Ανατροπές στο Big Brother μετά την αποχώρηση Γιώργου

Θεάματα : Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Big Brother - αποχώρηση ΓιώργουΑπό την Δευτέρα το μεσημέρι η ανακοίνωση στο web site του Alpha έδειχνε ότι κάτι είχε συμβεί. "Η ψηφοφορία αυτής της εβδομάδας, ακυρώνεται". Προφανώς υπήρχαν εξελίξεις και συγκεκριμένα όλα σηματοδοτούσαν οτι είχε συμβεί κάποια αποχώρηση.
Οι υποθέσεις είχαν φουντώσει: "αν έχει φύγει κάποιος, ποιος να έχει φύγει; Η Στέλλα.. Και αφού δεν ήταν υποψηφια, γιατί να ακυρωθεί η ψηφοφορία; Ο Γιώργος θα έχει φύγει.. Μπάαα.. αφού όποιος και να φύγει, δεν βγαίνουν τα άτομα για τον τελικό τέλος του μήνα, αν υπάρξει αποχώρηση την Κυριακή."
Τελικά, στο βραδυνό show της Τρίτης του Big Brother, δόθηκαν οι απαντήσεις: Ο Γιώργος αποχώρησε οικιοθελώς το απόγευμα της Δευτέρας. Τι μεσολάβησε όμως μέχρι εκείνη την ώρα, ποια γεγονότα και ποιες υποθέσεις τον έκαναν να πάρει αυτή την απόφαση και πολύ πιο σημαντικό: Τι άλλαξε και τι προβλέπεται να αλλάξει ακόμα περισσότερο τις μέρες που έρχονται;


Από την προηγούμενη εβδομάδα είχαν αρχίσει να φαίνονται οι ..άγριες διαθέσεις της παραγωγής. Τα σού-ξου μού-ξου που εδώ και καιρό προφανώς έδιναν και έπαιρναν μεταξύ της ..Αγίας Τετράδας, με κρυφές συνενοήσεις, οργάνωση στρατηγικών, σχόλια, παρακινήσεις, και ό,τι άλλο μας διεύφευγε τόσο καιρό αλλά από την άλλη κατάφερε να φέρει τους τέσσερεις επικρατέστερους να νιώθουν οτι κοιμούνται και ξυπνούν αγγαλιά με τον τελικό, εναν μόλις μήνα πριν το τέλος του reality, έπαψαν να ειναι κρυφά..  Και όχι μόνο αυτό, αλλά απέκτησαν το ..γνωστό τονισμό (ασπρόμαυρο στοπ καρέ, και ήχος επιβλητικός και αυστηρός) που είχαν και τα σφάλματα στις αποστολές. Ολοι οι τηλεθεατές κατάλαβαν ότι κάτι έρχεται, αλλά ξέροντας τις προτιμήσεις τις παραγωγής στους συγκεκριμένους 4 παίκτες φαβορί, δεν μπορούσαν να επικεντρώσουν στην ουσία.

Μέχρι το live show του Big Brother της Κυριακής, όπου βγήκαν τα ..μαχαίρια! Ο Μεγάλος Αδελφός κάλεσε στο δωμάτιο επικοινωνίας την Στέλλα και αφού της πρόβαλε κάποια βιντεο  στιγμιότυπα όπου μιλάει για άλλους συμπαίκτες με αρκετά υποννούμενα και χαρακτηρισμούς (για διπρόσωπους με τον Μιχάλη, για την επανείσοδο παιτκών με τον Γιώργο) κατηγορήθηκε μέσω της Ρούλας Κορομηλά, ότι ειναι διπρόσωπη, ύπουλη και συνομώτρια. Η ίδια έδειξε να μην το περίμενε καθόλου, είχε όμως την ευστροφία να μείνει στο τελευταίο βίντεο με τον Γιώργο και να δηλώσει ότι ίσως άθελα της, την κατευθύνει και την επηρεάζει.

