Ο πιο φτωχός πρωθυπουργός (δεν είναι Ευρωπαίος)..


Ημερομηνία Δευτέρα, 07 Απρ 2014 @ 13:00
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας LavantiS



Η αλήθεια είναι πως στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, έχουμε συνηθίσει οι πολιτικοί μας άρχοντες και δη οι πρωθυπουργοί να είναι τουλάχιστον πάμπλουτοι με μεγάλη δήλωση πόθεν έσχες, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και στο μακρινό Νεπάλ, του οποίου ο πρωθυπουργός είναι κυριολεκτικά πάμφτωχος, παίρνοντας χωρίς αντίπαλο τον τίτλο του πιο φτωχού πρωθυπουργού στον πλανήτη μας.



Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του BBC ο 75χρονος Σουσίλ Κοϊράλα με βάση το «πόθεν έσχες» του, έχει ως μοναδικά περιουσιακά του στοιχεία είναι τρία κινητά τηλέφωνα. Ο ίδιος δεν έχει σπίτι στην κατοχή του και όταν επισκέπτεται τη γενέτειρά του διαμένει ως φιλοξενούμενος στο σπίτι του αδελφού του.

Μάλιστα, τον περασμένο μήνα επέστρεψε στο δημόσιο ταμείο 650 δολάρια τα οποία επρόκειτο να δαπανήσει στη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Μιανμάρ. Ο Κοϊράλα, παλαίμαχος αγωνιστής της δημοκρατίας και μέλος πολιτικής οικογένειας, εξελέγη τον Φεβρουάριο στην πρωθυπουργία. Είχε μείνει για πολλά χρόνια εξόριστος στην Ινδία για πολιτικούς λόγους και φυλακισμένος σε Ινδία και Νεπάλ, λόγω της εμπλοκής του σε αεροπειρατεία το 1973, για την εξασφάλιση πόρων υπέρ του αγώνα για την δημοκρατία στο Νεπάλ.


Πηγή: Ημερησία







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3417.html