Ο 18χρονος Ελληνας χάκερ που τον έψαχναν FBI, Interpol και ΕΛ.ΑΣ.

Περίεργα : Νέα και Περίεργα

Ο 18χρονος Ελληνας χάκερ που τον έψαχναν FBI, Interpol και ΕΛ.ΑΣ. - Περίεργα
Άφωνοι έμειναν οι αστυνομικοί με την ευφυΐα του 18χρονου Έλληνα χάκερ ο οποίος έκανε το όνειρό του πραγματικότητα… συγκαταλέγεται πλέον στο top 10 των διεθνώς αναγνωρισμένων χάκερς!

Ο νεαρός ο οποίος μένει σε ένα διαμέρισμα μαζί με την μητέρα του στον Άγιο Δημήτριο, ζήτησε από τους αστυνομικούς την ώρα της σύλληψής του να του φέρουν έναν υπολογιστή… Εκείνοι του έδωσαν ένα i-pad… Τόσο εξαρτημένος ήταν από την τεχνολογία αφού στα 13 του χρόνια έκανε όπως είπε και το πρώτο του χάκινγκ.

Ο άριστος γνώστης και χειριστής της τεχνολογίας των υπολογιστών, διέθετε 21 ώρες του 24ώρου στον υπολογιστή ή διάβαζε μανιωδώς εξελιγμένα βιβλία για την χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΕΛ.ΑΣ., ο μαθητής ξεκίνησε τη δράση του σε ηλικία μόλις 15 χρόνων, όταν στις 24 Φεβρουαρίου 2008 εισέβαλε στα ηλεκτρονικά συστήματα της Interpol. Στη συνέχεια προχώρησε σε αντίστοιχες ηλεκτρονικές επιθέσεις στα συστήματα αμερικανικών διωκτικών υπηρεσιών. Σε αυτές ο νεαρός χρησιμοποιούσε ηλεκτρονικά ίχνη δεκάδων άλλων υπολογιστών ανυποψίαστων πολιτών στα οποία είχε εισβάλει και υπέκλεπτε στοιχεία με την αποστολή ιού, τύπου «δούρειου ίππου». Τότε ακόμη οι διωκτικές αρχές δεν είχαν κατορθώσει να βρουν από ποια χώρα του κόσμου γίνονταν αυτές οι επιθέσεις.

Την τελευταία διετία ο νεαρός υπέκλεπτε τα στοιχεία από κατόχους πιστωτικών καρτών και υφάρπαξε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Μάλιστα στο σπίτι του στον Αγιο Δημήτριο βρέθηκαν περίπου 120 «λευκές» τραπεζικές κάρτες που χρησιμοποιούσε.

Ο νεαρός όμως, τον οποίο και επικήρυξαν οι δύο από τις κορυφαίες υπηρεσίες του κόσμου, δεν σταμάτησε εκεί.

Δημιούργησε ένα δικό του λογισμικό με το οποίο έμπαινε σε υπολογιστές αγνώστων και τους μετέτρεπε σε «ζόμπι», δηλαδή τους έκανε να υπακούουν στις δικές του εντολές. Έτσι κατάφερε να ελέγχει υπολογιστές «ζόμπι», μέσω των οποίων έκλεβε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ομως προ μερικών μηνών ο 18χρονος έκανε το μοιραίο λάθος και άφησε ένα ηλεκτρονικό ίχνος που αντιστοιχούσε στον προσωπικό υπολογιστή του και στη σύνδεση Internet που διατηρούσε στο σπίτι του. Στη συνέχεια ενημερώθηκε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, στελέχη του οποίου κατόρθωσαν έπειτα από πολυήμερες έρευνες να τον εντοπίσουν.

Επιπλέον έχει κάνει και ένα συνθηματικό τατουάζ, το οποίο είναι γραμμένο στα ελληνικά, αραβικά και αγγλικά στην μέσα πλευρά του μπράτσου του και το οποίο λέει "ο καπιταλισμός είναι ευκαιρία και η ευκαιρία ελευθερία".

Οι μυστικές υπηρεσίες που τον έχουν επικηρύξει έχουν εκφράσει την επιθυμία να τον γνωρίσουν και επιτελείο του FBI καταφτάνει στην Ελλάδα.

Η μητέρα του, πάλι σε δηλώσεις της σημείωσε πως «Μου έδινε χρήματα αλλά ποτέ δεν τον ρώτησα που τα έβρισκε».

Ο θαυματουργός πιτσιρικάς γνωστός στο διαδίκτυο ως «n-spliter» (ο διασπαστής), είχε αναστατώσει τους πάντες όταν ήδη από το 2008 επιτέθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Interpol, ενώ ένα χρόνο αργότερα σειρά πήραν κυβερνητικές ιστοσελίδες των ΗΠΑ. Ο άγνωστος τότε, δράστης, αποκαλύφθηκε δυόμιση χρόνια αργότερα από την ΕΛ.ΑΣ ότι ήταν ένας 18χρονος από το Μπραχάμι.

Ο νεαρός, όπως αποκάλυψε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είχε αναπτύξει πολύπλοκες μεθόδους, δικό του λογισμικό και μια σειρά τρόπων επίθεσης. Υποκλέπτοντας προσωπικά στοιχεία αποκτούσε πρόσβαση σε πιστωτικές κάρτες και με μέρος των χρημάτων που αποσπούσε, τα επένδυε σε μετοχές, «δουλεύοντας» γύρω στις 15 ώρες την ημέρα.

