6η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία + Ευχαριστούμε που Ενοχλείτε 6


Ημερομηνία Τετάρτη, 05 Ιούν 2013 @ 11:15
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας LavantiSΗ Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία και το Ευχαριστούμε που ενοχλείτε, ενώνουν τις δυνάμεις τους στην πιο ανατρεπτική διήμερη γιορτή.

Παρασκευή 7 Ιουνίου η "6η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία", μια γιορτή για το Ποδήλατο|Περιβάλλον|Ανθρώπινο Σώμα και Σάββατο 8 Ιουνίου το "Ευχαριστούμε που Ενοχλείτε 6", ένα φεστιβάλ διεκδίκησης των Ελεύθερων Χώρων.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα και τις δύο εκδηλώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη.Αυτή την χρονιά η 6η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία συνδιοργανώνεται με την ανοιχτή γιορτή διεκδίκησης των ελεύθερων χώρων πρασίνου “Ευχαριστούμε που Ενοχλείτε 6” των Παιδιά Εν Δράσει που γιορτάζουν τα 10 τους χρόνια, που γίνετε στον ίδιο χώρο την επόμενη μέρα, Σάββατο 8 Ιουνίου.6η ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΥΜΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 στις 7μμ
Πάρκο ΧΑΝΘ (Ξαρχάκου) | Θεσσαλονίκη
Μια γιορτή για το ΠΟΔΗΛΑΤΟ|ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ|ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ

Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην “άσεμνη” έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση. Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί για έκτη φορά στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 7μμ στο Πάρκο ΧΑΝΘ (Ξαρχάκου). Η απόλυτα ειρηνική γιορτή για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και την ρύπανση που δημιουργεί, για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, για την απo-ενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (σε εξέλιξη..)
15.00 Bodypainting
19.00 Συγκέντρωση Ποδηλατοδρομίας
22.00 Πάρτι με ΚΡΟΥΣΗ Ομάδα Κρουστών, DJ Miss Dynamite, Hollyrabit + Slammin' Danny A., GG + Γυμνός Ποδηλάτης...


Η Βιώσιμη Κινητικότητα, το Ποδήλατο και το Περιβάλλον συνεχίζει να βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα. Τι ζητάμε: Να υλοποιηθεί ο κλειστός ποδηλατόδρομος επί του οδοστρώματος στη Λεωφ. Νίκης και Μεγ. Αλεξάνδρου από το Λιμάνι εώς την Καλαμαριά, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός με τους πεζούς. Δίκτυο ασφαλών κλειστών ποδηλατοδρόμων σε όλη την πόλη, συνδυασμένη μετακίνηση με το αστικό λεωφορείο και πρόβλεψη για τα μελλοντικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δημοτικό σύστημα ενοικίασης ποδηλάτου, εύνοια χρήσης του ποδηλάτου από τον ΚΟΚ, ένταξη του ποδηλάτου σε όλα τα νέα κατασκευαστικά έργα, φοροαπαλλαγές για την αγορά ποδηλάτου, θαλάσσια συγκοινωνία, τραμ, μητροπολιτικό πάρκο, πεζοδρόμηση ιστορικού κέντρου, σωστή ανακατασκευή των διαδρομών για ΑΜΕΑ. Ενώ οι ποδηλατοκλοπές αυξάνονται, η κατάληψη δημόσιου χώρου και η παντοκρατορία του αυτοκινήτου συνεχίζεται...

Η Ποδηλασία στο Στόχαστρο του Κ.Ο.Κ; Επειδή οι οποιεσδήποτε αλλαγές στον ΚΟΚ δεν πρέπει να αποθαρρύνουν από τη χρήση του ποδηλάτου, για αυτό, διεκδικούμε τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για ασφαλή χρήση του ποδηλάτου, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε την ποδηλασία ως μια ευχάριστη διαδικασία, η οποία δεν μπορεί να υπόκειται στις υποχρεώσεις των μηχανοκίνητων μέσων.
Σε μια πόλη με το ελάχιστο πράσινο ανά κάτοικο, τα πρώην στρατόπεδα της Θεσσαλονίκης για ακόμη μια χρονιά δεν έχουν αποδοθεί στους πολίτες ως ελεύθεροι χώροι πρασίνου, ενώ ο κίνδυνος να πουληθούν και να χτιστούν μεγαλώνει, με αιχμή το μεγαλύτερο φιλέτο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου.