Το δεύτερο χτύπημα ήρθε στο ίδιο show  λίγα λεπτά αργότερα, όπου η παραγωγή έδειξε κάποια από τα videos, αντικαθιστώντας αυτό με τον Γιώργο που μίλαγε για το ποιους (Γιάννη Λεδάκη, Βαλεντίνα) έπρεπε να βάλουν ξανα στο παιχνίδι αντί για τον Αλέξη, τον Μιχάλη και την Εβελίνα, με ένα ποιο αθώο, όπου Αλέξης και Στέλλα ψυθιριζαν ζουζουνιές ο ένας στον άλλον κρύβοντας το στόμα τους με ένα μαξιλάρι. Για "παράβαση των κανόνων που αφορούν στην επικοινωνία μεταξύ των παικτών" τιμωρήθηκε η Στέλλα με αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου για συγκάτοικο προς αποχώρηση.

Σημειωτέον ότι η παραγωγή δεν έδειξε (και δεν καταλάβαμε αν εχει σκοπό να χρησιμοποιήσει αργότερα) σκηνές που δείχνουν Στέλλα με Γιώργο στο κήπο, να ψυθιρίζουν (μέσα στην κουκούλα του μπουφάν της Στέλλας), και μάλιστα ο Γιώργος που δεν κατάλαβε το τι τον συμβούλεψε, έκανε διευκρινηστικές ερωτήσεις, φρικάρωντας την Στέλλα, η οποία ούρλιαζε για να καλύψει ηχητικά τα λεγόμενά του, και στο τέλος του δήλωσε ότι δεν θα του ξαναπεί τίποτα γιατί ετσι θα τους κάψει όλους. Παρόμοιες μυστικές, με κλειστά ή καλυμένα μικρόφωνα συζητήσεις / συννενοήσεις / συνωμοσίες μας έδειχνε και τόνιζε η παραγωγή του Big Brother όλη την προηγούμενη εβδομάδα, μεταξύ των Γιώργου, Στέλλας και Γιάννη, αλλά ακόμα δεν έχει εξηγήσει τον λόγο.

Eπιστροφή λοιπόν, στο ζωντανό Βig Brother της Κυριακής, όπου πλέον έχουν δει οι συμπαίκτες / συγκάτοικοι ότι υπάρχουν συνενοήσεις, κι οτι η Τετράδα (Στέλλα, Αντώνης, Γιάννης και Γιώργος) που ήταν με την αποχώρηση του Μιχάλη ξανά πλειοψηφία (4 εναντίον 3: Αλέξη, Ηλία, Εβελίνας) έχανε μια ψήφο (και την δυνατότητα να βγάλει μόνους τους στον τάκο Εβελίνα και Αλέξη που ήταν το πλάνο όπως φαίνεται στις συνενοήσεις που δεν ξαναέδειξαν) αφού πλέον ψήφιζαν 3 της κλίκας με τρεις εκτός κλίκας. Και επιτέλους το εκμεταλλεύτηκαν. Γιάννη - Γιώργο ψήφισαν οι περισσότεροι εκτός του Ηλία που δεν ψηφίζει εύκολα το Γιάννη.. Και ο Γιώργος επιτέλους βρέθηκε στους υποψήφιους.

Ως αρχηγός της προηγούμενης εβδομάδας ο Γιώργος είχε το δικαίωμα να εξαιρέσει έναν από τους υποψηφίους μαζί και τον εαυτό του: Αλέξη - Εβελίνα - Γιώργο. Μεγάλο το δίλλημα, λίγος  ο χρόνος να το επεξεργαστεί ή ..να το συζητήσει με τους συνεργάτες του. Αν εξαιρούσε τον εαυτό του θα φαινόταν δειλός και άναδρος. Αν εξαιρούσε κάποιον από τους Αλέξη / Εβελίνα, οι πιθανότητες να αποχωρούσε ο ίδιος ανέβαιναν στο 50% (από 33%).. Και προτίμησε να μην εξαιρέσει κανέναν.. Ποιο εύκολα θα ήταν να μείνει στο παιχνίδι με την Εβελίνα υποψήφια, παρά αυτόν κόντρα στον Αλέξη.. Δεν υπολόγισε βέβαια στην κατα μέτωπο επίθεση που δέχτηκε από την Εβελίνα, ούτε στο άδειασμα / κρέμασμα της Στέλλας.

