Γιορτάζει ο Σάββας

Όταν η Νεράιδα γίνεται ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Γενικά : Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Η Μαρία Γούσιου, γνωστή για το best seller μυθιστόρημά της, ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΡΑΙΔΕΣ, αλλά και για τα Εργαστήρια και Σεμινάρια Συγγραφικής Τέχνης που διδάσκει εδώ και τρία χρόνια στην Ελλάδα, επιστρέφει με ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ και σκοπό της έχει να μας αφυπνίσει.

«Το να βρίσκεσαι με το σώμα κάποιου είναι το πιο εύκολο πράγμα στην εποχή μας πια.

Το να βρεθείς με την ψυχή του, αλλά και την αυθεντικότητα της δικής σου ψυχής, είναι η μαγκιά»


Ένα καινούριο best seller μυθιστόρημα ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ που εμπνέει, φροντίζει και σέβεται τον κάθε αναγνώστη χωριστά, αποκαλύπτοντας του τις προσωπικές του αλήθειες.

Μέσα από τις σελίδες του παρακολουθούμε την πορεία ενός ανθρώπου που κατάφερε να αναγεννηθεί, και αναπόφευκτα οδηγούμαστε στην καλυτέρευση της δικής μας ζωής, γιατί το να ζεις αληθινά δεν σου επιτρέπει ούτε να υποκρίνεσαι, ούτε να υποδύεσαι.

Έτσι τις νύχτες που η βροχή επιστρέφει, η Μάνια, κάτω από τα σκεπάσματα του κρεβατιού της γυμνή, ακούει τις σταγόνες να προσγειώνονται ανέμελα και τολμά να θυμάται ποια είναι και τι είναι, δίχως να νοιώθει τύψεις.

Μια ταλαντούχα ζωγράφος, που τα πινέλα της φανερώνουν όσα κρύβονται πάνω στα γυμνά σώματα, που άλλοτε σου γυρνούν την πλάτη και άλλοτε είναι παντοτινά εκεί. Μια γυναίκα που επιτρέπει στο συναίσθημα να κάνει την λογική της σοφότερη. Ένας άνθρωπος που κοιτά στο βάθος της ψυχής του, γιατί τελικά αυτή η πράξη οδηγεί στην ελευθερία και την ολοκλήρωση. Μια ύπαρξη που συνειδητοποιεί, πως αποκλείεται κάτι τόσο φυσιολογικό, τόσο αναπόφευκτο και παγκόσμιο, όπως το τέλος μιας σχέσης, ή ακόμη και ο θάνατος, να αποτελούν συμφορά.

Γνωρίζει πως οι άνδρες διαθέτουν το όργανο της ηδονής, όπως αναγνωρίζει επίσης, ότι από μόνο του δεν αρκεί να γοητέψει ή να απογοήτεψει μια γυναίκα. Τα ανθρώπινα κορμιά γι’ αυτήν είναι ένας τόπος με πολλά τοπία, και το μεγαλύτερο ταλέντο τους να διδάσκουν και να διδάσκονται την αγάπη.

Το βιβλίο εστιάζεται σε ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν τη ζωή μας. Το βάρος πέφτει στους ώμους της βασικής ηρωίδας. Η Μάνια εκτίθεται, αφουγκράζεται και βιώνει τις συνέπειες των επιλογών και αδυναμιών της ανθρώπινης φύσης της για λογαριασμό όλων των αναγνωστών.

Αυτή είναι που απομακρύνεται από τον εαυτό της γιατί θέλει να είναι αληθινή, κι έτσι αρχίζει από την αρχή.

Αναγεννιέται.

Άλλωστε η ψυχή ως ευαίσθητη πνευματική ουσία, που αποτελεί και την αιτία της ζωής μας, η ψυχή μας… κάτι το τόσο δυνατό μα συνάμα και τόσο εύθραυστο, χρειάζεται πολύ φροντίδα, συνεχή επαγρύπνηση, λεπτούς χειρισμούς και Έρωτα για να λάμψει. Χρειάζεται γλυκόλογα, αλλά κυρίως αλήθειες για να καταφέρει να οδηγηθεί στον προορισμό της.

