20 ερωτήσεις για να μάθετε καλύτερα τους Ενα Βήμα Μπροστά

Mουσική : Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Ενα βήμα μπροστά Τους "Ενα Βήμα Μπροστά" σας τους είχαμε πρωτοπαρουσιάσει πριν 1,5 χρόνο περίπου όταν κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους ελεύθερο για downloads δίσκο "Κίτρινο Φεγγάρι". Αυτές τις μέρες οι "Ενα Βήμα Μπροστά" έχουν αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στο studio και στην ηχογράφηση του επόμενου δίσκου τους. Με αυτήν την ευκαιρία, σας δίνουμε την δυνατότητα να γνωρίσετε καλύτερα το γκρουπ μέσα από 20 ερωτήσεις και απαντήσεις για την δουλειά τους, τις συνεργασίες τους και τα σχέδια τους για το άμεσο μέλλον.
 

1.Ποιοι είναι οι Ένα Βήμα Μπροστά;

Η μπάντα αποτελείται από τους:
-Νίκο Φάρφα (Φωνή)
-Κωνσταντίνο Πολυχρονίου (Ηλ. κιθάρες)
-Άγι Αγγελομάτη (Μπάσο)
-Γιώργο Τσιούτσια (Πλήκτρα)
-Γιάννη Μακρίδη (Τύμπανα)

Τα μέλη της μπάντας είναι 25 ετών. Όλοι τους κατοικούν στην Αθήνα και παράλληλα με την ενασχόληση τους με τη μουσική φοιτούν σε Α.Ε.Ι. εκτός του Γιώργου Τσιούτσια, ο οποίος είναι πτυχιούχος Φιλολογίας.


2.Ποια είναι η ιστορία των Ένα Βήμα Μπροστά;

Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 2001 με αφορμή ένα πάρτυ αποφοίτησης για το σχολείο. Η αρχική ιδέα ήταν η δημιουργία μίας ερασιτεχνικής μπάντας, γρήγορα όμως φάνηκε ότι υπήρχαν οι προοπτικές για κάτι πιο σοβαρό. Μέσα στα 7 χρόνια της ιστορίας τους οι Ένα Βήμα Μπροστά ασχολήθηκαν με την δημιουργία προσωπικού τους υλικού, την διεξαγωγή πολλών συναυλιών σε γνωστά μαγαζιά της Αθήνας και της επαρχίας και την αναζήτηση δισκογραφικής για να εκδώσουν την μουσική τους.

3.Ποιος είναι ο πρώτος δίσκος των Ένα Βήμα Μπροστά;

Ο πρώτος δίσκος των Ένα Βήμα Μπροστά εκδόθηκε το φθινόπωρο του 2007, τιτλοφορείται «Κίτρινο Φεγγάρι» και περιέχει 11 κομμάτια.
(1.Ένα μικρό βήμα για μένα. 2.Χωρίς εσένα. 3.Εσύ. 4.Θέλω x3. 5.Ένα Τραγούδι. 6.Όπως και να’ χει. 7.Σαν σ’ όνειρο. 8.Ο γκαντέμης. 9.Ζηλεύω.
10. Κίτρινο φεγγάρι. 11.Ποιος είσαι.)

4.Πως εκδόθηκε;

Το «Κίτρινο φεγγάρι» εκδόθηκε με έναν πρωτότυπο τρόπο για τα ελληνικά δεδομένα. Η παραγωγή ανήκει στους Ένα Βήμα Μπροστά ενώ η διάθεσή του γίνεται δωρεάν και όχι μέσω πώλησης. Στα πρότυπα των free press τα έξοδα παραγωγής, κοπής και διαφήμισης καλύφθηκαν από χορηγούς, χορηγούς επικοινωνίας και υποστηρικτές.
5.Πως έχει το κοινό πρόσβαση σε αυτόν;

Το κοινό μπορεί να αποκτήσει τον δίσκο εντελώς δωρεάν με δύο τρόπους:

1. Να τον «κατεβάσει» σε μορφή mp3 από την προσωπική ιστοσελίδα του συγκροτήματος www.1bm.gr (downloads section).
2. Να ζητήσει το αυθεντικό cd από το ειδικό stand που υπάρχει σε κάθε συναυλία της μπάντας.

