος Βήτα - Ομόνοια Ομόνοια &#–; η Μεγάλη Άρκτος κοιμάται στην άμμο....
Περισσότερα για Mουσική

Δημοφιλέστερα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
..Τα πιο δημοφιλή

Δημοσιεύτηκαν πρόσφατα

Sweet Charity στο θέατρο Badminton Sweet Charity στο θέατρο Badminton Το αριστούργημα του μίστερ μιούζικαλ Μπομπ Φόσι, δημιουργού...
Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Είναι γνωστό πως για αρκετά χρόνια, από το ξεκίνημα της...
Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ....
Περισσότερα στα Αρθρα μας

Πολυ-ψηφισμένα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Αλλες κατηγορίες και νέα

Υψηλότερη αξιολόγηση

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Κι άλλες ειδήσεις