Ματθαίος Γιαννούλης και Λευτέρης Βαζαίος συλλαμβάνονται για κοκαϊνη

Kουτσομπολιά : Κατινιές και Gossip!

Ματθαίος Γιαννούλης και Λευτέρης Βαζαίος συλλαμβάνονται για κοκαϊνη - Kουτσομπολιά

«Πρόκειται για μπελά, παιδιά...». Με αυτή τη διφορούμενη φράση μπήκαν χθες οι δύο γνωστοί τραγουδιστές στο γραφείο της Εισαγγελίας Πειραιά, ενώ κατά την έξοδό τους προτίμησαν να τηρήσουν σιγή, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Κατά την προσαγωγή τους στην Εισαγγελία, πάντως, οι Ματθαίος Γιαννούλης και Λευτέρης Βαζαίος φαίνονταν ιδιαίτερα προβληματισμένοι. Οση ώρα παρέμειναν εκεί, μάλιστα, κρατούσαν επίμονα κατεβασμένο το κεφάλι.


Αντιθέτως, εριστικός απέναντι στους εκπροσώπους του Τύπου ήταν ο 34χρονος οδηγός των δύο καλλιτεχνών και συγκατηγορούμενός τους, ο άνθρωπος δηλαδή που επιχείρησε να τους αποστείλει στη Νάξο την ποσότητα ναρκωτικών που, εντέλει, εντοπίστηκε από τους λιμενικούς. Ο νεαρός είχε προσαχθεί δύο ώρες νωρίτερα από τους τραγουδιστές. Ηταν δε, ο μόνος από τους κατηγορουμένους που είχε κοντά του άτομα του συγγενικού περιβάλλοντος.

Οι δύο τραγουδιστές πέρασαν το κατώφλι της Εισαγγελίας λίγα λεπτά μετά τις 6.00 το απόγευμα, ενώ για την προσαγωγή τους δεν πάρθηκαν από τους λιμενικούς ιδιαίτερα μέτρα προστασίας. Συνοδεύονταν από δύο άνδρες και ήταν δεμένοι με χειροπέδες (περασμένη στο αριστερό χέρι του ενός και στο δεξί του άλλου), που τις έκρυβαν με ένα μπουφάν.

Γιαννούλης Βαζαίος κατά την προσαγωγή τους


Η σιβυλλική φράση που εκστόμισαν θα μπορούσε να ερμηνευτεί πολλαπλά: είτε ότι έμπλεξαν στα ναρκωτικά είτε ότι τους έμπλεξε ο οδηγός τους. Ωστόσο, τίποτα από τα δύο δεν επιβεβαιώθηκε αργότερα.

Στο γραφείο της Εισαγγελίας παρέμειναν για μία ώρα και, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχτηκαν ότι έκαναν περιστασιακή χρήση ναρκωτικών. Εντούτοις, φαίνεται ότι όσα ισχυρίστηκαν δεν έπεισαν τον εισαγγελικό λειτουργό, αφού άσκησε σε βάρος τους δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ηθική αυτουργία σε αγορά, κατοχή και προσπάθεια αποστολής ναρκωτικών. Κακουργηματικού βαθμού, επίσης, ήταν και η δίωξη σε βάρος του 34χρονου οδηγού για αγορά, κατοχή και προσπάθεια αποστολής ναρκωτικών.

Ολοι οι κατηγορούμενοι, αμέσως μετά την άσκηση δίωξης, ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή, που ανέλαβε την υπόθεσή τους, σήμερα το μεσημέρι. Ως τότε παραμένουν κρατούμενοι στο κεντρικό κτίριο της υπηρεσίας του Λιμενικού. Τελικά, αφέθηκαν ελεύθερη με εγγύηση 3.000 ευρώ ο καθένας και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Ανάσταση βυθισμένοι στον κόσμο των παραισθήσεων της κοκαΐνης σκόπευαν να κάνουν οι δύο γνωστοί, στις πίστες της νύχτας, τραγουδιστές. Τα σχέδιά τους, όμως, ανατράπηκαν όταν η Μίρκα, ο εκπαιδευμένος στην ανεύρεση ναρκωτικών σκύλος του Λιμενικού, εντόπισε το δέμα με τη σκόνη του θανάτου.

