Αφιερώσεις-Requests
Πρόσφατες αφιερώσεις:
listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Νίκος από Πάτρα ζήτησε Χαμογέλα στα παλιά.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Αϊσουν από ΝΑρτακη ζήτησε Οσα νιωθω αργυρος.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program ΔΕΣΠΟΙΝΑ από Καστοριά ζήτησε Η αγάπη μας.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Ελένη ζήτησε Kygo-Here for you.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Theodora από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ζήτησε Νικόλας Λειβαδίτης - Μαρία Καλούδη - Για πόσο ακόμα;.

Διαβάστε κι ακούστε τις αφιερώσεις εδώ  Survey
Ποιον αγαπάς πιο πολύ;

Τη Μαμά;
..ή τον Μπαμπά;Αποτελέσματα
Αλλες Ψηφοφορίες

Αριθμός Ψήφων: 145719
Παρατηρήσεις 0


  Agenda


  Visit also  OnLine Shop
HotStation - Hot Shop - Δώρα για τους άλλους ή για σας - Cool HotStation gifts for yourself or your friends


  Μηνύματα - Shouts

Υπηρεσία ΜΟΝΟ για μέλη Σύνδεση ή Εγγραφή.


<<18 Οκτώβριος 201219 Οκτώβριος 201220 Οκτώβριος 2012>>

Θέμα: 1ο Εναλλακτικό Φεστιβάλ 19-20-21 Οκτωβρίου
Ωρα Εναρξης: 9:00 μμ
Διάρκεια: 00 ώρες(α) 00 λεπτά(ο)
Μέρος: Ελληνικό (Πολιτιστικό κέντρο-πρώην Αμερικάνικη Βάση)
Κατηγορία: Μουσική
Συναυλίες - ζωντανές εμφανίσεις

Πρόσθετες λεπτομέρειες: 
1o Εναλλακτικό Φεστιβάλ Συνεργατικής Οικονομίας

Μπορούμε να ζήσουμε κι αλλιώς
Ένας άλλος κόσμος είναι υπαρκτός !

19-20-21 Οκτωβρίου Ελληνικό (Πολιτιστικό κέντρο-πρώην Αμερικάνικη Βάση)
festival4sce.org


Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να αναδύονται και να αναπτύσσονται όλο και περισσότερες ομάδες και δίκτυα αλληλέγγυας, αχρήματης, ανταλλακτικής οικονομίας σε όλη την Ελλάδα αλλά και κολεκτίβες εργασίας. Η δράση και η συμμετοχή σ'αυτά αποδεικνύει σε όλους μας ότι ένας άλλος κόσμος είναι όχι απλά εφικτός αλλά υπαρκτός. Ένας κόσμος όπου οι νόμοι της αγοράς και το υπάρχον οικονομικό σύστημα της εκμετάλλευσης της ανθρώπινης εργασίας για το κέρδος καταρρέουν και όπου οι ανθρώπινες σχέσεις αποκτούν εκ νέου νόημα.

Η εξαθλίωση και η περιθωριοποίηση που μας επιβάλλονται, στο όνομα της κρίσης και της ανάπτυξης, αντιμετωπίζονται μέσα από την συλλογική δημιουργία και την αλληλεγγύη (με τελευταίο το παράδειγμα των εργαζομένων της βιομηχανικής μεταλλευτικής). Σε πολλούς από εμάς που συμμετέχουμε σε ομάδες και δίκτυα αλληλέγγυας οικονομίας γεννήθηκε η ιδέα πραγματοποίησης ενός φεστιβάλ. Θα θέλαμε το Φεστιβάλ να αποτελέσει σημείο συνάντησης, ανταλλαγής απόψεων και επικοινωνίας μεταξύ όλων αυτών των εγχειρημάτων, αλλά κυρίως να μπορέσει όλο αυτό το ρεύμα αυτόνομης και αλληλέγγυας δημιουργίας να έρθει σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερα κομμάτια της κοινωνίας, που αυτή την περίοδο βρίσκεται σε αναζήτηση διεξόδου από το οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο.

Ξέρουμε ότι είμαστε ακόμη στην αρχή μιας μακράς διαδρομής και θα βρεθούμε αντιμέτωποι με δυνάμεις του λαϊκισμού και της φιλανθρωπίας που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πτώχεια και την εξαθλίωση που ήδη βιώνουν συμπολίτες μας καλλιεργώντας αυταπάτες ότι η κρίση θα περάσει και θα γυρίσουμε στην προ μνημονίου εποχή κατηγορώντας πότε τους νότιους πότε τους μετανάστες, πότε τους δημόσιους υπάλληλους, πότε τους διαδηλωτές, πότε όλους μας καλλιεργώντας δηλαδή λογικές του διαίρει και βασίλευε. Ξέρουμε ακόμη ότι ζούμε τις τελευταίες στιγμές ενός κόσμου, βασισμένου στην εκμετάλλευση, την αδικία και σε μια ψευδαίσθηση αιώνιας αφθονίας. Ο κόσμος αυτός καταρρέει, και είναι στο χέρι μας να αναδείξουμε τώρα τις δομές, που όχι μόνο θα αντικαταστήσουν το υπάρχον αδιέξοδο, αλλά θα αποτελέσουν απτό παράδειγμα για τη δημιουργία σχέσεων αλληλεγγύης, συνεργατικότητας και αλληλοβοήθειας!

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Αθήνα και θα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές:

-Αλληλέγγυα κοινωνική οικονομία
-Εγχειρήματα εργασιακής αυτοδιαχείρισης-κολεκτίβες
 -Τοπικοποίηση, κοινωνικοποίηση, απομεγέθυνση

κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις, εργαστήρια, ανταλλακτικά παζάρια, συναυλίες και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Καλούμε όλες τις ομάδες που έχουν αναπτύξει δομές αλληλέγγυας και συνεργατικής οικονομίας και τον καθένα και την καθεμία που θέλει να βοηθήσει αυτή την προσπάθεια στην ανοιχτή συνέλευση του φεστιβάλ.

