Ορθούλα Παπαδάκου: έχω σκλήρυνση κατά πλάκας


Ημερομηνία Τετάρτη, 18 Σεπ 2013 @ 17:20
Θέμα/Κατηγορία Κατινιές και Gossip!

Αποστολέας LavantiS



«Ένιωθα ότι σβήνω, πως είναι η τελευταία φορά που τους βλέπω και είπα στα ανήψια μου “να μην ξεχάσετε ποτέ πόσο σας αγαπάει η θεία”. Ένιωθα πως κάθε ανάσα ήταν η τελευταία μου. Φοβήθηκα πάρα πολύ».. Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει εδώ και μερικά χρόνια εξομολογήθηκε στην απογευματινή εκπομπή "Μίλα", καλεσμένη της Τατιάνας Στεφανίδου, η Ορθούλα Παπαδάκου.




«Ήμουν καλεσμένη κάπου, γύρισα, ετοιμαζόμουν να πάω σε ένα ραντεβού και ένιωσα πως δεν είμαι καλά. Ξάπλωσα λίγο και μέσα σε δυο- τρία λεπτά άρχισε να τρέμει το χέρι μου αρκετά, επεκτάθηκε στο πόδι και άρχισε να μουδιάζει το χέρι, το πόδι μου και λίγο η δεξιά πλευρά του προσώπου μου. Παράλληλα, άρχισα να μη βλέπω καλά από το δεξί μάτι. Σε αυτή τη φάση φοβήθηκα αρκετά, προσπάθησα να δω τι μου γίνεται και σαν αθλήτρια έχω μάθει να αντιμετωπίζω τους τραυματισμούς μου. Αλλά αυτό δεν ήταν τραυματισμός, δεν ήξερα τι συμβαίνει στο σώμα μου. Πήγα στον αδελφό μου και του είπα πως δεν είμαι καλά. Ήμουν άσπρη, του εξήγησα ότι δεν ξέρω τι μου συμβαίνει. Του λέω “πεθαίνω”. Αργότερα έμαθα πως μαζί με την κρίση της σκλήρυνσης κατά πλάκας είχα πάθει και κρίση πανικού», διηγήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην εκπομπή «Μίλα».

Περιγράφοντας σα συμπτώματα που είχε κατά την πρώτη κρίση της ασθένειάς της, η Ορθούλα είπε: «Ένιωθα ότι σβήνω, πως είναι η τελευταία φορά που τους βλέπω και είπα στα ανήψια μου “να μην ξεχάσετε ποτέ πόσο σας αγαπάει η θεία”. Ένιωθα πως κάθε ανάσα ήταν η τελευταία μου. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Ήταν η χειρότερη στιγμή της ζωής μου. Όταν πήγα στο νοσοκομείο μου είπαν πως ήταν κρίση πανικού και γύρισα σπίτι. Έκανα κάποιες απαραίτητες εξετάσεις και μου είπαν πως όλο αυτό έγινε επειδή είχα πιεστεί και στα επαγγελματικά και στα προσωπικά μου».

Μέχρι να της πουν από τι πάσχει στην πραγματικότητα «ήμουν ψυχολογικά στο πάτωμα. Ήθελα απαντήσεις, έλεγα πως δεν μπορώ να ζω έτσι, ήθελα να μάθω τι έχω. Δεν μπορείς να ζεις έτσι, να μην ξέρεις τι έχεις. Δεν μπορούσα να πιστέψω πως απλά έχω κρίσεις πανικού».

Τέλος, για την ημέρα που έμαθε τελικά πως πάσχει από το αυτοάνοσο νόσημα, είπε: «Τελικά πήγα σε ένα άλλο γιατρό, είδε όλες τις εξετάσεις και κατέληξε πως οι εστίες (σημεία που έχουν προσβληθεί από την ασθένεια) που είχα είχαν να κάνουν με σκλήρυνση κατά πλάκας. Εγώ πολλές φορές δέχομαι πως γίνονται κάποια λάθη, αλλά και το ένστικτό μου μου έλεγε πως τα πράγματα δεν ήταν όπως μου τα έλεγαν στην αρχή».


Πηγή: Πρώτο Θέμα






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3331.html