Η Diana Krall τραγουδά και μαγεύει απόψε στο Ηρώδειο


Ημερομηνία Δευτέρα, 01 Ιούλ 2013 @ 17:35
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiS



Μια «μεγάλη κυρία της jazz», η κορυφαία καναδή ερμηνεύτρια Diana Krall, αναμένεται να σαγηνεύσει το κοινό με τη φωνή της, σε μια μοναδική συναυλία που θα πραγματοποιήσει, απόψε, Δευτέρα 1η Ιουλίου, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.



Φέτος, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της που ένας σταθμός της θα είναι και η Αθήνα, όπου θα εμφανιστεί στο Ηρώδειο, η «ιέρεια της τζαζ» μας φέρνει στις μελωδικές αποσκευές της - εκτός τις πασίγνωστες μεγάλες επιτυχίες της - και τον θησαυρό του νέου της άλμπουμ, το περίφημο «Glad Rag Doll». Ο ενδέκατο και «σοβαρότερος» δίσκο της, αποτελεί το εξαιρετικό αποτέλεσμα μίας άκρως επιτυχημένης συνεργασίας με τον κορυφαίο παραγωγό T Bone Burnett, που το όνομά του έχει ταυτιστεί με την αμερικανική μουσική παράδοση και τεράστια ονόματα όπως ο Elton John, o Leon Russell, ο Elvis Costello, o Roy Orbison.


Λαμπερό αστέρι
Η διάσημη τραγουδίστρια, πιανίστρια, στιχουργός, συνθέτης και παραγωγός Diana Krall, κατέκτησε ταχύτατα και παγκόσμια αναγνώριση και καταξίωση, αναγορεύτηκε σε λαμπερό αστέρι της διεθνούς showbiz, και κατοχύρωσε επάξια μία από τις κορυφαίες θέσεις στην ιστορία της jazz, αφού με το απίστευτα ανοιχτό καλλιτεχνικό της πνεύμα και το τεράστιο target group των θαυμαστών της, ήταν η μόνη που διεύρυνε τόσο πολύ τους ορίζοντες και πολλαπλασίασε το κοινό του συγκεκριμένου μουσικού είδους.

Πέρα από τους συντριπτικούς και πρωτόγνωρους αριθμούς, πέρα από τις μοναδικές διακρίσεις της, πέρα από την αναμφισβήτητη και διαχρονική καλλιτεχνική αξία των δίσκων της, όπως οι «All For You: Α dedication to the Nat King Cole Trio», «The Look of Love», «Love Scenes» και «The Girl in the Other Room», τα σχόλια των ίδιων των συναδέλφων της κομίζουν, ίσως, την μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στο ταλέντο και την προσωπικότητα της Krall.


Φλερτ με το country περιβάλλον
Η 48άχρονη καναδή, στο νέο της άλμπουμ αφήνει στην άκρη τη νοσταλγία για την jazz και ξεκινάει ένα φλερτ με το country περιβάλλον, διασκευάζοντας παλιά τραγούδια που ανακάλυψε σε δίσκους 78 στροφών του πατέρα της.
«Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε σαν τα τραγούδια να είχαν γραφτεί χθες. Δεν ήθελα να δημιουργήσω ένα νοσταλγικό δίσκο», δήλωσε η ίδια, παρά το γεγονός ότι τα ακούσματά της από μικρή ηλικία και οι επιρροές της προέρχονται από το πρώτο μισό του περασμένου αιώνα.




Φωνή που χαϊδεύει τις αισθήσεις
Διαθέτοντας φωνή που χαϊδεύει τις αισθήσεις, η Krall ερμηνεύει τα τραγούδια, στο «Glad Rag Doll», χρησιμοποιώντας τους στίχους σαν βέλη για να στοχεύσει στο κέντρο του στόχου κάθε ευαίσθητης καρδιάς.

Με την βαθιά, βελούδινη φωνή της εξακολουθεί να εντυπωσιάζει, να μαγεύει αλλά και να συγκινεί. Λευκή με φωνή μαύρης ντίβας, δικαίως έχει τον τίτλο της μεγάλης κυρίας της jazz και - ακόμα και με αυτόν τον δίσκο - τον διατηρεί επάξια.


Στο Ηρώδειο
Την σημαντική ερμηνεύτρια θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε απόψε στο Ηρώδειο, όπου θα εμφανιστεί έπειτα από αίτημα της καναδικής πρεσβείας στην Ελλάδα, αφού τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου έδωσαν ομόφωνα το «πράσινο φως» στην παραχώρηση χρήσης του μνημείου.






Από τις πιο πετυχημένες τραγουδίστριες παγκοσμίως
Η σύζυγος του γνωστού βρετανού μουσικού Elvis Costello, από το 2003, και μητέρα δύο δίδυμων αγοριών, από το 2006, δεν είναι η πρώτη φορά που θα εμφανιστεί στη χώρα μας. Τον Ιούλιο του 2006 είχε καταπλήξει με την αισθαντική φωνή και την εξαιρετική δεξιοτεχνία της στο πιάνο όσους τυχερούς την απόλαυσαν στο Ηρώδειο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, ενώ το καλοκαίρι του 2010 αντάμειψε με το παραπάνω τους πιστούς θαυμαστές της στο Terra Vibe στη Μαλακάσα.

Θεωρείται μία από τις πιο πετυχημένες τραγουδίστριες παγκοσμίως, καθώς έχει πουλήσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια άλμπουμ στον κόσμο, από τα οποία τα 6 εκατομμύρια μόνο στις ΗΠΑ. Έχει κερδίσει δύο βραβεία Grammy, οκτώ Juno Awards και γεμίζει το βιογραφικό της με εννέα χρυσά, τρία πλατινένια και επτά πολυ-πλατινένια άλμπουμ, που στολίζουν τις δισκοθήκες μας.


Πληροφορίες
Ηρώδειο, στις 9 μ.μ., είσοδος 35, 48, 68 και 90 ευρώ.







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3261.html