Αφιερώσεις-Requests
Πρόσφατες αφιερώσεις:
listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Νίκος από Πάτρα ζήτησε Χαμογέλα στα παλιά.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Αϊσουν από ΝΑρτακη ζήτησε Οσα νιωθω αργυρος.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program ΔΕΣΠΟΙΝΑ από Καστοριά ζήτησε Η αγάπη μας.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Ελένη ζήτησε Kygo-Here for you.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Theodora από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ζήτησε Νικόλας Λειβαδίτης - Μαρία Καλούδη - Για πόσο ακόμα;.

Διαβάστε κι ακούστε τις αφιερώσεις εδώ



  Survey
Ποιον αγαπάς πιο πολύ;

Τη Μαμά;
..ή τον Μπαμπά;



Αποτελέσματα
Αλλες Ψηφοφορίες

Αριθμός Ψήφων: 641054
Παρατηρήσεις 0


  Agenda


  Visit also



  OnLine Shop
HotStation - Hot Shop - Δώρα για τους άλλους ή για σας - Cool HotStation gifts for yourself or your friends


  Μηνύματα - Shouts

Υπηρεσία ΜΟΝΟ για μέλη Σύνδεση ή Εγγραφή.


HotStation.gr Greek Radio online: Forum - Συζητήσεις

- HotStation.gr
 ΒοήθειαΒοήθεια   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών   ΠροφίλΠροφίλ   ΣύνδεσηΣύνδεση   ChartTOP-20

Τσουνάμι και Παιδιά..

 
Έναρξη Νέου Θέματος   Απάντηση σε Μήνυμα    Forums -> Γενική συζήτηση


Προηγούμενο Θέμα :: Επόμενο Θέμα  
Συγγραφέας Μήνυμα
LavantiS
Αντμίν και βάλε!
Αντμίν και βάλε!


Mέλος από: Oct 10, 2003
Μηνύματα: 1679
Πόλη/Χώρα: Athens - Greece

ΜήνυμαΣτάλθηκε: Τρίτη 11 Ιαν 2005, 11:31 GMT    Τίτλος Μηνύματος: Τσουνάμι και Παιδιά.. Απαντηση με παραβολή κειμένου

ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ
Για να κρατήσουμε τα παιδιά ασφαλή από εκμετάλλευση χρειάζεται να δράσουμε τώρα , λέει η UNICEF


Λονδίνο, 8 Ιανουαρίου 2005
Χρειάζονται άμεσα μέτρα για να προστατέψουμε τα παιδιά στις περιοχές που χτυπήθηκαν από τα Τσουνάμι από εκμετάλλευση, κακοποίηση, και το trafficking, δήλωσε η UNICEF σήμερα, επισημαίνοντας τα ουσιαστικά βήματα για να προστατευθούν ορφανά και άλλα ευάλωτα παιδιά.


«Τα καλά νέα είναι πως οι περισσότερες από τις αναγκαίες προσπάθειες είναι ήδη σε εξέλιξη. Όμως πρέπει να κινηθούμε γρήγορα γιατί εκείνοι που επιβουλεύονται τα παιδιά σε αυτό το χαοτικό περιβάλλον έχουν ήδη πιάσει δουλειά.», λέει η Εκτελεστική Διευθύντρια της UNICEF, Κάρολ Μπέλαμι.


Η UNICEF δηλώνει πως τα πιο ευάλωτα παιδιά της γενιάς του τσουνάμι, είναι εκείνα που έχουν χάσει τους γονείς τους ή χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους. Παρά το ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία ακόμα, υπολογισμοί βασισμένοι στον αριθμό των νεκρών και των εκτοπισμένων υποδεικνύουν πως μπορεί να υπάρχουν χιλιάδες παιδιών σε ολόκληρη την περιοχή που ανήκουν σ' αυτές τις κατηγορίες. Έρευνες που είναι σε εξέλιξη θα βοηθήσουν να εκτιμηθεί η έκταση του προβλήματος μέσα στην επόμενη εβδομάδα ή λίγο αργότερα.