Αμέσως μετά το live, σε αυτά που είδαμε στο Big Brother που μεταδόθηκε την Δευτέρα, η Στέλλα τα έχωσε άσχημα στο Γιώργο - παρουσία όλων-, ότι με τις κουβέντες και τις συμβουλές που της δίνει κατα καιρούς φαίνεται πως την κατευθύνει στρατηγικά στο παιχνίδι. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε πριβέ (στο υπνοδωμάτιο) και μεταξύ Γιώργου, Γιάννη και Στέλλας, όπου η Στέλλα ξανακατηγόρησε τον Γιώργο ότι αυτός με την συμπεριφορά του, την κάνει να φαίνεται διπρόσωπη, ύπουλη και άβουλο θύμα του. Από εκείνη την ώρα ο ΓΙώργος άρχισε το τροπάριο της αποχώρηησης που έμελε να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 24 ώρες.

Ολο το σπίτι πλέον είχε επηρεαστεί από τα γεγονότα και είχαν όλοι συνειδητοποιήσει τους ρόλους τους, τις ισορροπίες και το πόσο εύθραστες είναι. Ειναι σημαντικό, όταν έχεις φτάσει και ξεπεράσει τα 2/3 μιας δύσκολης και μακριάς πορείας εγκλεισμού και δοκιμασιών να θεωρείς κάποια πράγματα δεδομένα, και το άγχος όταν τα βλέπεις να απομακρύνονται σε καταλαμβάνει. Ολοι κατάλαβαν ότι τα "αρνάκια" που θα μπορούσαν να γίνουν "λιοντάρια" και να σηκώσουν το ανάστημά τους στους "λύκους" της 4άδας όταν λειτουργήσουν πιο ομαδικά, μπορούν να πετύχουν πολλά..

Η Στέλλα, βασικό στέλεχος στη μαφία των τεσσάρων, μαλάκωσε απίστευτα απέναντι στον (νέο αρχηγό) Αλέξη, ο οποίος τον τελευταίο καιρό πάλι άκουγε τα σχολιανά του και "έτρωγε παντόφλα" όποτε προσπαθούσε να την πλησιάσει ..απρόσκλητος. Λιγο πριν την αποχώρηση του Γιώργου, την είδαμε να τον συμβουλεύεται, και να καλεί συνέλευση Big Brother για να ανακοινώσει μεταξύ άλλων ότι ειναι ερωτευμένη με τον Αλέξη και είναι επιλογή της που δεν θα επιτρέψει σε κανεναν ξανά να την κρίνει.

Ο Αντώνης, με το που άκουσε την απόφαση του Γιώργου να αποχωρήσει (του πήρε βέβαια αρκετές ώρες να το πραγματοποιήσει, φανταστείτε να είχε ταξί απ έξω να τον περιμένει και να γράφει το ταξίμετρο μισή μέρα) σχεδόν κατέρρευσε.. Πρώτα πλησίασε με αναφιλητά τον Αλέξη, και απαρηγόρητος του ομολόγησε ότι τον ψήφισε για αποχώρηση και ότι το έχει μετανιώσει οικτρά. Εκλαψε γοερά στον ωμο του.. Λίγο αργότερα, το ίδιο έκανε και με την Εβελίνα, της ζήτησε ταπεινά συγνώμη, ομολόγησε την ψήφο του εναντίον της και της εξομολογήθηκε ότι την θεωρεί αδελφή του. Στα διαλείμματα, έκλαιγε στον κόρφο της Στέλλας.

