Γιορτάζουν ο Ησαϊας και ο Χριστόφορος
  Αφιερώσεις-Requests
Πρόσφατες αφιερώσεις:
listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Νίκος από Πάτρα ζήτησε Χαμογέλα στα παλιά.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Αϊσουν από ΝΑρτακη ζήτησε Οσα νιωθω αργυρος.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program ΔΕΣΠΟΙΝΑ από Καστοριά ζήτησε Η αγάπη μας.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Ελένη ζήτησε Kygo-Here for you.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Theodora από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ζήτησε Νικόλας Λειβαδίτης - Μαρία Καλούδη - Για πόσο ακόμα;.

Διαβάστε κι ακούστε τις αφιερώσεις εδώ



  Survey
Ποιον αγαπάς πιο πολύ;

Τη Μαμά;
..ή τον Μπαμπά;



Αποτελέσματα
Αλλες Ψηφοφορίες

Αριθμός Ψήφων: 648498
Παρατηρήσεις 0


  Agenda


  Visit also



  OnLine Shop
HotStation - Hot Shop - Δώρα για τους άλλους ή για σας - Cool HotStation gifts for yourself or your friends


  Μηνύματα - Shouts

Υπηρεσία ΜΟΝΟ για μέλη Σύνδεση ή Εγγραφή.


<<21 Ιούλιος 200422 Ιούλιος 200423 Ιούλιος 2004>>

Θέμα: The Doors
Ωρα Εναρξης: 9:00 μμ
Διάρκεια: 00 ώρες(α) 00 λεπτά(ο)
Μέρος: Θέατρο Λυκαβηττού
Κατηγορία: Μουσική
Συναυλίες - ζωντανές εμφανίσεις

Πρόσθετες λεπτομέρειες: THE DOORS
(OF THE 21ST CENTURY)
RAY MANZAREK ,ROBΒΥ KRIEGER, IAN ASTBURY


Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα από τα μουσικά γεγονότα όχι βέβαια μόνο της χρονιάς, αλλά και των τελευταίων χρόνων. Η επιστροφή ενός από τα πλέον θρυλικά, επιδραστικά, εμπορικά, αγαπημένα συγκροτήματα ,όχι μόνο του ελληνικού κοινού, αλλά ολόκληρου του κόσμου. Το να αναφέρουμε τα κλασσικά κομμάτια που έχουν ηχογραφήσει είναι μάλλον περιττό, αφού είναι πασίγνωστα σε όλους. Για όσους όμως αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να υπάρξουν DOORS χωρίς τον Jim Morrison, η απάντηση είναι απλή. Η γενική επίδραση του θρύλου Jim Morrison πάντα ήταν καταλυτική, αλλά πολλοί ίσως να μην γνωρίζουν πως για το 90% της μουσικής των DOORS υπεύθυνοι ήταν οι συνθέτες Manzarek/Krieger, ενώ ο Morrison ήταν υπεύθυνος κυρίως για τους στίχους. Οσο για το κενό στην φωνή και τη σκηνική παρουσία δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη λύση από τον Ian Astbury. O πρώην αρχηγός/τραγουδιστής των Cult, δέχθηκε την πρόταση των Manzarek-Krieger πριν από δύο χρόνια, όταν πολλοί τους πίεζαν να επανεμφανιστούν έστω και για μία φορά ακόμα μαζί για να παρουσιάσουν τα τραγούδια τους. Δεν είναι μόνο η εμφάνιση του Astbury που παραπέμπει στον εκλιπόντα Lizard King, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύει τα ιστορικά αυτά κομμάτια. Η πληθωρική σκηνική του παρουσία είναι γνωστή από τις μέρες των Cult και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις γι΄αυτή. Οσο δε για τον έταιρο της παρέας John Densmore οι ίδιοι δήλωσαν πρόσφατα σε συνέντευξή τους στο περιοδικό Uncut πως σοβαρά προβλήματα υγείας δεν του επιτρέπουν να επιστρέψει στις περιοδείες.

