7,1 εκατομμύρια downloads για τον Firefox την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του


Ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάρ 2011 @ 22:45
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiS



Firefox 4  - 7.1 million downloads in the first dayΌπως ανακοίνωσε η Mozilla, ο Firefox 4 "κατέβηκε" 7,1 εκατομμύρια φορές την πρώτη μέρα της επίσημης κυκλοφορίας του. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι το νούμερο αυτό είναι υπερτριπλάσιο του αντίστοιχου για τον Internet Explorer 9, ο οποίος έκανε ντεμπούτο ελάχιστες μέρες πριν.

Αναμφίβολα, η διαφορά αυτή ανάμεσα στους δύο browsers δείχνει ότι ο Firefox έχει ένα φανατικό κοινό που περιμένει με αγωνία κάθε νέα έκδοση, σε αντίθεση με το κοινό του Internet Explorer που έχει σαφώς πιο "χαλαρή" συμπεριφορά. Μπορεί τα 7,1 εκατομμύρια να είναι ένα εντυπωσιακό νούμερο, δεν είναι όμως το απόλυτο ρεκόρ για τη Mozilla. Ο Firefox 3 που κυκλοφόρησε το 2008 έφτασε τα 8 εκατομμύρια downloads μέσα στις πρώτες 24 ώρες.


H νέα έκδοση του browser της Mozilla Foundation, ο Firefox 4, κατάφερε να φτάσει τα 24 εκατομμύρια downloads μέσα σε τρείς μόλις ημέρες διάθεσης στους χρήστες του διαδικτύου, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά της εταιρίας. Η αρχική ανακοίνωση για το νέο πρόγραμμα έγινε στις 22 Μαρτίου.

Το πρωι της Δευτέρας ο αριθμός είχε φτάσει τα 38 εκατομμύρια. Για όσους ενδιαφέρονται να δουν ένα εξαιρετικό γράφημα με τα downloads του Firefox 4 ανά τον κόσμο, μπορούν να επισκεφθούν τη διεύθυνση http://glow.mozilla.org/.

Πηγές: nooz.gr / Hot Shot






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2460.html