Οι επτά φυλές του Rockwave


Ημερομηνία Τρίτη, 09 Ιούλ 2013 @ 18:15
Θέμα/Κατηγορία Σκέψεις, Θέσεις και Γνώμες

Αποστολέας LavantiS



Εντόπισε και τον εαυτό σου σε μία από τις φυλές που σπάνε κάθε χρόνο την ηρεμία της Μαλακάσας. Είναι πολύ ενδιαφέρον να παρατηρείς τον κόσμο στις συναυλίες. Να στέκεσαι μόνος σου σε μια γωνιά και να ακούς κουβέντες, να παρατηρείς ντυσίματα και συμπεριφορές, να σχολιάζεις με τους φίλους σου τους τριγύρω. Και είναι από τα πράγματα που κάνω κάθε φορά που βρίσκομαι σε μία συναυλία.


Γιατί ειδικά σε αυτή τη χώρα, οι συναυλίες είναι σαν τη Βαβέλ. Ένα μωσαϊκό από ανθρώπους με παντελώς διαφορετικά ενδιαφέροντα και στιλ. Άνθρωποι που βρίσκονται στο ίδιο περιβάλλον και υπό τους ίδιους όρους ελάχιστες φορές στη ζωή τους.

Θα μου πεις αυτό συμβαίνει σε κάθε συναυλία; Φυσικά και όχι. Δεν ανακαλύπτεις μια Βαβέλ σε ένα live των Κόρε.Ύδρο. ή σε μία συναυλία των Rotting Christ. Γιατί εκεί μιλάμε για πολύ συγκεκριμένο φανατικό κοινό. Το Rockwave όμως είναι μία πολύ διαφορετική κατάσταση. Κι αυτό γιατί από μόνο του προκαλεί αυτή τη συσσώρευση κόσμου.

Πώς θα μπορούσε άλλωστε να είναι ίδιος ο κόσμος που το Σάββατο τραγουδά για το νερό το αλκοολούχο με τον Σωκράτη Μάλαμα και τη Δευτέρα στήνεται από τις 5 μπροστά στη σκηνή για να αποθεώσει την Lana Del Rey;

Καταφέρνει σαν φεστιβάλ να παντρέψει τόσο διαφορετικά στοιχεία μουσικά και μη που είναι αναπόφευκτο να πετύχεις στο γρασίδι έναν φίλο σου που δεν περίμενες ποτέ να τον δεις σε συναυλίας. Στο Rockwave πάνε όλοι.


Η φυλή του upload

Καμία ταλαιπωρία στην επιστροφή. Η φυλή του upload είναι έτοιμη να αποχωρήσει από την συναυλία με το που θα ολοκληρώσει τη διαδικασία check-in στο Foursquare, comment στο Facebook τύπου αδιάφορο “α είσαι κι εσύ εδώωωω???? <3” και ανέβασμα φωτογραφίας στο Instagram με λίγο βαριεστημένο ύφος τύπου “ντάξει μωρέ, το κάναμε κι αυτό”. Αυτό τους ενδιέφερε. Να πάνε στη συναυλία. Να τους δουν, όχι οι παρευρισκόμενοι αλλά οι social φίλοι τους, ότι δεν έλειπαν από το μεγάλο γεγονός.


Η φυλή των σελέμπριτις

Το διασκεδάζω φοβερά να βλέπω ποιοι και ποιοι κοσμικοί πήγαν στην συναυλία το προηγούμενο βράδυ, επειδή είναι ΦΑ-ΝΑ-ΤΙ-ΚΟΙ του τάδε συγκροτήματος και δεν μπορούν χωρίς συναυλία. Θα τους δεις στα prive να στέκονται μπροστά μπροστά μπας και τους χαιρετήσει κάποιος από το κοινό για να ανταποδώσουν “την αγάπη που εισπράττουν τόσα χρόνια από τον κόσμο που τους στηρίζει”. Στο Rockwave και σε κάθε συναυλία πάνε μόνο με t-shirt. Σε αυτή την αναλογία...


Η φυλή των φεστιβαλαίων

Οι πλέον τίμιοι. Αυτοί που τα καλοκαίρια τους τα μετράνε σε φεστιβάλ και όχι σε μπάνια και παγωτά. Που κρατάνε ενθύμια από κάθε φεστιβάλ και κάθε χρόνο μαζεύουν λεφτά για να πάνε Primavera. Και στο Rockwave βρίσκουν ό,τι κοντινότερο έχουν σε φεστιβάλ του εξωτερικού από την άποψη της μαζικότητας και της απόδρασης σε έναν χώρο τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά από την πόλη.