Ετσι, ο Ματθαίος Γιαννούλης και ο Λευτέρης Βαζαίος, αφού συνελήφθησαν ξημερώματα στη Νάξο, καθώς τις τελευταίες μέρες περιοδεύουν, οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στην Εισαγγελία Πειραιά και σύντομα θα κάτσουν στο σκαμνί ως κατηγορούμενοι.
Η νέα υπόθεση, που αναδεικνύει και πάλι το θέμα της χρήσης ναρκωτικών στον κόσμο της showbiz, άρχισε να εκτυλίσσεται στις 5.00 το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας, όταν οι άνδρες του Λιμενικού, με τη βοήθεια της εκπαιδευμένης σκυλίτσας, εντόπισαν ασυνόδευτο δέμα στην αποθήκη πλοίου, με προορισμό τη Νάξο. Μέσα στο πακέτο βρέθηκε πλαστική σακούλα με κοκαΐνη, σε μορφή βράχου, μεικτού βάρους 7,8 γραμμαρίων.

Ειδικότερα, το δέμα (μια πακεταρισμένη, πράσινη χαρτοσακούλα) ανέφερε ως τόπο προορισμού την Καπνόπολη Νάξου και ως παραλήπτη το όνομα «Βαζαίος». Στη σακούλα υπήρχε κουτί με πορτοκαλί παπούτσια και τρεις καλοκαιρινές ανδρικές μπλούζες, σε μια από τις οποίες βρέθηκε κρυμμένη η κοκαΐνη.

Αμέσως, η υπηρεσία τέθηκε σε συναγερμό και λίγο αργότερα ο αποστολέας εντοπίστηκε και συνελήφθη. Απολογούμενος ο 34χρονος, είπε ότι τον τελευταίο χρόνο εργαζόταν ως προσωπικός οδηγός στους τραγουδιστές Βαζαίο και Γιαννούλη και ότι έστειλε την κοκαΐνη στη Νάξο ύστερα από τηλεφώνημά τους, στο οποίο του είπαν να αγοράσει το ναρκωτικό από την Αθήνα και να τους το στείλει. Μετά το τηλεφώνημα, ο οδηγός πήγε στην Αγία Βαρβάρα, όπου συναντήθηκε με Αλβανό μικρέμπορο της περιοχής και αγόρασε την ποσότητα του ναρκωτικού αντί 400 ευρώ. Γνώριζε δε, μόνο το μικρό όνομα («Μανόλης») με το οποίο ο λαθρέμπορος κυκλοφορούσε στη Ελλάδα. Οπως είπε, ο Αλβανός τού ήταν γνωστός, αφού για λογαριασμό των δυο τραγουδιστών είχε αγοράσει απ’ αυτόν άλλες δύο φορές την ίδια περίπου ποσότητα κοκαΐνης.

Κατά την εξέτασή του, ο 34χρονος οδηγός εμφανίστηκε αρκετά πρόθυμος και λεπτομερής. Είπε στους λιμενικούς πως γνώρισε τους δυο καλλιτέχνες όταν τραγουδούσαν σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της Πέτρου Ράλλη και τους εξομολογήθηκε ότι είχε γίνει «το παιδί για όλα τα θελήματά» τους. Προκειμένου, δε, να διευκολύνει το έργο τους, έδωσε και τον αριθμό του τηλεφώνου μέσω του οποίου έκανε τις συνεννοήσεις με τον Αλβανό λαθρέμπορο. Ωστόσο, το τηλέφωνο δεν λειτουργούσε και έτσι ο αλλοδαπός τροφοδότης δεν εντοπίστηκε.

Κατόπιν τούτου, οι λιμενικοί ειδοποίησαν τους συναδέλφους τους στη Νάξο, οι οποίοι με τη σειρά τους εντόπισαν και συνέλαβαν τους δυο τραγουδιστές, μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, έξω από μπαράκι της παραλίας της Χώρας.
Ελεύθεροι με εγγύηση οι Βαζαίος και Γιαννούλης - 24.4.2008

Στις κακοτοπιές της νύχτας, το εξαντλητικό ωράριο των καλλιτεχνών, τα βρόμικα κυκλώματα που δρουν μόλις πέσει το σκοτάδι, αλλά και στον... αδύναμο χαρακτήρα τους έριξαν την ευθύνη για την ολέθρια σχέση τους με την κοκαΐνη οι Λευτέρης Βαζαίος και Ματθαίος Γιαννούλης.

