Συμβαίνουν και στην Ελλάδα...


Ημερομηνία Παρασκευή, 21 Νοέ 2003 @ 08:00
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας LavantiSΤέσσερα μέλη πολύτεκνης οικογένειας από τους Λόφους Φλώρινας κατηγορούνται ότι σχεδίασαν και πραγματοποίησαν μια απίστευτη δολοφονία γυναίκας από τα Σκόπια, για να καρπωθούν ασφάλιστρα ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Διαβάστε το σατανικό (έως κινηματογραφικό) σχέδιο που κατέστρωσαν πατέρας, σύζυγος και γιοι (o ένας ανήλικος) και πως στοίχησε την ζωή μίας γυναίκας από τα Σκόπια, με στόχο του "ελληνικού δαιμονίου" το γρήγορο και εύκολο κέρδος..


Πατέρας, μάνα και δύο γιοι, ηλικίας 17 και 19 χρόνων, έχουν να αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού (ο πατέρας και ο ανήλικος γιος), συνέργεια και αποσιώπηση εγκλήματος (αντίστοιχα για τους άλλους δύο), σύμφωνα με τις ποινικές διώξεις που τους άσκησε χθες ο εισαγγελέας Εδεσσας.Ο Αλέξανδρος Κεσσόπουλος, που φέρεται ως ιθύνων νους και εκτελεστής του φονικού, οδηγείται στον εισαγγελέα.Από την προανάκριση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας προέκυψε ότι τον περασμένο Ιούνιο το ζευγάρι είχε κάνει ασφάλεια ζωής σε δύο ασφαλιστικές εταιρείες της Γερμανίας, όπου διαμένουν μόνιμα, και σκηνοθέτησαν δυστύχημα με υποτιθέμενο θύμα τη σύζυγο Μαρία -μητέρα πέντε παιδιών (μιας κοπέλας και τεσσάρων αγοριών).

Ο 50χρονος πατέρας Αλέξανδρος Κεσσόπουλος - ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Γερμανία- την Τρίτη νοίκιασε αυτοκίνητο από εταιρεία της Θεσσαλονίκης και το απόγευμα της ίδιας ημέρας παρέλαβαν από το μεθοριακό σταθμό Νίκης Φλώρινας γυναίκα με τα χαρακτηριστικά της μάνας, που βρήκαν με τη μεσολάβηση τρίτου προσώπου που αναζητείται από την Αστυνομία. Την Τετάρτη, αφού υπνώτισαν την καταγόμενη από την ΠΓΔΜ γυναίκα, την οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία, στο 28ο χιλιόμετρο της παλιάς οδού Εδεσσας - Φλώρινας.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, την έβαλαν στη θέση του οδηγού, περιέλουσαν το εσωτερικό του αυτοκινήτου με εύφλεκτο υλικό και ο πατέρας έβαλε φωτιά, λύνοντας ταυτόχρονα το χειρόφρενο. Την επόμενη μέρα ενημέρωσε τηλεφωνικώς τον Αστυνομικό Σταθμό Βεύης Φλώρινας για την «εξαφάνιση της συζύγου».

«Το μονοξείδιο του άνθρακα που εκλύθηκε σκότωσε τη γυναίκα, αλλά έσβησε τη φωτιά αφήνοντας στοιχεία για μας», τόνισε ο αστυνομικός υποδιευθυντής Πέλλας, Βασίλης Τραούδας. Ο ίδιος επισήμανε ότι για τα εγκαύματα που έφερε στα χέρια, ο πατέρας υποστήριξε πως κάηκε στη σόμπα. Τα ένα από τα παιδιά κλήθηκε να αναγνωρίσει τη «νεκρή μάνα» στο νοσοκομείο και έσπασε και ομολόγησε το έγκλημα.

Στο χωριό τους, τους Λόφους Φλώρινας με τους 750 κατοίκους και το ένα δημοτικό σχολείο, κανένας από τους συγχωριανούς τους δεν «έπεσε από τα σύννεφα» όπως συμβαίνει σ' αυτές τις περιπτώσεις. Πρόκειται για ένα αγροτοχώρι περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

Συγχωριανοί τους, που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, είπαν ότι «απ' αυτούς τα περιμέναμε όλα» και λίγο - πολύ τους χαρακτήρισαν «εγκληματικές φυσιογνωμίες». Επίσης μίλησαν για εκκρεμότητες της οικογένειας με την εφορία της Γερμανίας, ενώ έκαναν γνωστό και πρόσφατο περιστατικό με τράπεζα της Φλώρινας και πρωταγωνιστή τον 50χρονο: «Κατάφερε να πάρει χρήματα και έλεγε ότι δεν του τα έδωσαν, μ' αποτέλεσμα να τον ψάχνει ο ταμίας στο χωριό».

Οι συγχωριανοί χαρακτήρισαν «κλειστούς ανθρώπους» το ανδρόγυνο, που «δεν είχε και πολλές κοινωνικές επαφές στο χωριό». Ηταν μετανάστες δεύτερης γενιάς, αφού πρώτος στη Γερμανία πήγε ο πατέρας του Κεσσόπουλου και παππούς των πέντε παιδιών -«ένας άξιος τεχνίτης, καλός άνθρωπος και νοικοκύρης».

Συγγενείς τους, που έφθασαν οδικώς από τη Γερμανία, δεν άφησαν τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφους να πλησιάσουν τον παππού και τη γιαγιά που μένουν στο χωριό.Πηγή: Ελευθεροτυπία, www.enet.gr

Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article88.html