Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον


Ημερομηνία Δευτέρα, 30 Μάι 2016 @ 14:05
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας LavantiSΟ Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Γενικός Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, κ. Κωστής Δήμτσας έστειλαν μήνυμα αγάπης και επέκτασης του πετυχημένου και καινοτόμου προγράμματος «ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Άνθρωπος και Περιβάλλον» σε συνεργασία με τον Εθνικό Φορέα Ανακύκλωσης «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ». Κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε, αποδόθηκε το ποσό της δωρεάς που συγκεντρώθηκε από το Σύστημα Συγκέντρωσης Κοινωνικού Κεφαλαίου των Ολοκληρωμένων Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα, ώστε να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό έργο της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.


Παράλληλα, ανακοινώθηκε η επέκταση της Δράσης «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στις Ενορίες», στο πλαίσιο της οποίας θα τοποθετούνται Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε χώρους των οικείων Μητροπόλεων, όπου θα επιστρέφονται για ανακύκλωση οι συσκευασίες που θα συλλέγονται στις ενορίες. Σημειώνεται ότι το σύνολο των εσόδων από τις ανακυκλούμενες συσκευασίες θα διατίθενται για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας και των δομών στήριξης ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τόνισε ότι: «Στην Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση, ο κόσμος είναι δημιούργημα του Θεού. Η χρήση λοιπόν του κόσμου από τον άνθρωπο συνιστά έμπρακτη σχέση του ανθρώπου με τον Θεό , εφόσον ο Θεός παρέχει και ο άνθρωπος δέχεται τα φυσικά αγαθά ως προσφορά της θεϊκής αγάπης. Από θεολογική σκοπιά , αν ο άνθρωπος μετατρέψει την χρήση του κόσμου σε καταστροφή φύσεως, τότε αρνείται και αναιρεί την δική του ζωτική σχέση με τον Θεό» και συμπλήρωσε ότι «Μέσα από το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που έχουμε ξεκινήσει προσπαθούμε να βοηθήσουμε και τον εμπερίστατο άνθρωπο, καθώς τα χρήματα που συγκεντρώνονται από την οικονομία που θα κάνουμε όλοι μας ανακυκλώνοντας, διατίθενται για την ενίσχυση των συσσιτίων και του φιλανθρωπικού μας έργου. Εύχομαι σε όλους σας καλή ανταποδοτική ανακύκλωση, ώστε να φέρουμε σε πέρας την νέα μας ΑΠΟΣΤΟΛΗ που αποτυπώνεται στο μήνυμα της εν λόγω Ολοκληρωμένης Δράσης μας : «ΑΠΟΣΤΟΛΗ: “Άνθρωπος και Περιβάλλον”».


/images/articles/general/apostoli_anthropos_periballon.jpg


Ο Γενικός Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, κ. Κωστής Δήμτσας, σημείωσε ότι «οι καινοτόμες Δράσεις που υλοποιεί ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ και η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, υπό την Αιγίδα του Αρχιεπισκόπου, δεν στοχεύει μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην προσφορά στον άνθρωπο. Τόσο οι «Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές» σε Δήμους όλης της χώρας όσο και η Δράση Ανακύκλωσης στις Ενορίες, στοχεύουν στην ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης των πολιτών, με έμφαση στους νέους ανθρώπους, με ταυτόχρονη ενίσχυση των γευμάτων αγάπης προς τους συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη».

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Φορέα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, κ. Παύλος Ραβάνης, τόνισε ότι: «Είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη συνάμα, η συνεργασία που υλοποιούμε με την Αρχιεπισκοπή και την ΑΠΟΣΤΟΛΗ, τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της. Με τη χρήση των υψηλής τεχνολογίας Ολοκληρωμένων Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης συνδυάζεται η ορθή και χωριστή ανακύκλωση των συσκευασιών στην Πηγή με την ενίσχυση σημαντικών κοινωνικών σκοπών, αλλά και την περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών. Με ταπεινότητα και δύναμη ψυχής δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίζουμε να είμαστε συνοδοιπόροι της φιλανθρωπικής δράσης της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ και κοινωνοί των Αρχών της».

Στην Εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές από σχολεία της Αττικής, που εξέφρασαν στον Μακαριώτατο τις ευχαριστίες τους για τη δυνατότητα που τους δίνεται να δωρίζουν το προσφερόμενο ανταποδοτικό κίνητρο των Κέντρων Ανακύκλωσης υπέρ της ενίσχυσης των «γευμάτων αγάπης» της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.

 


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3496.html