Oculus VR - Νέα εξαγορά από το Facebook για 2 δις δολ.


Ημερομηνία Παρασκευή, 28 Μάρ 2014 @ 08:10
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiS



Άλλη μια εξαγορά μαμούθ ανακοίνωσε η Facebook Inc. στο πλαίσιο της στρατηγικής της να συνδέσει χρήστες από διαφορετικές συσκευές και τύπους επικοινωνίας. Το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε την εξαγορά της Oculus VR Inc. μίας εταιρείας μόλις 20 μηνών που κατασκευάζει γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, έναντι 2 δισ. δολ. σε μετρητά και μετοχές.
Λέτε να ετοιμάζεται για τα facebook αντίστοιχα Google Glasses;



Το βασικό μοντέλο της Oculus, το Rift, είναι μια οπτική συσκευή για βιντεοπαιχνίδια. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg δήλωσε την Τρίτη ότι το κοινωνικό δίκτυο έχει μεγαλύτερα σχέδια για την συσκευή.

"Θα κάνουμε την Oculus μια πλατφόρμα για πολλές άλλες εμπειρίες", σημειώνει ο Zuckerberg σε σχετική ανακοίνωση.

"Φανταστείτε να απολαμβάνετε ένα παιχνίδι από θέσεις ακριβώς δίπλα στο γήπεδο, να διαβάζετε σε μια τάξη με μαθητές και καθηγητές σε όλο τον κόσμο ή να συζητάτε με τον γιατρό σας πρόσωπο με πρόσωπο – απλά βάζοντας τα γυαλιά στο σπίτι σας", δήλωσε.

Η Oculus ιδρύθηκε το 2012 από τον Palmer Luckey, σήμερα 21 ετών. Ο Luckey άντλησε περισσότερα από 2,4 εκατ. δολ. σε μια καμπάνια για νέες επιχειρήσεις για να βοηθήσει να χρηματοδοτηθούν τα πρώτα προϊόντα της εταιρείας.

Το Φεβρουάριο το Facebook ανακοίνωσε την εξαγορά της εφαρμογής αποστολής μηνυμάτων για smartphone WhatsApp έναντι 19 δισ. δολ.



Πηγή: capital.gr







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3415.html