Σημείωση: Τους τελευταίους μήνες η ομάδα προώθησης των Ένα Βήμα Μπροστά διαδίδει την μουσική τους με street marketing, στα πλαίσια του οποίου αποστέλλουν δωρεάν, μέσω blue tooth, κομμάτια του δίσκου σε όποιον το επιθυμεί.

6.Πως πήγε σε αυτόν τον χρόνο ο δίσκος των Ένα Βήμα Μπροστά;

Στον ένα χρόνο, περίπου, που κυκλοφορεί ο δίσκος, έχουν γίνει περισσότερα από 3000 downloads στο site (www.1bm.gr) ενώ εξαντλήθηκαν τα πρώτα 3000 αυθεντικά CDs που παρήγαγε το συγκρότημα.

Συνολικά: 6021 δίσκοι. (18.1.09)

7.Τι προσφέρει το site των Ένα Βήμα Μπροστά;

Το site των Ένα Βήμα Μπροστά προσφέρει αναλυτικά:

1. Free download του δίσκου «Κίτρινο Φεγγάρι».
2. Free download σε βίντεο και ζωντανές εκτελέσεις κομματιών της μπάντας.
3. Πληροφορίες για την ιστορία της μπάντας πριν την έκδοση του δίσκου.
4. Νέα της μπάντας. Ο αναγνώστης μπορεί να παρακολουθεί βήμα βήμα τις κινήσεις του συγκροτήματος σε όλα τα επίπεδα.
5. Ενημέρωση για όλες τις συναυλίες.
6. Επικοινωνία με τα μέλη του συγκροτήματος.
7. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Σημείωση: Οι Ένα Βήμα Μπροστά έδωσαν μεγάλη βάση στο σχεδιασμού της ιστοσελίδας με κύριο γνώμονα να είναι εύχρηστη για τον καθένα.
8.Που αλλού μπορεί κανείς να βρει στο διαδίκτυο τους Ένα Βήμα Μπροστά;

Στο myspace, στο youtube, στο facebook και στο musicwave, αλλά υπάρχουν και άλλα sites στα οποία έχουν ανεβάσει πληροφορίες και υλικό ακροατές και όχι η ίδια η μπάντα.

Αναλυτικά:
www.myspace.com/enabhmamprosta

http://www.facebook.com/pages/Ena-Vima-Mprosta/22549429291

www.musicwave.gr/1bm

Όλα τα βίντεο που αφορούν την μπάντα:

http://www.youtube.com/results?search_query=ena+bhma+mprosta

9.Τι επισκέψεις έχουν στο διαδίκτυο;

Αναλυτικά στις 18/1/09:

1. www.1bm.gr 12.098 επισκέψεις (περίπου 160 ανά βδομάδα από την Ελλάδα και το εξωτερικό)
2. www.myspace.com/enabhmamprosta 46.837 επισκέψεις / 6.981 φίλοι
3. http://www.youtube.com/results?search_query=ena+bhma+mprosta Συνολικά τα βίντεο, που αφορούν την μπάντα και έχουν «ανέβει» από την ίδια, έχουν δεχτεί 9.786 επισκέψεις.


10.Που έχουν παίξει οι Ένα Βήμα Μπροστά;

Μέσα στα 7 χρόνια ιστορίας τους και ειδικότερα στα τελευταία 2,5 χρόνια που τα μέλη της μπάντας αποκαλούν «επαγγελματικά», οι Ένα Βήμα Μπροστά έχουν παίξει ζωντανά στα εξής μέρη:

-Αθήνα: ( Ενδεικτικά: Κύτταρο, Rodeo, An club, Jasmin, Sante café, After Dark, Πανεπιστημιούπολη, Πευκώνας, Θέατρο Πέτρας, Φεστιβάλ μπύρας)

-Επαρχιακές πόλεις: Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Ιωάννινα, Καβάλα, Πάτρα, Άργος, Νάξος, Γαλατάς.


