Βάλθηκες να μας τρελλάνεις ?
Εγώ, αυτό που θυμάμαι, είναι που κοιμόμουν πιτσιρικάς στην αυλή του σπιτιού μου, ισόγεια αυλή, εννοείτε δίπλα στον δρόμο, κάπου στα Πατήσια και σήμερα ....
Επίσης θυμάμαι :
1. Το "Λούνα Παρκ" στην κρατική τηλεόραση
2. Την ΥΕΝΕΔ
3. Τα πάρτυ στα σπίτια μας και την ώρα που περιμέναμε να "παίσουνε" τα μπλούζ..
4. Τα "καμάκια" και τους φραπέδες που έχω πιεί στην πλατεία Συντάγματος και στον "Σίσυφο" στην Κιάφας...
5. Τα ποδοσφαιράκια στα υπόγεια της Ομόνοιας και της Ακαδημίας
6. Τις "τσόντες" που είχα δεί σε ξακουστούς κινηματογράφους "ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ"-"ΑΛΑΣΚΑ"-"ΒΕΝΟΣ" που βάζανε πιτσιρικάδες παρανόμως... (μην ντρέπεστε ρε...)
7. Τους παλιούς καλούς κινηματογράφους που γκρεμίστηκαν : ΑΡΜΟΝΙΑ, ΠΙΓΚΑΛ,ΑΝΤΖΕΛΑ,ΣΕΛΕΚΤ,ΓΙΑΝΚΑ...
8. Τις φοβερές ντίσκο ΝΟΤΟΥΡΝΟ,ΑΒC,STATION ONE,VALENTINO, BARBARELLA,VIDEO, ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ...
9. To μεγαλύτερο και καλύτερο ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ το RODEO πούχει περάσει ποτέ από την Αθήνα...
10. την φοβερή διαφήμιση "ΚΟΥΤΙ ΚΟΥΤΙ ΚΟΥΤΙ ΤΩΡΑ ΝΕΑ HENIGER ΣΕ ΚΟΥΤΙ"...
Τι να σου πω, μέποιασες λίγο απροετοίμαστο, είναι και η ώρα, λόγω δουλειάς, έχω ψιλοθολώσει τώρα, αύριο, ίσως θυμηθώ κι άλλα σημαντικά που μου διαφεύγουν τώρα...
Αυτό που δεν πρόκειται να ξεχάσω, βέβαια, είναι οι συνομιλίες με ραδιοερασιτέχνες, στον αέρα, ώρες ατέλειωτες, προγράμματα με αμέτρητα τηλέφωνα, και τα πάρτυ πουχε κάνει ο σταθμός μου, στην disco Valentino και στην disco ABC...
Αυτά τα λίγα για σήμερα και σίγουρα θα επανέλθω... _________________ www.radiorainbow.gr
Ρε τα "κουφώματα" τα θυμάμαι κι εγώ! Συγκεκριμένα θυμάμαι δύο τρομερά σκετς, το πρώτο με το Μπουλά να κάνει και καλά διαφήμιση σερβιέτας, που την κολλούσε στη μούρη του και την ξεκολλούσε "χωρίς να ξεριζώνει τις τρίχες" και το δεύτερο με Γιοκαρίνη να θαυμάζει στον καθρέφτη το χωρίς πιτυρίδα μαλλί του, το οποίο μαλλί ήταν γεμισμένο με χιλιάδες μπαλάκια αφρολέξ. Όταν άνοιξε το MEGA, οι Ζουγανέλης - Μπουλάς έκαναν εκεί τις "Βιντεογραφίες", πρωτοποριακή εκπομπή για την εποχή της, η οποία συνδίαζε σκετσάκια με ελληνικά video clip (Mη μου μιλάς για καλοκαίρια κλπ.)
Από τα κουφώματα έχω κι εγώ κρατήσει ηχητικό υλικό.. Ισως και οπτικό.. Αλλά ποιος ψάχνει κασέτες και βιντεοκασέτες.. Χαρακτηριστικά σκετσάκια.. Ο Ζουγανέλης τρέχει με ένα μικρό κορίτσι που κλαίει αγκαλιά και τον ρωτάει μια κυρία..
-Εχει κάτι η κόρη σας;
-Οχι, στο φρύδι έχω λίγο χτυπήσει, απαντά ο Γιάννης..
..Και ο Τζόνυ Βαβούρας ρωτά σε καφετέρια τον Μπουλά, αν η διπλανή αδεια καρέκλα είναι πιασμένη, κι όταν ο Σάκης απαντά ΝΑΙ, της κάνει ένα περιποιημένο μασάζ!