Ο Γιάννης είναι ο μόνος που δεν φαίνεται ακόμα να έχει καταφέρει να κοντρολάρει την αίσθηση την απόγνωσης.. Μόλις την Κυριακή έδωσε δημόσια και τηλεοπτικά υπόσχεση γάμου στην Φωτεινή (άλλο που αυτή προσπάθησε με νύχια και με δόντια να τον συγκρατήσει πριν προβεί σε μεγαλοστομίες) έχοντας στο μυαλό και τη δύναμη και την λάμψη που δίνει η τηλεόραση κι ένα έπαθλο σχεδόν 200.000 ευρώ. Δεν μπορούσε να φανταστεί εκείνη την ώρα που η Ρούλα τον πίεζε να προβεί σε δηλώσεις ότι λίγες ώρες μόνο αργότερα, η παρουσία του στο Τελικό του Βιg Brother στις 31 Ιανουαρίου θα ήταν σε ..αμφισβήτηση.. Κλάματα και παρακάλια στον Γιώργο να μην φύγει, ώρες απομόνωσης στο καπνιστήριο, και ξεσπάσματα και επιθέσεις σε φίλους (όταν η Στέλλα κατηγορόντας τον Γιώργο αναφερε ότι επηρεάζει αρνητικά και τον Γιάννη) αλλά και .."εχθρούς" (θα τα δούμε προσεχώς - Γιάννης Φουκάκης vs Εβελίνα).

Μετά από αρκετές δηλώσεις, "εγώ θα φυγω" κι "εγώ θα φύγω", "άλλο ένα τσιγάρο κάνω και φεύγω" του Γιώργου, αρκετές βαρύγδουπες δηλώσεις για την ανατροφή του και την αδιαφορία του για τα χρήματα, πολλές καυτές και με νόημα ματιές στη κάμερα,  για τη σίγουρη παρουσία του στον τελικό αν αυτός το επέλεγε, και ένα υπονοούμενο όπως μας φάνηκε για μοιρασιά των χρημάτων με τον Γιάννη Φουκάκη, επειδή θα συνεχίσει έξω τον αγώνα για αυτόν, αποφασίσε να φύγει. Κάποιοι, με πρώτον και καλύτερο τον Ηλία -που δεν ηταν υποψήφιος- τον παρότρυναν να μείνει μέχρι την Κυριακή για να τον κρίνει το τηλεοπτικό κοινό (ο Αλέξης δεν το έβρισκε καλή ιδέα βέβαια) αλλά τελικά αποχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας.


Που βρισκόμαστε τώρα; Σε μια εβδομάδα όπου όλοι ψάχνουν να βρουν νέες ισορροπίες, συμμαχίες, και στηρίγματα.. Ο Αντώνης ενώ φανταζόταν τελικό με τον Γιάννη βασικό αντίπαλο, φοβάται μήπως βρεθεί υποψήφιος την επόμενη εβδομάδα, αντί των βασικών στόχων, Αλέξη, Ηλία και Εβελίνα που φανταζόταν και ψήφιζε.. Για αυτό και ολη η κρίση συνείδησης εξάλλου. Η Στέλλα αποφασίσε να ξαναβάλει τη γυναικεία της υπόσταση σε ..λειτουργία, να "ξεχάσει" για λίγο πως της "εχουν σπάσει τα νεύρα και η κεφαλή της"  και τις υπόλοιπες υστερίες που ειχε την πολυτέλεια να κάνει, όσο ήταν στην προστασία της 4άδας, και να φλερτάρει με τον Αλέξη και με την απαλλαγή που μπορεί να της προσφέρει στο τέλος της εβδομάδας. Ο Γιάννης φαίνεται να είναι συγκλονισμένος με τις εξελίξεις, θα παίξει ανάμεσα στην Κρητική λεβεντιά και το "λειτουργώ αυθόρμητα" μέχρι να βρει κι αυτός τις ισορροπίες του, ή να βρεθεί με τον Αντώνη την επόμενη εβδομάδα υποψήφιος για αποχώρηση.

