Νεκρός βρέθηκε ο Σίφης ο κροκόδειλος


Ημερομηνία Δευτέρα, 30 Μάρ 2015 @ 17:10
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας LavantiSΆδοξο τέλος είχε τελικά η ιστορία του ανυπότακτου κροκόδειλου Σήφη στο φράγμα Ποταμών στη Κρήτη, με αποτέλεσμα να πέσουν σήμερα οι τίτλοι τέλους στην περιπέτεια του. Ένας κροκόδειλος που, άγνωστο πως, είχε βρει καταφύγιο από τον περασμένο Αύγουστο του 2014, στη λίμνη του Φράγματος Ποταμών στο Ρέθυμνο της Κρήτης, για αυτό και οι ντόπιοι τον ονόμασαν «Σήφη», και για την ανεύρεση του οποίου είχε επιστρατευθεί έως και ο διάσημος Γάλλος γητευτής κροκοδείλων Ολιβιέ Μπερά, βρέθηκε τελικά σήμερα αλλά δυστυχώς νεκρός, όπως μεταδίδουν τα κρητικά μέσα ενημέρωσης.


Φαίνεται, γράφουν, ότι δεν άντεξε στον βαρύ χειμώνα, και εντοπίστηκε να επιπλέει νεκρός στα νερά του φράγματος.

Αμέσως έσπευσαν επιτόπου και μέλη της επιτροπής που είχε συσταθεί ειδικά για τον εντοπισμό του ερπετού για να το ανασύρουν από το νερό και να το μεταφέρουν, μετά από τις όποιες τυπικές και υγειονομικές διαδικασίες χρειαστούν, στο μουσείο φυσικής ιστορίας.

Ο Σήφης, λόγω και της δημοσιότητας που δόθηκε σε αυτόν σ’ όλο τον κόσμο, είχε γίνει μεγάλη τουριστική ατραξιόν για τη Κρήτη. Μία αεροπορική εταιρεία, στη διαφημιστική της εκστρατεία για τις πτήσεις της στη Κρήτη, ενθάρρυνε τους τουρίστες να μεταβούν στο φράγμα της λίμνης στο Ρέθυμνο για να τον δουν από κοντά.

Ο «κροκοδειλάκιας Μπερά», όπως ονόμασε τον Γάλλο ειδικό ο τοπικός Τύπος της Κρήτης, απέτυχε σε δύο αποστολές του να «συλλάβει» και να ανασύρει τον «Σήφη» από τα νερά της λίμνης. «Τελικά, είναι πιο έξυπνος από μένα», είχε δηλώσει σε ξένες εφημερίδες, περιγράφοντας πως ο κροκόδειλος είχε καταφέρει να γλυτώσει ακόμα και από τις ηλεκτρονικές παγίδες που του είχε στήσει μέσα στη λίμνη.
Τελικά, ο άτυχος Σήφης γλύτωσε από τον διάσημο Γάλλο γητευτή, αλλά όχι από τον απροσδόκητα άσχημο και κρύο φετινό χειμώνα της Κρήτης.

Ο Σήφης ο κροκόδειλος, θα παραμείνει σε σημείο, που θεωρείται κατάλληλο, στις όχθες του Φράγματος Ποταμών Αμαρίου, προκειμένου να ολοκληρωθεί με φυσικό τρόπο η αποσύνθεση και στη συνέχεια οι επιστήμονες θα μεταφέρουν τα οστά του στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Ηράκλειο της Κρήτης για μελέτη, δήλωσε ο ερπετολόγος Πέτρος Λυμπεράκης.

Πηγή: iKypros


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3471.html