11.Τι events έχουν διοργανώσει;

Οι Ένα Βήμα Μπροστά έχουν διοργανώσει 2 σημαντικά events μέσα σε αυτό το χρόνο:

1. Κύτταρο live event: Παρουσίαση του δίσκου, με την συμμετοχή στη σκηνή παρέα με την μπάντα, των Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Ζακ Στεφάνου, Γρηγόρη Κλιούμη (Υπ. Ρεύματα), Ζωή Παπαδοπούλου.
2. Smart Price Festival: Καλοκαιρινό φεστιβάλ στο Θέατρο Πέτρας. Το event περιελάμβανε συναυλία των Υπογείων Ρευμάτων, του Ζακ Στεφάνου με την μΠάντα Κοάλα και των Ένα Βήμα Μπροστά με άκρως επαγγελματικό εξοπλισμό αλλά ταυτόχρονα πολύ χαμηλό κόστος για το κοινό, με τιμή “smart”.

Σημείωση: Η παραγωγή του “Smart Price Festival” έγινε σε συνεργασία με τον Ζακ Στεφάνου.

12.Τι δημοσιεύσεις έχουν οι Ένα Βήμα Μπροστά;

Η μπάντα έχει δώσει αρκετές συνεντεύξεις στον τύπο. Ξεχωρίζουν αυτές στο «Βήμα», στο «University press» και στην κυπριακή εφημερίδα «Αλήθεια». Επίσης πολλά ανεξάρτητα blogs στο διαδίκτυο αναφέρονται στην μπάντα με εγκωμιαστικά σχόλια.


13.Τι airplay έχουν οι Ένα Βήμα Μπροστά;

Πολλοί ανεξάρτητοι σταθμοί (σε Αθήνα και επαρχία) παίζουν την μουσική του συγκροτήματος καθώς και αρκετά διαδικτυακά ραδιόφωνα. Επίσης έχουν δοθεί συνεντεύξεις σε επαρχιακούς σταθμούς. Πάντως η μπάντα ξεχωρίζει το ραδιοφωνικό χρόνο που της αφιερώνει συχνά ο Supersport fm.

Σημείωση: Είναι φανερό, όσο και απόλυτα σεβαστό, από την πλευρά της μπάντας, ότι η έλλειψη δισκογραφικής και ο τρόπος έκδοσης του δίσκου δεν αφήνει, προς το παρόν, πολλά περιθώρια στους μεγάλους ραδιοφωνικούς σταθμούς να αναμεταδώσουν την μουσική της.

14.Οι Ένα Βήμα Μπροστά έχουν συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρία;

Όχι. Καμία από τις προτάσεις που έχουν δεχτεί δεν ικανοποίησαν τα μέλη της μπάντας. Οι Ένα Βήμα Μπροστά δρουν ανεξάρτητοι και ο δίσκος τους εκδόθηκε δωρεάν μέσω χορηγιών. Οι χορηγοί από την άλλη δεν επεμβαίνουν σε θέματα παραγωγής και management σε κανέναν βαθμό.


15.Με ποιους καλλιτέχνες έχουν συνεργαστεί οι Ένα Βήμα Μπροστά;

Με τους, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Υπόγεια Ρεύματα, Ζακ Στεφάνου, Ζωή Παπαδοπούλου, Σπυριδούλα και Tsopana Rave.
Τα μέλη του συγκροτήματος δεν υπολογίζουν ως «συνεργασία» τυχόν support που έχουν γίνει σε γνωστά σχήματα ή καλλιτέχνες.

16.Τι ετοιμάζουν τώρα;

Η μπάντα βρίσκεται στο στάδιο της προπαραγωγής του δεύτερου δίσκου της. Παράλληλα διοργανώνονται δύο σημαντικά events. Ένα για τις 28/1 στα πρότυπα των MTV unplugged, στο οποίο θα συμμετάσχει ο Γρηγόρης Κλιούμης (Υπ. Ρεύματα) και ένα δεύτερο στις 26/3 στο Κύτταρο, όπου για 2η χρονιά γνωστοί καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν μαζί με τους Ένα Βήμα Μπροστά στη σκηνή. Τα δύο events θα βιντεοσκοπηθούν με σκοπό να αποτελέσουν το 1ο live dvd του συγκροτήματος.
Παράλληλα γίνονται συζητήσεις για την καλοκαιρινή τους περιοδεία.

