Εφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Καλαμίτσης


Ημερομηνία Κυριακή, 03 Νοέ 2013 @ 17:15
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας LavantiS



Την τελευταία του πνοή άφησε το μεσημέρι της Κυριακής 3 Νοεμβρίου, ο Γιάννης Καλαμίτσης μετά από πολύμηνη νοσηλεία στο «Σισμανόγλειο». Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός, θεατρικός συγγραφέας και στιχουργός αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με τα νεφρά του και έκανε συνεχείς αιμοκαθάρσεις και τον τελευταίο καιρό η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί.


Γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου του 1939 στον Πειραιά. Ο πατέρας του ήταν έμπορος υφασμάτων και γυναικείων ενδυμάτων, επάγγελμα το οποίο ακολούθησε αρχικά και ο Γιάννης Καλαμίτσης.

Στη συνέχεια τον κέρδισε η αρχιτεκτονική, έφυγε στον Καναδά για να σπουδάσει, αλλά μετά από καιρό την εγκατέλειψε γιατί τον κέρδισε τελικά το ραδιόφωνο και το γράψιμο.




Έγραψε επιθεωρήσεις και στίχους. Υπέγραψε περισσότερα από 400 τραγούδια, μερικά από τα οποία θεωρούνται πια «κλασσικά». Ανάμεσά τους τα: Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι, Θα σΆ αγαπώ κ.α. Συνεργάστηκε με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Γιάννη Σπανό, τον Χρήστο Νικολόπουλο, τον Θανάση Γκαϊφύλλια, τον Γιώργο Χατζηνάσιο, τον Χρήστο Δάντη, τον Κώστα Τουρνά και πολλούς άλλους.


Γιάννης Καλαμίτσης

Από το 1990 είχε την πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινές χειρηλασίες» (06:00-08:00). Η εκπομπή ξεκίνησε από το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, συνέχισε στη ΝΕΤ 105,8 και από το 2009 μεταδιδόταν από το ραδιόφωνο του Real FM.



Δήμητρα Γαλάνη - Θα σ' αγαπώ: στίχοι Γιάννης Καλαμίτσης / Μουσική: Γ. Χατζηνάσιος


Πηγές: newsit, sport.gr






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3369.html