Ραλλία Χρηστίδου - Με όπλο την αγάπη ..στον Ατλαντίς!


Ημερομηνία Παρασκευή, 07 Φεβ 2014 @ 18:15
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiS



Την Ραλλία Χρηστίδου την γνωρίζουμε χρόνια τώρα, ξεκινώντας από το talent show του Fame Story. Αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι πως η Ραλλία ασχολήθηκε με τη μουσική από τα επτά της χρόνια μαθαίνοντας κλασσική κιθάρα και συνέχισε με ανώτερα θεωρητικά παίρνοντας το πτυχίο της από το Ωδείο Αθηνών με αριστείο. Σήμερα, η Ραλλία Χρηστίδου είναι μια καταξιωμένη μουσικός, τραγουδοποιός και τραγουδίστρια. Την ευκαιρία να την γνωρίσετε καλύτερα όπως και τον νέο της δίσκο "Με όπλο την αγάπη", θα έχετε όσοι συντονιστείτε το βραδυ της Δευτέρας 10 Φεβρουαρίου στον Ατλαντίς στους 105,3.


Τη Δευτέρα τα μεσάνυχτα, η Ραλλία θα βρίσκεται στον Atlantis 105,2 στην εκπομπή του Διονύση Κωτσάκη “Όνειρα κάνουν αυτοί που δεν κοιμούνται” για μία πραγματικά ξεχωριστή παρουσίαση… Τί είναι αυτά που κάνουν όμως αυτήν την παρουσίαση ξεχωριστή;
Πρώτα από όλα γιατί για τη Ραλλία, ο Διονύσης Κωτσάκης δεν είναι απλά ένας “ραδιοφωνικός οικοδεσπότης”. Μαζί έχουν γράψει τρία τραγούδια του δίσκου, ενώ ο Διονύσης Κωτσάκης υπογράφει και τους στίχους στο “Πόση αλήθεια αντέχεις” στο οποίο η μουσική είναι του Γιάννη Κότσιρα…

Κάθε τραγούδι έχει και μία ιστορία και θα έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον να την ακούσουμε από τους ίδιους τους δημιουργούς…

Τα καλά νέα όμως δε σταματούν εδώ… Στο στούντιο θα υπάρχουν κιθάρες, και (αν η παρέα το ζητήσει) η Ραλλία και ο Διονύσης θα μας τραγουδήσουν ζωντανα!… Αλλωστε από καιρού εις καιρόν συναντιούνται και επί σκηνής! Για όσους δεν το ξέρουν, το “με όπλο την αγάπη” (το ομώνυμο τργούδι του δίσκου που έγραψαν οι δυο τους) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ζωντανά με την μπάντα του Διονύση, τους “Carpe Diem” στα εικοστά-τρίτα γενέθλια του σταθμού!…

Δευτέρα 10/2 και ώρα 12 το βράδυ το ραντεβού με την Ραλλία Χρηστίδου είναι στο στον Atlantis 105,2 FM (διαδικτυακά από το www.atlantisfm.gr) ή (γιατί όχι) δηλώνουμε παρών στα στούντιο του σταθμού και σΆ αυτήν την ξεχωριστή παρουσίαση της Ραλλίας!




Με όπλο την Αγάπη, από τον ομώνυμο δίσκο της Ραλλίας Χρηστίδου



«Πρώτη φορά έπιασα στα χέρια μου κιθάρα όταν ήμουν 3 χρόνων, το χειροποίητο κιθαρόνι του παππού μου. Βλέποντας το παππού Ματθαίο να παίζει και να τραγουδά, ερωτεύτηκα τον ήχο της κιθάρας ,το σχήμα της ,τον τρόπο που πάλλονταν οι χορδές της, ερωτεύτηκα την bell canto φωνή του , και αργότερα όταν η γιαγιά Ραλλία με πήγε στο Ωδείο για να μην μείνω αυτοδίδακτη ,μας θυμάμαι να τραγουδάμε στη κουζίνα. Για τους Μικρασιάτες όπως εμείς, η κουζίνα είναι το σπουδαιότερο δωμάτιο ,η εστία της οικογένειας, όλα εκεί στο τραπέζι εξομολογούνται.»

