Γιορτάζει η Ευθαλία
  Αφιερώσεις-Requests
Πρόσφατες αφιερώσεις:
listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Νίκος από Πάτρα ζήτησε Χαμογέλα στα παλιά.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Αϊσουν από ΝΑρτακη ζήτησε Οσα νιωθω αργυρος.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program ΔΕΣΠΟΙΝΑ από Καστοριά ζήτησε Η αγάπη μας.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Ελένη ζήτησε Kygo-Here for you.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Theodora από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ζήτησε Νικόλας Λειβαδίτης - Μαρία Καλούδη - Για πόσο ακόμα;.

Διαβάστε κι ακούστε τις αφιερώσεις εδώ  Survey
Ποιον αγαπάς πιο πολύ;

Τη Μαμά;
..ή τον Μπαμπά;Αποτελέσματα
Αλλες Ψηφοφορίες

Αριθμός Ψήφων: 637557
Παρατηρήσεις 0


  Agenda


  Visit also  OnLine Shop
HotStation - Hot Shop - Δώρα για τους άλλους ή για σας - Cool HotStation gifts for yourself or your friends


  Μηνύματα - Shouts

Υπηρεσία ΜΟΝΟ για μέλη Σύνδεση ή Εγγραφή.


<<29 Οκτώβριος 200630 Οκτώβριος 200631 Οκτώβριος 2006>>

Θέμα: Λιζέτα Καλημέρη-Παντ. Θεοχαρίδης
Ωρα Εναρξης: 11:00 μμ
Διάρκεια: 02 ώρες(α) 30 λεπτά(ο)
Μέρος: Αίγλη-Γενί Χαμάμ
Κατηγορία: Μουσική
Συναυλίες - ζωντανές εμφανίσεις

Πρόσθετες λεπτομέρειες: Η Λιζέτα Καλημέρη και ο Παντελής Θεοχαρίδης εμφανίζονται την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στην ΑΙΓΛΗ –ΓΕΝΙ ΧΑΜΑΜ και παρουσιάζουν τα

΄΄Τραγούδια της Θεσσαλονίκης ΄΄

μαζί τους ο Χρήστος Μητρέντζης.

Μια διαδρομή από το χθες στο σήμερα, η οποία περιλαμβάνει τους πιο σημαντικούς σταθμούς της πορείας αγαπημένων Θεσσαλονικιών δημιουργών καθώς και τραγούδια που γράφτηκαν για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Την ενορχήστρωση των τραγουδιών υπογράφει ο Κώστας Ματσίγγος και την επιμέλεια του προγράμματος την έχει αναλάβει ο Γιάννης Τσολακίδης

Το πετρόκτιστο κτίσμα με τους δύο μεγάλους θόλους, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, στη συμβολή των οδών Κασσάνδρου και Αγίου Νικολάου, είναι το Γενί-Χαμάμ ή Αίγλη, όπως το ξέρουν οι Θεσσαλονικείς τα τελευταία 60 χρόνια. Πολυποίκιλη η χρήση του κατά το παρελθόν. Στα τέλη του 17ου αιώνα, στα χρόνια της τουρκοκρατίας και μέχρι τις αρχές του αιώνα μας λειτουργούσε ως λουτρό (χαμάμ). Υστερα από μια μακροχρόνια εγκατάλειψη, επαναλειτούργησε το 1936 ως θερινός και χειμερινός κινηματογράφος. Ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, παρέμεινε και πάλι κλειστό, μέχρι το 1991, οπότε μια ομάδα αρχιτεκτόνων ανέλαβε να το αποκαταστήσει.

Από το 1992 έως και σήμερα, το Αίγλη Γενί-Χαμάμ λειτουργεί ως μουσική σκηνή και όχι μόνο. Τα καλοκαίρια λειτουργεί ο θερινός κινηματογράφος στο μοσχοβολιστό κήπο του. Το χειμώνα όμως, το Αίγλη Γενί-Χαμάμ δεν είναι άλλο από τη γνωστή μουσική σκηνή, που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει το προσωπικό της στίγμα στη νυχτερινή ζωή της πόλης. Το πρόγραμμα που παρουσιάζεται κινείται στο χώρο της έντεχνης και της λαϊκής μουσικής, πάντα με "ζωντανές" εμφανίσεις από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

ΑΙΓΛΗ-ΓΕΝΙ ΧΑΜΑΜ- Θεσσαλονίκη
(Αγίου Νικολάου 3 & Κασσάνδρου)
τηλ. 2310-270016
 

ΝΕΑ εκδήλωση Εκτύπωση Ολες τις εκδηλώσεις την ημέρας


NuCalendar ©