Λέξη της χρονιάς το selfie


Ημερομηνία Τρίτη, 19 Νοέ 2013 @ 22:20
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας LavantiS



Ο όρος «Selfie», δηλαδή η φωτογραφία που παίρνει κάποιος στον εαυτό του μέσω κινητού ή κάμερας υπολογιστή, χρίσθηκε «λέξη της χρονιάς» από το Λεξικό της Οξφόρδης. Η έρευνα των υπευθύνων του λεξικού αναφέρει πως η συχνότητα χρήσης της συγκεκριμένης λέξης αυξήθηκε κατά 17.000% τον τελευταίο χρόνο.



Η λέξη «Schmeat», δηλαδή το είδος του κρέατος που παράγεται συνθετικά από βιολογικό ιστό, ήταν επίσης υποψήφια.

Ο όρος «Selfie» ορίζεται από τα λεξικό της Οξφόρδης ως «η φωτογραφία που έχει κάποιος τραβήξει τον εαυτό του, συνήθως με ένα smartphone ή μια κάμερα, αποστέλλοντάς την, ακολούθως, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης».

Η αύξηση στην χρήση μιας λέξης υπολογίζεται από τους υπευθύνους του Λεξικού μέσω ενός λογισμικού που καταγράφει περισσότερες από 150 εκατομμύρια αγγλικές λέξεις χρησιμοποιούμενες στο διαδίκτυο κάθε μήνα.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους του διάσημου λεξικού, η λέξη «selfie» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2002, από ένα αυστραλιανό διαδικτυακό φόρουμ.

Την λέξη «έπλασε» ένας άνδρας που δημοσίευσε τις πληγές που είχε υποστεί το πρόσωπό του ύστερα από μία πτώση.

Ζήτησε συγνώμη για την ποιότητα της φωτογραφίας, εξηγώντας ότι δεν ήταν μεθυσμένος, αλλά ότι επρόκειτο απλώς για ένα «selfie».

Φέτος, το selfie έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές σε όλο τον αγγλόφωνο κόσμο, με τη βοήθεια εικόνων όπως αυτή του Πάπα με τους έφηβους.

Ο Πάπας φωτογραφίζεται με νέους σε μια selfie πόζα!

Η Τζούντι Πίρσαλ, διευθυντής σύνταξης στο Λεξικό της Οξφόρδης, δήλωσε: «Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης βοήθησαν στη διάδοση του όρου, με το hashtag #selfie να εμφανίζεται στην ιστοσελίδα Flickr (που χρησιμοποιείται για τη διάδοση φωτογραφιών) ήδη από το 2004, αλλά η χρήση της λέξης έγινε ιδιαίτερα διαδεδομένη το 2012, όταν ο όρος αυτός άρχισε να χρησιμοποιείται ευρύτατα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».


Πηγή: BBC - Εθνος






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3375.html