Χαρακτηριστική ταινία - πρόταση του HotStation.gr για ενοικίαση, για τους φίλους του είδους και της παρέας, Νίκος Ζερβός (σκηνοθεσία) - Τηλεκανίβαλοι... Με Βασίλη Παπακωνσταντίνου σε παρωδία διαφήμισης After Shave όπου αυτο-χαστουκίζεται χοροπηδώντας πάνω σε ένα στρώμα, μέχρι τελικής πτώσεως!
Λοιπόν ,καθόλου δεν μου είχε περάσει από το μυαλό να κάνω register (πως το λένε Ελληνικά αυτό? χε χε !) αλλά με ιντριγκάρισε το θέμα!
ΘΥΜΑΜΑΙ
-Το πολυτονικό .
-Το υπόγειο μπαρ Regina στη Γλυφάδα που ήταν το πρώτο που πήγα -ραντεβου απόγευμα βεβαίως - στα 15!
-DISCO HELP!!
-ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ
-Την υποχρεωτική εξομολόγηση -δωρεάν αξεσουάρ μαζί με το προηγούμενο-
-που πηγαίναμε όλη η παρέα Ηλιούπολη -'Αγιο Κοσμά με τα πόδια και μετά την προπόνηση ,Γλυφάδα με τα πόδια.
-Τα οτοστόπ που κάναμε με τη Σούλα και τη Σάνυ
-Τις μακαρονάδες με κεφτέδες στο STOP
-Το VIPS
-που κλέβαμε γλάστρες καθε Παρασκευή βράδυ των Χαιρετισμών και τις αφήναμε στη γειτονική αυλή!
-Τα όμορφα μακρυά μαλλιά των αγοριών
-Που με κοίμιζε η μουσική των ANIMALS ,με το τραντζιστοράκι στ' αυτί.
-Τα μουσικά πρωινά στην Κουίντα.
-Το απόλυτο underground στέκι στο οποίο διδάχτηκα τα μυστικά της ζωής (τσιφτετέλι πάνω στα τραπέζια) : ΤΑΙΤΗ στα Δικηγορικά Γλυφάδας.
-Που τραγουδούσαμε "πάρε ότι θέλεις παλιατζή" στους δρόμους όταν σχολάγαμε από το σχολείο και γινόταν χαμός στα γιαπιά.
-Τα σπορ διθέσια που μπαίναμε 4 ή και 5!
-τις βουτιές στα Λιμανάκια.
-Τους ωραίους -σιτεμένους -γκόμενους με BMW 2000 και ALFA ROMEO JULIA.
-Την μπλε σχολική ποδιά,την αγαπούσα λες κι ήξερα πόσο λίγο θα κρατήσει.
-την αποβολή τρεις μέρες πριν αποφοιτήσουμε γιατί τραγουδούσαμε "ποια χέρια πηραν τα κερια"-αναπάντητο ερώτημα.
-Το μάθημα των Γαλλικών.
-Τις ωραίες κοπάνες ,ειδικά από τ'Αγγλικά.
-Την φίλη που μου άφησε το εξής μήνυμα υποδοχής στη ρεσεψιόν ξενοδοχείου στο Βόλο :
"ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΜΙΚΡΑΙΝΟΥΝ".
Τέζα ο υπάλληλος. _________________ Soyons realists,demandons l'impossible!!
...and then ask for more!!
- To Lary I στο πρώτο Personal Computer, Texas Instruments !!!
- Τον Amstrad CPC6128 με το προβληματικό drive, και η μεγάλη κόντρα με τον Commodore 64 !!!
- Η πράσινη οθόνη του 6128 !!!
- Copy, Copy, Copy Stournara Street. Σε μεγάλες δόξες. Αξέχαστο το Thomas Soft !!!
- Pixel και Sprite και οι αγγελίες ... με αντικαταβολή σε όλη την Ελλάδα !!!
- Match Day II στον 6128 !!!
- Kick Off και Sensible Soccer στην Amiga 500 !!!
- Doom I σε 486 όταν πρωτοβγήκε !!!
- C & C, 12 δισκέτες εγκατάσταση, και αν σου χτύπαγε καμία, έτρεχες !!!
- Acropolis Net από τις πρώτες εταιρίες Internet στην Ελλάδα, με 14,4 K modem όλο το βράδυ μέσα. Χρέωση μία αστική μονάδα !!!
- Subseven όταν κανείς δεν ήξερε τι σημαίνει Antivirus και Firewall !!!