Η UNICEF είπε πως υπάρχουν πέντε βασικά βήματα, ουσιαστικής σημασίας για να κρατήσουμε τα ευάλωτα παιδιά ασφαλή από εκμετάλλευση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Καταγραφή όλων των εκτοπισμένων παιδιών: Σε Ινδία, Σρι Λάνκα και Ινδονησία - τις περισσότερο πληγείσες χώρες - η καταγραφή είναι σε εξέλιξη. Στο Aceh, το σημείο μηδέν της ανθρωπιστικής καταστροφής, πέντε φιλικά προς τα παιδιά κέντρα καταγραφής είναι τώρα ανοικτά στους καταυλισμούς και ακόμα 15 προγραμματίζονται την επόμενη εβδομάδα.
Παροχή άμεσης ασφάλειας και φροντίδας: Παιδιά που έχουν αναγνωρισθεί ως ασυνόδευτα ή χαμένα πρέπει να μπουν κάτω από την προσωρινή φροντίδα ενηλίκων υπεύθυνων για την ασφάλειά τους. Στους καταύλισμούς των εκτοπισμένων μπορούν να δημιουργηθούν χωριστά κέντρα φροντίδας φιλικά προς τα παιδιά για ασυνόδευτα παιδιά. Εναλλακτικά, τα παιδιά μπορεί να τοποθετηθούν σε κοινοτικής βάσης άσυλα για παιδιά μέχρι να εντοπιστούν οι οικογένειές τους. Τέτοιες λύσεις έχουν ήδη εντοπιστεί σε κάθε μια από τις πληγείσες χώρες, όμως μπορεί να χρειαστούν περισσότερες.

Εντοπισμός συγγενών: Εγγράφοντας τα παιδιά με όνομα, διεύθυνση, κοινότητα και ημερομηνία γεννήσεως, καθιστά δυνατό στις τοπικές και εθνικές αρχές - που συνεργάζονται με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις - να εντοπίσουν και να επανενώσουν μέλη οικογενειών που χωρίστηκαν από την καταστροφή και έχουν επιβιώσει. Επίσης επιτρέπει στις αρχές να βρουν μέλη της διευρυμένης οικογένειας - θείες και θείους, παπούδες ή μεγαλύτερα αδέλφια.

Ειδοποίηση της αστυνομίας και άλλων αρχών: Η UNICEF είπε πως είναι απαραίτητο να τεθούν σε επαγρύπνηση η αστυνομία, συνοριοφύλακες, δάσκαλοι, υγειονομικοί υπάλληλοι και άλλοι, για την απειλή της εκμετάλλευσης των παιδιών και να στρατολογηθούν στην υποστήριξή της προσπάθειας προστασίας των παιδιών. Αυτή η διαδικασία επαγρύπνησης αρχών και κοινού αρχίζει να συμβαίνει στις πληγείσες χώρες. Στη Σρι Λάνκα, η κυβέρνηση και άλλοι εταίροι, συμπεριλαμβανόμενης της UNICEF, έχουν θέσει το θέμα στα μέσα ενημέρωσης ώστε ο κόσμος να γνωρίζει για την ανάγκη να κοιτάει για ασυνόδευτα παιδιά. Στην Ινδονησία, αστυνομία και λιμενικό έχουν τεθεί σε ειδικό συναγερμό.

Ειδικά εθνικά μέτρα: Ανήσυχη για την προοπτική της εμπορίας παιδιών στη πληγείσα ζώνη, η Ινδονησία έθεσε προσωρινό μορατόριουμ στα ταξίδια παιδιών κάτω των 16 ετών από το Aceh εκτός της χώρας χωρίς τη συνοδεία γονέα. Η κυβέρνηση έθεσε επίσης προσωρινό μορατόριουμ στην υιοθεσία παιδιών από το Aceh ώσπου να μπορέσουν να αναγνωρισθούν επαρκώς όλα τα παιδιά και να ολοκληρωθεί η διαδικασία εντοπισμού της οικογένειάς τους.

Το διεθνές πρότυπο σε μια κρίση είναι να κρατήσουμε τα παιδιά όσο το δυνατόν πιο κοντά στα μέλη της οικογένειάς τους και στις κοινότητές τους, επισημαίνει η UNICEF. Μένοντας με συγγενείς της διευρυμένης οικογένειας είναι γενικά μια καλύτερη λύση από το να ξεριζώνονται τα παιδιά από τον τόπο τους ολοκληρωτικά.



«Η οικογένεια και η κοινότητα προσφέρουν επιτήρηση και προστασία στα παιδιά,» είπε η Μπέλαμι. «Με τόσο πολλές διαλυμένες οικογένειες και τόσο πολλές κοινότητες ολοκληρωτικά κατεστραμμένες, πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους προστασίας για αυτά τα μικρά. Όλοι οι άνθρωποι καλής θέλησης θα έχουν ένα ρόλο να παίξουν στην αναζήτηση του καλύτερου συμφέροντος αυτής της γενιάς του τσουνάμι.»



