Το Αμερικανικό Μετάλλιο Τέχνης στον Αλ Πατσίνο από τον Μπάρακ Ομπάμα


Ημερομηνία Τετάρτη, 15 Φεβ 2012 @ 15:00
Θέμα/Κατηγορία Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Αποστολέας LavantiS



Με το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών τιμήθηκε ο Αλ Πατσίνο στον Λευκό Οίκο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αναφέρθηκε «στην ένταση της υπογραφής Πατσίνο» καθώς του έδινε το βραβείο, ενώ αναγνώρισε ότι όλοι όσοι τιμήθηκαν στην εκδήλωση «άφησαν ένα ανεξίτηλο κομμάτι στον αμερικανικό πολιτισμό».


Ο βετεράνος σταρ, 71 ετών πλέον, πήρε το ξεχωριστό μετάλλιο για «τη συνεισφορά του ως ηθοποιός και σκηνοθέτης στον αμερικανικό κινηματογράφο και στο θέατρο».

«Σε στιγμές ηρεμίας, αλλά και σε στιγμές κρίσης, σε εποχές θριάμβου, αλλά και σε εποχές τραγωδίας, εσείς βοηθάτε την ανάπτυξή του λαού μας» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, απευθυνόμενος στους βραβευθέντες.

«Η δύναμη των τεχνών και των ανθρωπιστικών επιστημών είναι ότι μιλούν σε όλους. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος από εμάς που οι πεποιθήσεις του δεν έχουν επηρεαστεί από την ευγλωττία ενός συγγραφέα, που οι γνώσεις του δεν εμπλουτίστηκαν χάρη στις ιδέες ενός ιστορικού, ή κάποιοι που δεν γνώρισαν πνευματική ανάταση μέσα από την φωνή ενός τραγουδιστή. Αυτές είναι μερικές από τις πιο σημαντικές και αξέχαστες στιγμές στην ζωή μας» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Με το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνών βραβεύτηκαν, επίσης, ο γλύπτης Μάρτιν Περγίαρ, η συλλέκτρια έργων τέχνης Έμιλι Ρo Πούλιτζερ, ο θρύλος της κάντρι μουσικής Μελ Τίλις και άλλοι, ενώ το Εθνικό Μετάλλιο Ανθρωπιστικών Επιστημών απονεμήθηκε στον ιστορικό και καθηγητή του UCLA, Θεόφιλο Ρουίζ, στον ποιητή Τζον Άσμπερι κ.α.

Πηγή: Εθνος, in.gr






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2855.html