κ.λ.π.
- Όλη η Ελλάδα με κομμένη την ανάσα και κατεβαίνει από το αεροπλάνο ο ένας και μοναδικός Ανδρέας και μετά ακολουθεί και η Δήμητρα.
- Ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός
- Ο Σημίτης πρωθυπουργός
- Η κηδεία του Στελάρα του Καζαντζίδη και η ζωντανή μετάδοση από τον Alpha.
- Η πράσινη οθόνη του 6128 !!!
- Copy, Copy, Copy Stournara Street. Σε μεγάλες δόξες. Αξέχαστο το Thomas Soft !!!
χεχε, κι εσύ amstrad ε.
και copies απ'τον γνωστό πια Thomas έκανα και γω. Δεν ήξερα ότι ήταν τόσο φίρμα! _________________ τέως dmitspan
- διαβάζουμε τους κανόνες για την καλύτερη χρήση των forums
Τον επιθεωρητή Μακ Γκάρετ από το Χαβάη 5-0 κάθε Κυριακή βράδυ
Την Μάγια την Μέλισσα και τον ψευδό Βίλλυ
Τον Φρου-φρου και τον παππού του (που λέει και το τραγούδι)
Την Χάιντι και τον παππού της
Την Κάντυ (δις)
Την Ομάδα G και την Μάχη των Πλανητών
Τον επιθεωρητή Σαίνη (με την απίστευτη φωνή του άγνωστου ακόμα Τάσου Κωστή στον ομώνυνο ρόλο)
Τον Ρόσκο Πι Κολντρέιν και τον Μπος Χογκ ορκισμένους εχθρούς του Μπο και Λιουκ, αλλά fans της Νταίζη (βλ. πρώτο ποστ - Ντιουκς)
Το Ημερολόγιο ενός Θυρωρού (με τον Κώστα Βουτσά αν δεν κάνω λάθος και την Αννα Φαρμάκη)
Επίσης - ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: (!!!)
Το περιοδικό Αγόρι
Τον Χουαν Ραμόν Ρότσα όταν έπαιζε σαν Μπουμπλής
Τα αναψυκτικά Sinialco στο σχολείο
Την υποχρεωτική πόση χυμού ροδάκινου στο σχολείο από 5κιλες κονσέρβες, (μετά βαρέθηκαν να μας ποτίζουν και μας τις έδιναν για το σπίτι, πολλές έχουν καταλήξει στο λιμάνι του Ναυπλίου, ακριβώς δίπλα στο σχολείο)
Τις κοπάνες από το σχολείο για ηλεκτρονικά (ποδοσφαιράκι-τραπέζι:kick off) στο παραδίπλα καφενείο
Τους ηλιόσπορους από το ψιλικατζίδικο απέναντι από το σχολείο, και το τσίκι τσικι την ώρα του μαθήματος
Τις αμπούλες βρώμας για να χάσουμε μάθημα
Τις κασσέτες με τα παιχνίδια για τον spectrum από το Cat Computer στην Ιπποκράτους με φωτοτυπία στο εξώφυλλο
Τα πρώτα Μονοπάτια του Γαλαξία στο πρώτο πρόγραμμα κάθε Κυριακή βράδυ 12-2 με τον Γιώργο Πήττα (φωνάρα - εκπομπάρα)
Τον Μιχάλη (267) Τσαουσόπουλο στο Δεύτερο Πρόγραμμα "Κυριακή Μεσημέρι με τον 267" και το ανέκδοτο της εβδομάδας
Την φωτιά στο Μινιόν
Τον σεισμό του 81 στον Κορινθιακό
Το σούπερ - ατού και πώς παίζεται (εχω IX αυτοκίνητα & πολεμικά πλοία)
Επειδή χθες βράδυ είχα κάποιες αναλαμπές.. και κάποιοι (ονόματα δε λέμε, ανθρώπους δεν θήγουμε ) με ''μάλωσαν'' που δεν τις έγραψα, ορίστε λοιπόν τι θυμήθηκα..:
1. Τα κοκοράκια και τα καραμελωμένα μηλαράκια στις παρελάσεις (γιαμι γιαμι!! )
2. Το χαμό που γινότανε για το ποιός θα φάει πρώτος το πρώτο παγωτό μόλις έπαιρνε να καλοκαιριάζει!
3. Που μετρούσαμε το καλοκαίρι πόσα παγωτά έχουμε φάει και πόσα μπάνια έχουμε κάνει !
4. Τη σουπερ γιαγιά στην τηλεόραση!!