Η UNICEF τόνισε πως η εμπορία παιδιών, η σεξουαλική εκμετάλλευση και οι βαριές μορφές παιδικής εργασίας δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Όμως προειδοποίησε πως η κατάρρευση των ιδρυμάτων στο πέρασμα των τσουνάμι της 26ης Δεκεμβρίου άνοιξε την πόρτα για ανενδοίαστη και εγκληματική εκμετάλλευση των περισσότερο ευάλωτων. Επεσήμανε πως η παράνομη εμπορία σε ανθρώπινες υπάρξεις είναι μια μεγάλη βιομηχανία, όχι πολύ διαφορετική από το εμπόριο ναρκωτικών ή των όπλων, με μεγάλα κεφάλαια να διακυβεύονται και τεράστια συμφέροντα στο παιχνίδι.



«Πρέπει να θέλουμε να προστατέψουμε τα παιδιά τόσο όσο και οι άλλοι που θέλουν να τα εκμεταλλευθούν,» είπε η Μπέλαμι. «Βασιζόμενοι στην άμεση ανταπόκριση των κυβερνήσεων σε αυτή την απειλή, είναι σαφές πως θέλουν να παρέχουν αυτή την προστασία. Όμως πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί.»



Για την υποστήριξη του έργου της UNICEF για βοήθεια στα θύματα του τσουνάμι, η Ελληνική Επιτροπή της UNICEF διαθέτει σε 24ωρη λειτουργία:

Πανελλαδική Τηλεφωνική Γραμμή Ζωής στο: 801 500 12345 για τις οικονομικές συνεισφορές των πολιτών.



Επίσης δέχεται τις συνεισφορές των συμπολιτών μας στους λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ: 169 / 480020-64
ΕΜΠΟΡΙΚΗ: 031 / 80191081
ΑΓΡΟΤΙΚΗ: 017 04 004416-70
ALPHA BANK: 115 00 2002 017649 (διαδικασία Κ03)
ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5049-001837-211
CITIBANK: 55 02 346484
NOVA BANK: 519829
HSBC: 002-066694-130
ΑΤΤΙΚΗΣ: 069 / 54799691
ASPIS BANK: 101-03-0006583

και σε όλα τα μηχανήματα αυτόματης συναλλαγής (ΑΤΜ) της Εθνικής Τράπεζας, καθώς και στο διαδίκτυο στη σελίδα της UNICEF: www.unicef.gr
Επιστροφή
Προφίλ του χρήστη Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή e-mail Δείτε το site του αποστολέα Yahoo Messenger MSN Messenger
LavantiS
Αντμίν και βάλε!
Αντμίν και βάλε!


Mέλος από: Oct 10, 2003
Μηνύματα: 1679
Πόλη/Χώρα: Athens - Greece

ΜήνυμαΣτάλθηκε: Τρίτη 11 Ιαν 2005, 11:32 GMT    Τίτλος Μηνύματος: Η UNICEF ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ Απαντηση με παραβολή κειμένου

Η UNICEF ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Στις περιοχές που χτύπησε το τσουνάμι στην Ταϊλάνδη ενώ υποστηρίζει επανέναρξη της εκπαίδευσης στη Σρι Λάνκα.



Πουκέτ, Ταϊλάνδη / 10 Ιανουαρίου. Η UNICEF ανακοίνωσε πως μια ομάδα ειδημόνων, ειδικά εκπαιδευμένων στα παιδικά ψυχικά τραύματα από την Ταϊλάνδη κινητοποιήθηκε και τώρα ξεκινά να εργάζεται στις περισσότερο πληγείσες επαρχίες από το τσουνάμι.

Η ομάδα που αποτελείται από 36 παιδικούς ψυχολόγους, ψυχιάτρους, παιδιάτρους και νοσοκόμες θα απλωθεί σε 4 επαρχίες (Pang Nga, Krabi, Phuket and Ranong) όπου μεγάλος αριθμός παιδιών έχασαν γονείς, συγγενείς και φίλους και έγιναν μάρτυρες τρομακτικών σκηνών καταστροφής. Θα εργαστούν μαζί με δασκάλους και παιδιά στα σχολεία, όπως επίσης και πραγματοποιώντας επισκέψεις σε οικογένειες που χτυπήθηκαν σκληρά από τη θεομηνία, συμπεριλαμβανομένων των μελών της ευρύτερης οικογένειας που φροντίζουν ορφανά. Τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης αναφέρουν ότι έμειναν ορφανά περισσότερα από 300 παιδιά στην Ταϊλάνδη.

Πολλές από τις πιο κρίσιμες επείγουσες ανάγκες αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζονται. Πάντως, εκτιμήσεις της UNICEF έδειξαν πως η ψυχική υγεία των παιδιών που επλήγησαν από το τσουνάμι ήταν και θα συνεχίσει να είναι πρώτη ανησυχία και για τους επόμενους μήνες.