Εξαιτίας της τηλεοπτικής συμμετοχής της κέρδισε γρήγορα αναγνωσιμότητα, επιτυχία, και πολύ καλές συνεργασίες, παράλληλα όμως, όπως συμβαίνει στις περισσότερες αντίστοιχες περιπτώσεις η υπέρ έκθεση της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης έφερε και σχόλια αρνητικά.

Ποτέ όμως δεν αμφισβητήθηκε η φωνή της, η χροιά της και η μουσικότητα της.

Σήμερα μετά από δύο χρόνια αναζήτηση και προβληματισμό εντός και εκτός μουσικής, σε νέα δισκογραφική εταιρεία τη MINOS-ΕΜΙ ξεκινάει λίγο από την αρχή. Όχι αρχή καριέρας βέβαια, αλλά εξωτερικεύει μέσα από τα τραγούδια της μια ισχυρή, ειλικρινή και έντονη προσωπικότητα για πρώτη φορά, συνεργάζεται με νέους δημιουργούς, πειραματίζεται στην Ισπανική γλώσσα ,αλλά και σε νέους έντεχνους μουσικούς δρόμους. Σε αυτή της την περιπέτεια συναντιέται δημιουργικά με ένα φίλο από τα παλιά τον εξαίρετο Γιάννη Κότσιρα.

Ο Γιάννης Κότσιρας είναι παραγωγός του δίσκου που κυκλοφορεί από την MINOS-ΕΜΙ έχει συνθέσει τη μουσική σε ένα τραγούδι ,καθώς επίσης στίχους και μουσική σε άλλα δύο. Η Ραλλία Χρηστίδου υπογράφει τη μουσική σε επτά τραγούδια και σε δύο έχει συμβάλει και στιχουργικά. Στο άλμπουμ αυτό συμμετέχουν επίσης οι δημιουργοί Στάθης Δρογώσης (Stathis Drogosis) , Ανδρέας Λάμπρου, Σταύρος Σταύρου , Κωνσταντίνος Χανιώτης, Διονύσης Κωτσάκης, Γιώργος Καραδήμος(Giorgos Karadimos) .

Για πρώτη φορά επίσης συναντιέται δισκογραφικά σε ένα ζεϊμπέκικο με την ξεχωριστή Ρίτα Αντωνοπούλου. Τέλος ένα Ισπανικό ποίημα της Χρυσούλας Μολογιάννη, μελοποιήθηκε από την ίδια σε ένα υπέροχο tango που ακούγεται Ισπανικά και Ελληνικά. Ήδη το πρώτο single ακούγεται στα ραδιόφωνα και έχει πολύ συγκινητική αποδοχή.

«Δικιά σου» ο τίτλος του, μουσική Γιάννης Κότσιρας, στίχοι Σταύρος Σταύρου, και παρότι γράφτηκε από ανδρική πένα είναι ένας σπάνιος γυναικείος μονόλογος. «Που μια ζωή θα γίνομαι αυτό που θες καρδιά μου, στο κόσμο δυνατή, δικιά σου, αληθινή, ποτέ δικιά μου…»


Τα τραγούδια του album Με όπλο την αγάπη

1. Με όπλο την αγάπη
2. Tengo soledad
3. ¶σπρο Γιασεμί
4. Το παλιό μου εγώ
5. Πόση αλήθεια αντέχεις
6. ΣΆ ευχαριστώ
7. Ιούδας
8. Εδώ θα μείνω
9. Πες πως βγήκα
10. Πόσα Δάκρυα
11. Δικιά σου
12. Τανγκό γιΆ αντίο
13. Μονάχη ταξιδεύω στην σιωπή









Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3395.html