Η φυλή των μουσικά απαίδευτων

Δεν το λέω με κακό πρόσημο. Αναφέρομαι κυρίως στα πιτσιρίκια που θα δεις να περνάνε φανταστικά στη συναυλία, όχι επειδή έχουν βιώματα με αυτά τα συγκροτήματα αλλά επειδή τους είχε πει ο μεγάλος τους αδερφός ότι οι Dead Cand Dance είναι μπάντα που πρέπει να έχεις ακούσει έστω μια φορά στη ζωή σου. Σήμα κατατεθέν τους η τσαντισμένη απάντηση, όταν τους ρωτάς “από πού και ως πού τους ξέρεις εσύ τους Echo and the bunnymen”.


Η φυλή της μπίρας

Η προσωπική μου συμπάθεια. Είναι αυτοί που πάνε στη συναυλία για την αύρα της. Για να καθήσουν οκλαδόν στον γρασίδι με μερικές μπίρες στο πλάι τους και να ζήσουν την ατμόσφαιρα. Δεν τους νοιάζει και πάρα πολύ ποιος είναι στην σκηνή γιατί τους φαίνεται τόσο μαγικά ανώτερο το ότι είναι δίπλα στην μπίρα και τους φίλους τους, με τόσο κόσμο τριγύρω. Επίσης είναι και οι καλύτεροι τιμητές των freebies που παίζουν πάντα στο Rockwave. Και επισκέπτονται κάθε περίπτερο με λαχτάρα για αναπτήρες, τασάκια, δωρεάν νούμερα και ό,τι άλλο βρουν από τους χορηγούς.


Η φυλή του σουξέ

Λατρεμένη φυλή. Και είναι φοβερό το ότι ξέρεις ποια είναι η στιγμή που θα ξυπνήσει. Ενόψει Lana ξέρεις ότι την στιγμή που η φράση “Blue Jeans” θα απλωθεί στο Terra Vibe, οι περισσότεροι θα ξυπνήσουν από τον λήθαργο, θα αγκαλιαστούν και θα τραγουδήσουν μαζί με την Lana το σουξεδάκι που ήρθαν να ακούσουν. Γιατί για αυτό ήρθαν, για το ένα και μοναδικό τραγούδι που ξέρουν. Μπορεί να μην γνωρίζουν καν πώς λέγεται ο δίσκος στον οποίο υπάρχει και αυτό το τραγούδι αλλά το σουξέ το ξέρουν απέξω κι ανακατωτά.


Η φυλή της μουσικής

Η οποία ευτυχώς είναι και η πολυπληθέστερη του φεστιβάλ. Και περικλείει όλους εκείνους που πάνε κάθε χρόνο μέχρι την Μαλακάσα από απλή αγάπη για τη μουσική. Από ανάγκη αυτά που ακούν όλο τον χρόνο στο pc, το mp3 και το αυτοκίνητό τους να τα ακούσουν και live. Ακόμα κι αν μερικούς από αυτούς τους καλλιτέχνες τους έχουν ξαναδεί on stage. Ακόμα κι αν πολλές φορές σε μία ημέρα του Rockwave έχουν μόνο ένα συγκρότημα που θέλουν να ακούσουν. Η σχέση με την μουσική καλλιεργείται και ατσαλώνεται στα γρασίδια, τα χώματα και τον ήλιο του Ιουλίου.


Τους είδες και θα τους δεις όλους αυτές τις μέρες στην Μαλακάσα. Και λογικά, σε κάποια απο αυτές τις κατηγορίες θα ανακαλύψεις και τον εαυτό σου. Όλους τους χωράει το Terra Vibe και ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η επιλογή των συγκροτημάτων που εμφανίζονται, ενισχύει το να αυξάνονται αυτές ο φυλές και να διαφέρουν όλο και περισσότερο μεταξύ τους.

Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να συνυπάρχεις με όλες αυτές τις φυλές χωρίς να σε ενοχλεί κάποια από αυτές. Γιατί την ώρα που εσύ χλευάζεις μία φυλή, εκείνη χλευάζει τη δική σου. Τι κι αν δεν ξέρει κάποιος τα τραγούδια; Τι κι αν πάει μόνο για την μπίρα και τις γκόμενες; Ο καθένας πάει για τον δικό του λόγο στο Rockwave. Εγώ πάλι πάω για αυτή την πολύχρωμη Βαβέλ.

Θα τα πούμε στα γρασίδια και στο @christoschatzi



Ο Χρήστος Χατζηιωάννου (κατα)γράφει και σχολιάζει τις ..διαφορετικότητες που συναντάς στο κοινό του Rockwave Festival.
Αναδημοσίευση από το OneMan.gr.



Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3277.html