Γιορτάζουν ο Κωσταντίνος, η Κωσταντίνα και η Ελένη

Κοινή Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις Ανηλίκων 116000

Γενικά : Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Missing Children Europe και τα μέλη της από την Ελλάδα και το Βέλγιο, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Child Focus, αντίστοιχα, διοργάνωσαν σήμερα στην Αθήνα την 1η Ευρωπαϊκή Συνάντηση με θέμα «Εξαφανίσεις Ανηλίκων: Αντιμετωπίζοντας το Πρόβλημα». Στα πλαίσια της συνάντησης παρουσιάστηκε από την κα. Margarita Barroso για πρώτη φορά η Κοινή Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις Ανηλίκων 116000, η οποία και ενεργοποιήθηκε σε ζωντανή σύνδεση με το Τηλεφωνικό Κέντρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Καρέα Αττικής. Η Συνάντηση τελούσε υπό την αιγίδα του Έλληνα Υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του Βέλγου Πρέσβη στην Ελλάδα κ. Pierre Vaesen. Σε αυτήν συμμετείχαν περισσότεροι από 50 εξειδικευμένοι επιστήμονες από 12 διαφορετικά Ευρωπαϊκά κράτη. Παράλληλα ανακοινώθηκε η έναρξη πανευρωπαϊκής καμπάνιας που θα αφορά στην γραμμή 116000 και σαν στόχο θα έχει την ενημέρωση των Ευρωπαίων πολιτών για αυτή.

Κατά την διάρκεια της Συνάντησης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας βράβευσε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και προσωπικά τον επικεφαλής κ. Μάνο Σφακιανάκη, για την καθοριστική συνεισφορά του Τμήματος και του ίδιου προσωπικά στην επιτυχή εξιχνίαση εγκλημάτων κατά των παιδιών με την χρήση της τεχνολογίας.

Η Κοινή Ευρωπαϊκή Γραμμή 116000 αποτελεί αποτέλεσμα της σχετικής Απόφασης που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 15 Φεβρουαρίου 2007. Έναν χρόνο μετά, μόνο 8 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέθεσαν σε αξιόπιστες οργανώσεις της χώρας τους την Κοινή Ευρωπαϊκή Γραμμή 116000. Η ενεργοποίηση του 116000 από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» καθιστά την Ελλάδα το δεύτερο κράτος μέλος που έχει θέσει σε λειτουργία την Γραμμή. Το πρώτο κράτος στην Ευρώπη που ενεργοποίησε την Γραμμή είναι η Ουγγαρία και η Οργάνωση «Kek Vonel». Στην Ελλάδα η Γραμμή εκχωρήθηκε στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η διαδικασία ενεργοποίησης της Γραμμής είναι επί του παρόντος σε εξέλιξη από ακόμα 6 κράτη μέλη.

Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι ο ΟΤΕ αποτελεί χορηγό της Γραμμής 116000. Αναλυτικότερα, ο ΟΤΕ αποτελεί έναν από τους πιο μακροχρόνιους υποστηρικτές του Οργανισμού «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», στηρίζοντας εδώ και 10 χρόνια, τη λειτουργία της Εθνικής Γραμμής Υποστήριξης για τα παιδιά SOS 1056. Αποδεικνύοντας έμπρακτα την κοινωνική του ευαισθησία, σήμερα διευρύνει τη συνεργασία του με τον Οργανισμό, υποστηρίζοντας, πλέον και την ενεργοποίηση και λειτουργία, στο δίκτυο ΟΤΕ, του Σύντομου Κωδικού 116000, της υποστηρικτικής γραμμής για τις εξαφανίσεις ανηλίκων.


«Γνωρίζουμε όλοι ότι το 70% των παιδιών θυμάτων αρπαγής που βρίσκονται δολοφονημένα, είναι νεκρά από τις 3 πρώτες ώρες και 90% μέσα στις πρώτες 24 ώρες μετά την εξαφάνισή τους. Η άμεση αντιμετώπιση και ο χειρισμός των περιστατικών εξαφάνισης με την χρήση εξειδικευμένων μέσων και τεχνολογιών κρίνετε απλά επιβεβλημένη», τόνισε η κα. Margaritta Barroso, Ανεξάρτητο Μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Missing Children Europe. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Κοινή Ευρωπαϊκή Γραμμή 116000 προσφέρει την δυνατότητα να σώσουμε παιδιά που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο. Δεν υπάρχει καμία βάσιμη δικαιολογία για να μην ενεργοποιηθεί άμεσα η 116000 σε κάθε κράτος μέλος της Ευρώπης»

