Το YouTube γίνεται (και) συνδρομητικό!


Ημερομηνία Παρασκευή, 10 Μάι 2013 @ 10:00
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiS



Κανάλια με video on demand, προσβάσιμα με συνδρομή θα αρχίσουν σύντομα να εμφανίζονται στο δημοφιλέστερο προορισμό στον Παγκόσμιο Ιστό για βίντεο. Το YouTube αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα τα σχέδιά του με βάση τα οποία οι δημιουργοί βίντεο θα αποκτήσουν την επιλογή να χρεώνουν για την αναπαραγωγή τους, προσθέτοντας έτσι μια ακόμα πηγή εσόδων για αυτούς, εκτός από την ενσωματωμένη διαφήμιση.


H υπηρεσία δεν έχει ακόμα προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο η είδηση έγινε γνωστή από κύκλους προσκείμενους στην εταιρεία, καθώς και μετά από σχετικό πρόσφατο δημοσίευμα στην εφημερίδα Financial Times.

Στα κανάλια επί πληρωμή θα περιλαμβάνονται παιδικά προγράμματα, μουσική και ψυχαγωγία και θα καλύπτουν πολλούς ακόμα διαφορετικούς τομείς με συνδρομές που θα ξεκινούν από τα 1,99 δολάρια (1,52 ευρώ). Κάποια από τα πρώτα συνδρομητικά κανάλια θα είναι διαθέσιμα αρχικά σε 10 χώρες, και οι πληρωμές των συνδρομών θα διεκπεραιώνονται από το Google Wallet, τον μηχανισμό που εξυπηρετεί τις πληρωμές στο Google Play, το app store της Google.

Τα συνδρομητικά κανάλια αναμένεται να αποτελέσουν μια νέα πηγή εσόδων για τους δημιουργούς βίντεο -κυρίως, μεγάλες επιχειρήσεις από την βιομηχανία του θεάματος και των μέσων μαζικής ενημέρωσης αλλά και ανερχόμενους σταρ στο σάιτ. Για το YouTube, η διαφήμιση θα παραμείνει η κύρια πηγή των εσόδων του -το 2012 υπολογίζεται ότι συγκέντρωσε έτσι 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια (περισσότερα από 992 εκατομμύρια ευρώ), αριθμός που εκτιμάται ότι θα εκτοξευτεί στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2013 (1,5 δισ. ευρώ), σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Pivolal Research.

Η συντριπτική πλειονότητα των βίντεο στο YouTube θα παραμείνουν χωρίς χρέωση, με διαφημίσεις. Μένει να αποδειχτεί πόσοι θα εμφανιστούν πρόθυμοι να εγγραφούν συνδρομητές στα κανάλια επί πληρωμή, κάτι το οποίο προφανώς εξαρτάται περισσότερο από το διαθέσιμο περιεχόμενο.

Πηγή: in.gr






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3162.html