«Άνοιξε τις παλάμες σου και διάβασε τα απόκρυφα σημάδια τους.
Το ορμητικό ξέσπασμα της αλήθειας μετουσιώνεται πάντα σε τέχνη υψηλών αισθήσεων.
Κι όταν κάνεις τις σωστές επιλογές και πάψεις να σκορπίζεσαι,
τότε μόνο αφήνεσαι στο καλύτερο που υπάρχει και τότε απλά,… το ζεις!»
Κι όμως υπάρχουν Νεράιδες
Μυθιστόρημα από την συγγραφέα Μαρία Γούσιου

Η Μαρίνα, μία γυναίκα, ένας άνθρωπος της εποχής μας, δεν ζητούσε κάτι σπουδαίο ή υπερβολικό. Μόνο να εμφανιζόταν ξαφνικά μια νεράιδα από το πουθενά. Απρόσκλητη. Να την πλησίαζε για να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα.

Έπρεπε ωστόσο να γνωρίσει προηγουμένως τι σημαίνει να ερωτεύεσαι, να παιδεύεσαι, να παθιάζεσαι και να χάνεις το είναι σου μέσα σε συναισθήματα και περιπέτειες. Όπως όφειλε παράλληλα να βρει τον πραγματικό της εαυτό, να δώσει μια οριστική εξήγηση για τους ανθρώπους και τα πράγματα, αλλά και να ανακαλύψει πως δεν αρκεί – ούτε είναι απαραίτητο -- να ορκίζεσαι στο όνομα της αγάπης για να την έχεις.

Δυναμωμένη από δοκιμασίες και αποφασισμένη να ξεφύγει από τα αδιέξοδα, βρίσκει τον τρόπο να διεκδικήσει -- και στο τέλος να απολαύσει -- την προσωπική ευτυχία και την επαγγελματική επιτυχία που της αξίζει.

Έτσι, όταν θα αντικρίσει αληθινά το πρόσωπό της στον καθρέφτη, θ’ ανακαλύψει πως νεράιδες υπάρχουν, μονάχα όμως αν θέλεις, κι έχεις τα μάτια να τις δεις….

Το μυθιστόρημα αυτό είναι ένα σύγχρονο βιβλίο, που παρουσιάζει – με εξίσου σύγχρονη γραφή – τον κόσμο, τους ανθρώπους, τις σχέσεις, τα συναισθήματα και τα πάθη μας. Παρουσιάζει τους φόβου και τις ανασφάλειες μας, τα όνειρα, τα θέλω, τις ανάγκες, και τα κατορθώματά μας, αποτελώντας με αυτό τον τρόπο έναν οδηγό, για αναγνώστες που -- θέλουν και τολμούν -- να ανοιχτούν στις θάλασσες του εαυτού, της ζωής, και της καριέρας.

Αυτό το βιβλίο της Μαρίας Γούσιου, δείχνει πως από τα κοινά, καθημερινά, απλά και κάποτε ασήμαντα πράγματα, μπορεί να αναβλύσει η συγκίνηση, όταν η μυθιστοριογράφος είναι άτομο προικισμένο.

Πρόκειται για μια υπέροχη ξενάγηση που κρατάει τον αναγνώστη ευχάριστα ανήσυχο. Η στενή σύνδεση με την πραγματικότητα δίνει αυθεντικότητα στην αφήγηση, και η έμμεση ή άμεση αναφορά σε προσωπικά βιώματα, προσφέρει τη βαθύτερη εκείνη συγκίνηση, που μονάχα η εξομολόγηση επιτυγχάνει, με μια γλώσσα πλούσια και ζωντανή.

Το «Κι όμως υπάρχουν Νεράιδες» από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του σημείωσε εξαιρετικές πωλήσεις και απέσπασε θετικές κριτικές. Πρόκειται για ένα best seller

Βιογραφικό συγγραφέως

Η Μαρία Γούσιου γεννήθηκε στην Χαλάστρα Θεσσαλονίκης. Γράφει από παιδί, της αρέσει να ζωγραφίζει, απολαμβάνει τον χορό και είναι Eισηγήτρια Σεμιναρίων και Εργαστηρίων Συγγραφικής Τέχνης. Ξεκίνησε τις σπουδές της από τον τομέα των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Liberal Arts) και τις ολοκλήρωσε στην Μεγάλη Βρετανία, σπουδάζοντας Δημιουργική Γραφή και Λογοτεχνία (Creative Writing and Literature) στο Open University of England, στο Open College of the Arts, και στο Writer’s Bureau. Tο πρώτο μυθιστόρημά της, με τίτλο Κι όμως υπάρχουν Νεράιδες, σημείωσε μεγάλη επιτυχία από την πρώτη κιόλας στιγμή της κυκλοφορίας του, Το κορίτσι της βροχής, ήδη φιγουράρει κι αυτό στις λίστες των best-sellers.