17.Ποιος θα είναι ο δεύτερος δίσκος των Ένα Βήμα Μπροστά;

Ο δεύτερος δίσκος, που ακόμα δεν έχει αποφασιστεί το όνομά του, θα αποτελείται επίσης από 11 κομμάτια. Τα μέλη της μπάντας θεωρούν τη δουλειά αυτή ωριμότερη και σαφώς πιο δυνατή από την προηγούμενη.

18.Πως θα εκδοθεί;

Ο τρόπος έκδοσης δεν θα διαφέρει καθόλου από τον 1ο δίσκο. Αυτό που αλλάζει, όμως, αυτή τη φορά είναι η εμπειρία και η φήμη που απέκτησε στον χώρο η μπάντα. Αποτέλεσμα αυτού είναι, τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί, από τις πρώτες συμφωνίες με τους υποστηρικτές, να ξεπερνούν κατά πολύ αυτά της προηγούμενης έκδοσης. Αυτό δίνει την δυνατότητα στο συγκρότημα να προωθήσει αποτελεσματικότερα την δουλειά της, καθώς και να επανεκδώσει αυθεντικά cds του 1ου δίσκου.


19.Τι μουσική παίζουν οι Ένα Βήμα Μπροστά;

Ο πρώτος δίσκος κινείται σε ύφος ποπ-ροκ. Ο όρος ποπ αφορά κυρίως το στίχο ενώ συχνό φαινόμενο είναι το σόλο κιθάρας ή πλήκτρων μέσα στα κομμάτια. Από την άλλη ο 2ος θα είναι περισσότερο ροκ με μερικά στοιχεία progressive, χωρίς να χάνονται τα δυναμικά refrain και η ποπ χροιά του στίχου.

20.Πως μπορώ να επικοινωνήσω με τους Ένα Βήμα Μπροστά;

Όποιος επιθυμεί να επικοινωνήσει με τους Ένα Βήμα Μπροστά έχει τις εξής επιλογές:

1. Μέσω email: ena_vima_mprosta@yahoo.gr
2. Μέσω του site www.1bm.gr (section: επικοινωνία)
3. Μέσω τηλεφώνου: 6939.074.715 (Άγις Αγγελομάτης)
4. Μέσω myspace www.myspace.com/enabhmamprostaΓια να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο σε αυτό το άρθρο και να το αναφέρετε / εμφανίσετε στο δικό σας blog/ιστολόγιο, website, άρθρο ή όπου αλλού θέλετε, μπορείτε να κάνετε copy & paste τον παρακάτω HTML κώδικα:Θα εμφανίζεται ως εξής: 20 ερωτήσεις για να μάθετε καλύτερα τους Ενα Βήμα ΜπροστάΣχετικές Θεματικές Ενότητες

Θέατρο - Κινηματογράφος - ΤηλεόρασηΜουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία
Συντάκτης: LavantiS
Αναγνώσεις: 1545
Εκτύπωση Εκτύπωση

Βαθμολογία άρθρου:

Μέση βαθμολογία: 4 / 5
Αριθμός Ψήφων: 1

Παρόμοια θέματα

Πέθανε κι ο Prince στα 57 του χρόνια! Πέθανε κι ο Prince στα 57 του χρόνια! Νεκρός βρέθηκε στην έπαυλή του ο 57χρονος Αμερικανός...
Ο Axl Rose και επίσημα τραγουδιστής των AC DC Ο Axl Rose και επίσημα τραγουδιστής των AC DC Με μια λιτή ανακοίνωση οι AC/DC καλωσόρισαν τον 54χρονο...
Κωνσταντίνος Βήτα - Ομόνοια Κωνσταντίνος Βήτα - Ομόνοια Ομόνοια &#–; η Μεγάλη Άρκτος κοιμάται στην άμμο....
Περισσότερα για Mουσική

Δημοφιλέστερα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
..Τα πιο δημοφιλή

Δημοσιεύτηκαν πρόσφατα

Sweet Charity στο θέατρο Badminton Sweet Charity στο θέατρο Badminton Το αριστούργημα του μίστερ μιούζικαλ Μπομπ Φόσι, δημιουργού...
Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Είναι γνωστό πως για αρκετά χρόνια, από το ξεκίνημα της...
Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ....
Περισσότερα στα Αρθρα μας

Πολυ-ψηφισμένα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Αλλες κατηγορίες και νέα

Υψηλότερη αξιολόγηση

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Κι άλλες ειδήσεις