Πυροσβεστικό ελικόπτερο παίρνει νερό από πισίνα


Ημερομηνία Παρασκευή, 23 Αύγ 2013 @ 16:20
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας LavantiS



Η πυρκαγιά μαινόταν πολύ κοντά και γύρω από την περιοχή δεν υπήρχε ούτε λίμνη, ούτε θάλασσα. Τι έκανε, λοιπόν, ο πιλότος του πυροσβεστικού ελικοπτέρου; Εντόπισε μια πισίνα στην αυλή ενός σπιτιού και (με την σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη που φαίνεται να τραβάει το βίντεο) πήρε νερό από εκεί, καταφέρνοντας να αποφύγει τα γειτονικά κτίρια και να μην προκαλέσει την παραμικρή ζημιά στο οίκημα. Και έτσι να είναι ..ακόμα πιο αποτελεσματικός, αφού απείχε μόλις 1 λεπτό μακριά από το μέτωπο της φωτιάς!



Φαίνεται πάντως πως και ο ιδιοκτήτης της πισίνας είχε συμφέρον να κατασβηστεί η φωτιά το συντομότερο, αφού λόγω απόστασης, κινδύνευε και ..το δικό του σπίτι.

Δείτε το βίντεο με τον εκπληκτικό χειρισμό του πιλότου που με χειρουργική ακρίβεια κατεβάζει το ελικόπτερο μέσα στο μικρό κήπο με την πισίνα, σε απόσταση αναπνοής από μάντρες και κτίρια.



Τελικά όμως, όπως φαίνεται, αυτή δεν είναι και ..τόσο σπάνια τακτική! Παρόμοια λύση για ανεφοδιασμό ελικόπτερου με νερό για κατάσβεση κοντινής πυρκαγιάς, έχει καταγραφεί με κάμερα και στην Πορτογαλία, όπου εκεί το ελικόπτερο κατέφυγε στη πισίνα ενός δημόσιου κολυμβητηρίου, προκειμένου να σβήσει φωτιά σε δάσος στη Μπράγα της Πορτογαλίας. Δείτε κι αυτό το βίντεο..




Πηγή: Yahoo! News






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3327.html