Ενός (γέροντα) Παστίτσιου, ο Χασίσιος και άλλο μύριοι έπονται..


Ημερομηνία Δευτέρα, 24 Σεπ 2012 @ 14:30
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας LavantiSΧαμός έχει γίνει στο Ιnternet με τη σύλληψη του διαχειριστή της σελίδας στο facebook που υπέγραφε σαν Γέροντας Παστίτσιος, προφανώς σατυρίζοντας τον γνωστό Γέροντα Παϊσιο. Ηδη όμως, κι ενώ η εν λόγω σελίδα συνεχίζει να λειτουργεί, οι β έχουν ήδη ξεπεταχτεί από παντού. Μερικοί από αυτούς: Γέροντας Παρίσιος, γέροντας Χασίσιος, Ποπαϋσιος, Κυπαρίσσιος, MyPrecious, και η λίστα δεν έχει τέλος..  θα σας τους παρουσιάσουμε, αφού πρώτα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή..


Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί σε 27χρονο στα Ψαχνά Ευβοίας καθώς φέρεται να διατηρούσε σελίδα στο Facebook με βλάσφημο και υβριστικό περιεχόμενο για το Γέροντα Παΐσιο και τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό.

Ο 27χρονος Έλληνας, είχε δημιουργήσει στο Facebook γκρουπ με τίτλο "Γέροντας Παστίτσιο", στο οποίο αναρτούσε αποσπάσματα από τα λεγόμενα του γέροντα και τα μετέφραζε όπως εκείνος ήθελε.

Τους τελευταίους μήνες χιλιάδες καταγγελίες είχαν φτάσει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από χρήστες του Facebook που ενημέρωναν τις αρχές για τις ύβρεις που αναρτούνται στο συγκεκριμένο προφίλ.

Από την ψηφιακή έρευνα, διακριβώθηκαν τα αρχεία καταγραφής και τα ηλεκτρονικά ίχνη του διαχειριστή και κλιμάκιο Αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε έρευνα, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, στο σπίτι του 27χρονου στα Ψαχνά Ευβοίας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός υπολογιστής. Από την επιτόπια αυτοψία στον συγκεκριμένο ηλεκτρονικό υπολογιστή διαπιστώθηκε ότι διαχειριστής της επίμαχης σελίδας ήταν ο 27χρονος, ο οποίος συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Μάλιστα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για τη σατιρική σελίδα «ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ», υποστηρίζοντας ότι «ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον Γέροντα Παΐσιο. Ενδεικτικά αναφέρονται αναρτήσεις όπως «Γέρων Παστίτσιος ο Πατσαφαρίτης», «το νέο θαύμα-τρολιά του Γέροντα στις Σέρρες», καθώς και πολλές προκλητικές και ανάρμοστες φωτογραφίες», έγραφε στην ερώτησή.

Το πρωί της Παρασκευής ομάδα αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκαναν έρευνα στο σπίτι του 27χρονου

Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα laptop και συνέλαβαν το νεαρό. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί για απολογία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Μετά από τη σύλληψη, μια άλλη σατιρική ιστοσελίδα στο Facebook, με το όνομα «Γέροντας Παρίσιος», έκανε την εμφάνισή της.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει διάφορες φωτογραφίες με τα λεγόμενα του γέροντα σχολιασμένα και εδώ με τον ίδιο ιδιαίτερο τρόπο. Ακόμα εκεί 'ψαρέψαμε' και αρκετές από τις φωτογραφίες με τα λογοπαίγνια / παραφράσεις του "γέροντα παστίτσιου & παρίσιου") που έχουν κυκλοφορήσει με ρυθμό τσουνάμι στι διαδικτυο και μερικά σας δημοσιεύουμε εδώ..

Το συγκεκριμένο γκρουπ με σήμα τον Πύργο του Άιφελ έχει βασίσει την διακωμώδησή του στο Παρίσι. Από εκεί σας δημοσιεύουμε και όλες τις ..παρωδίες του Παστίτσιου πλέον σε πιθανές και απίθανες εκδοχές..

Γέροντας My-Precious Γέροντας Κυπαρίσσιος Γέροντας Caprice-ιους Γέροντας Χασίσιος

Γέροντας Popay-σιος Γέροντας Κοκτίσιος Γέροντας Παρίσιος Γέροντας Παστίτσιος


Τέλος, δεν ήταν και λίγα τα σχόλια και οι συσχετισμοί στις σχετικές σελίδες υποστήριξης που ξεπετάχτηκαν (όλοι οι Γέροντες Παστίτσιοι σε μια σελίδα, Ο Γέροντας Παστίτσιος ήταν ένας από εμάς, Αναστημενος Γεροντας Παστιτσιος, Αλληλεγγυη Στο Δημιουργο Του Γεροντα Παστιτσιου, κλπ) με την υπόθεση της προσβολής του Μωάμεθ από βίντεο YouTube και και τις αντιδράσεις από τους μουσουλμάνους "φανατικούς". τα σχόλια και τα συμπεράσματα, δικά σας..

Πηγές: Yahoo News, Πρώτο Θέμα, facebook


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3032.html