5. Τον Benny Hill
6. Τον Καμπαμαρου και το πως καταβρόχθιζε εκείνες τις μακαρονάδες!!
7. Την Candy Candy
8. Τα γαριδάκια Fofiko (έτσι γραφότανε? δεν θυμαμαι..!)
9. Το ska sou sou και τα παπακια σε όλα τα πάρτυ!
10. Το Ανθολόγιο στο Δηματικό και το ''Ντήλι ντήλι το καντήλι, που έφεγγε και κένταγε η κόρη το μαντήλι..''!!!
11. Τη γιαγιά μου να μας λέει παραμύθια για να κοιμηθούμε και να νυστάζει και να τα μπερδεύει μεταξύ τους!
Αυτά για τώρα. Μόλις εχω κι άλλες αναλαμπές θα επανέλθω!
duskolo na kano apografi ton paidikon mou hronon stin Nea Smirni se mia selida, alla here it goes.....
Ta kotopoulakia, papakia kai lagoudakia ( zontana e ) pou agorazame apo tin laiki kathe pasxa me ton papou mou.
tin mousmoulia kai tin rodia pou eihame stin avli mas.
tis dekades adespotes gates pou liazodousan stin avli mas.
na pezoume krufto mehri tis deka h ora to vradu ta kalokairia
ta pakotinia, kai tin diafimisi pou eihe kanei o hary klun gia ta foudounia
ta meredakia pou poulouse to kulikeio tou dymotikou me to mikro koutalaki
to disko apo ta stroumfakia me to megalo "asma" "Min me xupnas ap'tis exh"
mikrasiatika paramuthia pou mas elege h giagia mas to vradu
tin Froutopia kai ton uperoho Thano to Kolokuthaki
thn Xiliopodarousa, palio paidiko programma
thn Magia Melissa kai ton Zouganeli na paizei kithara sta paidakia
Sokolata Ygeias Pavlidi pou mou eferne to papous
to Rodeo kai tous pinakes pou borouses na ftiakseis se ena mixanima pou to harti strufogurize kai esu erihnes bogia apo pano
tin Loxandra stin ERT
volta sto monastiraki gia na agorasoume arviles kai na ftiaksoume kolie apo hadres
ta tzhn solines kai ta mavra blouzakia me Metalica, Motorhead, AC/DC, Greatful Dead.......
To Black Ball, biliardadiko stin Nea Smirni, mazevame thumame 500 drahmes me tin fili mou, ola se psila, kai pigainame na paiksoume gia 1 ora, epefte peiragma apo ta agoria, tote eimastan ta mona koritsia pou thelame na mathoume biliardo
to commodore 64
ores ateleiotes sta hlektronika to kalokairi paizodas, pacman, tetris, kai afto pou erihnes lazers sta ufo pou katevainane apo pano, den thumame pos to legane
to kupelaki pagoto pou apo kato eihe ena paihnidi ekplixi, pos to legan re paidia??
tha stamatiso edo gia ti pira fora kai den stamatao, omorfa hronia kai xenoiasta.......
to kupelaki pagoto pou apo kato eihe ena paihnidi ekplixi, pos to legan re paidia??
''Καραμπόλα'' αν δεν κάνω λάθος!
Και προσθετω επίσης
- τη Μανταμ Σουσου!
- 3 Χάριτες και Απαράδεκτους στο ξεκίνημα του MEGA (στη συνέχεια βέβαια και τα συχαθήκαμε απο τις επαναλήψεις..)
- την πρώτη φορά που πήγα σε θερινό κινηματογράφο και ήτανε κατά τη διάρκεια διακοπών με τους γονείς, κάπου στην Πελλοπόνησο. Η ταινία που έπαιζε ήταν ...''Κι ο τζεντλμαν είναι κλεφτρόνι'' (ή κάπως έτσι τλοσπάντων) με τον Ψάλτη!!! (μιλάνε για..επίπεδο, όχι αστεία!! )
- όταν το σουβλάκι έκανε 200 δραχμές και η πίτσα σπέσιαλ 1800..
- το μίλκο φράουλα, έπινα το ένα μετά το άλλο, τόσο πολύ μ'άρεσε _________________ τέως dmitspan
- διαβάζουμε τους κανόνες για την καλύτερη χρήση των forums
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα σε αυτό το forum ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να απαντήσετε σε μηνύματα αυτού του forum ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να αλλάξετε τα μηνύματα σας σε αυτό το forum ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να διαγράψετε τα μηνύματα σας από το forum ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να ψηφίσετε σε δημοψηφίσματα σε αυτό το forum