Απολογούμενοι χθες επί μία και πλέον ώρα ενώπιον του ανακριτή Πειραιά για τις κακουργηματικές πράξεις της ηθικής αυτουργίας σε αγορά, κατοχή και προσπάθεια αποστολής ναρκωτικών, οι δύο τραγουδιστές προσπάθησαν να πείσουν ότι δεν συντρέχουν λόγοι προφυλάκισης αφού, όπως είπαν, τα 7,8 γραμμάρια που επιχείρησε να τους στείλει ο 33χρονος οδηγός τους προορίζονταν για δική τους χρήση κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους στη Νάξο.

Οι ισχυρισμοί τους έπεισαν, καθώς λίγη ώρα αργότερα τόσο οι ίδιοι όσο και ο συνεργάτης τους αφέθηκαν ελεύθεροι καταβάλλοντας εγγύηση 3.000 ευρώ και με τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

«Ηταν μια περιπέτεια, μια κακιά στιγμή που έληξε. Πλέον είμαστε εδώ, δυνατοί» ήταν τα πρώτα λόγια του καλλιτεχνικού διδύμου κατά την έξοδό του από το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά.

Δηλώσεις Ματθαίου Γιαννούλη & Βαζαίου για τη κοκαϊνη


Οι cult τραγουδιστές δεν παρέλειψαν να αφιερώσουν το νέο τους τραγούδι με τίτλο «Σκάσε» σ’ εκείνους που έσπευσαν να τους... κακολογήσουν, να απειλήσουν μέσω του δικηγόρου τους Γιώργου Παπαδάκη με αγωγές και μηνύσεις τα ΜΜΕ, που «δεν τους σεβάστηκαν», και να τονίσουν εμφανιζόμενοι σε τηλεοπτική εκπομπή ότι δεν έχουν σχέση με την κοκαΐνη...

Τα αντίθετα είχαν βέβαια ισχυριστεί απολογούμενοι στις λιμενικές αρχές μία ημέρα νωρίτερα. «Ούτε είμαστε έμποροι ούτε έχουμε διακινήσει ναρκωτικά» υποστήριξαν, δηλώνοντας περιστασιακοί χρήστες κοκαΐνης.

«Τον τελευταίο χρόνο είμαι περιστασιακός χρήστης κοκαΐνης. Λόγω των αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων και προσωπικών οικογενειακών προβλημάτων που αντιμετωπίζω, περιέπεσα πάλι στο σφάλμα της χρήσης» υποστήριξε ο Λευτέρης Βαζαίος και συνέχισε: «Αυτές τις μέρες βρισκόμουν στη Νάξο σε καλλιτεχνική περιοδεία με τον Γιαννούλη και είχαμε εξαντλητικό πρόγραμμα. Κάναμε το ολέθριο λάθος να επικοινωνήσουμε με αυτόν που μας προμήθευε κοκαΐνη (σ.σ.: τον οδηγό) και να του ζητήσουμε να μας στείλει 4-5 γραμμάρια, ποσότητα που θα μας έφτανε έως το Σάββατο που θα επιστρέφαμε».

Οπως υποστήριξε στη συνέχεια ο Βαζαίος, ο οδηγός έστειλε μεγαλύτερη ποσότητα, κάτι για το οποίο -όπως είπε- τους ενημέρωσε, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν.

«Δυστυχώς, ο χώρος των καλλιτεχνών είναι επικίνδυνος και σε οδηγεί πολλές φορές, όταν είσαι αδύναμος, σε τραγικά λάθη για να μπορέσεις να επιβιώσεις στα βρόμικα κυκλώματα της νύχτας» κατέληξε ο καλλιτέχνης.

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και η απολογία του Ματθαίου Γιαννούλη, ο οποίος παραδέχτηκε ότι στο παρελθόν ήταν περιστασιακός χρήστης κοκαΐνης, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι τον τελευταίο καιρό είχε ξεκόψει εξαιτίας του ότι είχε υποβληθεί σε επέμβαση στην καρδιά.