Η ενημέρωση και η στήριξη των γονιών για το φυσικό τοκετό επείγει όλο και περισσότερο, αφού τον Ιούνιο του 2013, 63 γονείς που επέλεξαν να γεννήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι από το 2008 μέχρι το 2010 στη Θεσσαλονίκη, οδηγούνται στα δικαστήρια ως κατηγορούμενοι για την επιλογή τους αυτή. H βιομηχανία της γέννας, στηρίζεται στο φόβο μας καθώς επίσης και στην εκμετάλλευση της λανθασμένης πληροφόρησης που πολύ συχνά παρέχουν γιατροί, κλινικές και επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι δείχνουν να αγνοούν τι είναι φυσικός τοκετός.
Η αλληλεγγύη των γενεών απειλείται με τις εξορύξεις χρυσού οι οποίες καταστρέφουν δάση, γη, αέρα και νερό, με μη αναστρέψιμες συνέπειες στην υγεία, στο περιβάλλον και την οικονομία, για την εξόρυξη ενός μη ωφέλιμου ορυκτού.

6η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία - Αφίσα

Αντιμετωπίζουμε την κίνηση των αυτοκινήτων με τα γυμνά μας κορμιά σαν τον καλύτερο τρόπο για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας. Το σώμα μας είναι ό, τι πιο φυσικό έχουμε και είναι σίγουρα πιο όμορφο από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων μας. Στην σημερινή κοινωνία της κλειδαρότρυπας το γυμνό σώμα είναι προϊόν εκμετάλλευσης μιας ολόκληρης βιομηχανίας. Απελευθερώστε το!

Η ποδηλατοδρομία έχει ειρηνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Ζωγραφισμένα και στολισμένα σώματα και ποδήλατα, φυσική διακόσμηση, αξεσουάρ, χρώματα και μουσική θα είναι τα όπλα μας για να διεκδικήσουμε ολοένα και φιλικότερες προς τον άνθρωπο, το περιβάλλον και το ποδήλατο πόλεις. Ελάτε όσοι γυμνοί τολμάτε με κέφι και φαντασία, όπως σας γέννησε η μητέρα φύση έως και μαγιό. Μπορείτε να συμμετέχετε και με άλλα εναλλακτικά μη μηχανοκίνητα μέσα μετακίνησης όπως skate-rollers. Μετά την ποδηλατοδρομία ακολουθεί πάρτι.

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι μια αυτo-οργανωμένη εκδήλωση από καθημερινούς ενεργούς πολίτες και υποστηρίζεται από διάφορες συλλογικότητες της πόλης. Ευχαριστούμε όλους όσους βοηθούν για να πραγματοποιηθεί. Ενημερωθείτε για τα νέα μας, παράλληλες εκδηλώσεις, προβολές, βοηθήστε και εσείς στην οργάνωση.

ΠΟΔΗΛΑΤΟ: ΥΓΕΙΑ|ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ|ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ|ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ|ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Παιδιά Εν Δράσει | Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης |
Δίκτυο Κινήσεων Θεσσαλονίκης
www.worldnakedbikeride.gr
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ 6
Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 στις 3μμ
Πάρκο ΧΑΝΘ (Ξαρχάκου) Θεσσαλονίκη
«Τα παραμύθια κάνουν τα παιδιά να κοιμούνται και τους μεγάλους να ξυπνούν…»


