Βιασμός Ψυχής και Σώματος 4χρονου αγοριού στα Σεπόλια

Γενικά : Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Για ακόμη μια φορά γίναμε κοινωνοί του δράματος ενός παιδιού-θύματος σεξουαλικής κακοποίησης, που έλαβε χώρα σε πάρκο επί της οδού Καλαμά, στα Σεπόλια Αττικής. Συγκλονισμένοι οι γονείς του παιδιού και περίοικοι, άκουσαν τις αθώες κραυγές του ανήλικου, ενώ όλο το σώμα του ήταν έντονα χτυπημένο, με μώλωπες και οιδήματα. Σε αυτό το πάρκο, είχαν βρει καταφύγιο λιγοστοί Αφγανοί, και σε αυτό το πάρκο, νιώθοντας το «σπίτι» του, το αγόρι βίωσε έντονη τραυματική εμπειρία, από τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε από άγνωστο μέχρι στιγμής άνδρα. Το μικρό Αφγανόπουλο, 4 ετών, ήρθε στην Ελλάδα πριν ένα χρόνο από το Αφγανιστάν με την πενταμελή οικογένεια του, για την αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης. Η οικονομική ανέχεια, όμως, τους οδήγησε να διαμένουν σε πάρκο ως άστεγοι, όπως και χιλιάδες άλλες οικογένειες Αφγανών που καταφεύγουν στην Ελλάδα, δίνοντας μάχη για την καθημερινή τους επιβίωση.

Ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» ενημερώθηκε άμεσα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αφγανών κύριο Μοχαμαντί Ιονούς, ο οποίος ζήτησε τη βοήθεια μας, καθότι η οικογένεια βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα.

«Το Χαμόγελο Του Παιδιού» ενημέρωσε την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ανηλίκων, η οποία στελεχώνεται από εξειδικευμένο και ειδικό προσωπικό, και επιλήφθηκαν της υπόθεσης. Ο μικρός νοσηλεύτηκε σε Γενικό Νοσοκομείο Παίδων, προκειμένου να του παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική περίθαλψη ενώ παράλληλα καθ΄όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του άνθρωποι του συλλόγου φρόντισαν την οικογένεια, παρέχοντας τους υλική και ψυχολογική υποστήριξη.

Δεδομένου ότι η οικογένεια βρισκόταν παράνομα στην Ελλάδα, και κρινόταν απαραίτητη η κατάθεση του πατέρα, «Το Χαμόγελο Του Παιδιού», επικοινώνησε με τις αρμόδιες αρχές επιδιώκοντας την αφύπνιση και την επιείκεια των ανθρώπων – επαγγελματιών , για μην προβούν στην επικείμενη σύλληψη του πατέρα. Ο πατέρας, όμως αψηφώντας τον κίνδυνο, και προς αποφυγή ενδεχόμενων υπονοιών, εμφανίστηκε ενώπιον των Αστυνομικών Αρχών με σκοπό να μην παραμείνει ατιμώρητος ο δράστης μιας τόσο βάναυσης ενέργειας.

Σκέψη που δε φόβισε το συγκεκριμένο γονιό, λόγος όμως που τρομοκρατεί αρκετούς ανθρώπους του περήφανου αλλά και ευάλωτου αυτού λαού του Αφγανιστάν , που ζουν παράνομα στην Ελλάδα και δεν τους δίνεται το δικαίωμα να αναφέρουν παρόμοια περιστατικά βίας, και άθελα τους σιωπούν, παραμένοντας απροστάτευτα θύματα.

«Το Χαμόγελο Του Παιδιού», εδώ και αρκετά χρόνια στηρίζοντας την Αφγανική κοινότητα και παραμένοντας πιστός φίλος, σύμμαχος και συμπαραστάτης του ταλαιπωρημένου αυτού λαού, που δυστυχώς απαρτίζεται και από εκατοντάδες σβησμένα χαμόγελα παιδιών , συνεχώς προσπαθεί να βρίσκεται δίπλα τους. Πρόσφατο παράδειγμα κινητοποίησης ήταν η Προληπτική Ιατρική που έλαβε χώρα στις 24 & 25 Ιουλίου 2010 και διενεργήθηκε από το Κινητό Πολυϊατρείο για τα Παιδιά «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», όπου πραγματοποιήθηκε μια σειρά εξετάσεων σε 84 παιδιά με ταυτόχρονη δημιουργία ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου για τα παιδιά, και με την παρουσία ιατρών, κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων.

