Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια


Ημερομηνία Σάββατο, 22 Ιούν 2013 @ 12:25
Θέμα/Κατηγορία Σκέψεις, Θέσεις και Γνώμες

Αποστολέας LavantiS



Το όνειρο που φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα! Στη φάση υλοποίησης περνά το γήπεδο της ΑΕΚ. Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση μετά και τα 20 εκατ. από την Περιφέρεια Αττικής. Παρόντες μελετητές, σχεδιαστές και… Ιταλοί στο ραντεβού με το Δήμο. Μέχρι πριν λίγους μήνες αποτελούσε όνειρο θερινής νυκτός. Μέχρι προ ημερών αποτελούσε μεγάλο στόχο. Πλέον γίνεται πραγματικότητα. Το όνειρο της κατασκευής νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια περνά στη φάση της υλοποίησής του.



Η δεδομένη διάθεση του Δημήτρη Μελισσανίδη και των συνεργατών του να «τρέξουν» το μεγάλο πρότζεκτ έχει περάσει πλέον στη φάση των πράξεων. Η χθεσινή ευχάριστη είδηση της εξασφάλισης 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για το έργο ήταν ένα ακόμη βήμα. Τα χρήματα αυτά θα καλύψουν περίπου το 30% του κόστους, αφού το συνολικό κόστος κατασκευής υπολογίζεται στα 60-70 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από ιδιωτική πρωτοβουλία. Ένα ποσό αντίστοιχο της περιφέρειας θα καλυφθεί από τον «τίγρη» και τους υπόλοιπους οικονομικά επιφανείς φίλους της ΑΕΚ που έχουν δηλώσει πως θέλουν να συνεισφέρουν (Χατζηϊωάννου, Παππάς κ.α.), ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα εξασφαλιστούν από δάνειο, που φημολογείται πως θα προέρχεται από την Τράπεζα Πειραιώς.

Σήμερα το πρωί θα υπάρξει συνάντηση στο Δημαρχείο της Νέας Φιλαδέλφειας για το θέμα του γηπέδου. Αντιπροσωπεία της ΑΕΚ, ίσως και παρόντος του Δημήτρη Μελισσανίδη, θα συναντηθεί με τη Δήμαρχο Έφη Αποστολάκη. Θα γίνει συγκεκριμένη συζήτηση για το έργο που θα δώσει πνοή σε όλη την περιοχή και για το λόγο αυτό οι «κιτρινόμαυροι» θα συνοδεύονται από μελετητές και σχεδιαστές, που θα παρουσιάσουν τα πλάνα για το γήπεδο. Μάλιστα λέγεται πως στην αντιπροσωπεία της «Ένωσης» θα υπάρχουν και άνθρωποι από το αρχιτεκτονικό γραφείο της Ιταλίας που έχει αναλάβει το σχεδιασμό.

Στόχος του Δημήτρη Μελισσανίδη και των συνεργατών του είναι να μη χαθεί ούτε μια μέρα, να αρχίσουν τα έργα το συντομότερο δυνατό, με βασικό στόχο να γίνει αυτό μέσα στο 2013, ενώ δεδομένου ότι η διάρκεια κατασκευής υπολογίζεται σε 16-17 μήνες, σε αυτή την περίπτωση το γήπεδο θα είναι διαθέσιμο για τη σεζόν 2015/16.


Πηγή: Σπορ FM






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3250.html