Για έκτη χρονιά η πιο ανατρεπτική, νεανική, ζωντανή, δημιουργική και ενοχλητική ανοιχτή γιορτή δρόμου διεκδίκησης των ελεύθερων ανοιχτών χώρων πρασίνου, “Ευχαριστούμε που Ενοχλείτε” επιστρέφει στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ στο Πάρκο ΧΑΝΘ (Ξαρχάκου), ενώ η ΜΚΟ “Παιδιά Εν Δράσει” γιορτάζει τα 10 χρόνια με πλήθος παράλληλων δράσεων μέσα στο 2013. Από το πρώτο φεστιβάλ στην πλατεία Ναυαρίνου το 2006, το φεστιβάλ μεγάλωσε και έφτασε να συμμετέχουν σε αυτό περισσότερο από 120 καλλιτέχνες και 4500 επισκέπτες.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (σε εξέλιξη...)
Από τις 3μμ, παραστάσεις, τσίρκο, επιδείξεις skate & ΒΜΧ, γκράφιτι,, yoga, Capoeira , Τροχοπεδιλατιστές, Stand up Comedy, Hip Hop, συζητήσεις, φαντασία, κέφι, δημιουργία, επικοινωνία.
Συμμετέχουν (η λίστα ανανεώνεται):
- Άρσις/Praksis - Mobile School και κυνήγι θησαυρού “Ψάξε Ψάξε δεν θα το Βρεις..”
- Aniline Dancetheatre - "A Scarlet Swing Night" Χοροθέατρο
- C. for Circus "Κάτι Διαφορετικό" Θέατρο
- ''Walking Alone.. or Along?'' Φωτογραφική Έκθεση της Χάιντι Σεραφειμίδου
- Φωτογραφική Λέσχη Αρχιτεκτονικής Σχολής (Φ.Λ.Α.Σ.)
- AZA - Προβολές Βωβού Κινηματογράφου
- Beat για Beat & Couple Issues Hip Hop χορογραφίες.

Από τις 8μμ, μουσικά συγκροτήματα:
SOUL FIRE, ΕΚΜΕΚ, BANKSTERS, CARAVAN AIR, LOS TRE

Φέτος συνδιοργανώνεται στον ίδιο χώρο με την 6η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία, η οποία πραγματοποιείται την προηγούμενη μέρα Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 7μμ, μια γιορτή για το Ποδήλατο, το Περιβάλλον και το Ανθρώπινο Σώμα.

Διεκδικούμε τους ελεύθερους ανοιχτούς χώρους πρασίνου στην πόλη, σε μια Θεσσαλονίκη με την ελάχιστη αντιστοιχία πρασίνου ανά κάτοικο στην Ευρώπη. Οι εκτάσεις που μέχρι πρότινος φιλοξενούνταν τα στρατόπεδα είναι αναγκαίο να αξιοποιηθούν προς όφελος των κατοίκων. Οφείλουμε όλοι μας να τα προστατεύσουμε από κάθε είδους εκμετάλλευση και φιλόδοξα επιχειρηματικά σχέδια. Ζητούμε από τώρα δέσμευση όλων, ότι τα πρώην στρατόπεδα θα γίνουν καταπράσινα πάρκα, κοιτίδες πολιτισμού και αθλητισμού με ήπιες παρεμβάσεις. Ζητούμε ένα μεγάλο Μητροπολιτικό Πάρκο στην πόλη, με την αποχώρηση της ΔΕΘ και του 3ου Σώματος Στρατού, το οποίο θα ενώνει τη θάλασσα με το Σειχ Σου. Ζητούμε την συμμετοχή των κατοίκων και ιδιαίτερα των νέων στην διαδικασία λήψης αποφάσεων...

Ευχαριστούμε που Ενοχλείτε 6 - αφίσα

Ζητούμε τη συμμετοχή... Διεκδικούμε το όνειρο...
«Ευχαριστούμε που ενοχλείτε» μια εναλλακτική μορφή διαδήλωσης μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό, μια αφορμή για συνάντηση και συζήτηση, δράση και έκφραση, εικόνες για σκέψη και όνειρα.

Δρόμοι, Πλατείες, Πεζοδρόμια, Στρατόπεδα, Πάρκα, Εγκαταλελειμμένα Κτίρια ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ. Οι νέοι της πόλης συναντιούνται, συζητούν και οραματίζονται, μια πόλη φιλόξενη και ζωηρή, γειτονιές ζωντανές και δημιουργικές, κατοίκους ασυμβίβαστους και τολμηρούς…

10 Χρόνια Παιδιά Εν Δράσει
Website http://www.kidsinaction.gr
Facebook Page http://www.facebook.com/kidsinaction


Σχετικά άρθρα στο Ελληνικό Εναλλακτικό ραδιόφωνο:

2η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία - 4 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη
4ο Ποδηλατικό Καρναβάλι την Τσικνοπέμπτη στη Θεσσαλονίκη
5η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία
Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3224.html