Μέσα από την 15χρονη -πλέον- παρουσία και ενεργό δράση μας, έχουμε λάβει πληροφορίες και έχουμε γίνει μάρτυρες σοβαρών περιστατικών κακοποίησης παιδιών. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή τα χιλιάδες περιστατικά που καλείται να αντιμετωπίσει κάθε χρόνο προσπαθεί να αφυπνήσει και να κινητοποιήσει το κράτος, τους δημόσιους λειτουργούς, τις αρμόδιες υπηρεσίες, τους πολίτες και με τη βοήθειά τους να βρεθούν λύσεις για τα παιδιά.

Μέσω της «Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής για Τα Παιδιά S.O.S.-1056» έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια χιλιάδες καταγγελίες που αφορούν σε σωματική κακοποίηση, σεξουαλική κακοποίηση και εξώθηση ανηλίκων στην πορνεία, παραμέληση-εγκατάλειψη και παράλληλα έχουμε υποστηρίξει συμβουλευτικά παιδιά και τις οικογένειές τους που έχουν βιώσει την κακοποίηση.

Καθημερινά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την υποστήριξη αποκλειστικά και μόνο των ιδιωτών καλείται να δώσει λύσεις στα εκατοντάδες προβλήματα. Έχουμε αναλάβει την ηθική υποχρέωση να συνεχίσουμε το όραμα του μικρού μας ιδρυτή ωστόσο η συμβολή των αρμόδιων υπηρεσιών, κρίνεται απαραίτητη αφού καθορίζει την αποτελεσματικότητα ή μη της εκάστοτε προσπάθειας.

Ας μη μείνουμε λοιπόν σοκαρισμένοι και συντετριμμένοι από αυτήν την αποτρόπαια πράξη, ώστε να μη βρεθεί ξανά αβοήθητο και πληγωμένο άλλο παιδί (ανεξαρτήτου καταγωγής), κάνουμε επείγουσα έκκληση για την άμεση κινητοποίηση όλων των πολιτών να συνεργαστούν με τις Αστυνομικές αρχές, οι οποίες συνεχίζουν τις έρευνες τους, αναζητώντας ενήλικα εύσωμο άνδρα, ο οποίος μιλά Ελληνικά και φορά σταυρό στον λαιμό του.

Παρακαλούμε πολύ, εκτός από την επικοινωνία με τις Αστυνομικές Αρχές μπορείτε να καλέσετε ανώνυμα στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 (που στελεχώνεται από Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, λειτουργεί πανελλαδικά, όλο το 24ωρο και είναι δωρεάν από κινητά και καρτοτηλέφωνα) , ώστε να δώσετε πληροφορίες για το θύτη που ενδεχομένως δρα επιτήδεια και κακοποιεί παιδιά από οικογένειες που ζουν παράνομα στη χώρα μας , και οι οποίες ανήμπορες δε μπορούν να καταγγείλουν το γεγονός.
Για να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο σε αυτό το άρθρο και να το αναφέρετε / εμφανίσετε στο δικό σας blog/ιστολόγιο, website, άρθρο ή όπου αλλού θέλετε, μπορείτε να κάνετε copy & paste τον παρακάτω HTML κώδικα:Θα εμφανίζεται ως εξής: Βιασμός Ψυχής και Σώματος 4χρονου αγοριού στα ΣεπόλιαΣχετικές Θεματικές Ενότητες

Θέματα γενικού ενδιαφέροντοςΝέα και ΠερίεργαΣκέψεις, Θέσεις και ΓνώμεςΤεχνολογία και Επιστήμες
Συντάκτης: LavantiS
Αναγνώσεις: 2043
Εκτύπωση Εκτύπωση

Βαθμολογία άρθρου:

Μέση βαθμολογία: 3,5 / 5
Αριθμός Ψήφων: 2

Παρόμοια θέματα

Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ....
Συναγερμός για εκρηκτικά σε πτήση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Συναγερμός για εκρηκτικά σε πτήση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Συναγερμός σήμανε το πρωί στο διεθνή αερολιμένα της Αθήνας...
Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές Η "Ανταποδοτική Ανακύκλωση" και η...
Περισσότερα για Γενικά

Δημοφιλέστερα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
..Τα πιο δημοφιλή

Δημοσιεύτηκαν πρόσφατα

Sweet Charity στο θέατρο Badminton Sweet Charity στο θέατρο Badminton Το αριστούργημα του μίστερ μιούζικαλ Μπομπ Φόσι, δημιουργού...
Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Είναι γνωστό πως για αρκετά χρόνια, από το ξεκίνημα της...
Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ....
Περισσότερα στα Αρθρα μας

Πολυ-ψηφισμένα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Αλλες κατηγορίες και νέα

Υψηλότερη αξιολόγηση

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Κι άλλες ειδήσεις