Αν αναρωτιέστε τι παίζουν οι DOORS στις εμφανίσεις τους η απάντηση είναι μάλλον εύκολη. Όλα τα κομμάτια που τους έκαναν αυτό που είναι, από το Light My Fire μέχρι και το L.A. Woman,από το The End μέχρι το Riders On The Storm.Μία όσο το δυνατόν πληρέστερη (αφού για πλήρη θα έπρεπε να παίζουν ένα ολόκληρο 24ωρο…) αναδρομή μιάς καριέρας που παραμένει ενεργή και ζωντανή για έναν και μοναδικό λόγο-τα τραγούδια αυτά καθαυτά παιγμένα από τους βιρτουόζους Manzarek (το αρμόνιο-μπάσο του έχει μείνει στην ιστορία) / Krieger (με την κιθάρα που μιλάει..) και τους Angelo Barbera-μπάσο και Ty Dennise-ντραμς. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως οι δίσκοι τους εξακολουθούν να αγοράζονται από όλες τις γενιές και κυρίως από τις νεώτερες. Εξ’ άλλου ποιο άλλο γκρουπ έχει επηρεάσει περισσότερο την σύγχρονη ροκ μουσική;;  

Θέμα: Κότσιρας - Στεφάνου
Ωρα Εναρξης: 9:30 μμ
Διάρκεια: 03 ώρες(α) 00 λεπτά(ο)
Μέρος: Βεάκειο Θέατρο
Κατηγορία: Μουσική
Συναυλίες - ζωντανές εμφανίσεις

Πρόσθετες λεπτομέρειες: Η φετινή καλοκαιρινή περιοδεία του Γιάννη Κότσιρα περιλαμβάνει επιλεγμένους σταθμούς σε ενάμιση μήνα, από τις 18 Ιουνίου μέχρι το τέλος Ιουλίου. Κορυφαίοι σταθμοί στην περιοδεία αυτή η συναυλία στο Θέατρο Λυκαβηττού στις 18/06, η συναυλία στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη στις 23/06 και οι δυο συναυλίες στη Λευκωσία 21 και 22/7.

Ο Γιάννης Κότσιρας πραγματοποιεί φέτος συναυλίες σε μεγάλους χώρους, με μια παραγωγή που ξεπερνά τα ελληνικά δεδομένα από κάθε άποψη (ήχος, φώτα, σκηνικός χώρος, εξέδρα). Παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που εκτός από το δικό του ρεπερτόριο περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια ενώ το λαϊκό τραγούδι κατέχει σημαντική θέση σ’ αυτό το μουσικό οδοιπορικό.

Μαζί του φέτος ο Ζακ Στεφάνου, ο τραγουδοποιός από τη Θεσσαλονίκη, που στα 19 του χρόνια με το πρώτο του CD «Στο Διάστημα Δραπέτες» (παραγωγή της Δήμητρας Γαλάνη σε συνεργασία με τον Μανώλη Φάμελλο) έχει βάλει ήδη τα θεμέλια για μια λαμπρή πορεία.

Ακόμη, δύο κορυφαίες τραγουδίστριες της νεώτερης γενιάς, η Βασιλική Καρακώστα και η Ελένη Φωτιάδου, που ήδη έχουν καταθέσει σημαντικές ερμηνείες σε live προγράμματα κι έχουν στο ενεργητικό τους κορυφαίες συνεργασίες.

Η μπάντα του Γιάννη Κότσιρα περιλαμβάνει σημαντικούς μουσικούς, σταθερούς συνεργάτες του. Ο Ντίνος Γεωργούντζος ενορχηστρώνει και παίζει πλήκτρα, ο Βασίλης Πιερρακέας στις κιθάρες, ο Γεράσιμος Σιούρας επίσης στις κιθάρες, ο Γιάννης Πλαγιαννάκος στο μπάσο, ο Γρηγόρης Συντρίδης στα τύμπανα, ο Κώστας Συντρίδης στα πλήκτρα, ο Γιώργος Τζανέτος στα κρουστά και ο Βαγγέλης Μαχαίρας μπουζούκι, ο Νίκος Πασαλίδης μπουζούκι και ο Ανδρέας Τράπαλης στο βιολί. Η φωτιστική, σκηνική και εικαστική επιμέλεια ανήκει στο Γιώργο Τέλλο, η ηχητική επιμέλεια στον Άρη Κουντούρη και τον Λάμπρο Μπούνα.

Ο Ερωδιός, για τέταρτο συνεχές καλοκαίρι, οργανώνει και προγραμματίζει την περιοδεία του Γιάννη Κότσιρα που φέτος στόχος της είναι να αγγίξει τα υψηλότερα standards σε όλα τα επίπεδα της παραγωγής.


Οργάνωση παραγωγής:

ΕΡΩΔΙΟΣ ΕΠΕ - Ώρα έναρξης: 9.30 μμ  

ΝΕΑ εκδήλωση Εκτύπωση Εμφάνιση ημερολογίου
NuCalendar ©