Αυξήσεις στα διόδια της Αττικής Οδού


Ημερομηνία Σάββατο, 21 Ιαν 2006 @ 10:10
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας LavantiSΣύμφωνα με το δελτίο τύπου που λάβαμε, η Αττική Οδός από την 1η Φεβρουαρίου του 2006 θα προχωρήσει στην αναπροσαρμογή του βασικού διοδίου κατά 20 λεπτά. Έτσι για τα Ι.Χ. οχήματα, η βασική τιμή του διοδίου διαμορφώνεται πλέον, από τα 2,50 ευρώ που είναι σήμερα, στα 2,70 ευρώ και διατηρείται σε επίπεδα χαμηλότερα από τα 3 ευρώ και πλέον που προβλέπει η σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο. Αναλογικές αυξήσεις θα ισχύσουν και για τις άλλες κατηγορίες οχημάτων, δηλαδή για τα δίκυκλα η τιμή διαμορφώνεται σε 1,30 ευρώ από 1,20 ευρώ, για τα φορτηγά και λεωφορεία σε 6,70 ευρώ από τα 6,20 ευρώ και για τις νταλίκες σε 10,80 ευρώ από τα 10,00 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία αναπροσαρμογή έγινε την 1η Σεπτεμβρίου του 2004 και οι νέες τιμές καλύπτουν τον πληθωρισμό, την αύξηση του ΦΠΑ καθώς και τις μακροχρόνιες επιχειρησιακές ανάγκες του Έργου.

Παράλληλα αναπροσαρμόζονται οι τιμές των εκπτωτικών προγραμμάτων κατ΄αντιστοιχία προς την αναπροσαρμογή του κανονικού διοδίου. Έτσι, για τα Ι.Χ. του συνδρομητικού προγράμματος Express η τιμή του διοδίου από τα 2,15 ευρώ αναπροσαρμόζεται στα 2,35 ευρώ, οι κλιμακωτές τιμές 2,15 ευρώ – 1,80 ευρώ – 1,50 ευρώ των προγραμμάτων Friendly και Business αναπροσαρμόζονται σε 2,35 ευρώ – 2,00 ευρώ – 1,70 ευρώ, ενώ για το πρόγραμμα Bonus οι 30 πρώτες διελεύσεις θα κοστίζουν στο εξής 2,70 ευρώ με τις επόμενες 15 διελεύσεις του ίδιου μήνα (31η έως 45η) να παρέχονται και πάλι δωρεάν.


ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Από την 1η Φεβρουαρίου 2006 θα υπάρχει ένα επιπλέον κίνητρο για τους νέους συνδρομητές αφού στο εξής ο πομποδέκτης e-PASS, θα παρέχεται δωρεάν, χωρίς την εγγύηση των 20 ευρώ, για όλα τα προγράμματα που μέχρι τώρα απαιτούσαν εγγύηση. Επίσης, επιστρέφονται τα 20 ευρώ σε όλους τους παλιούς συνδρομητές που είχαν καταβάλει το ποσό αυτό ως εγγύηση για τη χρήση του πομποδέκτη. Η επιστροφή αυτή των 20 ευρώ γίνεται μέσω της πίστωσής τους στο λογαριασμό του χρήστη ώστε να χρησιμοποιηθούν για διελεύσεις.

Η Αττική Οδός αναγνωρίζοντας έμπρακτα ότι ο αυτοκινητόδρομος έχει συνδεθεί αναπόσπαστα με τις καθημερινές μετακινήσεις της πλειοψηφίας των χρηστών της, εξακολουθεί να προσφέρει στους συνδρομητές της σημαντικές εκπτώσεις, που φθάνουν έως και 37% και είναι από τις υψηλότερες που υπάρχουν σε αντίστοιχους Ευρωπαϊκούς αυτοκινητοδρόμους. Έτσι δίνεται η δυνατότητα διέλευσης με κόστος 2,35 ευρώ, από την πρώτη κιόλας διαδρομή, με χρήση του πομποδέκτη e-PASS, η απόκτηση του οποίου δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση και προσφέρει ταυτόχρονα άνεση και ευκολία κατά την είσοδο στον αυτοκινητόδρομο.

Τα Σημεία Εξυπηρέτησης Συνδρομητών της Αττικής Οδού και η Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελάτων θα παραμείνουν κλειστά το Σάββατο 21/01/2006 λόγω αναβάθμισης των υπηρεσιών δικτύου της εταιρείας.

Κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα Σημεία Εξυπηρέτησης Συνδρομητών καθώς και η Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελάτων την Παρασκευή 20/01/2006 και τη Δευτέρα 23/01/2006. Η Αττική Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και ζητάει συγνώμη για την ενόχληση.

Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article887.html