Ο «διασπαστής» βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με κατηγορίες για «παραβίαση στοιχείων υπολογιστή», «απάτη με υπολογιστή», «πλαστογραφία» και παράβαση των νόμων «περί όπλων», «περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων», «προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα». Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του όταν ο ίδιος σε μια στιγμή απροσεξίας, προδόθηκε από το ηλεκτρονικό του ίχνος που αντιστοιχούσε στη σύνδεσή του στο ίντερνετ. Η μητέρα του, την οποία και συντηρούσε, ισχυρίζεται ότι δε γνώριζε τίποτα για τις παράνομες δραστηριότητες του γιού της, ενώ ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς ότι συχνά της έδινα χρήματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε έρευνα που διενεργήθηκε σπίτι του, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, 8.000 ευρώ, επιταγές αξίας περίπου 20.000 ευρώ καθώς και μετοχές διαφόρων εισηγμένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο. Επίσης βρέθηκαν 130 πιστωτικές κάρτες (οι 125 χωρίς εγγραφή στο μαγνητικό τους πεδίο, έτοιμες για χρήση), οι οποίες περιέχουν στοιχεία λογαριασμών φυσικών προσώπων που δεν έχουν καμία σχέση με τον 18χρονο, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, τρεις εξωτερικοί φορητοί σκληροί δίσκοι, μία φορητή συσκευή μνήμης, ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων και δύο αεροβόλα πιστόλια, μία συσκευή αντιγραφής-ηλεκτρονικός καρταναγνώστης, μία αντιασφυξιογόνα μάσκα χημικών, μία νάιλον συσκευασία με οκτώ κομμένα φυσίγγια από τα οποία είχε αφαιρεθεί η πυρίτιδα και είχε τοποθετηθεί σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, καθώς και πλήθος έντυπου υλικού που αποδείκνυε διεθνώς την παράνομη δράση του σε διάφορες μορφές διαδικτυακής παραβατικότητας.

Σε διεθνή συνεργασία, διεξάγεται έρευνα από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις που αφορούν σε διαδικτυακές επιθέσεις (τύπου DDOS) όπως παραβιάσεις τραπεζικών λογαριασμών μέσω του e-banking, λογαριασμών paypal, λογαριασμών Twitter, Facebook και λοιπών διαδικτυακών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο νεαρός θα οδηγηθεί για να απολογηθεί στην 24η τακτική ανακρίτρια. Για τον «διασπαστή» έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από πολλές εταιρίες και οργανισμούς απ’ όλον τον κόσμο, καθώς θεωρείται «φαινόμενο» στην ηλικία του. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται σύντομα στην Αθήνα μέχρι και άνθρωποι του FBI για να μιλήσουν μαζί του. Πλέον αναμένουμε να μάθουμε αν θα αποδεχθεί κάποια από τις πολλές και πλουσιοπάροχες επαγγελματικές προτάσεις που θα δεχθεί, προδίδοντας έτσι το μότο της ζωής του.

Πηγές: Σταρ, Το Βήμα, Zougla.grΓια να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο σε αυτό το άρθρο και να το αναφέρετε / εμφανίσετε στο δικό σας blog/ιστολόγιο, website, άρθρο ή όπου αλλού θέλετε, μπορείτε να κάνετε copy & paste τον παρακάτω HTML κώδικα:Θα εμφανίζεται ως εξής: Ο 18χρονος Ελληνας χάκερ που τον έψαχναν FBI, Interpol και ΕΛ.ΑΣ.Σχετικές Θεματικές Ενότητες

Κατινιές και Gossip!Θέματα γενικού ενδιαφέροντοςΝέα και ΠερίεργαΣκέψεις, Θέσεις και ΓνώμεςΤεχνολογία και Επιστήμες
Συντάκτης: LavantiS
Αναγνώσεις: 3254
Εκτύπωση Εκτύπωση

Βαθμολογία άρθρου:

Μέση βαθμολογία: 4 / 5
Αριθμός Ψήφων: 1

Παρόμοια θέματα

Ταξιδεύοντας καβάλα στο τέρας του Λοχ Νες Ταξιδεύοντας καβάλα στο τέρας του Λοχ Νες Το Τέρας το Λοχ Νες, το μυθικό θαλάσσιο ερπετό που, σύμφωνα...
Το ζεϊμπέκικο του θρόνου Το ζεϊμπέκικο του θρόνου Πιθανόν να έχει τύχει να ακούσετε κατά καιρούς διάφορες...
Ευθανασία σε 700 κοάλα στην Αυστραλία Ευθανασία σε 700 κοάλα στην Αυστραλία Οι αυστραλιανές αρχές θανάτωσαν περίπου 700 κοάλα στη...
Περισσότερα για Περίεργα

Δημοφιλέστερα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
..Τα πιο δημοφιλή

Δημοσιεύτηκαν πρόσφατα

Sweet Charity στο θέατρο Badminton Sweet Charity στο θέατρο Badminton Το αριστούργημα του μίστερ μιούζικαλ Μπομπ Φόσι, δημιουργού...
Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Είναι γνωστό πως για αρκετά χρόνια, από το ξεκίνημα της...
Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ....
Περισσότερα στα Αρθρα μας

Πολυ-ψηφισμένα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Αλλες κατηγορίες και νέα

Υψηλότερη αξιολόγηση

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Κι άλλες ειδήσεις