Εργαστήρια & Σεμινάρια Συγγραφικής Τέχνης

Το ταλέντο, η όρεξη και το πάθος να ασχοληθείς με οτιδήποτε καλλιτεχνικό είναι απαραίτητο, όμως δεν είναι αρκετό. Όλοι οι καλλιτέχνες γνωρίζουν πως απαιτείτε εξάσκηση για την καλλιτεχνική τους έκφραση, απαιτούνται δοκιμές, πρόβες και εξειδικευμένη γνώση, που συμπεριλαμβάνει και τους συγγραφείς. Γι’ αυτό στα Εργαστήρια και στα Σεμινάρια Συγγραφικής Τέχνης μέσα από την μεταφορά εξειδικευμένης θεωρητικής γνώσης, αλλά και μέσα από τις πολυποίκιλες και ειδικά διαμορφωμένες συγγραφικές ασκήσεις, ο υποψήφιος, ή ο ανερχόμενος συγγραφέας μαθαίνει να εμπιστεύεται τον εαυτό του.

Μαθαίνει να εμπιστεύεται την γραπτή του έκφραση, όποια κι αν είναι αυτή: μυθιστόρημα, ποίημα, θεατρικό κείμενο, διήγημα ή παραμύθι, ανακαλύπτοντας το γιατί αυτός γράφει, αλλά και του πόσο εύκολα και καλά μπορεί να γράψει. Γιατί ο καλύτερος τρόπος για να γίνει κανείς συγγραφέας, ή να ανακαλύψει το συγγραφέα μέσα του είναι… να γράφει, επιτρέποντας όμως, στις λέξεις να τον ταξιδέψουν και να του αποκαλύψουν το μονοπάτι, αντί να τους επιβληθεί ο ίδιος.

Πληροφορίες: www.mariagousiou.gr
Για να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο σε αυτό το άρθρο και να το αναφέρετε / εμφανίσετε στο δικό σας blog/ιστολόγιο, website, άρθρο ή όπου αλλού θέλετε, μπορείτε να κάνετε copy & paste τον παρακάτω HTML κώδικα:Θα εμφανίζεται ως εξής: Όταν η Νεράιδα γίνεται ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣΣχετικές Θεματικές Ενότητες

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος
Συντάκτης: LavantiS
Αναγνώσεις: 6520
Εκτύπωση Εκτύπωση

Βαθμολογία άρθρου:

Μέση βαθμολογία: 3,66 / 5
Αριθμός Ψήφων: 3

Παρόμοια θέματα

Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ....
Συναγερμός για εκρηκτικά σε πτήση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Συναγερμός για εκρηκτικά σε πτήση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Συναγερμός σήμανε το πρωί στο διεθνή αερολιμένα της Αθήνας...
Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές Η "Ανταποδοτική Ανακύκλωση" και η...
Περισσότερα για Γενικά

Δημοφιλέστερα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
..Τα πιο δημοφιλή

Δημοσιεύτηκαν πρόσφατα

Sweet Charity στο θέατρο Badminton Sweet Charity στο θέατρο Badminton Το αριστούργημα του μίστερ μιούζικαλ Μπομπ Φόσι, δημιουργού...
Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Η Βίκυ Καγιά απέλυσε την μητέρα της! Είναι γνωστό πως για αρκετά χρόνια, από το ξεκίνημα της...
Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ....
Περισσότερα στα Αρθρα μας

Πολυ-ψηφισμένα

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Αλλες κατηγορίες και νέα

Υψηλότερη αξιολόγηση

Δεν βρέθηκαν προσφατες δημοσιεύσεις
Κι άλλες ειδήσεις