«Το να εφοδιάσουμε τους δασκάλους με πρακτική καθοδήγηση για το πώς να εργαστούν με παιδιά που περνούν τρομερή θλίψη, είναι ένα πρώτο κρίσιμο βήμα για την ανάκαμψή τους. Οι δάσκαλοι μπορούν να γίνουν η πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του ψυχικού τραύματος,» είπε η Inese Zalitis εκπρόσωπος της UNICEF στην Ταϊλάνδη.

Τυπώθηκαν επειγόντως ειδικά ενημερωτικά βιβλιαράκια για το πώς μπορούν να βοηθηθούν τα παιδιά να ανταπεξέλθουν στα ψυχικά τραύματα. Απλά μηνύματα για γονείς και άλλους ενήλικες για το πώς να φροντίσουν τέτοια παιδιά έχουν ήδη διανεμηθεί σε μεγάλους αριθμούς. Μερικά βασικά μηνύματα συμπεριλαμβάνουν την ανάγκη για ειδική προσοχή, περισσότερη στοργή, να δίδεται η ευκαιρία στα παιδιά να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, να μιλάνε για τις εμπειρίες τους, τη σπουδαιότητα να έχουν τακτικές συνήθειες όπως το να πηγαίνουν σχολείο, να τρώνε και να κοιμούνται συγκεκριμένες ώρες. Αυτό τους δίνει μια αίσθηση ασφάλειας και κανονικότητας.

Η UNICEF δήλωσε επίσης πως η στενή επίβλεψη των παιδιών είναι σημαντική τόσο για να εντοπιστούν ακραία σημάδια άγχους και οδύνης, όσο και για να προστατευθούν τα παιδιά από οποιουσδήποτε κινδύνους να πέσουν θύματα εκμετάλλευσης.

Κολόμπο, Σρι Λάνκα / 10 Ιανουαρίου. Σήμερα, 8.000 παιδιά στη Σρι Λάνκα στις χειρότερα πληγείσες περιοχές από το τσουνάμι αρχίζουν μαθήματα υποστηριζόμενα από τα «σχολεία σε ένα κουτί» που έστειλε η UNICEF σηματοδοτώντας την πρώτη φάση μιας ολοκληρωμένης πανεθνικής προσπάθειας να επιστρέψουν όλα τα παιδιά στις περιοχές αυτές πίσω στο σχολείο το γρηγορότερο δυνατόν. Ανοίγουν επίσης και τα σχολεία που δεν υπέστησαν καταστροφές.

«Το να φέρουμε τα παιδιά πίσω στο σχολείο αποτελεί ίσως το μοναδικό περισσότερο αποτελεσματικό φάρμακο για να τα βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουν το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής που άλλαξε τόσο ριζικά τις ζωές τους,» είπε ο Ted Chaiban, εκπρόσωπος της UNICEF στη Σρι Λάνκα. Η UNICEF θα υποστηρίξει το Υπουργείο Παιδείας στο έργο του να επαναφέρει όλα τα παιδιά πίσω στις σχολικές τάξεις το γρηγορότερο δυνατόν.»

Περίπου 170 σχολεία που εξυπηρετούν σχεδόν 77.000 παιδιά έχουν είτε υποστεί ζημιές ή καταστράφηκαν και πάνω από 260 σχολεία στεγάζουν κοντά στους 300.000 εκτοπισμένους ανθρώπους από το τσουνάμι. Για να ξανά-ανοίξουν πρέπει πρώτα αυτοί οι άνθρωποι να βρουν ασφαλή εναλλακτική στέγαση με επαρκείς βοηθητικές εγκαταστάσεις, δήλωσε ο Chaiban προσθέτοντας πως οι αποφάσεις για τη μεταστέγασή τους πρέπει να συμπεριλαμβάνουν ειδική προστασία για τους ιδιαίτερα ευάλωτους, ειδικότερα τα ασυνόδευτα και χωρισμένα από τις οικογένειές τους παιδιά.

Εκατό «σχολεία σε ένα κουτί» που το καθένα περιέχει τετράδια, μολύβια, κιμωλία και εκπαιδευτικά βοηθήματα για 80 μαθητές και τους δασκάλους τους, διανεμήθηκαν σε Galle, Ampara και Mullaittivu, μεταξύ των χειρότερα πληγέντων περιοχών της χώρας. Περίπου 3.000 εκπαιδευτικά σετ μαζί με βασική επίπλωση σχολικών αιθουσών και τέντες θα διανεμηθούν σε πληγέντα σχολεία και περιοχές.