Στην Ευρώπη σήμερα όπου δεν υπάρχουν σύνορα η συντονισμένη αντιμετώπιση και ο χειρισμός των περιστατικών φυγών, αρπαγών, εξαφανίσεων, απαγωγών παιδιών αποτελεί μονόδρομο. Η Γραμμή 116000 έρχεται να προστεθεί στα ήδη αρκετά «εργαλεία» που διαθέτουμε για την αντιμετώπιση του προβλήματος σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο.
«Όλα τα παραπάνω εξηγούν γιατί όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Missing Children Europe είχαν την πρωτοβουλία και προώθησαν έντονα την ιδέα υλοποίησης της Γραμμής 116000» σημείωσε ο κ. Francis Herbert, Γενικός Γραμματέας του Missing Children Europe. Παράλληλα ανακοινώθηκε το νέο ετήσιο πρόγραμμα, το οποίο σαν στόχο θα έχει:

1. Την Εκχώρηση της Γραμμής 116000 από κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Εθνική Ρυθμιστική Αρχή του στην εκάστωτε εθνική οργάνωση.

2. Την Ενημέρωση των Ευρωπαίων πολιτών για την ενεργοποίηση τη Γραμμής 116000 και της λειτουργίας της με ιδιαίτερη έμφαση στους γονείς που ταξιδεύουν συχνά.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Προγράμματος Daphne, ενώ τον συντονισμό θα αναλάβει το Missing Children Europe με την συμμετοχή των 11 εθνικών μελών του.

Missing Children Europe (www.missingchildreneurope.eu) είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά. Την αντιπροεδρία κατέχει «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Εκπροσωπεί 21 ΜΚΟ από 15 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι βασικοί στόχοι του Missing Children Europe είναι:

• Η Προώθηση καλών πρακτικών ανάμεσα στα μέλη
• Η Εκπροσώπηση των μελών σε Ευρωπαϊκά Ιδρύματα και Φορείς
• Η Υλοποίηση ευρωπαϊκών «εργαλείων» για την αντιμετώπιση των φαινομένων της Εξαφάνισης και Εκμετάλλευσης των παιδιών
• Η Συνεργασία με άλλες οργανώσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο συμπεριλαμβανομένου και του Εθνικού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά «International Centre for Missing and Exploited Children» (ICMEC), που εδρεύει στην Washington των Η.Π.Α.Για να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο σε αυτό το άρθρο και να το αναφέρετε / εμφανίσετε στο δικό σας blog/ιστολόγιο, website, άρθρο ή όπου αλλού θέλετε, μπορείτε να κάνετε copy & paste τον παρακάτω HTML κώδικα:Θα εμφανίζεται ως εξής: Κοινή Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις Ανηλίκων 116000Σχετικές Θεματικές Ενότητες

Θέματα γενικού ενδιαφέροντοςΤεχνολογία και Επιστήμες
Συντάκτης: LavantiS
Αναγνώσεις: 2136
Εκτύπωση Εκτύπωση

Βαθμολογία άρθρου:

Μέση βαθμολογία: 4 / 5
Αριθμός Ψήφων: 3

Παρόμοια θέματα

Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ....
Συναγερμός για εκρηκτικά σε πτήση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Συναγερμός για εκρηκτικά σε πτήση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Συναγερμός σήμανε το πρωί στο διεθνή αερολιμένα της Αθήνας...
Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές Η "Ανταποδοτική Ανακύκλωση" και η...
Περισσότερα για Γενικά

Δημοφιλέστερα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
..Τα πιο δημοφιλή

Δημοσιεύτηκαν πρόσφατα

Sweet Charity στο θέατρο Badminton Sweet Charity στο θέατρο Badminton Το αριστούργημα του μίστερ μιούζικαλ Μπομπ Φόσι, δημιουργού...
Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Είναι γνωστό πως για αρκετά χρόνια, από το ξεκίνημα της...
Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ....
Περισσότερα στα Αρθρα μας

Πολυ-ψηφισμένα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Αλλες κατηγορίες και νέα

Υψηλότερη αξιολόγηση

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Κι άλλες ειδήσεις