Χάκεψαν τη Sony, πήραν τη βάση με τα στοιχεία 75 εκατομυρίων πελατών


Ημερομηνία Πέμπτη, 28 Απρ 2011 @ 11:30
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiS



Χάκεψαν τη Sony, πήραν τη βάση με τα στοιχεία 75 εκατομυρίων πελατώνΣτα χέρια των χάκερς που εισέβαλαν στο PlayStation δίκτυο της Sony, βρίσκονται προσωπικά δεδομένα των περίπου 75 εκατομμυρίων χρηστών του PlayStation Network της Sony.

Δεν αποκλείεται να έχει γίνει παράνομη ηλεκτρονική χρήση και των καρτών τους.

Οι «εισβολείς», όπως παραδέχτηκε με αρκετή καθυστέρηση η εταιρεία, εννέα μέρες αφού «έσκασε» το θέμα, έκλεψαν κωδικούς πρόσβασης, στοιχεία ταυτότητας (ονόματα, διευθύνσεις, ημερομηνίες γέννησης κ.α.), διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πιθανώς, αλλά όχι επιβεβαιωμένα, αριθμούς πιστωτικών καρτών.


Πρόκειται για μια από τις σοβαρότερες και μεγαλύτερου εύρους παραβιάσεις ασφάλειας στο διαδίκτυο, που έχει ποτέ συμβεί, ενώ ορισμένοι αναλυτές και χρήστες επισήμαναν την καθυστέρηση με την οποία έγινε γνωστή. Η εταιρία απάντησε ότι χρειάστηκαν μέρες εντατικών ερευνών για να έρθει στο φως το πρόβλημα.

Το Playstation Network και η μουσική υπηρεσία Qriocrity παραμένουν εκτός λειτουργίας από τις 20 Απριλίου μετά την επίθεση και οι τεχνικοί της ιαπωνικής εταιρίας προσπαθούν να αποκαταστήσουν το πρόβλημα και να ενισχύσουν τις ηλεκτρονικές άμυνες του δικτύου.

Στέλεχος της Sony ανέφερε ότι ένα μέρος των υπηρεσιών θα επαναλειτουργήσουν μέσα σε μια εβδομάδα. Το Playstation Network -που, εκτός από online gaming, προσφέρει τη δυνατότητα «κατεβάσματος» ταινιών, μουσικής και άλλου ψηφιακού περιεχομένου - ξεκίνησε το 2006 και σήμερα έχει περίπου 75 εκατ. χρήστες στον κόσμο (το 90% στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ).

Η παραβίαση της ασφάλειας του δικτύου -η οποία εκτιμάται ότι έγινε στο διάστημα 17 έως 19 Απριλίου- αποτελεί πλήγμα για τη Sony, η οποία μόλις ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει τους δικούς της υπολογιστές-ταμπλέτες για να ανταγωνιστεί το iPad της Apple και «ποντάρει» στις δυνατότητες και υπηρεσίες του Playstation Network για να δελεάσει τους καταναλωτές να αγοράσουν τα νέα tablet PCs της.






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2523.html