2ο διεθνές φεστιβάλ τζαζ Καλαμάτας


Ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούλ 2011 @ 12:00
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiS



Ένα σύγχρονο, διεθνές φεστιβάλ τζαζ μουσικής για τρεις μέρες στην πόλη της Καλαμάτας. Στις μέρες μας, τόσο στην Ευρώπη όσο και την Αμερική, η τζαζ, είναι ευρέως αναγνωρισμένη ως μια ιδιαίτερη μορφή μουσικής έκφρασης και δημιουργίας η οποία στηρίζεται στον αυτοσχεδιασμό, την επικοινωνία και τη συγχώνευση πολλών και διαφορετικών ειδών. Είναι η μουσική του ρυθμού, του αυθορμητισμού, της έντασης και των συναισθημάτων, ή αλλιώς μια ηχητική γλώσσα με πλούτο χρωμάτων και επιρροών. Γιʼ αυτό και η τζαζ αγαπιέται ανεξάρτητα από γένος, ηλικία ή εθνικότητα: είναι πια ένας παγκόσμια αναγνωρισμένος ήχος, με πλήθος θαυμαστών.

Το 2ο Καλαμάτα Τζαζ Φεστιβάλ είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 22 μέχρι την Κυριακή 24 Ιουλίου 2011.



To φετινό Φεστιβάλ θα δώσει έμφαση σε Έλληνες νέους δημιουργούς οι οποίοι κινούνται στο χώρο της τζαζ και χρήζουν μιας ευρύτερης προβολής και επικοινωνίας με το κοινό.

Πρόκειται για καλλιτέχνες πιστούς στο προσωπικό τους αισθητικό όραμα που έχουν καταφέρει να αναδειχθούν διεθνώς στην απαιτητική σκηνή της τζαζ μουσικής. Το επίπεδο των μουσικών θα είναι και φέτος εξαιρετικά υψηλό και η δουλειά που θα παρουσιάσουν στο Φεστιβάλ αποτελεί καρπό πολυετούς έρευνας και μελέτης της μουσικής και της αισθητικής τέχνης.

Η διοργάνωση φέτος είναι εξαιρετικά χαμηλού προυπολογισμού αλλά πολύ υψηλού καλλιτεχνικού και οργανωτικού επιπέδου. Αυτό οφείλεται στο εθελοντικό έργο των ανθρώπων και επαγγελματιών της πόλης της Καλαμάτας - και όχι μόνο - που στηρίζουν τη διοργάνωση αλλά και στην εθελοντική συμμετοχή των μουσικών που θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο Φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Παρασκευή 22. ελεύθερη είσοδος
Πάρκο Σιδηροδρόμων - χώρος πατινάζ
21.00
So and So Quartet
Adedeji Adetayo's Neo Yoruba People


Σάββατο 23. είσοδος 12€
Αμφιθέατρο Κάστρου
21.00
Γιώργος Τσώλης Τρίο
Αλεξάνδρα Λέρτα & Ad Hoc Quartet - guest Γ. Παπαναστασίου


Kυριακη 24. είσοδος 12€
Αμφιθέατρο Κάστρου
21.00
Broken Fingers
Petros Klampanis "Contextual"

Επίσημο site:
http://www.kalamatajazz.gr






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2636.html