«Τις τελευταίες μέρες αντιμετώπιζα ατονίες λόγω υπερκόπωσης. Ενιωθα, λοιπόν, αδύναμος να ανταποκριθώ στις καλλιτεχνικές μου υποχρεώσεις. Δεν μπορούσα ούτε να φάω και μπήκα στον πειρασμό, μαζί με τον Βαζαίο, που και αυτός είναι περιστασιακός χρήστης, να παραγγείλουμε δύο δόσεις» είπε χαρακτηριστικά ο Ματθαίος Γιαννούλης. Σημειώνεται ότι οι τραγουδιστές αποποιήθηκαν οποιαδήποτε επαγγελματική σχέση με τον 33χρονο οδηγό τους, παρουσιάζοντάς τον απλώς και μόνο σαν προμηθευτή τους.

«Το έκανα μόνο και μόνο για να μη με διώξουν από τη δουλειά» αντέτεινε ο νεαρός οδηγός, ο οποίος όπως είπε είχε αγοράσει κοκαΐνη για τους Βαζαίο και Γιαννούλη άλλες δύο φορές και μάλιστα από τον ίδιο Αλβανό έμπορο.

«ΚΕΛΕΥΣΤΗΣ» ΜΙΡΚΑ
Η σκυλίτσα που... δεν χάνει γραμμάριο

Η «κελευστής» Μίρκα, μια πανέμορφη σκυλίτσα (ράτσας Μαλινουά), στα έξι της χρόνια έχει εξελιχτεί σε ένα από τα καλύτερα λαγωνικά του Λιμεναρχείου Πειραιά... Από τη μουσούδα του ειδικά εκπαιδευμένου για εντοπισμό ναρκωτικών τετραπόδου δεν ξέφυγε ούτε... γραμμάριο ουσίας! Στα χρόνια της θητείας της στο Λιμενικό η αξία των ναρκωτικών που έχει εντοπίσει ανέρχεται στα 2.000.000 ευρώ! Στις μεγάλες επιτυχίες της είναι ο εντοπισμός 25 κιλών χασίς σε πλοίο με προορισμό τη Ρόδο, καθώς και ο η ανεύρεση, πριν από λίγες εβδομάδες, οχτώ κατεργασμένων πλακών χασίς, συνολικού βάρους τεσσάρων κιλών, σε επιβατικό πλοίο με προορισμό τη Σητεία. 

Βαζαίος - Γιαννούλης
Ενα cult (αντρικό) ντουέτο με πάθος για μουσική, αλλά και ποδόσφαιρο...

Η παροιμία «κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι» αντιπροσωπεύει πλήρως το τραγουδιστικό δίδυμο Ματθαίος Γιαννούλης - Λευτέρης Βαζαίος. Η τελευταία τους δισκογραφική δουλειά, όμως, με τίτλο «Θα το ρίξω έξω», φαίνεται πως ήταν προφητική...

Πριν από πολλά χρόνια οι δύο καλλιτέχνες αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, κατορθώνοντας, εντέλει, να συνθέσουν το «καλτ» αντρικό ντουέτο με τους πολλούς θαυμαστές. Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι τραγουδούν νησιώτικα. Ωστόσο, το ρεπερτόριο που τους ανέδειξε περιλαμβάνει διάφορα σουξέ «περιθωριακού τύπου, με σεξουαλικά κυρίως υπονοούμενα», όπως ισχυρίζονται οι αυστηροί κριτές τους. Χαρακτηριστικότερα από αυτά: «Θα βρω άλλη γκόμενα», «Αμα τη χωρίσω, θα σε προτιμήσω», «Κοριτσάρα μου, για σένα όλα τα λεφτά» και η περίφημη «Πιτσιρίκα».

Το «μυαλό», λένε οι... παροικούντες, είναι ο Ματθαίος Γιαννούλης, ο οποίος ήταν γνωστός και πριν από τη δημιουργία του πετυχημένου ντουέτου με τον Λευτέρη Βαζαίο. Ο Γιαννούλης (που κατάγεται από τον όμορφο Απείρανθο της Νάξου) είχε τα πρώτα του νησιώτικα ακούσματα από τον θείο του, Γιώργο Γιαννούλη, που συνέθετε παραδοσιακά κυκλαδίτικα τραγούδια.

Στη συνέχεια, γίνεται μαθητής του μεγάλου Γιώργου Κόρου και παράλληλα σπουδάζει φωνητική στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Είναι η εποχή που διδάσκεται λαούτο, κιθάρα, μπουζούκι και αρμόνιο. Κάνει εμφανίσεις ως επαγγελματίας σε αθηναϊκά μαγαζιά, αλλά οι πόρτες των δισκογραφικών εταιρειών μένουν ερμητικά κλειστές για εκείνον. Αναγκάζεται να ηχογραφήσει μόνος του, με ερασιτεχνικό τρόπο, σειρά τραγουδιών, που «περνούν» από στόμα σε στόμα και γίνονται επιτυχίες. Ετσι, τον ανακαλύπτει η Spot Music και αναλαμβάνει την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου, με νησιώτικα τραγούδια.