Οι συλλογικότητες,
Αγροναύτες, Ανταλλακτικό Παζάρι Αλληλεγγύης στο Σύνταγμα, Δίκτυο Βότσαλο, Εφημερίδα Δράση, ερέα Κόρινθίας, Ηλιόσποροι, Kοινωνικός Συνεταιρισμός συν-τροφεία (Κορινθίας) Νέα Γουινέα, Οικολογικά Χωριά, Οικοδίκτυο, Πλατφόρμα δικτύωσης Ένας Άλλος Κόσμος, Σπιθάρι, Σκόρος, Συν Άλλοις, Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος, Τράπεζα Χρόνου Πλατείας Συντάγματος, Φασούλι

Παρασκευή 19/10
Συναυλία με τους :

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ
MC YINKA
ΡΗΓΑ
QUILOMBO
NALYSSA GREEN
ΝΙΚΟ ΓΕΩΡΓΟΥΣΑΚΗ
ROLLING FELLOWS

Σάββατο 20/10
Συναυλία με τους :

ΤΑΝΙΑ ΚΙΚΙΔΗ
ΑΕΡΑ ΠΑΤΕΡΑ
OUZO THE BAND
ΝΙΚΟ ΞΥΔΗ-ΒΑΛΕΡΙΑ ΚΟΥΡΟΥΠΗ
ΦUCKA
DRAMA QUEEN
ΠΑΝΟ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ

Κυριακή 21/10
Συναυλία με τους :

ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟ
ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
ΜΗΤΕΡΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΥΦΛΗ
ΠΕΡΒΟΛΑΡΑΚΗ ΓΙΟΥΛΗ-ΠΑΝ.ΓΚΙΚΑ
ΝΤΕΡΤΙ DANCING
ΜΑΡΘΑ ΜΕΝΑΧΕΜ
 

Θέμα: Heroin In Tahiti (IT) Live w/ Wham Jah (GR)
Ωρα Εναρξης: 10:00 μμ
Διάρκεια: 04 ώρες(α) 00 λεπτά(ο)
Μέρος: Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
Κατηγορία: Μουσική
Συναυλίες - ζωντανές εμφανίσεις

Πρόσθετες λεπτομέρειες: 
Heroin In Tahiti (IT) Live
w/ Wham Jah (GR)
Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στις 21:00
Είσοδος 8 ευρώ

Με έδρα τους τη Ρώμη, οι Heroin In Tahiti (Valerio Mattioli, Francesco De Figuereido), αποτελούν βασικά μέλη της επονομαζόμενης σκηνής «Borgata Boredom», μιας τοπικής καλλιτεχνικής κοινότητας με βάση της την ανατολική Ρώμη (RomaEst), δηλαδή τις ερειπωμένες γειτονιές τις οποίες απαθανάτισαν στις ταινίες τους ο Πιερ Πάολο Παζολίνι και οι σκηνοθέτες του ιταλικού νεορεαλισμού.

Στις αναφορές τους συγκαταλέγονται τα χαμένα ιταλικά library albums, τα Spaghetti Westerns, οι ταινίες – φετίχ και γενικότερα ο μοντερνισμός της δεκαετίας του ’60.

Οι Heroin In Tahiti χρησιμοποιούν φτηνές κιθάρες, αναλογικά synthesizers, drum machines και πετάλια, δημιουργώντας έναν βρώμικο και ακατέργαστο «droneabilly» ήχο, ένα «spaghetti wasteland» όπως το αποκαλούν οι ίδιοι.

Φέτος κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο album τους «Death Surf» (Boring Machines). Εμπνευσμένο από τον κλασικό ήχο των ιταλικών spaghetti westerns (τα οποία εδώ ακούγονται σαν μια καταθλιπτική και παρανοϊκή εκδοχή των surf riffs του Morricone), το «Death Surf» μεταφέρει την ασφυκτική ζέστη και την παθογένεια της Μεσογείου, στις ραδιενεργές παραλίες της Πολυνησίας, ανακαλύπτοντας ανύπαρκτες φυλές, αλλόκοτες ενδυμασίες, μεταλλαγμένες παραδόσεις και αποικιακό εξωτισμό.

http://heroinintahiti.bandcamp.com/

http://www.youtube.com/watch?v=Rv8ayTjQ8v4

Οι Wham Jah είναι ένα οργιαστικό τρίο -που αποτελείται από τους Παύλο Γκούσιο (πνευστά, συνθεσάιζερ), Κωνσταντή Μιχαήλ (τύμπανα, ηλεκτρονικά) και Παναγιώτη Σπούλο (κιθάρα, φωνητικά)- το οποίο με urban-ritual χαρακτήρα, αλέθει θόρυβο-πανκ-τζαζ και ψυχεδελικές λιχουδιές με βιομηχανικά avant toppings. Το «προϊόν» δεν έχει ποτέ την ίδια όψη κι ας υπάρχουν μόνο δύο τελικές έξοδοι…


Τη συναυλία επιμελείται η Λora Palmer. Θα χαρίσει ένα mixed CD στους 100 πρώτους που θα αγοράσουν εισιτήριο.

http://flavors.me/lorapalmer

*tags: droneabilly, death surf, post, RomaEst, psyche

Περισσότερες πληροφορίες:
six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα
T: +30 210 3210510
W: http://sixdogs.gr

 

ΝΕΑ εκδήλωση Εκτύπωση Εμφάνιση ημερολογίου
NuCalendar ©