Στο άλλο στρατόπεδο, ο Αλέξης απολαμβάνει τον ρόλο του αρχηγού, καθοδηγώντας και συμβουλεύοντας μεν και δε για το πια ειναι η συνέχεια, ενώ έχει ρίξει σημαντικές γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας στην Εβελίνα, χρησιμοποιώντας το "εμείς που βγήκαμε έξω και είδαμε τι γίνεται" τροπάριο. Ο Ηλίας, συνεχίζει την υπόγεια τακτική του, με το ρόλο του καλάγαθου και αφελή που παράλληλα πετάει τις σπόντες του, ή προσπαθεί να κατεθύνει τα βήματα των άλλων, ή να δικαιολογήσει τις προηγούμενες κινήσεις του. Ισως το μόνο που μετανιώσει να ειναι αν δεν ψηφίσει Φουκάκη σύντομα. Η Εβελίνα έχει ξεσπαθώσει, κρατώντας ελάχιστα πλέον για τον εαυτό της (μαζί με την ήρεμη και πρόσχαρη εικόνα) λέγοντας έξω από τα δόντια όλα αυτά που υπόγεια συμβαίνουν (στην αντίπαλη της πλευρά) ώστε να αφυπνίσει κοινό, σε μια τελευταία προσπάθεια να συκγεντρώσει συμπάθειες για μια προσεχή υποψηφιότητα.

Με ενδιαφέρον λοιπόν θα παρακολουθήσουμε όλη την εβδομάδα τις εξελίξεις και τα στρατόπεδα αλλά και τις αλλαγές στις συμπεριφορές μέσα στο σπίτι του Μεγάλου Αδελφού, αλλά ακόμα πιο ενδιαφέρον θα έχει η ψηφοφορία της επόμενης Κυριακής, όπου δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε αν δούμε αλλαγές στρατοπέδων στις ψήφους (παικτης της πρωην Τετράδας να ψηφίζει από τους συντροφους του) ή ένα από τα outsider να διεκδικήσει να πάρει την θέση στην κλίκα του Γιώργου που έφυγε..


πείτε μερικά χαρακτηριστικά video από όσα συνέβησαν τις τελευταίες ώρες στο σπίτι του Big Brother:

Για να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο σε αυτό το άρθρο και να το αναφέρετε / εμφανίσετε στο δικό σας blog/ιστολόγιο, website, άρθρο ή όπου αλλού θέλετε, μπορείτε να κάνετε copy & paste τον παρακάτω HTML κώδικα:Θα εμφανίζεται ως εξής: Ανατροπές στο Big Brother μετά την αποχώρηση ΓιώργουΣχετικές Θεματικές Ενότητες

Κατινιές και Gossip!Θέατρο - Κινηματογράφος - ΤηλεόρασηΘέματα γενικού ενδιαφέροντοςΣκέψεις, Θέσεις και Γνώμες
Συντάκτης: LavantiS
Αναγνώσεις: 2546
Εκτύπωση Εκτύπωση

Βαθμολογία άρθρου:

Μέση βαθμολογία: 5 / 5
Αριθμός Ψήφων: 2

Παρόμοια θέματα

Sweet Charity στο θέατρο Badminton Sweet Charity στο θέατρο Badminton Το αριστούργημα του μίστερ μιούζικαλ Μπομπ Φόσι, δημιουργού...
Sweet Charity στο θέατρο Badminton Sweet Charity στο θέατρο Badminton Το αριστούργημα του μίστερ μιούζικαλ Μπομπ Φόσι, δημιουργού...
68ο Φεστιβάλ Κανών - Βραβεύτηκε ο Αστακός του Γιώργου Λάνθιμου 68ο Φεστιβάλ Κανών - Βραβεύτηκε ο Αστακός του Γιώργου Λάνθιμου Τεράστια διάκριση για τον Έλληνα σκηνοθέτη, Γιώργο Λάνθιμο,...
Περισσότερα για Θεάματα

Δημοφιλέστερα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
..Τα πιο δημοφιλή

Δημοσιεύτηκαν πρόσφατα

Sweet Charity στο θέατρο Badminton Sweet Charity στο θέατρο Badminton Το αριστούργημα του μίστερ μιούζικαλ Μπομπ Φόσι, δημιουργού...
Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Είναι γνωστό πως για αρκετά χρόνια, από το ξεκίνημα της...
Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ....
Περισσότερα στα Αρθρα μας

Πολυ-ψηφισμένα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Αλλες κατηγορίες και νέα

Υψηλότερη αξιολόγηση

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Κι άλλες ειδήσεις