Ο Λευτέρης Βαζαίος κρατούσε πάντα χαμηλό προφίλ. Προτού συνδέσει το όνομά του με τον Γιαννούλη, ήταν απλώς ένας τραγουδιστής που αναζητούσε την τύχη του μέσα από τη νησιώτικη μουσική.

Το πάθος για το ποδόσφαιρο φαίνεται πως έφερε κοντά τους δύο καλλιτέχνες, κι ας ήταν οι προτιμήσεις τους εκ διαμέτρου αντίθετες... Ο Βαζαίος είχε φροντίσει να διαδώσει τη μεγάλη του αγάπη για τον Ολυμπιακό και ο Γιαννούλης δήλωνε οπαδός της ομάδας της λεωφόρου. Εντέλει, η πειραϊκή ομάδα κέρδισε τον... αγώνα και προέκυψε το τραγούδι: «Αντε γεια, άντε γεια και τα δυο στον Πειραιά».

Πρόσφατα οι δύο τραγουδιστές κυκλοφόρησαν το νέο τους CD, με το γενικό τίτλο «Θα το ρίξω έξω».


Πηγή: Espresso - Superstart

Σχετικά άρθρα:
Σύλληψη παρουσιαστή - μοντέλου για ηρωίνη και κοκαίνη
Έμποροι ναρκωτικών με ηλεκτρικά αναπηρικά καρότσια!
Put the Drugs down! κυρ αστυνόμε, μου έκλεψαν την φούντα!
Πού ειδικεύεται κάθε Ευρωπαίος στο έγκλημα!

 
Για να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο σε αυτό το άρθρο και να το αναφέρετε / εμφανίσετε στο δικό σας blog/ιστολόγιο, website, άρθρο ή όπου αλλού θέλετε, μπορείτε να κάνετε copy & paste τον παρακάτω HTML κώδικα:Θα εμφανίζεται ως εξής: Ματθαίος Γιαννούλης και Λευτέρης Βαζαίος συλλαμβάνονται για κοκαϊνηΣχετικές Θεματικές Ενότητες

Κατινιές και Gossip!Θέατρο - Κινηματογράφος - ΤηλεόρασηΘέματα γενικού ενδιαφέροντοςΜουσικά νέα - Συναυλίες - ΔισκογραφίαΝέα και Περίεργα
Συντάκτης: LavantiS
Αναγνώσεις: 15538
Εκτύπωση Εκτύπωση

Βαθμολογία άρθρου:

Μέση βαθμολογία: 4,56 / 5
Αριθμός Ψήφων: 16

Παρόμοια θέματα

Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Είναι γνωστό πως για αρκετά χρόνια, από το ξεκίνημα της...
Τραβούσε βίντεο την γυμνή Σαμπρίνα στο σολάριουμ [video] Τραβούσε βίντεο την γυμνή Σαμπρίνα στο σολάριουμ [video] Πραγματικά απίστευτη είναι η κατάσταση στην οποία βρέθηκε η...
Κόλιν Φάρελ: Γιατί δεν κάνω μόνιμες σχέσεις με γυναίκες Κόλιν Φάρελ: Γιατί δεν κάνω μόνιμες σχέσεις με γυναίκες Στην τελευταία του ταινία, The Lobster, ο Κόλιν Φάρελ...
Περισσότερα για Kουτσομπολιά

Δημοφιλέστερα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
..Τα πιο δημοφιλή

Δημοσιεύτηκαν πρόσφατα

Sweet Charity στο θέατρο Badminton Sweet Charity στο θέατρο Badminton Το αριστούργημα του μίστερ μιούζικαλ Μπομπ Φόσι, δημιουργού...
Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Είναι γνωστό πως για αρκετά χρόνια, από το ξεκίνημα της...
Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ....
Περισσότερα στα Αρθρα μας

Πολυ-ψηφισμένα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Αλλες κατηγορίες και νέα

Υψηλότερη αξιολόγηση

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Κι άλλες ειδήσεις