«Η UNICEF θα εργασθεί για να προσφέρει σχολικά εφόδια σε 200.000 παιδιά μέχρι τις 25 Ιανουαρίου. Τα εκπαιδευτικά σετ για επείγουσες ανάγκες είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα στο τεράστιο έργο που έχουμε να κάνουμε για να εξασφαλίσουμε πως τα παιδιά θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σχολεία τους το συντομότερο δυνατόν. Είναι μέρος μιας πολύ μακρύτερης και ευρύτερης διαδικασίας ώστε να επισκευάσουμε, να ξαναχτίσουμε και να αποκαταστήσουμε τα σχολεία,» είπε ο Chaiban.

Η UNICEF στη Σρι Λάνκα αντέδρασε μέσα σε λίγες ώρες από την καταστροφή, καθώς το προσωπικό που είχε στις πληγείσες περιοχές άρχισε αμέσως διαδικασίες ανακούφισης του πληθυσμού. Οι αποθήκες της στην περιοχή άδειασαν από τον ειδικό εξοπλισμό που είναι σχεδιασμένος για να βοηθά οικογένειες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης που στάλθηκαν σε νότο, βορά και ανατολή. Επίσης παρείχε νοσοκομειακές προμήθειες σε 150.000 άτομα μέσα σε έξι μέρες από την καταστροφή και τώρα εργάζεται για την παροχή νερού στους περίπου 500.000 εκτοπισμένους.

Επιπλέον η UNICEF συνεργάζεται με τις αρχές για να εντοπίσει και να καταγράψει ασυνόδευτα και χωρισμένα από τις οικογένειές τους παιδιά, να τους προσφέρει επιπρόσθετη ασφάλεια και να εντοπίσει συγγενείς τους. Διανεμήθηκαν ειδικά σετ αναψυχής με παιχνίδια και αθλητικό εξοπλισμό σε πολλούς από τους καταυλισμούς, ώστε πολλά ψυχικά τραυματισμένα παιδιά να μπορούν να ξαναβρούν ένα κομμάτι από την παιδική τους ηλικία
Επιστροφή
Προφίλ του χρήστη Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή e-mail Δείτε το site του αποστολέα Yahoo Messenger MSN Messenger
LavantiS
Αντμίν και βάλε!
Αντμίν και βάλε!


Mέλος από: Oct 10, 2003
Μηνύματα: 1679
Πόλη/Χώρα: Athens - Greece

ΜήνυμαΣτάλθηκε: Τρίτη 11 Ιαν 2005, 11:41 GMT    Τίτλος Μηνύματος: Και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στη μάχη για την επιβίωση Απαντηση με παραβολή κειμένου

Και οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, συμμετέχουν δυναμικά στην ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχεται στις περιοχές που έχουν πληγεί από το Τσουνάμι..


Έως σήμερα, οι ΓΧΣ έχουν στείλει περισσότερα από 60 μέλη του διεθνούς προσωπικού τους και 150 τόνους υλικού βοήθειας για να προσφέρουν αρωγή σε ανθρώπους που επλήγησαν από το σεισμό και τα παλιρροϊκά κύματα που ακολούθησαν στη νότια Ασία. Περισσότεροι εργαζόμενοι στον ανθρωπιστικό τομέα και φορτία υλικού είναι καθ' οδόν και θα σταλούν και άλλοι ανάλογα με τις ανάγκες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ :
http://www.msf.gr/news/050110_2.html


Ο HotStation.gr συμμετέχει στον αγώνα των ΓΧΣ προσφέροντας ραδιοφωνικό χρόνο και μεταδίδοντας δωρεάν το ραδιοφωνικό μήνυμα της εκστρατείας "ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗ" που ξεκίνησε από 10 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Φεβρουρίου (μετά από παράταση που έδωσε το ΕΣΡ)..
Επιστροφή
Προφίλ του χρήστη Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή e-mail Δείτε το site του αποστολέα Yahoo Messenger MSN Messenger
Εμφάνιση των μηνυμάτων για διάστημα:   
Έναρξη Νέου Θέματος   Απάντηση σε Μήνυμα    Forums -> Γενική συζήτηση All times are GMT + 3 Hours
Σελίδα 1 από 1

 
Πλοήγηση σε:  
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα σε αυτό το forum
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να απαντήσετε σε μηνύματα αυτού του forum
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να αλλάξετε τα μηνύματα σας σε αυτό το forum
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να διαγράψετε τα μηνύματα σας από το forum
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να ψηφίσετε σε δημοψηφίσματα σε αυτό το forum
Forums ©